Kaynananız ve kayınpederinizle aranız nasıl?

Ameliaaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2025
68
12
3
Merhaba kızlar
Ben 1 buçuk yıldır evliyim.
Kayınvalidem ve kayınpederimin evi benim evimin yanında.
Gittiğim zaman,kaynanam hoş geldiniz falan diyor, hoş bulduk anne diyorum, nasılsın anne diye soruyorum öyle.
O kadar başka bir şey konuşmuyoruz.o oturuyor ya telefonda bakıyor ya televizyona bakıyor, kayınpeder evde varken soruyorum baba nasılsın napıyorsun, eve olmadığı zaman, geldi zaman baba hoşgeldin diyorum, sağolasın diyor o kadar.
Benim iki görümcem var
Onlar varken konuşuyorlar gülüyorlar
Ama benimle ağızini bile acmiyorlar.
Orda gidince sıkılıyorum,kimse konuşmuyor, saatlerce oturuyorum aynı yerde öyle televizyona bakıyorum.
Hiç rahat değilim orda gidince,Kendimi onların ailesinin bir parçası gibi hissetmiyorum.
Ben normalde biraz utangaç biriydim ama diğer taraf benimle yakın olsa konuşsa,o anda bende rahat oluyorum ,rahat konuşabiliyorum...
Kayınpederiniz ve kayınvalidenizle aranız nasıl kızlar?

Istersen konuşma sen.Gerek yok.
Bu düşünceleri kendinize saklayın.

herkes bir olmamak kaydıyla benim kv ve kp cok iyi kendi annem babammis gibi anlasiyorum onlarla 1 tane de gorumcem var onunlada kardes gibiyiz aslinda sen iyi olunca karşidakide iyi oluyo

Kız sen delirdin galiba Allahtan belanı mı arıyorsun hahahahahahaha
Daha ne olsun mis gibi

Kısasa kısas yapılmalı üstüne düşersen hedeflerine ulaşırlar. Yani canını sıkmış olurlar ve aa bak demekki bizle yakın olmal istiyorda biz pas vermiyoruz olur. Eşiniz yokken gitmeyin o varken gittiğiniz de onların size davrandığı gibi davranırsınız. Eşiniz mesafelimisin derse de yok sana öyle gelmiştir dersiniz :)

Eşim yokken gitmiyorum,önceden tek gidiyordum canım cok sıkılıyordu
En azından eşim varken, eşimle bi şeyler konuşuyoruz,onlar konuşmasa da olur fazla takmıyorum

15 yıllık pro gelin olarak kayınvalidemle de kayınpederimle de dedikodunun dibine vuruyoruz
Ay biz de. Bazen kayınvalidemle sohbet ederken gelin kaynana olduğumuzu unutuyoruz kocalarımızı çekiştiriyoruz. Kayınvalidemin bana şerçe parmağını böyle havada daire şeklinde çevirerek "Bak kızım sen yanlış yapıyorsun, kocanı böööööyle parmağının ucunda oynatacaksın" cümlesini kurmuşluğu var çok gülmüştüm. Ama genel olarak biraz mesafe iyidir. Çok dip dibe çok iç içe olunursa melek olsa kanadı çarpar. Karşılıklı melek olarak kalabilmek için o kanat mesafesini iyi ayarlamak gerek.

Senle konusmama gibi bısey hissettiysen gidip durma eşin falan yokken o zaman, sinir olup sıkılacağım yere gitmezdim ben

ay bu aklıma bi metafor daha getirdi. kirpiler üşüdüğünde birbirlerine dikenleri batmayacak mesafede sokulurlarmış. insanlarla da sokul ama o diken mesafesini koru derler. :)
herkese iyi yürekli ve samimi kv kp dilerim

İkisi de vefat etmiş.Ama eşimin ailesini hiç sevmiyorum.

Sana nasıl davranılıyorsa öyle davran. resmi mesafeli olmak sınırlarını ihlal edecek kadar samimiyet kurmalarından iyidir. Ben bu konuda biraz azınlık kısımdayım sanırım. Kayınvalidemi çok seviyorum ben. Gerçekten o kadar güzel davranıyor ki bana. Adaletsiz bir şey yapacak diye aklı çıkıyor. Kızına koyduğu yemekten bir kaşık bana eksik koyduğunu düşünüp o gece uyuyamaz. Sabahına arar mesela ben böyle mi yaptım diye. Hasta olurum gelir hasta çorbası yapar. Biz erkekleri uyutup geceleri saatlerce konuşuruz kalma vs olduğu zaman. Görümcem de az değildir ama onu da severim ben iyi yaklaştıkça ilişkimiz düzeldi. İyilikten anlamayan insana bu işlemez mesela. Ama son zamanlarda kayınbabama pek tahammül edemiyorum. Emir kipleriyle konuşması canımı sıkıyor biraz. O da herkese böyle diye çok bişey demiyorum. Sonuçta 65 yaşından sonra adamı değiştiremem. Benimle soğuk olmak isteselerdi ben de minimum seviyede gider gelir görevimi yapar evime dönerdim. Sosyal ilişkiler tek taraflı olmaz. Adım atıldığı kadar adım atmak gerek.

Annem hep şöyle der:Büyükler iyi olursa küçükler de iyi olur.Gelin tek başına yeni bir aile içine geldiği için bizim onu sevip sarmalamamız dedi hep.Yengemle anne kız gibiler Allahım nazarlardan saklasın Birbirlerine çok düşkünler.Abime der hep eşinin canını sıkarsan hakkımı sana helal etmem.Annem gibi bir kayınvalide örneği görünce dışarda gördüğüm kayınvalideler çok garibime gidiyor.

Ne güzel allah bozmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…