kaynanasını seven gelin mantığı

Benim kayınvalidem kendi kayınvalidesinden çok çekmiş o yüzden halden anlıyor. Beni öz kızından ayırmaz Allah razı olsun. Karşılıklı oluyor yani bazı şeyler. Bu kadar iyi biri olmasa ben de bu kadar sevmezdim.

burda en çok sevdiğim konular gelin kaynana konusu. özellikle kaynanasını seven gelinlerin ne içtiğini merak ediyorum. tam üç yıllık evliyim ve bir tanede bir yaşında kızım var.neden kaynananızı bu kadar çok seviyorsunuz merak ediyorum.
Ben de senin ne içtiğini merak ediyorum :KK53:

Adı kayınvalide diye sevmiyorsundur belki ,otomatik olarak ..başka birşey olsaydı sevebilirdin sanki :süslü:

+1
kelimesi kelimesine böyle yazacaktım :)

şimdi siz kötü bir kayınvalideyi seven kişilere mi soruyorsunuz acaba? yani kendisine eziyet ettiği halde ses çıkarmayan aksine köle gibi davranan birileri varsa evet bunu sorgulayalım.
ama iyi bir kayınvalideyi insan neden sevmesin ki?

düşünüyorum bana karşı onca iyiliğine ve özverisine karşılık kayınvalideme kötü davransaydım iğrenç bir insan olurdum herhalde, neden nankörlük edeyim?
Benim kayınvalidem kendi kaynanasından çok çekmiş hala da çekiyor.
Yani böyle iyi bir insanı üzmek ne haddime. Birde ben kötü olsam herkes daha çok sevinecek geçimsizliğimize.
Karşı tarafın iyi niyetine karşı nankörlük edersek bizim kişiliğimiz, karakterimiz, aileden aldığımız terbiye sorgulanmalı. O nedenle hiç gerek yok sebepsiz kalp kırmaya.

Esimle kacip evlendik o gunden beri ne kotu bi lafini duydum ne de bir surat asikligini,,
Onun bize sinirlendigi anlar oldu ben sessiz kaldim
Bizim ona kizdigimiz zamanlar oldu o sessiz kaldi
Herseyime kostu, elimden geldigince bende ona kostum
Kizi yok diye bizi kizi yerine koydu, esimle kucuk atismalarimizda ben gelinimden yanayim dedi
Ise basladim cocuguma benden daha iyi bakti, planlarini bizim islerimize gore yapti
Yemegimi pisirdi cogu kez ve hala bi cok zaman birlikte yeriz (ayni apartmandayiz)
Hep guler yuzlu hep iyi niyetli
Annemle hic anlasamazken kayinvalidemle ana kiz gibiyiz

Allah uzun omurler versin ona gel de sevme bu kadini yani..

Bu seni neden ilgilendiriyor onu anlamadım
Çok kıskandıysan sende iyi geçin , alttan al , olsun bitsin .

acaba sen ne içtinde kaynanasını sevenlerden bu kadar rahatsız oldun :) benimkisi fesat, kıskanç, sinsi, huzur bozan bi kadın değil hep iyiliğimizi ister. bende sessiz sakin kendi halimde bi insanım. geçinip gidiyoruz çok şükür :nazar: napalım şimdi sen mutlu ol diye kavgamı edelim :KK70:

EVET BAYA YORUM GELMİŞ AŞAĞIDAKİ SORULARI CEVAPLAYIP BİR DAHA DÜŞÜNÜN DERİM
1-HAMİLE KALDIĞINIZDA KAYNANIZ VE KAYNINIZ EVİNİZE GELİP BENDEN NEDEN İZİN ALMADIN BİZE NİYE SÖYLEMEDİNİZ DİYE KOCA MAHALLEYİ AYAĞI KALDIRDI MI?
2-HAMİLEYKEN DOKTOR PARANIZ VAR MI BEBEK NASIL DİYE SORDU MU?
3-HASTAHANEDE DOĞUM SIRASINDA KENDİNİ YERE ATIP GELİN ÇOCUGU GÖSTERMEYECEK DİYE AYAĞA KALDIRDI MI?
4-ÇİÇEK GELİNCE ACABA KİM GÖNDERMİŞ SEVGİLİSİ Mİ GÖNDERMİŞ DİYİP AİLENİZ YANINDA SAÇMALADI MI?
5-BİR KİLO SÜT ALIP SİZİ ZİYARETE GELDİ Mİ?
6- BEBEĞİNİZ BİR TAKIM YADA HEDİYE ALDI MI?
BUNLARI YAPIP BİR YÜZSÜZ YÜZSÜZ BEBEĞİNİZİ GÖTÜRMEYE KALKTI MI ? BÖYLE OLUP SEVEN VARSA BUYURSUN HADİ SEVSİN.

