Kaynar kazanda yan kaynana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ah canım Müge anlı hep der ki ; kaçan kızın kıymeti olmaz .sende de aynı durum olmuş .Eğer sen de telli duvaklı baba evinden gelin çıksaydın sana da kıymet verirlerdi.Yaptıkları çok yanlış ama maalesef durum bu .Allah sana sabır ve kolaylık versin 😘
Valla oylesinede kiymet vermeyen var ağzıyla kuş tutsa bile misal ben😂😂

Konu sahibinin tek derdi kıskançlık ve mal davası.
Aile zengin diye kaçmış ama aile akıllı yedirmiyor konu sahibine.

Kocası olacak adam yüzünden fakir ve aç yaşadığını kabullenmek yerine neden eş ailesine saydırdığını anlamadım.

Hadi eş ailesi aç bırakmış, hastaneye bile gitmemiş, kendi ailesi neredeydi kötü gününde?

El zaten acımaz da öz ailesi de acımamış. Konu sahibi çok mu çirkef
altlı üstlü oturuyorsun, kira ödemiyorsun, kaçarak evlenmeyi biliyorsun, eşin askere gitmeden çocuk yapmayı biliyorsun...tüm bunları yapmayı beceren bir insan, hayatını idame ettirmeyi de bilmeli...bu arada eşinin ailesinden bekliyorsun herşeyi, peki senin ailen ne yaptı bu zamana kadar, her ay para yolladılarmı mesela...eksiklerim var diyorsun,fırınım, tencerem, perdem eksik diyorsun da, bunları zaten kız evi alır...öbür kıza altınlar yapılıyorsa, o kızda çeyiz getirecektir...sende kaçmasaydın, telinle duvağınla, nazınla gelseydin o eve, değerin böyle olmazdı...ayrıca cep telefonu aldıracağına, çocuğuna sütünü, bezini aldır...
Evet ben herşeyi onlardan bekliyorum hiçbişey kendim yapmadım. Ben asker maaşımı biriktirip küçük ev aleti aldım ufak tefek şeyler aldım. Beyaz eşyamı ailem aldı. Hazıra konmuyorum yani

Kimse sana bakmak zorunda degil. Sen kendine bakmak zorundasin. Oyle esya gibi ordan oraya bakilmasi icin gonderilirsen olacagi bu... Calisacaksin kimseye kucuk dusmeyeceksin madem bu kadar zoruna gidiyor olanlar. Bunun hesabini da calismana izin vermeyen kocana soracaksin. Ben kendi parami kazanacagim benim de bir insanlik onurum var diyeceksin. Bak o zaman nasil kafan rahat oluyor..
Cok istedim çalışayım sınavlara girip eğitimimi tamamlayayim diye Ama böyle şeylere karşılarmış yani okumaya değil gelin evlendikten evine baskına çocuğuna bakarmış onlarda çalışması ayıpmış falancanın gelini surda çalışıyor niye sahip çıkmıyorlar diye ele güne laf olurmus. Yoksa biliyorum kendi ayaklarının üstünde durmayı canım evlenmeden önce hep okul ve çalışmayı beraber yürüten biriydim

Cok istedim çalışayım sınavlara girip eğitimimi tamamlayayim diye Ama böyle şeylere karşılarmış yani okumaya değil gelin evlendikten evine baskına çocuğuna bakarmış onlarda çalışması ayıpmış falancanın gelini surda çalışıyor niye sahip çıkmıyorlar diye ele güne laf olurmus. Yoksa biliyorum kendi ayaklarının üstünde durmayı canım evlenmeden önce hep okul ve çalışmayı beraber yürüten biriydim

Ana babanin rizasi.olmadan kacip evlenmeyi,.cocuk yapmayi biliyorsun da esin izin vermedi diye mi calismiyorsun.. ben rezillik icindeyim diyeceksin insan yerine konmuyorum diyeceksin. Ya calisirim ya bu is biter. Gururumu ezdiremem daha fazla diceksin. Sen ne kadar kendi kisiligine kiymet bicersen.. onlar da sana o kadar kiymet verir. Sen sus esyasi degilsin. Sen kocanin sozunu dinleyecegine az bilekli dur da kocana sozunu dinlet, millet itip kakiyor seni resmen sen farkinda misin??

Ana babanin rizasi.olmadan kacip evlenmeyi,.cocuk yapmayi biliyorsun da esin izin vermedi diye mi calismiyorsun.. ben rezillik icindeyim diyeceksin insan yerine konmuyorum diyeceksin. Ya calisirim ya bu is biter. Gururumu ezdiremem daha fazla diceksin. Sen ne kadar kendi kisiligine kiymet bicersen.. onlar da sana o kadar kiymet verir. Sen sus esyasi degilsin. Sen kocanin sozunu dinleyecegine az bilekli dur da kocana sozunu dinlet, millet itip kakiyor seni resmen sen farkinda misin??
Kuzum öyle diyorum ben sana yetmiyor muyum karnın doymuyor mu diyor. Cok dedim benim ailem beni bu yaşıma getirip okuttu size hizmetçi olmak için değil kızımıza annen baksın bende çalışayım diyorum ama çok diretiyor yok bizde calişan geline iyi gözle bakılmaz sen gelinsin otur diyor

Okumadan yazıyorum. Bu kaynanalardan ne istiyorsunuz .herkes oğlunun gelininin kötü olmasını istemez.sizin mutlulugunuz icin uğraşırlar.bence kaynanaların her sözünde birsey aramayın artik.siz empati yapın oğlunuz evli karısıyla iyi geçinip mutlu olsun istemezmisiniz.

