kaynanasını seven gelin mantığı

burda en çok sevdiğim konular gelin kaynana konusu. özellikle kaynanasını seven gelinlerin ne içtiğini merak ediyorum. tam üç yıllık evliyim ve bir tanede bir yaşında kızım var.neden kaynananızı bu kadar çok seviyorsunuz merak ediyorum.
Ben rahmetli kayınvalidemi çooookkk severdim. 26 yıllık kayınvalidemle bir kere bile kavga etmedik. Bırakın kavgayı birbirimize 1-2 defanın dışında laf bile sokuşturmadık.
Hatalarımız yok muydu? Tabi ki vardı. Ama ben alttan aldım, o affetti, o alttan aldı ben affettim. Birbirimize neden yaptın sorusunu sormadık. Saygı sevgi çerçevesinde yürüttük.
Hiiiççç kırmadı beni, inşallah bende kırmamışımdır O'nu.
Ben anneme, babama nasıl davrandıysam O'na karşı da öyle davrandım. Annemin ve babamın bazı tavırlarını nasıl sineye çekiyorsam kayınvalideminkini de aynen sineye çektim. Altından da aldım, hastayken de baktım. Bende gelip kalması için yalvarmışlığım bile vardır. Allah rahmet etsin.
Bu arada hiç bir şey içmedim.

Acaba siz bir şey mi içtiniz de bu kadar anlamsız bir soruyu burada konu diye açtınız, ben de onu merak ettim şimdi. Ciddi ciddi saçma ötesi bir soru ve konu.

Bir gün nasipse sizde kaynana olacaksınız. Damat adayına bizim içtiğimiz şeyden verirsiniz. Ne mi? Sevgi ,saygı,anlayış ve empati .Umarım yeterli olmuştur cevabım.

Bu geçenki kocişkomda kocişkom tadında bi konu umarım aynı mutfaktan çıkmıyordurEn Büyük KK:kk77:

Benim kayınvalidem kanatsız bir melek. Çok severim kendisini. Hep dua ederim allah kızımada babaannesi gibi kayınvalide nasip etsin diye. Benim mantıcım şu yönde sevdiğim erkeği doğurmuş büyütmüş adam edip bana vermiş her türlü saygı duyarım. Saygı duyunca sevgi peşinden geliyor zaten. Mesela yaptığım yemekleri beğenmez bu yüzden bana yemeğe gelmezler ama ben hiç takmam hatta derim ki anne sen çok güzel yemek yapıyorsun biz sana yemeğe geliyoruz hep derim güleriz beraber.

4 senelik evliyim kayınvalidem in bana.ne kötü sözü nede kötü bir davranışı olmuştur hiç bir sozunu duymadım üstelik kaynanam eltim altlı üstlü otururuz bana daha çok iyilikleri olmuştur zaten kendisi dedikodu etmez ağzından Allah razı olsundan başka söz çıkmamıştır o öyle yaptıktan sonra bende ona aynı şekilde davranirim annemden ayırt etmem bı kere kaynanam değil annem derim ona sevmemek için sebeb aramak yerine sevmek için bahane bulmak lazım bence

Ayy neguzel darisi tum gelinlerin basina insallah
Amin:)
Diğer insan ilişkileriyle ayrı tutmamak gerekiyor şans işi bir yerde. Sonuçta yeri geliyor komşumuzla, ailemizle, kardeşlerimizle bile anlaşamayabiliyoruz, o zaman tüm aileler kötü mü oluyor? O yüzden etiketlere önyargıyla yaklaşmamak gerekiyor, ama maalesef bizim kültürümüzde kayınvalide, görümce, elti dedin mi atasözlerinden tut deyimlere kadar, benliğimize işlemiş, illa ki sevilmeyecek, rakip olunacak.
Bir öğrenebilsek sadece normal insan ilişkileri olarak bakabilmeyi, ne gelinlerin kaynanalarıyla, ne de kaynanaların gelinleriyle derdi olacak ama nerde.

Amin:)
Diğer insan ilişkileriyle ayrı tutmamak gerekiyor şans işi bir yerde. Sonuçta yeri geliyor komşumuzla, ailemizle, kardeşlerimizle bile anlaşamayabiliyoruz, o zaman tüm aileler kötü mü oluyor? O yüzden etiketlere önyargıyla yaklaşmamak gerekiyor, ama maalesef bizim kültürümüzde kayınvalide, görümce, elti dedin mi atasözlerinden tut deyimlere kadar, benliğimize işlemiş, illa ki sevilmeyecek, rakip olunacak.
Bir öğrenebilsek sadece normal insan ilişkileri olarak bakabilmeyi, ne gelinlerin kaynanalarıyla, ne de kaynanaların gelinleriyle derdi olacak ama nerde.