siz neden sevmiyosunuz, onlar da onu merak ediyor.
1-HAMİLE KALDIĞINIZDA KAYNANIZ VE KAYNINIZ EVİNİZE GELİP BENDEN NEDEN İZİN ALMADIN BİZE NİYE SÖYLEMEDİNİZ DİYE KOCA MAHALLEYİ AYAĞI KALDIRDI MI?
3-HASTAHANEDE DOĞUM SIRASINDA KENDİNİ YERE ATIP GELİN ÇOCUGU GÖSTERMEYECEK DİYE AYAĞA KALDIRDI MI?
4-ÇİÇEK GELİNCE ACABA KİM GÖNDERMİŞ SEVGİLİSİ Mİ GÖNDERMİŞ DİYİP AİLENİZ YANINDA SAÇMALADI MI?
BUNLARI YAPIP BİR YÜZSÜZ YÜZSÜZ BEBEĞİNİZİ GÖTÜRMEYE KALKTI MI ? BÖYLE OLUP SEVEN VARSA BUYURSUN HADİ SEVSİN.

acaba sen ne içtinde kaynanasını sevenlerden bu kadar rahatsız oldun :) benimkisi fesat, kıskanç, sinsi, huzur bozan bi kadın değil hep iyiliğimizi ister. bende sessiz sakin kendi halimde bi insanım. geçinip gidiyoruz çok şükür :nazar: napalım şimdi sen mutlu ol diye kavgamı edelim :KK70:

işte öyle şeyler yaşamadıgımız için seviyoruz yasayanlara da sabır diliyoruz

Benim kayınvalidem kendi kayınvalidesinden çok çekmiş o yüzden halden anlıyor. Beni öz kızından ayırmaz Allah razı olsun. Karşılıklı oluyor yani bazı şeyler. Bu kadar iyi biri olmasa ben de bu kadar sevmezdim.
Aynı şekilde benimki de çok çekmiş, kendi kızı nasılsa ben de öyleyim onun için şimdi.. Seviyorum yani bana bir kötülüğü dokunmadı ki hiç, neden sevilmesin?

iyi de bu kadın insan olarak sevilmez. kaynana olması ile alakası yok. yani sizin kaynanaız böle diye herkes kaynanasından nefret mi etmeli? benim annem de kaynana, damadı var, hiç böyle huyları yok. napsın eniştem nefret mi etsin? sizin çocuğunuz var siz de kaynana olacaksınız, sizden de mi nefret etsinler?

Aynı şekilde benimki de çok çekmiş, kendi kızı nasılsa ben de öyleyim onun için şimdi.. Seviyorum yani bana bir kötülüğü dokunmadı ki hiç, neden sevilmesin?

Aynen canım sonuçta biz de bir annenin evladıyiz. Vicdani merhameti olan insan zaten kötülük etmek istemez. Onun haricindeki kültürel o veya fikir ayrılıkları olursa da karşılıklı saygı çerçevesinde hoş gorecegiz. Annemin de bir lafı vardır, oğlunu seven gelinini hoş tutsun der :)

sizin sinirleriniz bozulmuş sanırım. herkesin kayınvalidesini sizinki gibi düşünüyorsunuz ama değil.

Valla benim kaynana adayım kp adayım mükmemel insanlardı. Çok çok severim. Hele kp bir başkadır benim.

İnsanina bagli,herkes bir degil ki
Sevmeyene neden sevmiyorsun demekle sevene neden seviyorsun demek ayni mantiksizlikta bence :KK66:

burda en çok sevdiğim konular gelin kaynana konusu. özellikle kaynanasını seven gelinlerin ne içtiğini merak ediyorum. tam üç yıllık evliyim ve bir tanede bir yaşında kızım var.neden kaynananızı bu kadar çok seviyorsunuz merak ediyorum.
Senin de evladın varmış. sen de kaynana olcaksın.
sadece erkek anaları mı fena kaynana oluyor :KK70:
asıl siz ne içtiniz.?

Yaşadıkların çok zor anlıyorum ama senin kocanın annesi beş para etmez bir insan diye, kayınvalidesini sevenlere neden laf sokuyorsun hala anlamadım.

X