Kaynar kazanda yan kaynana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşine gelmeyen yorumlar karşısında kaçtı tabi konu sahibi.
Burada millete çemkirdiği gibi kocasına çemkirse şuan başka bir hayat yaşıyor olabilirdi. Anasına babasına da nasıl bir tutumu olduğu tahmin edilebilir. Kaynana olsam bu tarz konuşan gelinime ben de çöp almam. Yok mecbursun bilmem ne. Hayırdır?

Kamu spotu gibi bir konu daha. Daha sigortanız bile yokken bebeğin acelesi neydi? Kocanız daha askerlik yapmamış, gelir yok, para yok ama siz çocuk hevesindesiniz. Öbür gelin akrabadanmış sizden yakın olmaları çok normal doğduğu günden beri tanıyorlar sonuçta. Telefonunuzu bile kayınbaba alsın diye bekleyip üstüne almamasına bozulmanızı hayretler içinde okudum. Eliniz ayağınız tutuyor değil mi? Çalışıp paranızı kazanıp kendi telefonunuzu kendiniz alsaydınız. İzin vermiyorlar demişsiniz de evlenirken kendi ailenizin iznini takmayıp kaçmışsınız şimdi koca ailesinin lafını niye dinliyorsunuz? Siz o kaynar kazanda yansın dediğiniz insana muhtaçsınız, bağımlısınız önce bunu kabul edin. Koca asker, gelinin karnı burnunda pardon yeni Doğum yapmış, muhtemelen çalışmıyordunuz öncesinde daha evinizde bir ton eksik eşya olduğuna göre. Evli barklı hatta çocuklu yetişkin iki birey resmen aileden harçlık alıyor konunun dikkat çeken asıl üzülünmesi gereken tarafı bu bence

Son düzenleme:
Siz seçmişsiniz bu hayatı bu kocayı bu insanları ..şikayet etmeyin ...çocuk doğurmayı biliyorsunuz ne kendinize ne çocuğunuza bakamıyorsunuz hala mama bez telefon bekliyorsunuz kayınpederinizden daha neler artık pes.adamın ne mecburiyeti var ...istediğine istediğini alır istemediğini almaz

Kaçmayı düşünen genç kızlara örnek olsun yaşadıklarınız. Elti kıskançlığını bırakın, nasıl iş bulurum, nasıl para kazanırım diye düşünün bence. Şu insanlara el açmayın...

Bu kadar sevmediğiniz insanlar neden size bir şeyler alsın istiyorsunuz ki? Siz onları sevmiyorsunuz onlar da sizi. Niye bir şey yapmak zorunda olsunlar? Diğer geline de bayılmıyorlardır da işte akraba ayıp olur biraz da sizi değersiz hissettirme çabası ile abartıyorlardır.

Siz ve sizin gibiler neden konu sahibinin üstüne geliyor ?
kocadan ne bekleyecek kadın , adam asker yahu..
işler her zaman yolunda olacak diye bişey yok bunu konu sahibi ayarlayamaz ki. Herşey yolunda evlenirsin, sonra işler kötüye gider o zaman napcak kaderini mi suçlayacak ?
Kadın yalnız kalmış arkadaşlar neyi sorguluyosunuz. Vay kaçtın da vay kayınbabaya telefon dedin de , vay niye beklentiye büründünde...
Bırakın bunları...Gelin geldiği evde herkes onu dışlayıp başka gelini bağrına basıyor, suç bunun neresinde ?
Lütfen biraz empati kurun , her konu açana yürüyüm demeyin.
Ben ve benim gibiler gelin olduğumuz için tek taraflı bakmıyoruz. Kadınların kimseye el açmaması gerektiğini savunuyoruz. Evlenmeyi bilen geçinmeyi de bilecek diyoruz.

Kaçarken anne babadan izin almayanlar çalışmak için koca izni bekliyorlar. Adamın askerlik yapmadığını babasının işinde çalıştığını bilmiyor muydu? İnsanlar ev vermişler, bir de üstüne telefondu oydu buydu istiyor.

Bebeğe bez alacak para yok, kayınvalideyi kazana atalım kızımızın annesini pamuklara saralım. Koca zaten etkisiz eleman. Para yok, çalışmaya izin de yok. Tek çözüm kaynananın paraları akıtması. Böyle bakınca çok haklısınız ya. Ben ve benim gibiler boş konuşuyoruz. Biz mantıksızız kaçmak Allah’ın emri (?) yorumları mantıklı.

