kaynaştırma öğrenciler.....

kaynaştırma öğrencilerinin özel alt sınflarda, özel eğitim öğretmenleriyle eğitim almaları taraftarayım
ama işte okulların fiziksel şartları ortada ve yetişmiş öğretmen sayısı sınırlı, olanda atanamıyor
bu kaynaştırmadaki maksadı bilmeme rağmen anlamıyorum
siz ne yapabilirsiniz
bi kere o öğrenciye uygun bi plan hazırlanır okulunuzdaki rehber öğretmeninizle
bu plan dönemlik veya yıllık olur.
ikincisi raporu varsa bi rehabilitasyon merkezinde eğitim alması gerekir haftanın 2 veya 3 günü
üçüncüsü nasıl davranmanız gerektiği konusunda
rehberlik araştırma merkezinden,gidiyorsa devam ettiği rehabilitasyon merkezinden veya okulunuzdaki rehber öğretmeninizden bilgi almalısınız
böylece yükünüz biraz da olsa hafifler ve ne yaptığınızı bilerek davranmanın rahatlığını yaşarsınız

kaynaştırma öğrencilerinin özel alt sınflarda, özel eğitim öğretmenleriyle eğitim almaları taraftarayım
ama işte okulların fiziksel şartları ortada ve yetişmiş öğretmen sayısı sınırlı, olanda atanamıyor
bu kaynaştırmadaki maksadı bilmeme rağmen anlamıyorum
siz ne yapabilirsiniz
bi kere o öğrenciye uygun bi plan hazırlanır okulunuzdaki rehber öğretmeninizle
bu plan dönemlik veya yıllık olur.
ikincisi raporu varsa bi rehabilitasyon merkezinde eğitim alması gerekir haftanın 2 veya 3 günü
üçüncüsü nasıl davranmanız gerektiği konusunda
rehberlik araştırma merkezinden,gidiyorsa devam ettiği rehabilitasyon merkezinden veya okulunuzdaki rehber öğretmeninizden bilgi almalısınız
böylece yükünüz biraz da olsa hafifler ve ne yaptığınızı bilerek davranmanın rahatlığını yaşarsınız

canım rehberlik öğretmenine de gittim o da birşey yapamıyor.ram a daha önce gitmiş şimdi gitmiyor raporu kaynastırma diye gelmiş.yapcak birşey yok.olan bana oluyor ve sınıftaki ziyan olan öğrencilere..

yaa bu ram o çocuklara o raporu vermeden bence öğretmenlerine de sormalı kesinlikle
o çocuklar yüzünden 5 dk ders işleyemediğim oluyor
yazık değil mi diğerlerine?
onların eksiği nasıl tamamlanacak?

yaa bu ram o çocuklara o raporu vermeden bence öğretmenlerine de sormalı kesinlikle
aynen canım sana katılıyorum ben 6 saat dersim olduğu birgün toplam sadece 1 saat işledim.hem sinirlerim harap oluyor,hem diğerlerine yazık oluyor.

canım rehberlik öğretmenine de gittim o da birşey yapamıyor.ram a daha önce gitmiş şimdi gitmiyor raporu kaynastırma diye gelmiş.yapcak birşey yok.olan bana oluyor ve sınıftaki ziyan olan öğrencilere..

o çocuğun sorumluluğunun bi kısmı rehber öğretmeninize aittir.
bişey yapamıyor diye bişey yok.
ram a gittiyse rapor tarihine bakın tarihin güncellenmesi gerekiyorsa yeniden ram a yönlendirici form doldurun ve elinizde yeni tarihli bi ram raporu ve sağlık raporu olsun
ve mutlaka aileyle işbirliğine girip rehabilitasyon merkezine gitmesini sağlayın
bu konularda size ön ayak olacak rehber öğretmendir.
rehabilitasyon merkezine devam ederse orda birebir çocukla ilgilenilme mümkün olduğundan yol katedebilirsiniz
tek başınıza yapacağınız şeyler değil bunlar
aile,rehber öğretmen ve siz.bu üçlüye işlerlik verilirse sıkıntılarınız hafifleyecektir
kolay gelsin

öğretmenlerine soruluyor zaten
sizlerin doldurduğu formlarla ve raporlarla o çocuklar ram a gider
ve gerekli hallerde rapor verilir.

