Kaynar kazanda yan kaynana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Kayınvalide kayınpeder neden bakmakla yükümlü olsun? Kaçarken onlara sormamıştır sanırım.
"Ben bu kişiyle evlenmek istiyorum, bir evin, ailenin sorumluluğunu alabilirim" demiş ki kaçmış. Hiç kimse bir başkasının kararlarının sorumluluğunu almak zorunda değil.

Kimse kimseye ev vermek, telefon almak zorunda da değil. Bu nasıl bir hak açıklar mısınız?
Ben birini sevdim, evlendim o yüzden anası bana telefon alsın, ev versin, bu benim hakkım.
Böyle komik bir hak olabilir mi ki "hakkını aramış" diyorsunuz? İsteyen, istediğine, istediği hediyeyi alır. Hediye alınmayan da susar oturur çünkü bu bir hak değil.

Eşi çalışmasını istemiyorsa ve tek kişi evi geçindiremiyorsa bu da yine ikisinin problemi.
Benim oğlum eşine "çalışmana izin vermiyorum" dese (böyle bir evlat yetiştirmem mümkün değil de neyse), karşıdaki kişi de kendi aklıyla değil oğlumun aklıyla hareket edip "bu isteğine saygı duyuyorum aşk böcüğüm, madem sen istemiyorsun çalışmam. Ama o zaman anan bize baksın" dese göbeğimi hoplatarak gülerim.
Eşiyle "bu isteğine saygı duyuyorum" diyerek karar alan kişi "iyi de ben çalışmazsam ne yiyeceğiz balım?" diye sormasını da bilsin bir zahmet.
Sormuyorsa da verilene razı olacak, yapacak bir şey yok.

Hersey tadinda birakildigi surece anlamlidir. Kaynana ve kayinbabanin bez hesabi yapmasi cok cirkin ama gelinin kalkip telefonum eskidi vay efendim kayinbabam bana nasil yeni telefon almaz evimdede hala bir suru eksik var diye kiyametleri koparmasida bir o kadar cirkin. Bunlari esi askerden gelince ondan beklesin. Ha zaruri ihtiyaclarini karsilayacak parasi olmaz ona sitem eder o ayri bir konu. Ama boyle seyleri kalkip dillendirmek bana gore ayip. Kaynana kayinbaba belliki emanet gozuyle bakmiyorlar ama kendisi emanet edilmis olmanin dozunu kaciriyor.

Şimdi telefon ya da bilgisayar başından konuşmak kolay olur elbet. Her şey biz insanlar için. Çok korkarım asla yapmam şunu demeye,olur ya hani beşer şaşar diye.
Mutlaka keşkeleriniz vardır. Bundan sonra eşinizi ikna edip çalışma hayatına atılmaya bakın.
Hiçbir kadın geleceğini bir erkeğin vicdanına ve iki dudağının arasından çıkacak kelimelere bırakmamalı.
Yeni geline özenmeleri sizi incitmiş belli ki ancak onların yapısı tarzı da bu;incinmenizi umursayacak insanlar olsalar zaten kanaması olan insana numaradır demezler.
Kızınızın geleceği için güçlü durun. Sağlıkla büyüsün inşallah ve inşallah eşinizin ailesi ile düzelirsiniz.

Allah askina kac lira yatiyor sanki 250-300 aliyordur alsa alsa .bu kadinin elektrigi suyu dogalgazi gidasinida karsilamiyorlardir 3 kurusa laf edenler.kacanlara ibret olsun ne diyeyim .Telli duvaklilara neler eden es aileleri kacana ne yapmaZki
Bunu kocasının ailesi değil konu sahibi ve eşi düşünecekti ama. Baştan herşey konuşulmalıydı, ona göre bir yol çizilmeliydi.

Benim de evlendikten sonra cok eksigim vardi ama kimseye minnet etmedik
Kendimi yaptik. Neden telefonunuzu dahi onlara aldirdiniz. Sizdeki biraz kiskanclik. Ona yaptıysanız banada yapin kafasindasiniz.

Vay arkadaş, ben eşimin ailesine bas bas bağırdım, nişanlıyken eşya vs. almak yapmak zorunda değilsiniz diye, çünkü parayı veren hak sahibi görür kendini, yarın öbürgün yaptık ettik demeye kalkarlar diye eşime hep sen al dedim, bana düşen herşeyide fazlasıyla tek başıma aldım ailem sadece düğün salonu parası ödemiştir, bu arkadaşta bana cep telefonu almadılar diyor, ya kendine bir bak ne haldesin, sanane akrabaylamı evleniyor ne taktılar araları nasıl, sana değer vermeyen insanları köpek gibi davrananları nasıl silip atamıyorsun hayret brşey, bu arada güzel bir mesleğim de yokken yaptım!

