Kaynanamla geçen tatsız konuşma

Evladına güzel bakıyor ise gerisini boşver duymazdan gel neşeyle kahkaha at ironi yaparak anneciğim sen hangi marka istiyorsan söyle kocama eve gelirken söylerim alır sağolsun beni hiç kırmaz

Canım benim kendi annem böyle. Belli bir yaştan sonra ben bilirim havası oluyor ki gerçektende tecrübe ettikleri şeyler çok fazla.. yani kendilerince haklılar... Ben annemle ne zaman bu şekilde laf dalaşına girsem sonucu hüsran kalbi kırılıyor. O yüzden artık o dandikmi dedi birseye bende amann anneee neyi düzgün yapıyorlar ki herşey bozuldu şimdi deyip konuyu örtbas ediyorum yoksa mevzu uzuyor :)

Valla bende bu gelinleri anlamıyorum.
Madem başka birini bulup baktırın laf söz duymayın.
Ama pardon hem paranız cebinizde kalsın hem güvenilir biri olsun hemde hiç ses soluk duymayın....
Öyle bi dünya varsa bizde gidelim.
Bazen bazı şeylere şükredip susmak gerekir.
Tolere edip haklısın anne bidahakine senin dediğinden alırız demen gerekebilir.
Hem karnım doysun hem pastam olsun olmaz.

Kv ayni benim anneme benziyormus.. yardim eder ama iktidarini kurmak ve her seyin en mukemmelini yapmis olmak icin
Eger bu tartismalardan dolayi esinizin size olan tutumu degismiyorsa cok onemli olaylar degilse, bence hakli haksiz yok, siz de haklisiniz, o da iste bildigimiz kv yani o zaten hep hakli
Bu arada benim evim lafini soylemekle iyi etmissiniz herkes torununa bakiyor yemek vs yapiyor yani yardim edince evinizde kralligini ilan etmek zorunda degil, iyi niyetle yardimini yapar cekilir kenara.. iki seceneginiz var ya ev islerinize karistirmayacaksiniz torun bakmayacak yemek yapmayacak vs. Ya da faydaci davranip oh yemegim hazir cocuguma da bakiyor, he anne haklisin ben bilemedim poset secmeyi deyip gececeksiniz hic takmayacaksiniz duymayacaksiniz ne derse desin..

Bazen sakayla karişık vuracaksin bu kaynanalari niye karisiyonki napacaksin ne alirsa alsin belki oglunun kesesini düsünuyo ne guzl iste ama yok yaranamazsin.ev meselesine gelince yanlis bisey yok kendi evin sonucta.Bidahaki sefere derse sende ayyy anneee nerden aldin ben aynisini bulamadin seb alirken kendine banada al desknti yapma değmezzzzzzz

Napsin teyzem kaliteli seviyor teyzede kendimin kaynana halini gördüm eyvah ki ne eyvah yandı benim gelin

Ama haklısınız bi poşet için bukadar laf söylenmez ki sadece kısa kesseydiniz konu kapanirdi...

Üstüne durmaya değmez. Ne demek senin evin benim evimse o niye ben kendi evimde kullanmam diyor ki? Önce o başlatmış :)

ana kız arasında olur oyle şeyler.içinde tutmamışsın. boşalmışsınız işte.bidakıne ona gore dıkkat edersiniz.

Eh kadına poşet yırtmayı bilmiyorsun der gibi yapmışsınız. Benim değil kaynanam anneme yapsam benzer tepkiyi verir. Hatta benim annem şurada bana laf yetiştirene kadar çocuğun yulafı pişerdi bile derdi.
Bakıcı olmuş asgari ücret parası, artı sigorta yapılıyor. Siz bundan kurtarmışsınız üstelik bir de sıcak yemek hazır. Bu saatten sonra sen bakma zaten denmez. Geçinmeye mecbursunuz empatili yaklaşın.

Çoçuğunuz kaç yaşında, kreşe verme imkanınız var mı? Kv ye çocuk baktırınca maalesef böyle , sorun çıkmaması muciZe olurdu..

