kaynanasını seven gelin mantığı

Uyanık gelin mantığıdır..
birebir tanık olduğum olay, kaynanasını pohpohlayarak elimden hiç iş gelmiyor, oğlunuza güzel yemek yapamıyorum ütü yapamıyorum diye kanser tedavisi görmüş kadıncağıza, her gün yemek ve ütü yaptırmaktır...

1-HAMİLE KALDIĞINIZDA KAYNANIZ VE KAYNINIZ EVİNİZE GELİP BENDEN NEDEN İZİN ALMADIN BİZE NİYE SÖYLEMEDİNİZ DİYE KOCA MAHALLEYİ AYAĞI KALDIRDI MI?
2-HAMİLEYKEN DOKTOR PARANIZ VAR MI BEBEK NASIL DİYE SORDU MU?
3-HASTAHANEDE DOĞUM SIRASINDA KENDİNİ YERE ATIP GELİN ÇOCUGU GÖSTERMEYECEK DİYE AYAĞA KALDIRDI MI?
4-ÇİÇEK GELİNCE ACABA KİM GÖNDERMİŞ SEVGİLİSİ Mİ GÖNDERMİŞ DİYİP AİLENİZ YANINDA SAÇMALADI MI?
5-BİR KİLO SÜT ALIP SİZİ ZİYARETE GELDİ Mİ?
6- BEBEĞİNİZ BİR TAKIM YADA HEDİYE ALDI MI?
BUNLARI YAPIP BİR YÜZSÜZ YÜZSÜZ BEBEĞİNİZİ GÖTÜRMEYE KALKTI MI ? BÖYLE OLUP SEVEN VARSA BUYURSUN HADİ SEVSİN.
bu kadın kaynana olarak değil, insan olarak bile sevilmez. kaynanasını sevenlere ne içitiniz diye sormak yerine, bu kadına sordunmu hiç ne içtin diye. evlerden ırak

Hiç bi işe karışmayan , yemeğin kötü olsa bile ooo çok güzel olmuş eline sağlık diyen , oğlunun ayrı bi evi olduğunu kabul eden, bebeğim ağladığı zaman brnde susacağını bilen kv tabiki sevilir ... Bende kv değil de koca kişisi bana kaynana lık yapıyor .. Oda daha zor bee ...

Bu olgu kişiden kişiye değişir ki.
Kimi kaynanalar var gerçekten sevilesi insanlar, gerek davranışları gerekse idare kabiliyetleri ile.
Yakın çevremde bu örnekler var. Yeri geldi mi "keşke benim kaynanam şu kadın olsaydı" diye hayıflandığım bile olmuştur.

Diğer taraftanda idare etmeyi bilmeyen, kıskanç, huysuz kayınvalideler de var tabii ki.
Bir çoğumuzun başında var böylesi.
Benim kayınvalidem dengesiz, gün gelir seviyorum kadını gerçekten davranış ve yaptıkları ile.
Gün geliyor kendisinden nefret ettiriyor. Yuvarlanıp gidiyoruz böyle...

Fakat ince çizgi - saygıyı bozmamak önemli olan.
Aradaki o çizgi aşılmadığı sürece bence gelin - kaynana ilişkisi çok vahim durumlara ulaşmaz.

Kaynanalarin adi cikmis dokuza inmez sekize.geneli bu terimin hakkini versede vardir heralde iyileride.insan olan insan iyiligi gormezden gelemez zaten.arada bakiyorum k.v iyi diyenlerde var.tamamen karekter egitim ve vijdan meselesi.

Kaynanamla altli ustlu otururuz tabiki kavgalarımiz oldu tek o hatalı değil di benimde çok hatam oldu allah razı olsun çok faydasını gördüm huysuz ve tatlı kadındır benim için hastaydım geldi evimi toparladı ilaçlarımı verdi çöpümü bile üşenmeden attı. Bu örnek sadece çok merhametlidir ister istemez her büyük gibi karışır ona ilk zamanlardaki gibi diklenmem tamamm derim işime gelirse yaparım ama hep haklıdır çocuğum oldu 40 gün geldi hergün yıkadı yemeğimi getirdi arada atisiriz ama eşimin annesi saygı duyarım herşey karşılıklı. Başımın üstünde de yeri vardır. Ve bizde Birgün yaslaanicaz bende gelinimin bana saygılı olmasını isterim.

Valla benim kaynanam da iyidir hoştur etliye sütlüye karışmaz severim kendisini allah razı olsun ondan..

