Kaynanamla geçen tatsız konuşma

Çocuğuma bakıp, üstüne yemeğimi yapan KV de de, annemde olsa bir çok şeyine ses etmem.
Konuyu uzattığıniz için haksizsiniz, kusura bakmayın ama kadına minnet etmeniz gereken durumunuz var bence.
Ha işin içinde çocuk olmasaydı farklı yorum yapardim.
Ben haklıyım veya haksız mıyım diye merak etmiyorum zaten kv nin her olumsuz cümlesine yapıcı konuşmak istedim ama siz diyorsunuz ki çocuğunuza bakıyor diye aldığınız eşyaya kabaca yorum yapsa da susun. Bilemiyorum ama susmak bana göre değil. Ben bağırmadan sakince anlatmayı tercih ediyorum. Belki anlaşılmıyorum ama ben de böyleyim.

Belki sizde soylerken sert olarak söylemiş olabilirsiniz. Soylediklerimiz kadar nasil soyledigimizde cok onemli ki gercekten orasi senin burası benim muhabbetleri gercekten hos degil.
Yok sert olsam bir de eşimle kavga ettik diye yazardım 😅. Eşim sadece hiç cevap vermeseydin dedi. Ama bağıra bağıra ve seçtiği cümleler hoşuma gitmedi maalesef. Ayrıca kendi kızının hiç susmadığını hakkını yedirmediğini kv sine pabuç bırakmaz diye gururla söyler durur yanımda. Ben iyi niyetle iki cevap verdim diye mi kötü olacağım ki. Evet hoş değil ama öyle bir gerçeklik var ben nasıl ki onun evindeki hiçbir şeye karışıp yorum yapmıyorum o da yapmamalı. Yapıyorsa da böyle kaba saba cümleler kurmamalı.

Ya insanın annesiyle de arasında böyle muhabbetler geçiyor. Evet o senin annen değil ama annenmiş gibi yemeğini yapıp çocuğunu büyütüyor. İlla niye üste çıkmaya çalışıyorsunuz. Ve evet o buzdolabı poşetleri hızlı çekince alttan kopuyor çocuğa bakarken hızlı hızlı iş yapmak isteyebilir. Benim evim senin evin muhabbetine girmeniz çok nahoş o da al çocukta senin bak o zaman deseydi? Gönlünu yapın yoruluyordur arada akşamları yemeğe çıkartın hediyeler alın biraz büyük olduğunu hissettirin ne olacak?
Nerdeyse dediğiniz her şeyi yapıyoruz, nereye gitsek götürüyoruz. Eşim sinemaya bırakıyor geri alıp evine bırakıyor. Hani evlat ve gelini olarak destek oluyoruz. Faturalar mutfak masrafı falan karşılıyoruz. Çocuk yokken de yapıyorduk bunları 4 yıldır yapıyoruz çocuk 1,5 yaşında.. ve Allah gecinden versin ölene kadar da yapacağız inşallah.

Ucuzuna kaçıyorsunuz derken haklı mıydı

Yani bazı markalar var daha kalın daha kolay kopuyor bazıları da ince ve yırtılıyor

Bir iki defa kullandığım Marka kalmayınca almıştım da bitirinceye kadar bayağı zorlanmıştık

Yıllar önce oğlum bebek

Henüz yaşında bile değil

Ayağında chicco nun deri ayakkabısı var

Kv bebeğe dönüp senin bu annen kötü ne biçim ayakkabı almış çok çirkin dedi

Oğlun aldı ne yapalım dedim güldüm sen hayatında o kalitede ayakkabı giydin mi hiç diye de içimden geçirdim

Kv lerin hayata bakışı farklı

Muhtemelen o kışlık kıyafeti de indirimden büyük alırız seneye giyer diye düşünmüştür
Sizi takdir ettim belki ben de birçok şeyine sustum geçtim inanın. Düşünün ki basit bir olayı kavgaya dönüştürmüştü yine bir gün eşime sen adam mısın, adam değilsin karı aklına gidiyorsun diye bas bas bağırmıştı ben içeri girip ne demek istiyorsun demedim mesela sustum. Yani eşim belki de karakteri farklı olsa bu lafların üstüne beni döverdi kim bilir. Kıyafete gelirsek büyük değildi emin olun öyle olsa saklardım yani gayet kaliteliydi.