Okumadan yazıyorum. Bu kaynanalardan ne istiyorsunuz .herkes oğlunun gelininin kötü olmasını istemez.sizin mutlulugunuz icin uğraşırlar.bence kaynanaların her sözünde birsey aramayın artik.siz empati yapın oğlunuz evli karısıyla iyi geçinip mutlu olsun istemezmisiniz.
Asil kaynanalar bizden ne istiyor:KK43: genelleme yapmayalım yani iyi olanlarda vardır elbet ama denk gelmiyor bize

Asil kaynanalar bizden ne istiyor:KK43: genelleme yapmayalım yani iyi olanlarda vardır elbet ama denk gelmiyor bize
Bende kaynanamla kirildgum noktalar oldu zamanında.ama şimdi iki gelinimiz var annem ne dese batiyor iyiliginede dedikleri batiyor.zaten annem okadar masum kotu niyetsiz .annemi gorunce kayinvalideme kirilmqma karari aldim.onlar bizim kadar okumamış belki nerde ne konusulacak tam bilmiyorlar
Ama kötü niyetli değiller.diye düşünüyorum canim. Sende bana kirilma ben genel konuştum. Konuyuda okumadım zaten oyuzden sana demedim

Bende kaynanamla kirildgum noktalar oldu zamanında.ama şimdi iki gelinimiz var annem ne dese batiyor iyiliginede dedikleri batiyor.zaten annem okadar masum kotu niyetsiz .annemi gorunce kayinvalideme kirilmqma karari aldim.onlar bizim kadar okumamış belki nerde ne konusulacak tam bilmiyorlar
Ama kötü niyetli değiller.diye düşünüyorum canim. Sende bana kirilma ben genel konuştum. Konuyuda okumadım zaten oyuzden sana demedim
Yok ne demek kırılmadım yorumun için teşekkür ederim🥰 evet orası öyle biraz eski kafalı da olabiliyorlar ama kimisi işte oğlunu kıskanıyor kimisi istediği aday olmadığı için içten içe sana bileniyor falan kimisi el üstünde tutuyor herkes farklı. Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırın herkesi

Yok ne demek kırılmadım yorumun için teşekkür ederim🥰 evet orası öyle biraz eski kafalı da olabiliyorlar ama kimisi işte oğlunu kıskanıyor kimisi istediği aday olmadığı için içten içe sana bileniyor falan kimisi el üstünde tutuyor herkes farklı. Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırın herkesi
Amin canim.valla bu aksam annemle konuştum annem içini döktü. Çok kırılmış bizim geline.anneme saygısız davranıyor.annemin kendine yapmadığı iyilimkalmqdi. Annem ağladı telefonda içim gitti.masum anam benim ;(((

Amin canim.valla bu aksam annemle konuştum annem içini döktü. Çok kırılmış bizim geline.anneme saygısız davranıyor.annemin kendine yapmadığı iyilimkalmqdi. Annem ağladı telefonda içim gitti.masum anam benim ;(((
Kıyamam öyleleri haketmiyor tabiki bazı şeyler. Rabbim yardımcısı olsun üzüldüm

Kesinlikle oyle cok pişmanım gençliğimi yaktım ama işte bilemedim hata ettim...
Onların davranışının senin kaçmakla bir alakası yok. Onların karakterleri ile alakalı.
Teli duvağı ile baba evinden çıkan gelinlere neler neler yapıldığını hiç yoktan bu sitede okuyoruz.

Kendi kendine yaptığın kötülük kadar kimse sana yapmıyor malesef.. Seni yaftalamak istemem çünkü aklın bi karış trelelelli olduğu zamanları bende yaşadım, eminim herkes de yaşıyor. Cok sukur ailem destek oldu beni yalnız bırakmadı da kaçma gibi bi durumda kalmadım düşüncem o yöndeydi çünkü. Evlenince bi evin sorumluluğunu alınca büyüyorsun sanırım şimdi diyorum ne kadar salakmsm bi erkek için ailemi mi gözden cikarabiliyormusum, ne kadar tertemiz görüyormuşum ailesini ay canım annem ay canım babam kendi ailemin yapmadıklarını yapıyolar bana ayni evde yaşarım her turlu saygida kusur etmem diye dusunuyormusum herşey güllük gülistanlık gorunuyormus. Şimdi belli bariz bi kötülükleri yok yine çok iyi insanlar ama aynı evde yaşamayı geç aynı apartmanda bile yaşayamam. Bende anlamıyorum 1 senede ne değişti de nasıl mantıklı düşünmeye başladım 1 sene içinde mi oldu herşey diye. Eminim sende pişmansın bazı şeyler için ama zamanı geri donduremiyosun. Belki de bıktın ama çocuğun var kactigin eve de geri dönemiyorsun. İşte bunların hepsi ne yazıkki akılsız baslar

Kimse sana bakmak zorunda degil. Sen kendine bakmak zorundasin. Oyle esya gibi ordan oraya bakilmasi icin gonderilirsen olacagi bu... Calisacaksin kimseye kucuk dusmeyeceksin madem bu kadar zoruna gidiyor olanlar. Bunun hesabini da calismana izin vermeyen kocana soracaksin. Ben kendi parami kazanacagim benim de bir insanlik onurum var diyeceksin. Bak o zaman nasil kafan rahat oluyor..

:KK9:

Hiç bir sebep size yapılanları haklı çıkaramaz.. hele ki kendi torununu taşıyan bir kadını yanlız bırakmaları.. ilahi adalete inanırım ben.. siz şimdi bir güzel arkanıza yaslanın ve el üstünde tutulan akraba gelinin intikamınızı alışını izleyin..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X