- 22 Mayıs 2020
- 97
- 13
- 38
- Konu Sahibi severedebiyat
-
Ah ne güzel söylediniz :)) hiç bu açıdan bakmamıştım.. Benim nişanşım çalıştığı için düğünlerine gidemeyecek imkanı olsa da gitmem bu hareketten sonra zaten.Boşver hiç takma kafana. Kendi balayılarını sabote ediyorlar. Evliliklerinin ilk bir haftası sizin düğünün telaşıyla geçecek.
Valla benim bir tanıdık da böyle apar topar evlendi, o da çok hevesliydi. Birkaç ay geçmeden çat diye boşandı. Babaannem hızlı koşan atın b*ku seyrek düşer derdi.Evet zaten ne yapıyorsak kendimiz yapıyoruz. Ben altına üzülmüyorum. Ben rolleein çalınmasın manevi festek alamayışımıza üzülüyorum. Ben daha 2 3 aylık gelinken yeni gelin muhabbetine girdiler yrni gelinin de 3. Evliliği her şey insan için allah göstermesin ama sanki rolleri değiştik.
Sizin yapabileceğiniz çok birşey yok aşırı yüklenirsenizde kıskançlıkla suçlanırsinz.Gelin tarafı ufak vdüğün yapacak kapı önğnde diyorlsr ama tüm iş yerşndeki arkadaşlarını çağırmayı düşünüyorlar..
Allah sizi inandırsın. Beniö nişanşım çok diğergam saf mı dersiniz bilmiyorım lrtanca kardeş bi de üstelik hel denge sağlamaya çalılam tarsf ama pnun bile canına tak etti arrık ailesiyle tartışıyor bu mlnuda oda artık. Düğün tarihlerini değiştiricek ler başka yolu yok tavrımkzk6 öyle koyabiliriz ancak çbi de abi gibi davranmıyor nişanlıma destek çıkmak için söz verip birden evlilik arifesine girdi ve eminim destek çıkmayacak. Durumu yok çünkü. Nişanlım ondan daha olgın ve abi gibi davranıyor.Yok yok çoğumuzun aklına bu geldii ve bence tüm mesele bubi anda düğün olacakta onu da kardeşinin dugununden bir hafta önceye denk getirecek olacak iş mi bu.
3 5 ne damlarsa artık, abi kurnazlık yapma peşinde.
Düğün de zaten pahalı bir şey, yapılmasa daha çok kara geçilir bence.Yok yok çoğumuzun aklına bu geldii ve bence tüm mesele bubi anda düğün olacakta onu da kardeşinin dugununden bir hafta önceye denk getirecek olacak iş mi bu.
ne fenalar hee bir de sana deidler mi "takilacak altinlari gormesin" diye..gözüne sürme mi cekecekler bir haftalik gelinken görüp kavgasını cikarmayacak mi oyle biriyse?Maddi anlamda şöyle söyleyebilirim: zaten ailesi destek çıkmıyor tüm yük nişanlımda o kendisi yapıyor. Bu kıza süğüni önce yapma sebepleri neymiş bana takılacak olan takıları görmesin diyeymiş.. Zaten takılacak olan belli bi kısıtlıkta ve benim ilk evlilişim ister istemez daha fazla yapılacak ailesi de çok destek çıkmıcsk bu bahane olamaz
Üstelik 3 defs evlenip boşanmış bir kadını ilk defs evlenen birş olsrak kıskanmak çok abes kaçar ç şuan zaten yağılnası gereken çoğu şey vana yapılıyor ama bunu nişanlım ilmek ilmek kendisi yapıyor bakın insan evlenir boşanır ben bunu yadırgamıyorum. Ama bazj şeyleri önceden yaşayıp tadsn şnsan ve abş olan kişi kardeşini düşünüp ona göre zaman ayarlar. Diye düşünüyorumSizin yapabileceğiniz çok birşey yok aşırı yüklenirsenizde kıskançlıkla suçlanırsinz.