Ben ve benim gibiler gelin olduğumuz için tek taraflı bakmıyoruz. Kadınların kimseye el açmaması gerektiğini savunuyoruz. Evlenmeyi bilen geçinmeyi de bilecek diyoruz.

Kaçarken anne babadan izin almayanlar çalışmak için koca izni bekliyorlar. Adamın askerlik yapmadığını babasının işinde çalıştığını bilmiyor muydu? İnsanlar ev vermişler, bir de üstüne telefondu oydu buydu istiyor.

Bebeğe bez alacak para yok, kayınvalideyi kazana atalım kızımızın annesini pamuklara saralım. Koca zaten etkisiz eleman. Para yok, çalışmaya izin de yok. Tek çözüm kaynananın paraları akıtması. Böyle bakınca çok haklısınız ya. Ben ve benim gibiler boş konuşuyoruz. Biz mantıksızız kaçmak Allah’ın emri (?) yorumları mantıklı.
  • Güzel arkadaşım, ben de gelinim ve bende tek taraflı bakmayarak okudum. Gayette sorunların olduğu apaçık belli. Geçmişte yaptığı hataya bakarak şuan yaşadığı zulme oh olsun sende kaçmayaydın mı denilmeli ?
  • Bebeğe alacak tabi bez,mama olmaz bez parası almış başını gitmiş. Kadının mamaya beze 2 ayda bir aldığı para imkansız yetmez yardıma ihtiyacı olduğu ortada. Kim yardım etmeli, bakmakla yükümlü olan kaynana kayınbaba...
  • Ev vermek zorundalar, ev lütfedilmez.
  • Telefonu durduk yere istememiş, kendinin ki kırık dururken öbür geline alınmış o yüzden tepki vermiş hakkını aramış.
  • Kocanın normal hayatta etkisini bilemem ama asker olan birinden çok beklentiye girilmemesi gerek.
  • Çalışmaya gelince, izin verseler ben böyle aileye bebeğimi emanet edip zaten çalışmazdım. Diyelim ki bebeği verecek kimsem var ama eşim çalışmamı istemiyor ona saygı duyarım ve (hayat müşterek yeri gelir o da bana başka konuda saygı duyar ) çocuğumun ihtiyaçlarını o zaman siz karşılayın derim. Konu sahibide öyle demiş zaten.
  • Boş konuşuyorsunuz demedim, konu sahibinin üstüne gidiyorsunuz dedim, kendinizce haklı paylarınız illa ki vardır. Ama dürüst olalım bu konu da suçlu gerçekten kaynar kazana atılacak olan kaynana...

• Güzel arkadaşım, ben de gelinim ve bende tek taraflı bakmayarak okudum. Gayette sorunların olduğu apaçık belli. Geçmişte yaptığı hataya bakarak şuan yaşadığı zulme oh olsun sende kaçmayaydın mı denilmeli ?
  • Bebeğe alacak tabi bez,mama olmaz bez parası almış başını gitmiş. Kadının mamaya beze 2 ayda bir aldığı para imkansız yetmez yardıma ihtiyacı olduğu ortada. Kim yardım etmeli, bakmakla yükümlü olan kaynana kayınbaba...
  • Telefonu durduk yere istememiş, kendinin ki kırık dururken öbür geline alınmış o yüzden tepki vermiş hakkını aramış.
  • Kocanın normal hayatta etkisini bilemem ama asker olan birinden çok beklentiye girilmemesi gerek.
  • Çalışmaya gelince, izin verseler ben böyle aileye bebeğimi emanet edip zaten çalışmazdım. Diyelim ki bebeği verecek kimsem var ama eşim çalışmamı istemiyor ona saygı duyarım ve (hayat müşterek yeri gelir o da bana başka konuda saygı duyar ) çocuğumun ihtiyaçlarını o zaman siz karşılayın derim. Konu sahibide öyle demiş zaten.
  • Boş konuşuyorsunuz demedim, konu sahibinin üstüne gidiyorsunuz dedim, kendinizce haklı paylarınız illa ki vardır. Ama dürüst olalım bu konu da suçlu gerçekten kaynar kazana atılacak olan kaynana...
Sanki kaynana senet verdi, gel evlen oğlum bakmazsa ben bakarım diye. Kimse kimseye ev vermek zorunda değil. Bu kadar net bir konuda nasıl fikir ayrılığı olabilir hayret ediyorum. Neyse benim konu sahibine önerim ne yapıp edip çalışıp kendi ayakları üzerinde durması. Sizinki nedir?

Gerçekten anlamadığım için soruyorum neden ev vermek zorundalar?