Canım kendisine yemek yap diyen yok. Her neyse ayrıca biz kendisine de destek oluyoruz yani hiç para vermiyor değiliz. Hiçbir geliri yok.

Sahiden cimri olabilir misin
Tek bir olaydan bütünü anlamak zordur. Mesela bir gün kaynanamla mantı döküyoruz. Dedi ki Ayşe ile mehmetten Mehmet tutumlu, görümcem Ayşe. Ama seninle bilalden ikiniz de tutumlu değilsiniz o yüzden gözüm açık gidecek. Yani bana tutumsuz demiş bir insan ben addax tan kıyafet alırken görümce mavi jeans den aşağı kot almıyor ama. İşin özeti kaynanam a göre o an her şeyin en olumsuzu ve en kötüsü benim. Zaten benim aldığım hiçbir şey de iyi değil. Susmam susarsam ağzıma kadar scar çok iyi biliyorum. Kendi kızının susmamasıyla hep övünüyor o yüzden ben de susmam.

Çocuğa bakıyor, birde kaynana yani kadın.Otomatikman her türlü herşeye müdahale etme, en iyisini bilme hakkı var.
Artık biraz trip çekersiniz. Yapacak bir şey yok.Ama, tebrik ederim. Tepkinizi göstermekle iyi yapmışsınız.Çocuğa bakarkende, çocuk sanki sadece sizin çocuğunuzmuş, eşinizin değilmişte, size lütfediyor gibi, kendi kendilerine hallenirler.Böyle devam edecekseniz. Kulağınıza, gözünüze ve dilinize sakin olmalarını telkin vereceksiniz. Ya da çocuğa baktırmayacaksınız.Bakıcıya verseniz de sorunlar yaşayabilirsiniz. Para verince, sorun yaşamayacağınızın garantisi yok. Onun için, çocuğa iyi bakıyorsa, biraz alttan alıverin.

Öyle olmuyor işte o işler. Hem pastam dursun hem karnım doysun. Kendinize yettiğiniz zaman konuşursunuz . Kadın çocuğunuza bakıyor.

Allah allah. Neden bu anakae oğullarunın evıne çörekkenme derdınde.neden kız annelerı oyle olmuyor.senın ev benım ev mevzusubda ne var.dogru.onun evı ayrı senın evın ayrı..

Aslında kafaya takılacak bir konu değil ama konu eşin annesi olunca biraz takılıyoruz. Ama ablanızın dediği gibi senin evin benim evim demeniz biraz kırıcı olmuş olabilir.

benc sorun yok gibii belki bunalmış olabilirsiniz fazla mıç mıç lıktan :)
amaaann tama deyip geçin sizde .. neden terslemeyin sonra yine siz uğraşacaksınız küsüp gidiyor dediniz ya en ufak birşeydeee :)

Son durum olarak iyiyiz yazmıştım. Tabi kendince yaptığı birkaç şeyi yapmayı bıraktı ama benim için sorun değil.
Ama dün sabah oğlumun her yeri kırmızı benek kulak göz şişti hastaneye götüreceğiz ağlamamak için kendimi tutuyorum KV ne desin ah vah derken araya iyi ki de ben yokken olmuş dedi. Şok oldum resmen. Hani çocuk iyileşir kaygısını o zaman söyler anlarım ama inanın Eylül den beri oğlum düştü de pişik de oldu kaç kez bir kez demedjm niye anne? Yani çocuk bu illa düşecek benim yanımda da düşüyor. Pişikse kremi var çözümü var. Ve ben o anda öyle üzgünüm ki bir insan çocuk öyle olduysa üzülür iyi dualar eder. Ne demek iyi ki ben yokken olmuş . Yani olmuş olması üzücü değilmiş oğlum un halinin hiçbir önemi yokmuş gibi kendisini düşünmesi beni aşırı kızdırdı.
Ama susmadım yine niye öyle diyorsun anne çocuk ne hale gelmiş senin dediğin laf mı. Sen bakarken de olabilir yani sana niye kızalım çocuk bu illa hasta olacak dedim. Bence utansın yani. Ben şu anda nasıl seviyor oğlumu ona bile inanamıyorum sanki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…