Ben bir hafta arayla iki kardeşin düğününe gitsem ikisinede aynı takıyı takardim. Hatta konu sahibi ve eşinin ilk evliligi olduğu için belki onlara daha fazla takardim. Niye önce evlenene çok takılsın ki?Yok yok çoğumuzun aklına bu geldii ve bence tüm mesele bubi anda düğün olacakta onu da kardeşinin dugununden bir hafta önceye denk getirecek olacak iş mi bu.
Bana nç aynen de öyle söylediler dedikş görümcem: sana bilezik takmayı düşünüyorum bunu söyleme ona sana sorarsa görmedim duymadım bilmiyorum de dedş kna da çeyrek takacak mış.. Ben altınların ne kadsr olduğunda değilimde mesela o şimdi evlenmemiş olsa kna takacağı çeyrek yerşne bençm bileziği min gramını daha yüksek yapabilirdi resmen kısmetime ortak olmaya çalışıyorlar.ne fenalar hee bir de sana deidler mi "takilacak altinlari gormesin" diye..gözüne sürme mi cekecekler bir haftalik gelinken görüp kavgasını cikarmayacak mi oyle biriyse?
Belki de düğünü aile yapıyordur yoksa diğer türlüsü cidden mantıksız olur eğer sırf takılar içinse gelen takı salon parasını çıkarmaz daha.Düğün de zaten pahalı bir şey, yapılmasa daha çok kara geçilir bence.
Ne bileyim mantığını da çözemiyorum. Bir kocam oldu diye neden herkes göbek atacak mesela? Bilemiyorum...
yapmazlardi merak etmeBana nç aynen de öyle söylediler dedikş görümcem: sana bilezik takmayı düşünüyorum bunu söyleme ona sana sorarsa görmedim duymadım bilmiyorum de dedş kna da çeyrek takacak mış.. Ben altınların ne kadsr olduğunda değilimde mesela o şimdi evlenmemiş olsa kna takacağı çeyrek yerşne bençm bileziği min gramını daha yüksek yapabilirdi resmen kısmetime ortak olmaya çalışıyorlar.
Çok pahalı artık.Belki de düğünü aile yapıyordur yoksa diğer türlüsü cidden mantıksız olur eğer sırf takılar içinse gelen takı salon parasını çıkarmaz daha.
Öyle deme ya bu muhteşem günü seninle beraber kutluyor millet işte ne güzel hem pasta da veriyorlar jsjsjsjs
Gelen "ödünç" altınlar dönecek Marjo. Hani kayınvalidenin gittiği düğünlerden taktıkları bacımsu. Onlar ilk evlenene gider işte.7
Ben bir hafta arayla iki kardeşin düğününe gitsem ikisinede aynı takıyı takardim. Hatta konu sahibi ve eşinin ilk evliligi olduğu için belki onlara daha fazla takardim. Niye önce evlenene çok takılsın ki?
Çok sinir bozucu gerçekten alabiliyorsanız siz onlardan 1 hafta önceye alın. Ben olsam bunun için uğraşırdım saygısızlara bak senArkadaşlar biz aylar öncesinden düğün günümüzünişanlımla belirledik ve ailelerimize söyledik. Biz belirlerken kaynımın evlenmek veya nişan yapmak gibi bir isteği ve hevesi yoktu. Benşm kaynım bundan 10 sebe önce evlenip boşanmış ve şimdi evlenmek istediği kadınında 3. Evliliği. Yani zamanında zaten bu hissi tatmış insanlar biz aylar öncesinden düğün günümüzü belirlememize rağmen beden bizden 1 hafta öncee yapıyorlar nişanlımda bu duruma çok kızdı ailesini uyardı. Ama çok saygısızca bi hareket bu bula bula bizim düğüne yakın vakit mi bulunmuş? Ne yapacağız biz bu durumda?