Çocuğunuza iyi bakıp(hatta bakıyor olması bile yeterli bence)yemeğinizi dahi hazırlıyorken bence gerginlik çıkarmayın.
Bu kadar rahatsızsanız,bakıcı bulun baksın çocuğunuza ne siz gerilin,ne kayınvalideniz.
O kendi açısından" işimi gücümü bıraktım geldim çocuklarına bakıyorum"diye düşünürken(muhtemelen öyledir ve haksızda sayılmaz) siz kendi açınızdan hep sustum vs diyorsunuz haklı olarak.
Iki tarafta memnun değil durumdan yani bu aşikar.
Benim evim senin evin mevzusu,bu kadar yüz göz olmasanız amenna ,haklı bir serzeniş olabilirdi ama mutfakta belki sizden çok vakit geçiren o,yemeğinizi pişiren o,siz evdeyken dahi oğlunuza yiyeceği yemeği hazırlayan da o,haliyle kadina burasi benim evim demeniz hoş olmamış.
Ha misafirliğe gelir 2 saat oturmaya ve bu şekilde darlar sizi,tabi ki denebilir ama bu durumda olmamıs bence.

Ben bu çok bilen kayınvalidelerin bu alana da hükmetmek için çocuk baktığını ve yemek yaptığını düşünüyorum.
Bizimkisinde biraz bu, biraz da biz hep minnet duyalım fikri var. İnanın kaç kez ben yapacağım dedim yapıyorum sonra bir olay oluyor sen yapma ben yaparım. Yani durduk yere hangi kaynana kalkar yemek yapar ki gelinine. Bakalım ne zaman bitecek bu özverisi. İşin kötüsü yapma dediğim zamanlarda da kalp kıranın yine ben olmam.

Seninki en azindan kv'de böyle, benim annem böyle ben ne yapim? :) K

Bunlar çogu büyüklerin yaptigi seylerdir. Hep onlar daha iyi bilir. Biz ne ki, dün ki çoçuk.

@KudrAlobar ile hemfikirim. Bunun kaçisi yok. Kadinin karakteri böyle. Sana kasit birsey yok. Yani oglunada böyle, etrafada. Bu saatten sonra karakteri degismez. Hali ile tek degisebilen sartlar. Eger yakinda iyi bir kres var ise, çoçugunu krese yolla. Kv'deyede sadece ziyarete git. Bu halde iliskiniz fazla zedelenmez.
İşte 3 yaşına gelmesi lazım tuvalet eğitimi falan halledelim kreş ardına.

Çocuğunuza iyi bakıp(hatta bakıyor olması bile yeterli bence)yemeğinizi dahi hazırlıyorken bence gerginlik çıkarmayın.
Bu kadar rahatsızsanız,bakıcı bulun baksın çocuğunuza ne siz gerilin,ne kayınvalideniz.
O kendi açısından" işimi gücümü bıraktım geldim çocuklarına bakıyorum"diye düşünürken(muhtemelen öyledir ve haksızda sayılmaz) siz kendi açınızdan hep sustum vs diyorsunuz haklı olarak.
Iki tarafta memnun değil durumdan yani bu aşikar.
Benim evim senin evin mevzusu,bu kadar yüz göz olmasanız amenna ,haklı bir serzeniş olabilirdi ama mutfakta belki sizden çok vakit geçiren o,yemeğinizi pişiren o,siz evdeyken dahi oğlunuza yiyeceği yemeği hazırlayan da o,haliyle kadina burasi benim evim demeniz hoş olmamış.
Ha misafirliğe gelir 2 saat oturmaya ve bu şekilde darlar sizi,tabi ki denebilir ama bu durumda olmamıs bence.
Bulunduğum şehirde tek tanıdık kişi kv görümce akraba olarak. Başka hiç kimsem yok. Biz eşimle lohusalık döneminde 3 kez kavga ettik kv yüzünden. Bakıcı ayarlayalım dedim ama eşim ben parayı hangisine yetistireyim dedi . Çünkü kv ye de biz destek oluyoruz, görümcem de destek oluyor... Hiçbir geçim kaynağı yok. Babasının maaşı kirasını bile karşılayamıyor.

Bulunduğum şehirde tek tanıdık kişi kv görümce akraba olarak. Başka hiç kimsem yok. Biz eşimle lohusalık döneminde 3 kez kavga ettik kv yüzünden. Bakıcı ayarlayalım dedim ama eşim ben parayı hangisine yetistireyim dedi . Çünkü kv ye de biz destek oluyoruz, görümcem de destek oluyor... Hiçbir geçim kaynağı yok. Babasının maaşı kirasını bile karşılayamıyor.
Anlıyorum ama bu durumda birbirinizi idare etmekten başka çözümünüz yok ki.
Siz kendinizi susturacaksınız,o biraz alttan alacak,geçinip gideceksiniz.
Yüzyüze bakmak zorundasınız zira.

