Kaynar kazanda yan kaynana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşin ne diyor bu duruma seni takmıyorlr belli eşinin demekki hespla ılgılı ortak pek sıkayetı yok. O konuşmayıp sırf sen konuşuyorsan sence takarlar mı?
Eşim her zaman ailesini savunarak beni geçiştiriyor he alırız ya he yaparız ya diyor

Neden benim eşimin ortak olup katkıda bulunduğu ortamda bana az diğer geline çok yapılmasını istiyim ki? Niye benim hakkım olmasın ki?direk çocuk yapmadım 1 sene sonra oldu çocuk. Senin oğlun askere gitse evli olarak sen gelinine sahip çıkmaz mısın ya?

Eşin askerde degil miydi nerede calisiyor? Ayrica ortak calisiyorlarsa eşin kendi payini ayirsin alsin onunla gecinin. Ortak calisiliyor diye niye milletten para bekliyorsunuz?

Eşin askerde degil miydi nerede calisiyor? Ayrica ortak calisiyorlarsa eşin kendi payini ayirsin alsin onunla gecinin. Ortak calisiliyor diye niye milletten para bekliyorsunuz?
Ya milletten bekleyen kim ki? Onlarda şuan patron baba. Ben eşime alalım yapalım diyorum ses etmiyor. Ha ben hicbir zaman onların yüzüne eşya almadınız etmediniz demedim. Sadece telefon konusunda 1 senedir telefonum bozuktu eşime defalarca dedim almadı en sonra k.b dedim paramız yok sıkışık gibiyiz dedi 10 gün sonra eltime aldı bu da benim zoruma gitti o yüzden kıyameti koparttim bende niye benim hakkım yok mu. O zaman ona da yapmasınlar o na da nişanlısı yapsın kimse destek olmasın. Ama öyle değil benim kocam enayi. Çalışıyor hala kendi biton eksiği var ama ailesine baba kasadan para alıp eksiklerimizi alalım diye danışmıyor. Çünkü mal.

Eşim ortak çalışıyor parada hakkım var diyorsunuz ama eşiniz askerde değil mi? Yani askerlik görevini yaptığı süre zarfında 1 sene iş için gösterdiği bir emek, bir kazanım yok ortada. Eşinizin maaşlı çalışan olduğunu düşünün hangi firma askerdeki elemanına maaş ödüyor? Sizin en büyük hatanız daha askerliğini yapmamış adam ile bunları hesaplamadan evlenip üstüne çocuk yapmak. Evlilik zamanı yanlış, çocuk zamanı yanlış. Daha sigortanız bile yokken bebeğin acelesi neydi? Eş ailesi belli ki vicdansız sizi hastaneye tek gönderiyor olmalarından belli ama evdeki fırının perdenin eksikliğinin sorumluluğunu onlara yükleyemezsiniz. Evlenince siz de çalışıp alsaydınız eksiğinizi birilerine bana bunu alın diyeceğinize.

Eee suç senin kocanda. Kocan almiyor yapmiyor, istemiyor sende kp in peşine düşüyorsun istediklerini almak için olmaz öyle malesef. Eşinin el atmasi lazim olaya, eşin kendi parasini almiyorken almiyorken sen istiyorsun diye vermezler tabi.

Esim geldi askerden canim fakat calisan eleman ile anne baba bir olmaz ki. Evlatlarinin emaneti sonuçta değil mi sen vicdanen rahat olabilir misin. Calismayi cok istedim ama esim calistirmadi. Benim kazandığın yetiyor diyor halbu ki bana gelen bisey yok yani. Kendisi çalışıp babasının eline sayıyor o da işte herşeyi çekip çeviriyor güya. Haksızlık değil mi. Ama işte eşim yapılan haksızlığa da susuyor. Tabiki ben onlara herşeyi yüklemiyorum ama biz cahiliz sonuçta bu tip şeyleri onların konuşup da söyle yapalım söyle alınsın yapalım denmesi gerekmiyor mu ha ben kaçtım cahillik ettim üstüne bir de çocuk çok pişmanım ama kader. Benim ailem de çok katkıda bulundu beyaz eşyam ufak tefek ivir zıvır aldılar ama eşimin ailesi bunu benim yüzüme vuruyorlar yemin ederim konusu açıldı kaynana dediki almasaydı ailen ben oğluma alırdım dedi bende n cevap verdim gulerek madem oyle eksiklerimiz var kasadan alsin para da alalim dedim ses etmedi uyuz