Merhaba soru sahibi, yani bozulmakta haklısın ama düğün olmasaydı benim bileziğin gramajı daha yüksek olurdu gibi hesaplara takılma bence.Bana nç aynen de öyle söylediler dedikş görümcem: sana bilezik takmayı düşünüyorum bunu söyleme ona sana sorarsa görmedim duymadım bilmiyorum de dedş kna da çeyrek takacak mış.. Ben altınların ne kadsr olduğunda değilimde mesela o şimdi evlenmemiş olsa kna takacağı çeyrek yerşne bençm bileziği min gramını daha yüksek yapabilirdi resmen kısmetime ortak olmaya çalışıyorlar.
Yaa ekonomi belli yani eskisi gibi kimse fazla fazla takamiyo ben bi anda aynı evden iki kişiye gideceğimi bilsem ve ikisine de aynı derece samimiyetteysem normal de birine atacağım takının üstüne bi tık koyar yarıya bolerdim sizin dediğiniz gibi yeni evlenen çifte biraz daha fazla verirdim ama yinede yanii yeni evlenecek olan çift her türlü kaybetmiş olacak yazık değil mi ya. Hani bide abi bi anda ortaya atlamış yani uzun zamandır konu olan bir evlilik değilmiş burda kardeşini hiç düşünmemiş.7
Ben bir hafta arayla iki kardeşin düğününe gitsem ikisinede aynı takıyı takardim. Hatta konu sahibi ve eşinin ilk evliligi olduğu için belki onlara daha fazla takardim. Niye önce evlenene çok takılsın ki?
Bana nç aynen de öyle söylediler dedikş görümcem: sana bilezik takmayı düşünüyorum bunu söyleme ona sana sorarsa görmedim duymadım bilmiyorum de dedş kna da çeyrek takacak mış.. Ben altınların ne kadsr olduğunda değilimde mesela o şimdi evlenmemiş olsa kna takacağı çeyrek yerşne bençm bileziği min gramını daha yüksekne fenalar hee bir de sana deidler mi "takilacak altinlari gormesin" diye..gözüne sürme mi cekecekler bir haftalik gelinken görüp kavgasını cikarmayacak mi oyle biriyse?
Benim nişanöımda kendi haKadın bilmiyor mu adamın 2. Evliliği kendisinin 3. Evliliği olduğunu, altın beklentisi mi varmış, hele bu ekonomide? Çok saçma geldi bana. Sanki size takmasınlar onlara taksınlara gelmiş olay.
Kadın bilmiyor mu adamın 2. Evliliği kendisinin 3. Evliliği olduğunu, altın beklentisi mi varmış, hele bu ekonomide? Çok saçma geldi bana. Sanki size takmasınlar onlara taksınlara gelmiş kız resmen aşzo5ile sormuş
Ne gğzek söylediniz üstelik görümcem bu kızj fabrikada çalıştığı yerden bulmuş bir an önce abim evlensin de ona yemek yapanı olsun da evde yalnız sefil kalmasın diyip duruyor.. Hep onun yüzünden oldu.. Kaynanam bakmıyordu istemedi bile hatta dedikodu bile dönmeye başlamış fabrikada bana söylüyor görümcem:.. yeni alacakları gelin şişman!mılş bu kıza bakılır mıymış( bence allah kalp güzelliği versin şişmanöık gelir geçer) .. Geline de şöyle diyorlarmış altın vs istemiyor musun bedavaya mı gidiceksin vs.fabrikada bu dedikodular dönüyor görümcem ile yeni gelin aynı şehirde allahtan ben başka şehirdeyim. Dedikoduya maruz kalmıyorum.Valla benim bir tanıdık da böyle apar topar evlendi, o da çok hevesliydi. Birkaç ay geçmeden çat diye boşandı. Babaannem hızlı koşan atın b*ku seyrek düşer derdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?