Merhabalar uzun zamandır yazmıyorum ama bu kez gerçekten başkalarının gözünden de duymak istiyorum. Daha eski konularımda da kaynanamla olaylar vardı. Bu kez olay aşırı basit bir şeyden çıktı. Buzdolabı poşeti.
Evet bildiğimiz buzdolabı poşeti. Kaynanam oğluma bakıyor hakkını ödeyemem, elinden geldiğince iyi bakıyor hatta üstüne bize yemek de yapıyor. Ben veya eşim demeden. Yemek olayını evlendiğimizden beri bir misyon gibi kendine üstlenmiş durumda bu arada. Kaç kez ben yaparım deyip yapıyordum sonra bir şey oluyor eşim de annem yapar boş ver deyip kaynanam yemek olayında kahraman gibi oldu yine. Bir de kaynanamda şöyle bir huy var her şeyin en iyisini en doğrusunu kendisi bilir kesinlikle. Oğluma bakarken yaptığı yanlışları olsa da uyaramadım kesinlikle çünkü anında küsüp çekip giden birisi.
Neyse geçen sabah yulaf pişirecek oğluma kahvaltı için. Yulafı koyduğu poşet yırtıkmış. Çok az yere döküldü ayyy tüh tühhh dedi. Eşim de yanındaydı ben de ne oldu anne dedim. Her şeyin ucuzuna kaçıyorsunuz, doğru düzgün bir şey almıyorsunuz. Poşet yırtık çıkmış dedi. Dedim anne onu dikkatli koparınca sorun olmuyor. Ben bundan hiç kullanmadım ucuz etin yahnisi olmaz dedi. Dedim anne ben memnunum. Senin için de koparıyorum buraya dedim 5-6 tane koparıp koydum çünkü ben yokken ihtiyacı olursa kullansın diye . Ben bilmiyorum yani evime hiç almadım almam gibi bir cümle daha kurdu en son öyle deyince ben de tamam anne sen evinde istediğini kullan burası da benim evim ben bunu kullanıyorum anne dedim.
Zaten saydırma modunda olduğu için işte ne demek senin evin benim evim. Yok işte şimdiye kadar her şeye sustum dedi ben de anne bak sen üsteliyorsun ben kötü bir şey demedim ama aldığım eşyaya bu şekilde yorum yapman da beni kırıyor dedim. Susmaya gelince ben de susuyorum yani dedim. Kendisinin sustuğu kırıldığı da oğluma kaç kez kıyafet aldılar bunların bir kısmı bizim kendi ödediğimiz kredi alındı. Neyse en son geçen sene bahar sonunda kışlık iki takım almıştı dedim havalar ısınır yazlık hiçbir şeyi yok yazlık alalım, eşim de çok mantıklı zaten bunlar baharlık bile değil artık en fazla çok soğuk bir iki gün olursa giyer deyip gidip yazlık aldık. Buymuş sustuğu.
Benim sustuklarımı yazsam inanın bana kızarsınız ama dediğim gibi en küçük şeye bile alınıyor maalesef. Mesela olay olurken gayet sakin ve iyi niyetle poşetleri yırtıp koymama alınmış en son. Eşim dedi yok artık ya acil kullanmak zorunda kalırsa işte yardımcı olayım diye koydum dedim. Ama kırıkmış ona bile.
Karmaşık ve uzun yazdım ise kusura bakmayın lütfen. Yazmak isteyenlerin kendi yorumlarını merak ediyorum. Bu arada ablam da senin evin benim evim diye cümle kurman yanlış dedi. Yani ben ilk hemen bunu deyip kestirip atmadım, her dediğime sinirle yorum yapınca en son ağzımdan çıktı.
Ben bi sıkıntı görmedim.Sizi cimrilikle suçladığına göre sizden hediyebekliyor gibi.Kadına hiç hedıye aldınız mı bu süre zarfında yada ne kadardır bakıyo?Eger çok rahatsızlık duyuyosanız çok muhattap olmayıp bi bakıcı bulun.Ama kadınında biraz goblunu yapmak lazım bence.Ne bılıyım hedıyesız parasız pulsuz baktırıosanızondan sıze laf çarpıtmış olabılır.Keza cimri dediğine göre bence alınmış içten içe alakasız yerden vurmuş.Bide senin evin benim evim gercekten yanlış.Tabıkı sizin evınız ama keşke ole demeseymısınız.

