Kaynar kazanda yan kaynana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayır o insanlardan neden size bişeyler almasını bekliyosunuzki ? Maddi sıkıntınızmı var ? Bebek olmadaymış eşiniz askerdeyken çalışırdınız ama bide bebek yapmıssınjz öaşallah askerliğini yapmamış adamdan, bacım bu kafada gidersen zor . Elticiğine gelince bekle başlarda böyle olanlar sonradan sönüyor :KK66:

Ben bu konuda yapilan olumsuz yorumlari gercekten anlayamiyorum. Ankrmal beklentiler degil bunlar, konu sahibi adalet ve denklik istiyor. Hakli bence. Ama zamanla kimin ne oldugu ortaya cikar, sadece zman ve sabir.
Çok teşekkür ederim anlayışlı ve güzel yorumunuz için

kimse sana telefon almak zorunda degil.. iste herseyi baskalarindan beklersen böyle mutsuz olursun. kendin icin biseyler yapiyor musun ? mesela hic çalıştın mi ? bunun icin bir caban oldu mu ? neden birileri sana biseyler almak zorunda, kimin buna ne mecburiyeti var. kocan sana bakmak zorunda evet buna katılıyorum. ama kaynanam kayinpederim bilmem ne diye düşünmen yanlış. bunların hesabini kocana sor

askerliğini yapmamış, evinin eksiğini bile alamayan adama kaçmışsınız yetmemiş çocuk yapmışsınız.
şimdi de yavuz hırsız misali anasına babasına carlıyorsunuz.
şu tavırda bir insana ben de almazdım bir iğne.
Ilerde sizin de öyle olursa almazsınız ne diyim bu asagilamaniza

Kaçmanızi o zamanki cahilliginize veriyorum. Sizi onun için gömmenin anlamı yok. Ama Allah rızası için ve kızın için iyi bir rol model olmak. Adına hayatınızı elinize alın. Kızınız yeterli kadar büyüse işe girip eksiklerinizi kendiniz tamamlayin. O enerji vampirlerle de görüşmeyi en aza kadar indirin

kimse sana telefon almak zorunda degil.. iste herseyi baskalarindan beklersen böyle mutsuz olursun. kendin icin biseyler yapiyor musun ? mesela hic çalıştın mi ? bunun icin bir caban oldu mu ? neden birileri sana biseyler almak zorunda, kimin buna ne mecburiyeti var. kocan sana bakmak zorunda evet buna katılıyorum. ama kaynanam kayinpederim bilmem ne diye düşünmen yanlış. bunların hesabini kocana sor
Ben 15 yaşında hafta ici okula gidip haftasonu calisiyordum. Kocamla ailesi ortak calisiyor kese bir ve babalari en buyuk oldugu icin onu kasa olarak goruyorlar. Esim çalışmama izin vermiyor verse elin eline bakar miyim?

Kaçmanızi o zamanki cahilliginize veriyorum. Sizi onun için gömmenin anlamı yok. Ama Allah rızası için ve kızın için iyi bir rol model olmak. Adına hayatınızı elinize alın. Kızınız yeterli kadar büyüse işe girip eksiklerinizi kendiniz tamamlayin. O enerji vampirlerle de görüşmeyi en aza kadar indirin
Evet çok büyük bir cahillik malesef... eşim çalışmama izin vermiyor o yüzden çalışamıyorum

Eşinizin maaşını siz çekiyorsunuz ama bebeğin bezini eşinizin ailesinden mı bekliyorsunuz o kısmı anlayamadım. Yani maaşı siz alıyorsanız ihtiyaçlarınızı kendi paranızla karşılayabilirsiniz, kayınvalideden laf yemekten iyidir.
Altlı üstlü oturduğumuz için ortak yiyip içiyorduk maaş dedigim 2 ayda bi 550 tl çok miktar değil kusura bakmasın kimse benim kocam askerdeyken gelin ve torunlarına onlar bakmak zorundalar ben dedim eşim askerde olduğu sürece babamın evinde kalayım o baksın izin vermediler biz bakarız dediler madem öyle baksalardı yüzüme vurmak yerine. Zaten laf ettikten sonra evlerinde lokma ekmek yemedim kendim biriktirip yedim

canım yapman gereken araya mesafe koymak gerektiğinde hadlerini bildirmek ve muhattap olmamak umursamamak

o insanların vereceği değere ihtiyacın yok sana bu şekilde davranma hakkını nereden buluyorlar kendilerinde minnet etme bunlara

wpdan paylaştıklarına falan ne bakıyorsun sen engelle gitsin ya da bakma hiç tının olmasın

