Kaynanamla geçen tatsız konuşma

İşte eşim de yanımdaydı ben sakin davrandım zaten büyütülecek bir olay yok kesinlikle ama kaynanamın hem sözleri hem de söylerken kullandığı tavır sinirlilik beni o cümleye itti.

Cocugu yuvaya verin ,ortada oyle kalsin
Sizde bu tavrina kirildim dersiniz

Ben anlamadım beraber mi oturuyorsunuz yoksa sizin evinizdemi kalıyor ? Neyse her halükarda yemeği kayınvalide yapıyormuş. Ben buzdolabı poşetine sinirlenmesini normal karşıladım çünkü insanın mutfakta zamanı çok geçiyor yoruluyor sinirlenebiliyor bazen buzdolabı poşetine, streç filme, dibi tutan tencereye... ben mesela kaç defa garibim streç filme küfür edip duvara fırlatmışlığım var. Anlayışla karşılayın bu tarz söylemlerini. Sonuçta sizin aldığınız şeyi kullanıyor kadın ne yapsın sinirlenmiş. Benim eşim yanlış bir şey alsa bende kızıyorum niye bunu aldın diye. Sizde beraber yaşamayı göze aldıysanız bu tarz şeyler incir çekirdeğini doldurmamalı. Başka şeylere karışır ilişkinize eşyalarınıza falan dil uzatır o zaman haklısınız derim ama bu konuda kv yi haklı buldum. Güzel buzdolabı poşeti alın lütfen

Ya insanın annesiyle de arasında böyle muhabbetler geçiyor. Evet o senin annen değil ama annenmiş gibi yemeğini yapıp çocuğunu büyütüyor. İlla niye üste çıkmaya çalışıyorsunuz. Ve evet o buzdolabı poşetleri hızlı çekince alttan kopuyor çocuğa bakarken hızlı hızlı iş yapmak isteyebilir. Benim evim senin evin muhabbetine girmeniz çok nahoş o da al çocukta senin bak o zaman deseydi? Gönlünu yapın yoruluyordur arada akşamları yemeğe çıkartın hediyeler alın biraz büyük olduğunu hissettirin ne olacak?

Ucuzuna kaçıyorsunuz derken haklı mıydı

Yani bazı markalar var daha kalın daha kolay kopuyor bazıları da ince ve yırtılıyor

Bir iki defa kullandığım Marka kalmayınca almıştım da bitirinceye kadar bayağı zorlanmıştık

Yıllar önce oğlum bebek

Henüz yaşında bile değil

Ayağında chicco nun deri ayakkabısı var

Kv bebeğe dönüp senin bu annen kötü ne biçim ayakkabı almış çok çirkin dedi

Oğlun aldı ne yapalım dedim güldüm sen hayatında o kalitede ayakkabı giydin mi hiç diye de içimden geçirdim

Kv lerin hayata bakışı farklı

Muhtemelen o kışlık kıyafeti de indirimden büyük alırız seneye giyer diye düşünmüştür

O poşet BİM'in poşeti ise cidden ben de sevmiyorum onları Ama haklısın tabii. Ev senin evin istersen aynı poşeti yıkar yıkar kullanırsın.

Ben çocuğunuza niye yulaf yedirdiğinizi anlamadım.
Hangi doktordu tam hatırlamıyorum ama kahvaltıda yulaf ezmesi yeme durumunu şu cümlelerle eleştirmişti.
''Yumurta-peynir-zeytin üçlüsü en iyi kahvaltıdır.
Yulaf ezmesi-lapası bize batıdan geçen bir alışkanlık olsa da besin değeri sanıldığı kadar yüksek değildir ve yulaf atlara vermek için daha uygun bir yiyecektir.
Bizim köylerimizde de yulaf hayvanlara verilir.''
Markette ne zaman yulaf ezmesi görsem bu sözler aklıma geliyor.
Doktor veya diyetisyen varsa aramızda,
bu cümleleri onlar daha iyi yorumlar.

Konuya yorum yapacak olursam kvniz biraz haddini aşmış, sanırım yorulup, bunalmış.
Evladınıza iyi bakıyorsa, 'bu kadar kusur kadı kızında da olur' deyip takılmayın.

Ah canim ah son derece haklısın o ev tabı senın kaynanan satasacak yer arıyor bellı. Benim kaynana 80 yasında ölecek gıdecek hala ortalık karıstırma derdinde ne dıyım bunların iyisi yok

Seninki en azindan kv'de böyle, benim annem böyle ben ne yapim? :) K

Bunlar çogu büyüklerin yaptigi seylerdir. Hep onlar daha iyi bilir. Biz ne ki, dün ki çoçuk.

KudrAlobar ile hemfikirim. Bunun kaçisi yok. Kadinin karakteri böyle. Sana kasit birsey yok. Yani oglunada böyle, etrafada. Bu saatten sonra karakteri degismez. Hali ile tek degisebilen sartlar. Eger yakinda iyi bir kres var ise, çoçugunu krese yolla. Kv'deyede sadece ziyarete git. Bu halde iliskiniz fazla zedelenmez.

Çocuğuma bakıp, üstüne yemeğimi yapan KV de de, annemde olsa bir çok şeyine ses etmem.
Konuyu uzattığıniz için haksizsiniz, kusura bakmayın ama kadına minnet etmeniz gereken durumunuz var bence.
Ha işin içinde çocuk olmasaydı farklı yorum yapardim.

Aynisi geçen gün kendi annemle yaşadım u
Benimde annem ucuz diye şunları alıp duruyorsun biraz parana kıysa düzgün al diye söylenir bizimki anne olduğu için söz sayamıyoruz kayınvalide olsaydı gomerdik

Kayınvaliden ize diyebilirdin anne ben nerden bileyim poşetin yırtık çıktığını ben üretmiyorumki.. Hem altıüstü bir poşet yani ne bu kadar üstelemiş... Bence sıkılmış artık çatacak yer arıyor kayınvalide

Oğluma bakmak için geliyor havalar soğuk diye baharda kendi evinde bakacak o zaman bırakıp alıyoruz. Sorun yok olayı büyüten de ben değilim zaten eşim de yanımdaydı olay sırasında. Evet hepimiz sinirleniyoruz ama düşünsene sana birisi geçmiş karşında her şeyin ucuzuna kaçıyorsunuz bir şey almayı bilmiyorsunuz dandik olanı almışsınız ben evimde bundan hiç kullanmadım diye cümleler kursa o anda nasıl cevaplar verirdiniz?
Ve bunları söylerken tavrı sesi afedersiniz ama bana salak gerizekalı ev alışverişinden hiçbir şey anlamıyormuşum imasıyla söylendi. Fikriniz için çok teşekkürler ama ben o buzdolabı poşetinden çok memnunum. Kendisi için de her gün hazır koparılmış bırakacağım çekmeceye.

Sürekli değil arada değişiklik olsun diye aldım. Ben inanın unuttum bile olayı o gün sadece kendimi sorguluyorum bazen elimde olmuyor yazmak istedim.

Haklı olabilirsiniz normalde sabahları eşim getiriyor kendisini ama 10 dk uyuya kalmış yine de gidip alacaktı kendisi yürüyerek gelmiş eşime de gelme yazmış belki onun verdiği bir agresiflik vardı. Dün gayet sakinleşmişti mandalina soyup bana verdi hatta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…