Evet kocamda zaten ondan bi tepki olmayinca bende kpye artık ister istemez suç buluyorum son çare ne yapayım bana evlenmeden once dedi sana herseyi alicam yapicam eksik bireyini bırakmam bende güvendim yani böyle olacağını bilsem kesinlikle yapmazdım ha böyle dedi diye de yapmadım işte cahillik ettim bunu savunmuyorum ama cidden iş birazda eşim de bitiyor

Eşiniz gelirini ayıracak o zaman. Nasıl ki iki yabancı insan ortak olunca kazanç paylaşılıyor, kardeş ya da baba olmaları bir şeyi değiştirmez. Herkesin ihtiyacı, evi barkı ayrı.
Telefon istiyorsanız da muhatabınız eşiniz. Ailesini boş yere suçluyorsunuz. Çocuk gibi verilene razı olan, hakkını savunmayan adama bir şey söylemeyip kayınpederden telefon beklemenin anlamı yok.

Siz diyorsunuz ki eşim orda çalışıyor, kese bir ortada emeği var bende diyorum ki 1 senedir askerde ne emeği ne çalışması. Bunun anne babayla ilgisi yok, sizin bakış açınızla ilgisi var. Anne baba oğlum evlen biz gelinimize, torunumuza bakarız, bize emanetler dememiş siz kaçarak evlenmişsiniz neticede. Kocanız çalışmanıza izin vermedi demek madem izin almayı vermeyi bu kadar önemsiyordunuz neden ailenizin iznini beklemeyip kaçarak evlendiniz? Aile sözü dinlemeyenler kocanın sözünden çıkmıyor ya hayret ediyorum. Problem sizin eşinizin kendisinde konu başlığı kayınvalide içeriği kayınpeder dolu ama asıl mesele yaratan isim sizin kocanız. Eşiniz kendi evi varken parasını babasını eline sayıyorsa suçu babada değil eşinizde arayın. Sizi eleştirdiğimiz nokta burası sizin başkalarını suçlamaya çalışmanız ama asıl kazana atılması gereken eşiniz. Size önerim mutlaka kendi paranızı kendiniz kazanın. Kimseye muhtaç olmayın. Bebekle belki ancak evden el işi, yemek gibi işlerde çalışabilirsiniz ama bebek büyüyünce kesinlikle çalışın yoksa daha çok kayınpederden beklersiniz

Seni cok iyi anlıyorum canım bir zamnlar bende buna benzer seyler yasadım ama esin arkanda olırsa hepsı zamnla duzelir insallh buna inana ve saberet dua et

Sevgili elti adayına bu kadar şeyi yaptılar sana yapmadılar çünkü sen kaçarak evlendin.Bu da kk daki genç kızlarımıza ders olsun kaçarak evlenince hiç bir değeriniz olmuyor kimsenin gözünde yeri geliyor yüzünüze vuruluyor.

Evet çalışmayı ıstiyorum bakalım hayırlısı yorumunuz için teşekkür ederim

Kesinlikle oyle cok pişmanım gençliğimi yaktım ama işte bilemedim hata ettim...

Berdel hala var mı doğuda. Çok kitap okudum bu konularla ilgili ama doğulu komşularım var yok öyle şeyler artık. Anlaşarak evleniyoruz biz falan diyorlar

Kimse sana bakmak zorunda degil. Sen kendine bakmak zorundasin. Oyle esya gibi ordan oraya bakilmasi icin gonderilirsen olacagi bu... Calisacaksin kimseye kucuk dusmeyeceksin madem bu kadar zoruna gidiyor olanlar. Bunun hesabini da calismana izin vermeyen kocana soracaksin. Ben kendi parami kazanacagim benim de bir insanlik onurum var diyeceksin. Bak o zaman nasil kafan rahat oluyor..

Kocam evet haklisin oyle dememeleri gerek ama o kizi almasi icin oyle soylemek zorundalar yoksa almaz o kizi demisti

Annecigimin 2 yasinda cocugu var cunku o yuzden

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…