çocuğuna ailene evine kenetlen eksiklerinizi kendiniz alırsınız eşin geldiğinde

kayınvaliden senin hakkında abine bak yok başımıza bela getirdi falan diyecek olursa valla kayınvalidecim oğlun sevdi kaçırdı alan memnun satan memnun de gül geç..

torunlarını da sevdirme bile ne demek mama almamak. kendi ailenle samimi ol sen de onlarla paylaşım yap gerçek anne baban orda.

eltine falan ne bakıyosun kim köpek be o esirgeme lafını sok gitsin

beni kocam beğendi kendine aldı seni kaynanam beğendi oğluna aldı diyiver..

Kocanız hariç herkesten beklentiniz var. İşlerinizi yoluna koyup öyle evlenseydiniz, kimse size telefon altın almak zorunda değil. Hastanede yanınızda kalmak insanlıktır, bence de yapılmalı. Ama onun dışındakiler saçma. Ayrıca o kadar şey beklediğiniz insanlara bari hizmet edin, hep bana hep bana olmaz ki.
Ben hizmet edip karşılığın i alamamaktan bahsediyorum

canım yapman gereken araya mesafe koymak gerektiğinde hadlerini bildirmek ve muhattap olmamak umursamamak

o insanların vereceği değere ihtiyacın yok sana bu şekilde davranma hakkını nereden buluyorlar kendilerinde minnet etme bunlara

wpdan paylaştıklarına falan ne bakıyorsun sen engelle gitsin ya da bakma hiç tının olmasın

çocuğuna ailene evine kenetlen eksiklerinizi kendiniz alırsınız eşin geldiğinde

kayınvaliden senin hakkında abine bak yok başımıza bela getirdi falan diyecek olursa valla kayınvalidecim oğlun sevdi kaçırdı alan memnun satan memnun de gül geç..

torunlarını da sevdirme bile ne demek mama almamak. kendi ailenle samimi ol sen de onlarla paylaşım yap gerçek anne baban orda.

eltine falan ne bakıyosun kim köpek be o esirgeme lafını sok gitsin

beni kocam beğendi kendine aldı seni kaynanam beğendi oğluna aldı diyiver..
Ağzına sağlık su kötü saçma yorumlardan sonra öyle iyi geldi ki allah bin kere razı olsun

Altlı üstlü oturduğumuz için ortak yiyip içiyorduk maaş dedigim 2 ayda bi 550 tl çok miktar değil kusura bakmasın kimse benim kocam askerdeyken gelin ve torunlarına onlar bakmak zorundalar ben dedim eşim askerde olduğu sürece babamın evinde kalayım o baksın izin vermediler biz bakarız dediler madem öyle baksalardı yüzüme vurmak yerine. Zaten laf ettikten sonra evlerinde lokma ekmek yemedim kendim biriktirip yedim
Henüz askerliğini bile yapmamış bir koca, sorunlu bir aile ilişkisi, kendinize ait bir hayatınız bile yokken çocukla taçlandırılmış bir evlilik. Yani zor bir durum ama en azından çocuk yapmak için eşinizin askerden gelmesini bekleseydiniz. Herşeyi fazla hızlı yaşamışsınız.

Hayır o insanlardan neden size bişeyler almasını bekliyosunuzki ? Maddi sıkıntınızmı var ? Bebek olmadaymış eşiniz askerdeyken çalışırdınız ama bide bebek yapmıssınjz öaşallah askerliğini yapmamış adamdan, bacım bu kafada gidersen zor . Elticiğine gelince bekle başlarda böyle olanlar sonradan sönüyor :KK66:
Ortak çalışıyorlaro yüzden

Eşin çalışmana izin vermiyor çünkü kendi ayakların üstünde durursan ailesinin yaptıklarını yüzüne vurursun. Cebinde paran olmasın ki kocanın kölesi olasın yaptıklarına mecbur kalasın. Zaten kaçarak anana babana arkanı dönerek seni bu yaşına kadar beslemiş büyütmüş kollamış insanlara sırtını dönerek hayatının en büyük hatasını yapmışsın. Senin arkan yok seni kollayan yok seni hertürlü ezebilirler. Ama iyi oluyo kaçma planı yapan kızlarımız iyi okusun bu satırları. Kaçmayın kızlar. Kaçarak evlenmeyin. Hatta evlenmeden önce okuyun. İşe girin kendi ayaklarınız üstünde durun. Sonra ana baba rızası alın. Öyle evlenin. Şimdi senin yazdıklarına hiçbir çare yokki dört koldan sarılmış etrafın. Belli kocanda kas kafalının teki çalışmana bile karşı. Bide elticiğine verilen değeri izliyorsun yaptığının bedelini ödemek diye buna derim. Aslında hiç sert yazmam ama burda konu okuyan henüz evlenmemiş kaçma planı olan veya ilerde olacak olan kızlarımız olabilir. İnş onlara birnevi örnek olur durumunuz.

