- 31 Temmuz 2009
- 10.516
- 52.712
- Güzel arkadaşım, ben de gelinim ve bende tek taraflı bakmayarak okudum. Gayette sorunların olduğu apaçık belli. Geçmişte yaptığı hataya bakarak şuan yaşadığı zulme oh olsun sende kaçmayaydın mı denilmeli ?
- Bebeğe alacak tabi bez,mama olmaz bez parası almış başını gitmiş. Kadının mamaya beze 2 ayda bir aldığı para imkansız yetmez yardıma ihtiyacı olduğu ortada. Kim yardım etmeli, bakmakla yükümlü olan kaynana kayınbaba...
- Ev vermek zorundalar, ev lütfedilmez.
- Telefonu durduk yere istememiş, kendinin ki kırık dururken öbür geline alınmış o yüzden tepki vermiş hakkını aramış.
- Kocanın normal hayatta etkisini bilemem ama asker olan birinden çok beklentiye girilmemesi gerek.
- Çalışmaya gelince, izin verseler ben böyle aileye bebeğimi emanet edip zaten çalışmazdım. Diyelim ki bebeği verecek kimsem var ama eşim çalışmamı istemiyor ona saygı duyarım ve (hayat müşterek yeri gelir o da bana başka konuda saygı duyar ) çocuğumun ihtiyaçlarını o zaman siz karşılayın derim. Konu sahibide öyle demiş zaten.
- Boş konuşuyorsunuz demedim, konu sahibinin üstüne gidiyorsunuz dedim, kendinizce haklı paylarınız illa ki vardır. Ama dürüst olalım bu konu da suçlu gerçekten kaynar kazana atılacak olan kaynana...
Kayınvalide kayınpeder neden bakmakla yükümlü olsun? Kaçarken onlara sormamıştır sanırım.
"Ben bu kişiyle evlenmek istiyorum, bir evin, ailenin sorumluluğunu alabilirim" demiş ki kaçmış. Hiç kimse bir başkasının kararlarının sorumluluğunu almak zorunda değil.
Kimse kimseye ev vermek, telefon almak zorunda da değil. Bu nasıl bir hak açıklar mısınız?
Ben birini sevdim, evlendim o yüzden anası bana telefon alsın, ev versin, bu benim hakkım.
Böyle komik bir hak olabilir mi ki "hakkını aramış" diyorsunuz? İsteyen, istediğine, istediği hediyeyi alır. Hediye alınmayan da susar oturur çünkü bu bir hak değil.
Eşi çalışmasını istemiyorsa ve tek kişi evi geçindiremiyorsa bu da yine ikisinin problemi.
Benim oğlum eşine "çalışmana izin vermiyorum" dese (böyle bir evlat yetiştirmem mümkün değil de neyse), karşıdaki kişi de kendi aklıyla değil oğlumun aklıyla hareket edip "bu isteğine saygı duyuyorum aşk böcüğüm, madem sen istemiyorsun çalışmam. Ama o zaman anan bize baksın" dese göbeğimi hoplatarak gülerim.
Eşiyle "bu isteğine saygı duyuyorum" diyerek karar alan kişi "iyi de ben çalışmazsam ne yiyeceğiz balım?" diye sormasını da bilsin bir zahmet.
Sormuyorsa da verilene razı olacak, yapacak bir şey yok.