Ben anlamadım tencereni tavanı telefonunu niye kaynana kayınbaba alsın ya yanlış anlamayın ama ayranı yok içmeye atla gitmişsiniz çeşmeye. Telefon alacak maddi gücünüz yok arkanızda duracak kimse yok evlenmişsiniz. Okumuş etmiş elinde mesleği olan insanlar bile evlenmeden önce 50 kere düşünürken bu “cesaretinizin” bedeli de böyle olmuş. Kaynananız kötü biri hastaneye bile gelmeyecek kadar ama böyle insanların içine girmeyi kaçacak kadar çok istediyseniz yapacak bir şey de yok maalesef.

Ya yemin ederim Rabbim bin kere razı olsun şuan yeni gördüm bu yorumları ve o kadar üzülüyorum ki aglayacak raddeye geldim. Cok acimasizlar. sanki surda evlenenlerin çoğu evini eşyasını altınını kendi yapıyor esinin ve kendi ailesi bi halt yapmiyor. Insanlar cok onyargili. Size cok tesekkur ediyorum allah gonlunuze gore versin

Önyargı... sadece bir süre giremedim siteye. Keske boyle acimasizca davranmak yerine biraz hafif elestirici yorumlar yapsaniz. Gerçekten çok kalp kırıyorsunuz.

Canım kardeşim 3 kaynım eşim ve babası ortak çalışıyorlar ve baba en büyükleri olduğu için patron sayılıyor anlatabiliyor muyum hani o biraz da çekip çeviriyor bitek evli eşim var aralarında benim beklerim bu onlardan anladın mı ortak oldukları için benim eşimin de katkısı payı var ve kime ne yapılırsa benimde onda hakkım var

Eşim ve ailesi ortak işte çalışıyorlar ortak oldukları için eşim yokken benim ihtiyaçlarımı karşılamaları gerekmez mi kardeşi de askere gidecek o evlenince onun eşine de benim eşim isteklerini yapacak alacak çünkü ortaklar ayrı calismiyorlar

Tatlı diliniz için çok teşekkür ederim.evet herkes hata yapar ama kaçmışsın cezasını çek gibisinden yapılan yorumlar o kadar üzdü ki... kimsenin hayatı göründüğü gibi olmuyor. Inşallah çok teşekkür ederim

Bak kardeşim. Senin en büyük hatan ana baba rızası almadan evlenmek olmuş. Kucağında bir bebek var. Ona bakarak düşün, ne demek istediğimi anlarsın.

Ben bir şeyi merak ettim. Siz evlendikten ne kadar sonra eşin askere gitti? Neden o kadar eksiğiniz var?

O zaman haklısın. Kese bir ise mecburen yapacaklar.

Evet o en büyük hatam zaten ama cahillik çok üzülüyorum... 1 sene sonra gitti askere ve 1 sene oldu geleli. Hâlâ eşimde gece gündüz çalışmasına rağmen hakkım olanı yapmıyorlar bende bunu dile getiriyorum ama resmen lafla linç edildim

Aileler destek olmadan, para, ev vermeden kendileri birsey alamayan ve gecinemeyenler itiraz ediyor ama kimse kimseye ev vermek, altin vermek zorunda degil. Hediye ederlerse ne ala degilse zorla olmaz.
Adetler kanun degil sonuçta herkesin işine geldigi gibi degişebiliyor zaten. Ayrica benim gordugum kadariyla kaçarak evlenen geline adetler yapilmiyor ne altini ne evi??? Bir de telefon isteyebiliyorsun
Kendini eltiyle kiyaslamak zaten yanliş...

Senin icin degil ama zavalli bebiş için mama, bez almalilar insanlik namina ama kesinlikle şu yaptiginiz sorumsuzlugun sorumlulugunu kv kp ustlenmek zorunda degil aslinda.
Kim dedi askere gitmemis adama kaç direk cocuk dogur diye, yaparken kimseye sormazsiniz ama sonra para beklersiniz. Ben olsam bir kuruş vermem sizin gibi birine ama o bebegin iste yazik...

Eşin ne diyor bu duruma seni takmıyorlr belli eşinin demekki hespla ılgılı ortak pek sıkayetı yok. O konuşmayıp sırf sen konuşuyorsan sence takarlar mı?

Esin ne diyor bu duruma? Neden sen muhattap oluyorsun ki?
Oğulları susuyor sen hakkını arıyorsun. Onlar da seni bastırıyorlar.

Eşim ve ailesi ortak çalıştığı için onlardan bi beklentim neden olmasın ki? Ya ne kadar kolay cidden böyle insanları aşağılayarak ezmek. Aynisi size yaşansa ne yaparsınız allah aşkına. Ben eşim çalışıyor kazanıyor ama siz yapacaksınız benim herşeyimi demiyorum. Eşim çalışıyor didiniyor ve bu kazancta onunda hakkı var neden yapılmadı diye isyan ediyorum. Konu nereden nereye

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…