Selam kızlar... Başlıkta görüyorsunuz ki bende kaynanadan dertliyim. Hamile kaldım eşim askerdeydi sigortam olmadığı için hastaneye 9 ayda sayılı gittim yani hatta bugün usuttugum için kanamam geldi hafif görümce yalandan yapıyordur sırf hastaneye gitmek için dedi. Neyse kızımın kalp atışlarında sıkıntı vardı 39. haftada hastaneye yatacaktım. Kaynanama yanımda kim kalacak dedim. Kim kalsın ben evimi boş bırakamam çocuklar var dedi (en küçük çocuk 15 yasinda) neyse zaten hormonlarım zirvedeydi oturdum ağladım Ertesi gün hastaneye yattım tek başımayım nstye filan bağlıyorlar sık sık. Arkadaşım aradı nasıl tek bırakırlar seni dedi gece 12 gibi geldi yanına. O gece saat 4te sancim başladı. Ağlaya inleye sabah 8de dogum yaptim. 1 gece yattık tabi kaynanam horul horul uyuyor bebeğe ben bakıyorum ertesi gün çıktık. 15 gün evinde kaldım altlı ustluyuz zaten ağzımdan aldı burnumdan getirdi. Önüme getirdigi yemegin lafini etti. Ben kaçarak evlendim eşimle ve kaynanamın istediği kadar hizmet etmedigim için istenmeyen gelin oldum. Şimdi kaynima nisan yapacaklar eşimin halasının kızıyla akraba yani onun için ölüp bitiyorlar. Ben memleketlerine gittim bana bir çöp almadılar yeni gelinlerine dolap düzdüler. Hergun arayıp konuşuyorlar kızım canım diye oda bunlara aynı. Altınlar desen o biçim yani bana bi 4 bilezik yapıp 10 gün sonra ev alıcaz diyip almışlardı. 1 senedir telefonum bozuk eski bi telefon vardı almadılar telefon eltime aldilar kosa kosa tabi ben kıyameti kopardım. Kayinbabam para ekle bende vereyim alalım dedi bende onur gelininizden para aldinizmi da benden alacaksınız dedim baya bozuldu. Neyse telefonu aldılar yeni. Elton desen bana yengecim diyor ama alttan igneliyor annem aradı konuştuk canım annem ya annemden farkı yok bilmem ne habire wp de görümcelerimle ilgili guzel seyler paylasiyor falan ay bu da insnain ister istemez zoruna gidiyor. 3 senedir evimde biton eksik var perdem fırınım tencere vs eksik ama ona çeyiz düzüyorlar. Kaynım ilk istemedi o kızı her seferinde bak abin başımıza bela getirdi kendi hayatını karartti sende mi öyle olacaksın tanıdığımız kendi akrabamızı al diye neler nelerbeni yere vurarark konuştular. Kızım oldu 1 çöp almadılar hep annem ve kendim aldım. Asker eşi maaşı cektim onlara vermedim diye laf ettiler. Kbabaya bez ve mama bitti diyorum alsın diye kaynanam gidip para çekiyorsun alsana kendin diye laf ediyordu. Şimdi sorsalar torunumuz kızımı diyorlar. Ay öyle yani çok bunaldim paylaşmak istedim hakkınızı helal edin çok uzun oldu 🥰
Kaçarak evlendiğiniz için kıymetiniz olmamış. Ayrıca kocanın maasını çekiyorsun zaten, ne diye kayınpederden bez mama istiyorsun? Haklılar orda. Herkes kendi evinin geçimini kendi sağlar. Senin evinin eksiğini almak zorunda değiller ki.
Ortada isteme söz nişan vs olunca da çeyiz alınıyor sen de kaçmasaydın sana da yaparlardı heralde..
Doğumda nasıl yanında olmazlar yahu? Nasıl bir insanlık bu

Neden sizin evinizin ihtiyaçlarını onların karşılamasını bekliyorsunuz? Eşinizin askerliği hala bitmedi mi?
Kv ile yaşamak için mi kaçtınız anlamadım?