Şahsen oğluma kızın biri kalkıp kaçıp gelse ben de sevmezdim sanırım. Herşeyin bir zamanı, bir yolu yordamı var. Kalktım geldim yapın düğünümü alın evimi düzün eksiğimi ben de hamile kalayım. Var mı böyle bir dünya. Oldu bittiye getirdiğiniz için sizi mecburen evlendirmişler. Diğer gelin zamanınca usulünce evleniyor, tabii ki daha sevimli gelir onlara. Ayrıca kocan baya baya etkisiz eleman sanırım. İşyerinde bir ağırlığı işe yararlılığı olsa sözü de geçer. Ama ailesi yok biz bu gelini istemiyorduk derken de, evinin eksiği varken de, siz telefon diye olay çıkarınca da sessiz. Zaten isteklerin de sırf kayın aileye yönelik. Öyle bir portre çizdin ki sanki kaynana kayınpeder evine kaçmışsın ama onların bir oğulları yok. Varlığı yokluğu belli değil.

Yerinde olsam kocama eli ekmek tutacağı şekilde çalışmasını isterdim. Sorun annesi babası değil çünkü direkt pasif eşin.

Selam kızlar... Başlıkta görüyorsunuz ki bende kaynanadan dertliyim. Hamile kaldım eşim askerdeydi sigortam olmadığı için hastaneye 9 ayda sayılı gittim yani hatta bugün usuttugum için kanamam geldi hafif görümce yalandan yapıyordur sırf hastaneye gitmek için dedi. Neyse kızımın kalp atışlarında sıkıntı vardı 39. haftada hastaneye yatacaktım. Kaynanama yanımda kim kalacak dedim. Kim kalsın ben evimi boş bırakamam çocuklar var dedi (en küçük çocuk 15 yasinda) neyse zaten hormonlarım zirvedeydi oturdum ağladım Ertesi gün hastaneye yattım tek başımayım nstye filan bağlıyorlar sık sık. Arkadaşım aradı nasıl tek bırakırlar seni dedi gece 12 gibi geldi yanına. O gece saat 4te sancim başladı. Ağlaya inleye sabah 8de dogum yaptim. 1 gece yattık tabi kaynanam horul horul uyuyor bebeğe ben bakıyorum ertesi gün çıktık. 15 gün evinde kaldım altlı ustluyuz zaten ağzımdan aldı burnumdan getirdi. Önüme getirdigi yemegin lafini etti. Ben kaçarak evlendim eşimle ve kaynanamın istediği kadar hizmet etmedigim için istenmeyen gelin oldum. Şimdi kaynima nisan yapacaklar eşimin halasının kızıyla akraba yani onun için ölüp bitiyorlar. Ben memleketlerine gittim bana bir çöp almadılar yeni gelinlerine dolap düzdüler. Hergun arayıp konuşuyorlar kızım canım diye oda bunlara aynı. Altınlar desen o biçim yani bana bi 4 bilezik yapıp 10 gün sonra ev alıcaz diyip almışlardı. 1 senedir telefonum bozuk eski bi telefon vardı almadılar telefon eltime aldilar kosa kosa tabi ben kıyameti kopardım. Kayinbabam para ekle bende vereyim alalım dedi bende onur gelininizden para aldinizmi da benden alacaksınız dedim baya bozuldu. Neyse telefonu aldılar yeni. Elton desen bana yengecim diyor ama alttan igneliyor annem aradı konuştuk canım annem ya annemden farkı yok bilmem ne habire wp de görümcelerimle ilgili guzel seyler paylasiyor falan ay bu da insnain ister istemez zoruna gidiyor. 3 senedir evimde biton eksik var perdem fırınım tencere vs eksik ama ona çeyiz düzüyorlar. Kaynım ilk istemedi o kızı her seferinde bak abin başımıza bela getirdi kendi hayatını karartti sende mi öyle olacaksın tanıdığımız kendi akrabamızı al diye neler nelerbeni yere vurarark konuştular. Kızım oldu 1 çöp almadılar hep annem ve kendim aldım. Asker eşi maaşı cektim onlara vermedim diye laf ettiler. Kbabaya bez ve mama bitti diyorum alsın diye kaynanam gidip para çekiyorsun alsana kendin diye laf ediyordu. Şimdi sorsalar torunumuz kızımı diyorlar. Ay öyle yani çok bunaldim paylaşmak istedim hakkınızı helal edin çok uzun oldu 🥰
Allah yardımcın olsun zor şeyler bunlar ne diyim.. Ayırt edilmek..bekleme bişey bosver..sallama onları..elin iyisi olmaz diyor annem..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X