Dogru soyluyosun ama kv demeyelimde bazi insanlar gercekten cok kotu.oyuzden uzak durmak gerekiyor.bu sadece kv ozel bisi degil samimi soyluyorum haksizlik yapan annem bile olsa affetmem

Ben konu sahibini anlıyorum; burda haklı olarak iyi geçimliler cevap vermiş ama maalesef türkiyede ilişkilerin özelikle ( kaynana- gelin) kurulma biçimi çok gerilimli; ataerkil bir toplum olmamızla çok ilgili bu gerilim , erkek çocukları bu toplumda kesinlikle daha değerli; gelin statusu kim olursanız olun çok dusarlıklı ve dengesiz olabiliyor çogu durumda

bu konuda bir doktora tezi çıktı kitap halinde; tatlıs bi kitap; okumak isterseniz

http://www.iletisim.com.tr/kitap/kaynana-ne-yapti-gelin-ne-dedi/9388

burda en çok sevdiğim konular gelin kaynana konusu. özellikle kaynanasını seven gelinlerin ne içtiğini merak ediyorum. tam üç yıllık evliyim ve bir tanede bir yaşında kızım var.neden kaynananızı bu kadar çok seviyorsunuz merak ediyorum.
Aslında ben kayinvalidemi severim

Sevdiğim için yaptıklarına çok kırgınım zaten

Beni kırmadan önce gerçekten öz annem gibi davranırdim ona... Böyle bir kayınvalidem var diye çok şanslıyım derdim taa ki ilk kalbimi kırana kadar :KK43:

Ben severim kayinvalidemi.
Iyi biri, kimseye kotulugu yok, ogluna ve torunlarina duskun.
Simdi onun yanina ziyarete geldik, valizi actigm gibi utusuz ne varsa kapti utuluyo :halay: bn bunu ozel hayatima saldiri degil yardim olarak algiliyorum yoksa - kv hadsizce kiyafetlerimizi utuluyooo, kesin bana pasakli demek istedi" diye aglanabilirdim ki bnce ultra sacma :KK76:
Aslinda bakis acisi boyle olunca,aslinda sevmek hic zor degil .Bende kayinvalidemi severdim .Zaten hastaydi bakima muhtacti.Bende bu dusuncelerle ilgilendim onunla yoksa cok zor insanlarla gecinmek ,bazi seyler bizim elimizde, biz istersek iyi veya kotu olabiliyoruz.Ben kv anlasirken diger eltim anlasamazdi .Herkesin davranislari algilamasi farkli oluyor. Bir sene oldu vefat edeli Allah rahmet etsin.

İyi olursa neden sevilmesin?
Benim kayınvalidem çok iyi bi insandır herkese karşı iyidir. Kadının fıtratı böyle kimseyi kıramaz, incitemez.
Sırf kaynana diye durduk yerde böyle bi insana düşman olacak halim yok o yüzden seviyorum.

+1
kelimesi kelimesine böyle yazacaktım :)

şimdi siz kötü bir kayınvalideyi seven kişilere mi soruyorsunuz acaba? yani kendisine eziyet ettiği halde ses çıkarmayan aksine köle gibi davranan birileri varsa evet bunu sorgulayalım.
ama iyi bir kayınvalideyi insan neden sevmesin ki?

düşünüyorum bana karşı onca iyiliğine ve özverisine karşılık kayınvalideme kötü davransaydım iğrenç bir insan olurdum herhalde, neden nankörlük edeyim?

Zaman zaman sorunlarımız olsa da sırf kaynana diye sevmeyelim mi sevdiğim adamı dogurmus bu bile yeterli bir sebep bence.

Kaynanam öncelikle bir anne eşimi dünyaya getirmiş. beni seviyor bende onu seviyorum anlayışlı bir kadın :KK15:

Benim kaynanam biraz cahildir ne konuscanı bilmez onun dışında kendi cok ezildiği için beni ezmez evime geldiğinde yemek falan kendi yapar sevdiğim şeykeri yapar sadece konusmasını bilmez onada gülüp geçiyorum cünkü ezmiyor beni kendi halinde

X