Selam kızlar... Başlıkta görüyorsunuz ki bende kaynanadan dertliyim. Hamile kaldım eşim askerdeydi sigortam olmadığı için hastaneye 9 ayda sayılı gittim yani hatta bugün usuttugum için kanamam geldi hafif görümce yalandan yapıyordur sırf hastaneye gitmek için dedi. Neyse kızımın kalp atışlarında sıkıntı vardı 39. haftada hastaneye yatacaktım. Kaynanama yanımda kim kalacak dedim. Kim kalsın ben evimi boş bırakamam çocuklar var dedi (en küçük çocuk 15 yasinda) neyse zaten hormonlarım zirvedeydi oturdum ağladım Ertesi gün hastaneye yattım tek başımayım nstye filan bağlıyorlar sık sık. Arkadaşım aradı nasıl tek bırakırlar seni dedi gece 12 gibi geldi yanına. O gece saat 4te sancim başladı. Ağlaya inleye sabah 8de dogum yaptim. 1 gece yattık tabi kaynanam horul horul uyuyor bebeğe ben bakıyorum ertesi gün çıktık. 15 gün evinde kaldım altlı ustluyuz zaten ağzımdan aldı burnumdan getirdi. Önüme getirdigi yemegin lafini etti. Ben kaçarak evlendim eşimle ve kaynanamın istediği kadar hizmet etmedigim için istenmeyen gelin oldum. Şimdi kaynima nisan yapacaklar eşimin halasının kızıyla akraba yani onun için ölüp bitiyorlar. Ben memleketlerine gittim bana bir çöp almadılar yeni gelinlerine dolap düzdüler. Hergun arayıp konuşuyorlar kızım canım diye oda bunlara aynı. Altınlar desen o biçim yani bana bi 4 bilezik yapıp 10 gün sonra ev alıcaz diyip almışlardı. 1 senedir telefonum bozuk eski bi telefon vardı almadılar telefon eltime aldilar kosa kosa tabi ben kıyameti kopardım. Kayinbabam para ekle bende vereyim alalım dedi bende onur gelininizden para aldinizmi da benden alacaksınız dedim baya bozuldu. Neyse telefonu aldılar yeni. Elton desen bana yengecim diyor ama alttan igneliyor annem aradı konuştuk canım annem ya annemden farkı yok bilmem ne habire wp de görümcelerimle ilgili guzel seyler paylasiyor falan ay bu da insnain ister istemez zoruna gidiyor. 3 senedir evimde biton eksik var perdem fırınım tencere vs eksik ama ona çeyiz düzüyorlar. Kaynım ilk istemedi o kızı her seferinde bak abin başımıza bela getirdi kendi hayatını karartti sende mi öyle olacaksın tanıdığımız kendi akrabamızı al diye neler nelerbeni yere vurarark konuştular. Kızım oldu 1 çöp almadılar hep annem ve kendim aldım. Asker eşi maaşı cektim onlara vermedim diye laf ettiler. Kbabaya bez ve mama bitti diyorum alsın diye kaynanam gidip para çekiyorsun alsana kendin diye laf ediyordu. Şimdi sorsalar torunumuz kızımı diyorlar. Ay öyle yani çok bunaldim paylaşmak istedim hakkınızı helal edin çok uzun oldu 🥰
Butun yazi boyunca onu yapmadilar bunu yapmadilar diye sikayet etmissiniz de siz kendiniz icin ne yaptiniz? Cizdiginiz profil hic hos degil. Once kendiniz yapin bir seyler. Ya valla cok sinirleniyorum sizin gibi insanlara. Kacmissiniz gelmissiniz, bana bunu yapmadilar etmediler diye agliyorsunuz. Kacmaya harcayacaginiz enerjiyi okula, calismaya falan verseydiniz su an bambaska bir hayat yasiyor olabilirdiniz. Ama siz bunu secmissiniz. Simdi aglamayin.

Ah canım Müge anlı hep der ki ; kaçan kızın kıymeti olmaz .sende de aynı durum olmuş .Eğer sen de telli duvaklı baba evinden gelin çıksaydın sana da kıymet verirlerdi.Yaptıkları çok yanlış ama maalesef durum bu .Allah sana sabır ve kolaylık versin 😘
Ben kacarak evlenmedim evin tek oğlunun karisiyim. Bk kadar deger vermiyorlar kv gorumceler. Ilgisi yok kacmayla kacmamayla

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X