Kaynar kazanda yan kaynana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Altlı üstlü oturduğumuz için ortak yiyip içiyorduk maaş dedigim 2 ayda bi 550 tl çok miktar değil kusura bakmasın kimse benim kocam askerdeyken gelin ve torunlarına onlar bakmak zorundalar ben dedim eşim askerde olduğu sürece babamın evinde kalayım o baksın izin vermediler biz bakarız dediler madem öyle baksalardı yüzüme vurmak yerine. Zaten laf ettikten sonra evlerinde lokma ekmek yemedim kendim biriktirip yedim

Yapmayın allah aşkına. Kaç yaşında kadınsınız aynı zamanda annesiniz, siz bakıma muhtaç mısınız? Siz kendinize bu muameleyi reva görürseniz başkası size ne yapmasın?

Ben kacarak evlenmedim evin tek oğlunun karisiyim. Bk kadar deger vermiyorlar kv gorumceler. Ilgisi yok kacmayla kacmamayla
Siz kendinize değer verin. Onlar vermese de olur. Sonra da....... size değer verdikleri kadar değer verin. Karşılığı neyse o. Herkes ederi kadar. Salla geç hayatına bak👍🏻

Kaçıp elalemin sırtına yük olursanız göreceğiniz itibar bu olur ne bekliyordunuz? Yine yüzünüzün derisi kalınmış ki kavga dövüş bi şeyler aldırıyosunuz kendinize. Kaçmayın onun bunun sigortasına güvenip çocuk yapmayıverin. Başlığa bakan da size işkence yapıyorlar sanar saçma sapan hayatlar...

Koca kaçıyormus gibi siz kacmissiniz erken yasta.
Hem insanlarin dikine gidiyor hem de cocuk gibi kendinize birseyler aldiriyorsunuz.
Ayrica sizin evinizin eksigi olmasi kaynananizin problemi degil ki. Kaçmayı, evlenmeyi, üremeyi bilen pekala 4 senede evinin eksigini tamamlamayi da bilmeli .
Madem onca eksiğiniz var , asgari ücretle hic yoktan bir sene calissaydiniz,eksikleri tamamlar bir rahata ererdiniz.
Sonra düşünürdünüz çocuk falan.
Ama hic düşünmeden etmeden pespese cok hayati kararlar alip askere gitmemis çocukla evlenmis,hic calismamis, askerligi -maddi olanaksizliklari hesaba katmadan hemen bir bebek yapmışsınız.
Sizin dusunmeden yaptiginiz hamlelerin sucunu bu insanlarda aramayin lutfen.
Kaynanayi kaynar kazana atana kadar "ah akilsiz basim" diye bir kendinizi sorgulayin,ders alin hatalarinizdan

Kaçarak evlendiğiniz için kıymetiniz olmamış. Ayrıca kocanın maasını çekiyorsun zaten, ne diye kayınpederden bez mama istiyorsun? Haklılar orda. Herkes kendi evinin geçimini kendi sağlar. Senin evinin eksiğini almak zorunda değiller ki.
Ortada isteme söz nişan vs olunca da çeyiz alınıyor sen de kaçmasaydın sana da yaparlardı heralde..
Doğumda nasıl yanında olmazlar yahu? Nasıl bir insanlık bu
Keseleri ortak o yuzden yapmak zorundalar

Koca kaçıyormus gibi siz kacmissiniz erken yasta.
Hem insanlarin dikine gidiyor hem de cocuk gibi kendinize birseyler aldiriyorsunuz.
Ayrica sizin evinizin eksigi olmasi kaynananizin problemi degil ki. Kaçmayı, evlenmeyi, üremeyi bilen pekala 4 senede evinin eksigini tamamlamayi da bilmeli .
Madem onca eksiğiniz var , asgari ücretle hic yoktan bir sene calissaydiniz,eksikleri tamamlar bir rahata ererdiniz.
Sonra düşünürdünüz çocuk falan.
Ama hic düşünmeden etmeden pespese cok hayati kararlar alip askere gitmemis çocukla evlenmis,hic calismamis, askerligi -maddi olanaksizliklari hesaba katmadan hemen bir bebek yapmışsınız.
Sizin dusunmeden yaptiginiz hamlelerin sucunu bu insanlarda aramayin lutfen.
Kaynanayi kaynar kazana atana kadar "ah akilsiz basim" diye bir kendinizi sorgulayin,ders alin hatalarinizdan
du
Maddi durumları çok iyi mal varlıklarını sayayım istersen.. Ortak çalıştıkları için herşeyi ortak yapıyorlar bunu da ekleyeyim. Ben kendimi haklı bulmuyorum kaçtım aferin de deniyorum pişmanım zaten.