o çocuğun sorumluluğunun bi kısmı rehber öğretmeninize aittir.
bişey yapamıyor diye bişey yok.
ram a gittiyse rapor tarihine bakın tarihin güncellenmesi gerekiyorsa yeniden ram a yönlendirici form doldurun ve elinizde yeni tarihli bi ram raporu ve sağlık raporu olsun
ve mutlaka aileyle işbirliğine girip rehabilitasyon merkezine gitmesini sağlayın
bu konularda size ön ayak olacak rehber öğretmendir.
rehabilitasyon merkezine devam ederse orda birebir çocukla ilgilenilme mümkün olduğundan yol katedebilirsiniz
tek başınıza yapacağınız şeyler değil bunlar
aile,rehber öğretmen ve siz.bu üçlüye işlerlik verilirse sıkıntılarınız hafifleyecektir
kolay gelsin

ailenin umrunda değil ztn.ben rapor doldurup verdim bakalım nolcak...

Aileler kabullenmiyor genlede çocuğunun durumunu.O zaman da sorun iyice büyüyor.

Aileler kabullenmiyor genlede çocuğunun durumunu.O zaman da sorun iyice büyüyor.

coğu evet kabullenmiyor.ama bu bendekinin anne ve babası ayrı.suanda üvey annesi var o da sorumsuz.babası da gece calıştığı için gündüz yorgun oluyormuş dinleniyormuş o yüzden gelmiyormuşCADIARZU.offf yaaa valla pazartesi gelcek diye içimi kasvet kaplıyor.

Canım kendini böyle kasarsan işin daha zor olacak.Bence biraz rahatlat kendini.Elinden geleni yap.Bu sadece senin üstesinden gelelbileceğin birşey değil.Allah yardımcın olsun.

Canım kendini böyle kasarsan işin daha zor olacak.Bence biraz rahatlat kendini.Elinden geleni yap.Bu sadece senin üstesinden gelelbileceğin birşey değil.Allah yardımcın olsun.

sağol canım.sınıfın basarılı olmasını sağlamak istiyorum ama maalesef bu kaynastırma yüzünden 45 öğrenci mahvoluyor.ve ben de tabiki.

zannediyorum ki öğrenciniz sizin dikkatinizi çekmeye çalışıyor, üvey anne-sorumsuz baba elinde büyüyen çocuk, sevgiye ilgiye hasret
mutlaka başarılı olabildiği, olmaya çalıştığı, sevdiği, ilgi nokta vardır
o noktadan yola çıkarak kendinize bağlamalı, onun yüreğini kazanmalısınız
sizi sevdikçe, ona değer verdiğinizi, sevdiğinizi gösterdikçe işiniz daha kolaylaşacaktır

zannediyorum ki öğrenciniz sizin dikkatinizi çekmeye çalışıyor, üvey anne-sorumsuz baba elinde büyüyen çocuk, sevgiye ilgiye hasret
mutlaka başarılı olabildiği, olmaya çalıştığı, sevdiği, ilgi nokta vardır
o noktadan yola çıkarak kendinize bağlamalı, onun yüreğini kazanmalısınız
sizi sevdikçe, ona değer verdiğinizi, sevdiğinizi gösterdikçe işiniz daha kolaylaşacaktır

o kadar sevgi ve ilgi gösterdim ki.onu her ders anıma oturttum onun için resimli seyler cıkartıp derste sıkılmasın onları boyasın yapsın istedim.evde bilg.ı var ona oyunlar aldım verdim.pekiştirec olsun diye hediye aldım.ama yok yok yok.artık yapcak birşey kaldı mı bilmiyorum.

........................................................

Son düzenleme:
kaynaştırma öğrencileri gerçekten sonsuz sabır ve emek isteyen öğrenciler.. diğer öğrencilere bir kerede anlattığınızı ona 10 kerede ve farklı stratejilerle anlatmanız gerekebiliyor bu açıdan öğretmenler için çok zorlayıcı. ramlardaki özel eğitim hocaları kaynaştırma öğrencileri için sadece rapor mu hazırlıyor? daha fazlasını yapmıyor mu? en azından sizin için ve çocuk için..

size sabır diliyorum..

Allah kolaylık versin..