Cünkü gelinler arasında ayrım yapmıyor.kızımı cok cok seviyor ve kızımla aralarında cok güclü bir bag var.evet karişmayı sever bazen onun lafı dinlensin ister ama son derece mantıklı da düşünür zaten.habersiz gelmez gitmez evine gelince önüne peynir ekmek kuru cay koysan ses etmez.bir fincan kahve icerken bile teşekkür eder.fincanını yıkamaya kalkar kibarlıgından.maddi manevi destektir.bakıcı bir gün gelemeyecek olunca kar kış dahi olsa 1 günlügüne de olsa 5 saatlik yoldan torununa bakmaya gelir.benim annem üvey; babamsa 3 senedir torununu aramaz sormaz görmez kızım onları tanımıyor bile.üstelik hicbir sey yapmadık da eşimle.ödü kopuyor gel bak deriz diye ondan bir sey isteriz diye ki cok sükür kazancımız iyi huzurumuz duzenimiz yerinde ama işte!!!simdi sen olsan kimi seversin.

Siz iyi olun.. hediye alın.. adım atın.. sohbet edin .. çay, kahve yapın, için..zamanla düzelir..

Abilerimin eşi kendi annemi çok seviyorlar , ikisi de doğumunda annemi istedi özellikle illa sen gel diye ısrar ettiler çok.kendi taraflarından kimseyi istemediler.Hatta küçük abimin eşi sürekli annemi arayıp sohbet eder her gün arıyor ve bildiğin sohbet ediyolar. Şunu n'apsam bunu n'apsam diye anneme akıl falan sorar ve bu insanlar eğitimli donanımlı her şeyden haberi olan insanlar.

Bence iyi insan kötü insan olmakla ilgili bu , kaynana olmakla ilgili değil.

Kayınvalidesini annesinden daha çok seven arkadaşlarım da var.Var yani böyle insanlar ve bana garip gelmiyo açıkçası.

Bi' insan kötüyse ne yapsan olmaz , Allah iyilerle karşılaştırsın.

burda en çok sevdiğim konular gelin kaynana konusu. özellikle kaynanasını seven gelinlerin ne içtiğini merak ediyorum. tam üç yıllık evliyim ve bir tanede bir yaşında kızım var.neden kaynananızı bu kadar çok seviyorsunuz merak ediyorum.

Kaynanam nisanliyken beni pek sevmiyordu evlendim beni tanidikca sevdi. Sevsin diye asla caba harcamadim. Beni carsiya cikarir para odetmezdi kizim diye severdi. Her derdime ortak oldu o oglmsa sende kizimsin dedi kizindan ayri tutmadi. Her zaman fikrini soyledi ama karar senin dedi.

Bir lafimla kalkip yanima defalarca kez gelmistir. Beni cagirir kahve iceriz cay iceriz dertlesiriz.

O kadar ilgili bir kaynanam var ki annemden gormedigimi kaynanamdan görmusumdur. Bir sorunm oldugunda ilk o koşar. Hasta oldugumu duyunca gelir temizligimi corbami yapar. Bende ayni sekilde tabi ki... temizlik yapacagimi duydugnda yardima geleyimmi der. Beni bugune kadar hic bozmadi
Beni korur laf soyletmez. Ortamda benimle övünür benim gelinim hamarat guzel der. Geceleri korkuyorum anne dedigmde cikar gelir dua okur bana... esimle kavga ettigimizde annemin evine geldigimde yanima gelir konusur evine don der. Sonra esime mesaj atar karina cicek al romantik ol biraz karini eve geri dondur essek kafali oglm ne uzuyosun kizimi der allah ondan razi olsun cok severimm... eksik yazmisimdir ama fazlasi yoktur emin olun daha da iyiligi dokunmustur bana...

Kayinbabam da ayni sekilde cok ilgililer ve beni o evde gelin degilde kizlari gbi seviyorlar. Gorumcemle de aram iyi bazen kiskansada bu durumlari e normal ben olsam bende kiskanirdim...

Bi ara bi kaza gecirmistim ufak... kayinbabam dediki kizimmmm senin canin yaniyorsa benimki bin kat yaniyor kiyamam sana dedi.. ben bu aileyi sevmeyim de ben bu aileyi saymayimda ben bu aileye varimi yogumu butun sevgimi vermeyimde kime vereyim ?

Kizlar ovunmek icin yazmiyorum gercekten bu dunyada iyi kaynana kayinbaba da var ve allaha sukurler olsun ki onlar benim kaynanam ve kayinbabam allah onlardan razi olsunlar. Ben normalde soguk ama sevdigim insanlara karsi sicakkanliyimdir. Yeri geliyor oyle seyler yapiyorlar ki ikisine de olduresiye sarilasim geliyor... kendimi tutuyorum... allah basimizdan eksik etmesin...

