kaynanasını seven gelin mantığı

Annasini babasini sevmeyenler kaynanasini seviyor biri tutmus herseyimi anlatirim hep yanimda anamdan bile cok severim diyor akli olmayinca insanda

Annasini babasini sevmeyenler kaynanasini seviyor biri tutmus herseyimi anlatirim hep yanimda anamdan bile cok severim diyor akli olmayinca insanda
şimdide akılsızmı yaptın insanları. kaynanasını seven insan senin gözünde öcümü görünüyo. senin kaynana insanlıktan nasibini almamışsa sevenlerin suçu ne, birazda konuştuklarına dikkat et. senin kaynana bu kadar çirkeflik yaparken eşin tavrı nasıl

ahahahah hadi bakalım akılsız da oldunuz kızlar :KK53: biraz daha överseniz ana-baba dümdüz gidecek arkadaş ya da direkt gidecek bakalım :KK53:

C Ceylan6868
Kendi annelerimiz de kaynana olmuyor mu? Bizim annemizken melek, gelinin kaynanası olunca şeytan öyle mi? Yok öyle birşey. Herşey iletişimle, saygıyla, sevgiyle başlar. Kaynanasına saydıranlar için diyorum kimse kusuru tek tarafta aramasın biraz da özeleştiri yapsın.

Kizlar genelde evlenmeden once doldurusa gelip aman kayinvalideye kendimi ezdirmeyim , yok oglunu arayamaz oglunu opemez diye sacma sapan dusuncelere kapilip gerginlik yaratiyor. Tabiki kotu niyetli kaynanalar icin soylemiyorum bunu onlar herseyi hakediyor. 6 yillik evliyim nazar degmesin cok iyi anlasiyorum. Bir gun bile sorun yasamadim. Karsilikli anlayis gosterirsen neden sevmeyesin ki.. konu basligi sacma olmus bu arada.

Ben seviyorum, sevmemem için bir sebep sunmadı ki bana.
Belki onun benden hoşlanmadığı durumlar olmuştur, benimde.
aramızdaki saygıyı koruduk. Düşüncem neyse açık açık düzgün bir dille söyledim.
Kısacası o kaynanalık yapmıyor, işin önemli noktası burası.

Hanımlar, üsluplara dikkat edelim lütfen, kayınvalidesini sevene de sevmeyene de kötü sözler sarf etmeyiniz ve erkek ailelerini genellemeyiniz.

Kayınvalide eziyorsa, laf söylüyorsa, kötü davranıyorsa eşleri bir sorgulamak lazım, erkek müsade ederse herkes ezer.

Düşünüyorum düşünüyorum bir zararını bulamıyorum.
Ama gene de şimdilik diyeyim. Ne de olsa "kaynana" :KK70:

benim kimseye lafım yok sadece annesini sevmeyen başkasının anasını ne kadar çok sevdiğini dillendirene lafım

Niye sevmesinler? Sırf kaynana diye birinden nefret etmek, durduk yere olay cikartmak mi lazim? Siz bununla mı eğleniyorsunuz?
-HAMİLE KALDIĞINIZDA KAYNANIZ VE KAYNINIZ EVİNİZE GELİP BENDEN NEDEN İZİN ALMADIN BİZE NİYE SÖYLEMEDİNİZ DİYE KOCA MAHALLEYİ AYAĞI KALDIRDI MI?
2-HAMİLEYKEN DOKTOR PARANIZ VAR MI BEBEK NASIL DİYE SORDU MU?
3-HASTAHANEDE DOĞUM SIRASINDA KENDİNİ YERE ATIP GELİN ÇOCUGU GÖSTERMEYECEK DİYE AYAĞA KALDIRDI MI?
4-ÇİÇEK GELİNCE ACABA KİM GÖNDERMİŞ SEVGİLİSİ Mİ GÖNDERMİŞ DİYİP AİLENİZ YANINDA SAÇMALADI MI?
5-BİR KİLO SÜT ALIP SİZİ ZİYARETE GELDİ Mİ?
6- BEBEĞİNİZ BİR TAKIM YADA HEDİYE ALDI MI?
BUNLARI YAPIP BİR YÜZSÜZ YÜZSÜZ BEBEĞİNİZİ GÖTÜRMEYE KALKTI MI ?

Büyük harfle yazmak bağırmak anlamına geldiği için yasaktır, lütfen büyük harfle yazmayalım.

Benim kaynanam dunyanin en iyi insAni olabilir. Ama malesef ben de sevemiyorum (aman esim duymasin) . Hicbir saygisizlik yapmam kendine, geldiginde veya ben onlara gittigimde memnun etmeye hos tutmaya Calisirim. Ama yok yani. Sadece merhabet duydugum, saygi duydugum birisi. 1 yillik evliyim ve kaynanamla ayri sehirlerde oturuyoruz belki de bu yuzden isinamadim henuz kendisine. Ama olmayinca olmuyor. Kendi kanindan canindN olan bir insan gibi sevemiyorsun bence. Allah dusurmesin Ama baslarina bir sey gelirse de 10 cocugu var kimseye birakmam. Maddi durumum bakacak gucum olursa basimin ustunde yerleri var(kaynana-kayinbaba)

BANA GÖRE BAĞIRMAK ANLAMI TAŞIMIYOR BEN BÖYLE YAZMAYI DAHA ÇOK SEVİYORUM

Son düzenleyen: Moderatör:
başlarda aynı fikirdeydim, ama suan farklı düşüncedeyim iletişim kurabiliyoruz artık birbirmizi de biliyoruz
sadece ben önyargılıymışım belki sende öylesindir?

Ben severim.Çayımı bile kızım sen yorulma diye ayağıma getirir.Her gittiğimde mutlaka bana hediyesi hazırdır.oğlunun yanlışını görünce hiç sözünü sakınmaz konuşur.ben belki uyuyorumdur diye öğlen bile aramaz akşam arar.Bi hasta olsam yavrum nasıl oldun diye içten konuşur.Vs.vs. daha birsürü şey.tabiki kendi annem gibi olmasa da içten severim.Allah yukarda nankörlük yapmam

Konu açarken kullandığınız üslup da,cevap verirken kullandığınız üslup da hoş değil.
Size kuralları hatırlatan yöneticiye de aynı şekilde yaklaşıyorsunuz.Kural diyor,ben böyle seviyorum yazıp banane diyorsunuz adeta.Herkes için o kurallar.Seven uygulasın,sevmeyen uygulamasın diye değil.
Konunuza gelince,evet çok çektirmiş size.Haklı olabilirsiniz sevmemekte.Lakin bu size, kayınvalidesini seven insanlara böyle tavır sergileme hakkı vermez.İster anne gibi sever,ister annesinden çok sever,ister nefret eder.Kime ne.
Sizin kızmanız gereken kayınvalidesini seven kadınlar değil,eşiniz.Bu kadar şey yaşanırken nerdeydi?Tavrı ne oldu?Bunların hesabını sormalısınız.
Kayınvalidenize karşı üslubunuzda burdaki gibiyse,arada düşmanlık başlamış olabilir mi?Tek suçlu o mu?Sebepsiz mi yapıyor bunları?Eğer öyleyse baştan bile bile neden bu ailenin bir parçası oldunuz?Hadi aşıktınız oldunuz,böyle huzursuz ortama neden bir de çocuk eklediniz?
Bırakın sevsin insanlar.Nefrete değil,sevgiye ihtiyacımız var insan olarak.

X