Seni çok iyi anlıyorum.bende de vardı.Ram a gönderdim raporunda özel eğitim uygulama okulunda eğitim görmesi uygundur yazdığı halde ailesi almamıştı.

Zaten annesiz sınıfta durmuyordu benimki kaynaştırma değildi aslında ayrı yerde eğitim alması gerekiyordu.Hem bedensel hem zihinsel özürü vardı.

Ne aile bu durumu kabullendi ne müdür bu konuda bişey yaptı.Onca rapora rağmen.

Ben her fırsatta annesinin gelmesini istiyordumAnnesiyle ancak oturuyordu sınıfta.O olmayınca tuvalete giderken pantolonunu bile ben açıp kapatıyordum.Diğer öğrencilerle şakalaşırken nerdeyse gözlerini çıkaracaktı bir seferinde.
Sonunda eğitim görmesi gereken yere nakil oldu da hem aile hem bizim sınıf için iyi oldu.

Ama kaynaştırmalar için senin yapabileceğin bişey yok.
Banada yeni bir öğrenci geldi tam da ben doğum iznine ayrılacağım gün.Ve çocuk kaynaştırma olacak bi çocuk.Aynı zamanda sınıfta sorunda çıkarıyor bu anlattığın gibi.
Yerime bakan arkadaş çok şikayetçi geri dönünce ne yapacağımı şimdiden kara kara düşünüyorum ben de..

Bi çözüm bulursan benle de paylaşmanı isterim :KK43:(

Seni çok iyi anlıyorum.bende de vardı.Ram a gönderdim raporunda özel eğitim uygulama okulunda eğitim görmesi uygundur yazdığı halde ailesi almamıştı.

Zaten annesiz sınıfta durmuyordu benimki kaynaştırma değildi aslında ayrı yerde eğitim alması gerekiyordu.Hem bedensel hem zihinsel özürü vardı.

Ne aile bu durumu kabullendi ne müdür bu konuda bişey yaptı.Onca rapora rağmen.

Ben her fırsatta annesinin gelmesini istiyordumAnnesiyle ancak oturuyordu sınıfta.O olmayınca tuvalete giderken pantolonunu bile ben açıp kapatıyordum.Diğer öğrencilerle şakalaşırken nerdeyse gözlerini çıkaracaktı bir seferinde.
Sonunda eğitim görmesi gereken yere nakil oldu da hem aile hem bizim sınıf için iyi oldu.

Ama kaynaştırmalar için senin yapabileceğin bişey yok.
Banada yeni bir öğrenci geldi tam da ben doğum iznine ayrılacağım gün.Ve çocuk kaynaştırma olacak bi çocuk.Aynı zamanda sınıfta sorunda çıkarıyor bu anlattığın gibi.
Yerime bakan arkadaş çok şikayetçi geri dönünce ne yapacağımı şimdiden kara kara düşünüyorum ben de..

Bi çözüm bulursan benle de paylaşmanı isterim :KK43:(

ahh canım bulsam sölemem mi?keşke bir yolu olsa ben de burdaki arkadaslardan yardım bekliyorum.

ya aslında bizim üniversitedeki özel eğitimci hocalarımız bu gibi durumlarda kendilerinden yardım isteyenlere yardımcı oluyorlar. öğrencilere istenilen davranışları kazandırmak için öğretmenlere çeşitli stratejiler, yaklaşımlar falan öğretiyorlar, onlarla irtibat halinde oluyorlar. sizin de bu gibi bir yardım alma durumunuz var mı bir yerlerden?

allah sana kolaylık versin .kaynaştırmaşların zaten çoğunda ailesel problemler var ve dikkat çekmek için heryeri birbirine katıyorlar.benim görümcemin kızıda kaynaştırma şu ana kadar 10 sınıf değiştirdi herhalde beşe giiyor ama ilkokul bir seviyesinden aşağıda zekası.özel eğitime gidiyordu devlet raporuda iptal etti. gerekçeleri ise türkiyenin %50 zaten böyleymiş. ama okulda hergün problem çıkartttığı yetmiyo evdede beni delirtiyor.kızımı kıskandığını itiraf ediyor ve aldığımız yeni herşeyi kesmeye çalışıyor.allah sanada onun gibilerin öğretmenlerinede sabır versin........

X