Kaçıp elalemin sırtına yük olursanız göreceğiniz itibar bu olur ne bekliyordunuz? Yine yüzünüzün derisi kalınmış ki kavga dövüş bi şeyler aldırıyosunuz kendinize. Kaçmayın onun bunun sigortasına güvenip çocuk yapmayıverin. Başlığa bakan da size işkence yapıyorlar sanar saçma sapan hayatlar...
Niye gelinin eşinin ailesine bakması yük yüzsüzlük değil de eşi askerdeyken kaynanasinin veya kayinbabasinin bakması yük oluyor. Bide kadın olucaz ya . Birbirimizi gömmeye yer arıyoruz.

Neden sizin evinizin ihtiyaçlarını onların karşılamasını bekliyorsunuz? Eşinizin askerliği hala bitmedi mi?
Kv ile yaşamak için mi kaçtınız anlamadım?
Eşim geldi. Eşim askerdeyken kendi kendimi nasıl gecindirrbilirm 2 ayda bir gelen 550 tlylemi

Şu erkekler bi taraflarına güvenmeden neden kız kaçırıyor acaba? Sizde neden kaçtınız ki! Vermedi mi aileniz? Ay bilemedim. Şu kv kp görümce şeylerini okudukça ben soğuyorum evlenmekten. İnsanlar çok değişebiliyor ve nasıl tavır koyacaksın yani. Ben çok sert bir insanım büyük ihtimalle büyük tepkiler veririm o yüzden size verecek Öneri gelmiyor aklıma. Eşiniz arka çıkıyor mu size? Bari uzaklaşın onlardan

Niye gelinin eşinin ailesine bakması yük yüzsüzlük değil de eşi askerdeyken kaynanasinin veya kayinbabasinin bakması yük oluyor. Bide kadın olucaz ya . Birbirimizi gömmeye yer arıyoruz.
Kim dedi yük değil diye? Eli ayağı tutarken çocuğunun evine çöreklenenler de yük bu da bi tür yüzsüzlük. Ama siz işi gücü olmayan askerlik yapmamış adama kaçıp anası babası bana bakmak zorunda diyemezsiniz. Sizi çocuğunuzu düşünmelerini bekleyemezsiniz. Siz düşünmemişsiniz çocuğunuzu onlar neden düşünsün yahu.

kaynananıza güvenerek mi kaçtınız evlendiniz?Adam daha askerliğini bile yapmamış , sigorta yok, iş güç yok hooop ama atlı kovalar gibi hemen çocuk yapalım.hem bu kadar sövüyorsunuz hem de sürekli bir şeyler bekliyorsunuz.kes görüşmeyi olsun bitsin , eltine düzdükleri eşyaları yatıp kalkıp düşünmenin sana ne faydası var? Çok sinirleniyorum kadınların kendi kendilerine bunu yapmalarına.Oku al mesleğini, gir işine çalış , al hayatını güvenceye git evlen sonra.Acelen ne?