Ben cok seviyorum. Kaynana değil Anne o benim icin :KK200: Allah basimizdan eksik etmesin. Yuregi guzel herkese iyi kaynanalar nasip etsin Allahim. Ben nisanlimdan fazla annesiyle iyi anlasiyorum. Anan olmasa coktan ayrilmistik diyorum hatta :KK70:

ben kayınvalidemi severim ama o beni pek sevmez:KK70::KK70:
pis bir inadı vardır herşeye inat yapar
zor bir insandır kolay kolay mutlu olmaz mutlu ortamı da germede üzerine yoktur
tabi eşimle bizi boşanma aşamasına getiren 2,3 yalanını da saymazsak çok iyi kadındır
cömerttir, eli boldur, istesem herşeyi alır amaaaaa evliliğimin huzurunu kaçıranlara gıcığım var benim
eşimin annesi olarak severim saygımı gösteririm ama ötesi yok benim için:KK69:

Kaynanam nisanliyken beni pek sevmiyordu evlendim beni tanidikca sevdi. Sevsin diye asla caba harcamadim. Beni carsiya cikarir para odetmezdi kizim diye severdi. Her derdime ortak oldu o oglmsa sende kizimsin dedi kizindan ayri tutmadi. Her zaman fikrini soyledi ama karar senin dedi.

Bir lafimla kalkip yanima defalarca kez gelmistir. Beni cagirir kahve iceriz cay iceriz dertlesiriz.

O kadar ilgili bir kaynanam var ki annemden gormedigimi kaynanamdan görmusumdur. Bir sorunm oldugunda ilk o koşar. Hasta oldugumu duyunca gelir temizligimi corbami yapar. Bende ayni sekilde tabi ki... temizlik yapacagimi duydugnda yardima geleyimmi der. Beni bugune kadar hic bozmadi
Beni korur laf soyletmez. Ortamda benimle övünür benim gelinim hamarat guzel der. Geceleri korkuyorum anne dedigmde cikar gelir dua okur bana... esimle kavga ettigimizde annemin evine geldigimde yanima gelir konusur evine don der. Sonra esime mesaj atar karina cicek al romantik ol biraz karini eve geri dondur essek kafali oglm ne uzuyosun kizimi der allah ondan razi olsun cok severimm... eksik yazmisimdir ama fazlasi yoktur emin olun daha da iyiligi dokunmustur bana...

Kayinbabam da ayni sekilde cok ilgililer ve beni o evde gelin degilde kizlari gbi seviyorlar. Gorumcemle de aram iyi bazen kiskansada bu durumlari e normal ben olsam bende kiskanirdim...

Bi ara bi kaza gecirmistim ufak... kayinbabam dediki kizimmmm senin canin yaniyorsa benimki bin kat yaniyor kiyamam sana dedi.. ben bu aileyi sevmeyim de ben bu aileyi saymayimda ben bu aileye varimi yogumu butun sevgimi vermeyimde kime vereyim ?

Kizlar ovunmek icin yazmiyorum gercekten bu dunyada iyi kaynana kayinbaba da var ve allaha sukurler olsun ki onlar benim kaynanam ve kayinbabam allah onlardan razi olsunlar. Ben normalde soguk ama sevdigim insanlara karsi sicakkanliyimdir. Yeri geliyor oyle seyler yapiyorlar ki ikisine de olduresiye sarilasim geliyor... kendimi tutuyorum... allah basimizdan eksik etmesin...
Ne guzel Allah agiz tadinizi bozmasin.dedimya hersey karsilikli saygi meselesi oldugu kadar vijdan ve merhamet meselesi.

burda en çok sevdiğim konular gelin kaynana konusu. özellikle kaynanasını seven gelinlerin ne içtiğini merak ediyorum. tam üç yıllık evliyim ve bir tanede bir yaşında kızım var.neden kaynananızı bu kadar çok seviyorsunuz merak ediyorum.
Sevdiğim adamın annesi olmasi apayrı saygım var ve bende o sevgiyi kendisi yarattı. ..çok seviyorum kayinvalidem i...asla iş beklemez inanır misiniz kahve içsek fincanı bana yikatmaz sen yaptın ben kaldırayım der...ben de ona asla Kıyamam. ..Dr a bensiz gitmez;oğlunu kızını değil beni ister hep yanında. ..eşimle tartissak oba anlatsam arar canına okur eşimin. .ben çok seviyorum ve Eşimin huzuru için sevmeye saymaya devam edeceğim. ..Çünkü karşılığını misliyle alıyorum sagolsunlar. ..

Ne guzel Allah agiz tadinizi bozmasin.dedimya hersey karsilikli saygi meselesi oldugu kadar vijdan ve merhamet meselesi.

Benim saygimi bozdugum zamanlar da oldu bilmeyerek istemeyerek. Ilk zamanlar beni sevmedigini hissettigm zamanlarda onemsemiyordum cunku bu konuda biraz kendime guveniyorum yalaka degilimdir ama sicakkanliyimdir o hep soguk yzumu gordu cok laf soktum kendisine tartismada oldu. Ama onlarin hepsi evlenince geçti. Benim kayinvalidemle tek anlasamadigim nokta eltim konusuydu surekli o oyle yapmak istemememistir diyip en kotu olaylari bile bana sineye cektirmeye baslamisti. Ama evlendikten sonra hicbir sorunumuz kalmadi. Simdide korur ama ben bilirimki icinden cok kizar eltime. Allah herkese boyle kaynana kayinbaba nasip etsin...

X