kaynaştırma öğrenciler.....

cok uzuIerek yazıyorum,siz bu topiği cözum aramak icin değiI şikayet etmek icin acmıssınız,,,,

hatayı onIarı farkIı görerek, sürekIi sucu onIarda görerek yapıyorsunuz,,,,

bu sekiIde de hep aynı sonuc hüsran oIcak,,,

cok zor oIduunu biIiyorum zaten,,, işimiz zor,, ama hayatta koIay değiI dimi?

cok uzuIerek yazıyorum,siz bu topiği cözum aramak icin değiI şikayet etmek icin acmıssınız,,,,

hatayı onIarı farkIı görerek, sürekIi sucu onIarda görerek yapıyorsunuz,,,,

bu sekiIde de hep aynı sonuc hüsran oIcak,,,

cok zor oIduunu biIiyorum zaten,,, işimiz zor,, ama hayatta koIay değiI dimi?

şikayet etmek için neden acıyım ki..benim bu öğretmenlikte 2.yılım ve zor bir durumdayım böyle durumlardan bahsediyorum ki deneyimli hocalar bana yardımcı olsun diye.neler yaptığını tabiki anlatıcam bu asla şikayet amaçlı değil yanlış anlamışsınız.şikayet ederek elime ne gececek ki.

evet ama gösterilen yollarıda tıkıyorsunuz.
kimsenin elinde sihirli değnek yok
veya sihirli bi formulü
sizi çok iyi anlıyorum ne kadar zor olduğunu biliyorum
ancak daha önceki mesajlarımda da dediğim gibi tek başınıza yapacağınız şeyler değil bunlar
aile ve rehber öğretmeninizi devreye sokun
sonuçta haklı bi amaç için uğraşacaksınız.itiraz noktasında amacınızın haklılığı sizi koruyacaktır
işin yasal ve kırtasiye düzenlemelerini yapacağınız gibi (reh. öğretmeninizle)
işte nedir bunlar yeni tarihli sağlık ve ram raporu, bireysel eğitim planı
ram raporunun insiyatifinde bi merkezde eğitim alması gerekir ki burda aile girer devreye
size kalan 2/3 günde de sabır ve sevgiyle ve çocuğun özrüne göre uygun davranışlarla
bu zor durumu kotarabilirsiniz
şikayet etmek alternatifsizlikten gelir.konunuza yazılmış mesajları bi daha okursanız
size gerekli ve şimdilik yeterli cevapların varolduğunu göreceksiniz
tekrar kolay gelsin

çok merak ettim siz ne öğretmenisiniz ve bu çocuk 15 yaşında kaçıncı sınıf çocuklarla bir arada okutuluyor
ben sınıf öğretmeni olarak 2 sıkıntılı öğrenciyle çalıştım birisi hyperaktifti diğer öğrencim öğrenme güçlüğü ve buna eşlik eden davranış problemleri gösteriyor
sorununuz aileyse öğrencimin annesi ve 2 ablası raporlu ablaları saldırgan ve kapalı tutuluyorlar zor evet ama bu çocuğunda dışlanması durumunda daha kötüye gideceği aşikar
yaptığım tek şey onu önce ben kabullendim snra arkadaşları
üstelikte 1.sınıf okutuyorum
1 haftadır okula sorunsuz gelmeye başladı önceleri saldırıyordu kimi bulursa gelmemek için
baktım oyun oynamayı seviyor çocuklarımla konuşmalar yaptım
onu hiç dışlamıyorlar sürekli oyunlarına katıyorlar her tenefüs farklı çocuklar ilgileniyor şükür epey alıştı
hala ders düzenimi bozuyor elbet ama napalım eğitmek bizim işimiz ve bu iş tamamen gönül işi
elimden geleni yaptım diye bişey yok fazlası elbet vardır
pes etmeyin dahası bu isteksizliğinizi öğrencilerinize yansıtmayın
daha yepyeni bir öğretmensiniz 2.senede karşılaştığınız bir güçlük sizi mesleğinizden soğutmasın
eğtimicilik asla kolay değil ama çok zevkli

ilkokul öğretmeni olmayı o kadar çok isterdim ki...
annem çok söylemişti zamanında ama istememiştim şimdi çok pişmanım ama iş işten geçti.

Sizin yerinizde olmak isteyen o kadar çok insan var ki.. hele ki bu şartlarda ve bu zamanda..
ve etrafımda o kadar çok işsiz insan var ki anlatamam, aynı zamanda öğretmenlik okumuş ama tayin bekleyen arkadaşlarım evde oturuyorlar şu anda.
Tamam belki çok büyük sıkıntıdasınız ama bence daha iyimser yaklaşın.En azından karşınızdaki muhattap aldığınız bir çocuk, koskoca adam - bayan olmuş yaşını başını almış ama hala çocuk gibi davranan(iş yerlerindeki kıskançlık ayak kaydırma vs. olarak) insanlarla uğraşmak zorunda değilsiniz. inananın bu çok daha kötü..

çok merak ettim siz ne öğretmenisiniz ve bu çocuk 15 yaşında kaçıncı sınıf çocuklarla bir arada okutuluyor
ben sınıf öğretmeni olarak 2 sıkıntılı öğrenciyle çalıştım birisi hyperaktifti diğer öğrencim öğrenme güçlüğü ve buna eşlik eden davranış problemleri gösteriyor
sorununuz aileyse öğrencimin annesi ve 2 ablası raporlu ablaları saldırgan ve kapalı tutuluyorlar zor evet ama bu çocuğunda dışlanması durumunda daha kötüye gideceği aşikar
yaptığım tek şey onu önce ben kabullendim snra arkadaşları
üstelikte 1.sınıf okutuyorum
1 haftadır okula sorunsuz gelmeye başladı önceleri saldırıyordu kimi bulursa gelmemek için
baktım oyun oynamayı seviyor çocuklarımla konuşmalar yaptım
onu hiç dışlamıyorlar sürekli oyunlarına katıyorlar her tenefüs farklı çocuklar ilgileniyor şükür epey alıştı
hala ders düzenimi bozuyor elbet ama napalım eğitmek bizim işimiz ve bu iş tamamen gönül işi
elimden geleni yaptım diye bişey yok fazlası elbet vardır
pes etmeyin dahası bu isteksizliğinizi öğrencilerinize yansıtmayın
daha yepyeni bir öğretmensiniz 2.senede karşılaştığınız bir güçlük sizi mesleğinizden soğutmasın
eğtimicilik asla kolay değil ama çok zevkli

canım ben kadrolu öğretmen değilim zaten.okulda 3 acık sınıf vardı böyle kimse bu sınıfı istememiş onun yüzünden bana verdiler.ki diğerleri daha deneyimli hocalar emekli olmuş tekrar calışıyorlar.ben aldım bu sınıfı.tabiki ben onu dışlamıyorum.her zaman onun sevdiği şeyleri yapıyorum ders yapmak istemiyor yaptırmıyorum.4. sınıf okutuyorum ben.bu hepsinden büyük ve dövdüğü için cocukları hepsi korkuyor ondn.önceki öğretmen dövüyormuş vve aile de dövüyor ben öyle birşey yapmıyorum ve yapamam da asla.bu yüzden beni yumuşak buluyor her istediğini yapmaya calışıyor.

Sınıftaki otorite döverek sağlanmaz zaten.Öğretmen tatlı-sert bir biçimde yaklaşmalı öğrencisine.Çok yumuşak davranmak çocukları gevşetir,çok sert davranmakta korkuya dayalı bir itaat oluşturur.Öğrenci öğretmenine saygı duymalı.

X