Öncelikle kimse kimseye birşey yapmaz zorunda değil. Kimse ev eşyası almak, oğlunun evini düzmek zorunda değil. Çünkü herkes birey olarak evleniyor, herkes kendi ihtiyaçlarını karşılayabilir. Öte yandan kaçmışsınız tamam anlarım yapmışsınız bir hata. Ama hatayı katlamak için elinizden geleni yapıp bir de üstüne bebek yapmışsınız. Eşinizin askere gideceğini bile bile bebek yapmak ne kadar mantıklı? Doğal olarak kayın ailenizde "oğlan askere gidecek ama bunlar çocuk yapıyorlar demek ki bakacak durumları ver kendilerine güveniyorlar" diye düşünmüş olabilirler. Ben olsam öyle düşünürdüm. Hem sevmiyorum diyip hemde bir sürü şey istemeniz de bana mantıklı gelmedi size sadece şunu söyleyeceğim bir hata yapmışsınız onu bir güzel sağlamlaştırmışsınız bari 2. Çocuğu yaparak hayatınızı iyice mahfetmeyin. Allah yardımcınız olsun.

Şu erkekler bi taraflarına güvenmeden neden kız kaçırıyor acaba? Sizde neden kaçtınız ki! Vermedi mi aileniz? Ay bilemedim. Şu kv kp görümce şeylerini okudukça ben soğuyorum evlenmekten. İnsanlar çok değişebiliyor ve nasıl tavır koyacaksın yani. Ben çok sert bir insanım büyük ihtimalle büyük tepkiler veririm o yüzden size verecek Öneri gelmiyor aklıma. Eşiniz arka çıkıyor mu size? Bari uzaklaşın onlardan
Her insan hata derler benim ufacık hatam omrume bedel oldu... arkamda olmuyor malesef keşke olsa

kaynananıza güvenerek mi kaçtınız evlendiniz?Adam daha askerliğini bile yapmamış , sigorta yok, iş güç yok hooop ama atlı kovalar gibi hemen çocuk yapalım.hem bu kadar sövüyorsunuz hem de sürekli bir şeyler bekliyorsunuz.kes görüşmeyi olsun bitsin , eltine düzdükleri eşyaları yatıp kalkıp düşünmenin sana ne faydası var? Çok sinirleniyorum kadınları kendi kendilerine bunu yapmalarına.Oku al mesleğini, gir işine çalış , al hayatını güvenceye git evlen sonra.Acelen ne?
Is olmadigini nereden biliyorsun. Tamam da her insan kusursuz mu kimse gencligine kapilip hata yapamaz mi yapmayin nolur bu kadar olmayin

Altlı üstlü oturduğumuz için ortak yiyip içiyorduk maaş dedigim 2 ayda bi 550 tl çok miktar değil kusura bakmasın kimse benim kocam askerdeyken gelin ve torunlarına onlar bakmak zorundalar ben dedim eşim askerde olduğu sürece babamın evinde kalayım o baksın izin vermediler biz bakarız dediler madem öyle baksalardı yüzüme vurmak yerine. Zaten laf ettikten sonra evlerinde lokma ekmek yemedim kendim biriktirip yedim
Hayır kimse kimseye bakmak zorunda değil.
Elden ayaktan düşmeyen kayınvalideye hizmet etmek zorunda olmadığınız gibi onlarında size bakma zorunluluğu yok.

Keseleri ortak o yuzden yapmak zorundalar

kocan akıllı bi adam olsa ben yokken aydanca ya su kadar para verceksiniz gecimi için. aile işimiz olduğuna göre bizim de hakkimiz var kazanilan para da derdi. yok vermezseniz aydanca rezil olmasin ben gelene kadar ailesinde duracak derdi.

çalışmasın, bileziklerini versin, ben askerken el kadar bebeyle rezillik ceksin önemli değil diye bakiyo.

benim arkadaşım da askerliğini yapmayan biriyle evlendi. çocuk askere gitmeden para biriktirip gitti. ele muhtaç olmasın rahat etsin diye ki çalışmasına da karışmadığı halde tedbir olsun işsiz kalirsa diye her ayrıntıyı düşünüp gitti askere.

kocana kizacaksin bu durumda elin kızının günahına girmeyecek bakamayacaksa. sana yazanlar boşuna yazmıyo. sana kocan sahip cikmazken ailesi seni istemiyomus niye sahip çıksın kardeşim??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X