Haklı olsanda susmalısın çünkü çocuğuna kaynana bakıyor birde kadın alıngan o zaman bir bakıcı bulup baktıracaksın ondada içine sinmeyen olaylar yaşayacaksın, çocukla birlikte huzurlu ortam kaçıyor, asla istediğin gibi olmaz kayanana hem yaşındam dolayı hem çocuğuna baktığından dolayı tahamül göstereceksin, yada işi bırakıp kendin çocuğuna bakacaksın, bu işler böyle maalesef

2 yasindan sonrada Türkiyede krese yollayabilirsin benim bildigim. Tuvale egitiminide beraber hal edebilirsiniz.
En azindan evde gerginlik olmasindan daha iyidir. Cocukta sosyallesir, birçok seyleri ögrenir.
Kendini tam ifade edebilmesini istiyorum bakalım belki de bakıcı ayarlarız. Ev alma durumumuz var. Bazı şeylerin netleşmesi gerek

Haklı olsanda susmalısın çünkü çocuğuna kaynana bakıyor birde kadın alıngan o zaman bir bakıcı bulup baktıracaksın ondada içine sinmeyen olaylar yaşayacaksın, çocukla birlikte huzurlu ortam kaçıyor, asla istediğin gibi olmaz kayanana hem yaşındam dolayı hem çocuğuna baktığından dolayı tahamül göstereceksin, yada işi bırakıp kendin çocuğuna bakacaksın, bu işler böyle maalesef
Bence her şeyin bir sınırı var. Evet yorumunuz çok doğru ama hayat hepimizi bazen bir şeylere mecbur bırakıyor çocuk olunca. Ben çok şeye sustum susacağım da. Ama bazen cevap vermek gerekiyor.

Bence her şeyin bir sınırı var. Evet yorumunuz çok doğru ama hayat hepimizi bazen bir şeylere mecbur bırakıyor çocuk olunca. Ben çok şeye sustum susacağım da. Ama bazen cevap vermek gerekiyor.
Bende aynı olaylar yaşadım kaynanam ile ama aradaki fark
çocuğunu kendi evimde bakarım diye ısrar etmesi
Hafta sonları onun yanında olma mecburiyetimiz, ki özel sektörde hafta sonları dahi çalışmam gerekiyordu
Kendi evimi otel gibi kullanmam
Birde kaynanam acaip titiz takıntılı, sürekli laf çarpan tip, inan benimde huzurlu günüm yoktu
Annem çocuğuma bakarım dediği halde, bakmadı, bende çalışmak zorundaydım o vakit çok borç vardı, zor yıllardı

Bakmasın laf ta etmesin.Cocugunuza bakıp bir de üstüne yemeğinizi yaptığı için öyle rahatca konuşabiliyor

Bakmasın laf ta etmesin.Cocugunuza bakıp bir de üstüne yemeğinizi yaptığı için öyle rahatca konuşabiliyor
Valla inanın yemeği ben yap demiyorum hatta yorgunsan ne bileyim işte başka bir işin olur yapma sakın anne diyorum ama yapıyor. Önceleri illa her güne bir yemek yapıyordu şimdi iki günlük yapıyor ben çok üsteleyince kabul etti. Bakma konusunda da asla vermem güvenmem bakıcıya diyor yani şimdiye kadar ne ben ne eşim bakma ve yemek konusunda rica etmedik.

Yemeginizi bir gün öncesinde yapın kayınvalideye kalmaz böylece.Bakıcı konusu da sizi ve eşinizi ilgilendirir.

Neden bu kadar ciddi yaşıyorsunuz hayatı?
Bana kvm ucuz, basit poşet alıyorsunuz dese.
Fakirliğin gözü çıksın anne der gırgıra vururum.
Sonra da hangi marka istersen söyle, ondan alırım senin için diye tatlıya bağlarım.

İnanın kız anası fedakar olur derim, ben bu yaştan sonra gezcem tozcam diye
torunuma bakmam deyip kızını zorda bırakan anneler biliyorum.

Kv çocuğuma bakıp üstüne yemeğimizi yapsa gerçekten idare ederdim pek çok şeyi.

X