- 5 Aralık 2013
- 8.080
- 7.069
- 198
halk arasında bu duruma elalemin s..e gerdeğe girmek derler .
krediyi siz çektikten sonra
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
halk arasında bu duruma elalemin s..e gerdeğe girmek derler .
krediyi siz çektikten sonra
Zaten tartisma hic olmadiki ,hep sakin davraniyorum benSorma boşver konu açılırsa da eşinin senden beklemediği kadar sakin bir şekilde tartışmadan örneklerle anlat durumu. bohça da böyle oldu vs. diye. iyi yapıyorsun...
Anlatim canim basta anlamadi..Benim nişanlımda arabayı değiştirmek istiyo düğünden önce. Ama biz hemen ev almak istiyoruz. O yüzden zaten borcun altına girecez. Benim tepkim almak istioysan al ama biz sonumuzu göremiyoruz maddi açıdan. Ne kadar borca girecez belli değil dedim. Açıkladım yani hepsini ve vazgeçti. Sende konuşunca anlat. Şimdi değil 10 ay sonra alalım diyerek
Kaynanam ben boyle diyince , sadece dinledi ..vaaaaayyy çok iyi konuşmuşsun
saygıyı kaybetmeen bravo
herşeyi kendiniz yapmışsınız ayrıca tebrikler
eeee sen böyle deyince ne dedi kv?
eşin de zamanla düzelir boşver..
Borclari bahane ettigimde , surekli annem verecek dedigi icin mecbur kaldim.."elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde gelmez" demişler
düşünceniz doğru, düşüncenizi anlatma şeklinde sıkıntı olmuş
annesini hiç katmayacaktınız, sanki o hiç öyle bir şey dememiş gibi yok sayacaktınız
doğrudan borçlarınızı bahane edebilirdiniz
eşiniz e annem yardım edecek ya dediğinde (ki derdi)
o zaman da, dünyanın bin bir türlü hali var hayatım, başka derdi çıkar edemeyebilir
o zaman ne yaparız deseydiniz, eşinizi düşündürürdünüz
bu şekilde sanki annen güvenilir biri değil, onun ipiyle kuyuyla inilmez şeklinde algılanmış
ha yanlış mı? söz verip tutmuyorsa doğru :)
ama her doğru her yerde ve her şekilde söylenmez, politik olmak gerekir :)
Aynen
aslında bebek gelecekse araba lazım da ,uçmaya lüzum yok borcun var 10 ay dişini sık sıkamıyorsam 7-8 bine bir uno ya da tipo alırsın ayağını yerden kesersin borcun bitince istiyorsan gir Ferrari al ama maaşına göre yapılandır borcunu..kadın verdiği sözleri tutmuyormuş bu erkekleri körü körüne analarına bağlayan ne ki,bu süt kızlara işlemiyor mu arkadaş
benim kaynanamda size derin dondurucu baktım alacaktım beğenmedim,hadi ordan beyaz eşya dükkanının sokağından geçmemişsindir kimi kandırıyorsun,artı sanki senden bir şey isteyen oldu..biz kazanıp yiyoruz boş sözler vermeyin hele ki sizden beklentileri olmayan insanların huzurunu bozmayın
Haklisiniz:)Bir Gün soguk durur, iki Gün soguk durur sonra yine isinir merak etmeyin... Siz Kararli durun, surda ne kalmis ki zaten, Borcunuz bitsin yeni bi borca girersiniz... Simdi pes esip onlarin suyuna giderseniz bütün zahmeti ve sIkIntiyi cekmis olan siz olacaksiniz, hic gerek yok...
aslında bebek gelecekse araba lazım da ,uçmaya lüzum yok borcun var 10 ay dişini sık sıkamıyorsam 7-8 bine bir uno ya da tipo alırsın ayağını yerden kesersin borcun bitince istiyorsan gir Ferrari al ama maaşına göre yapılandır borcunu..kadın verdiği sözleri tutmuyormuş bu erkekleri körü körüne analarına bağlayan ne ki,bu süt kızlara işlemiyor mu arkadaş
benim kaynanamda size derin dondurucu baktım alacaktım beğenmedim,hadi ordan beyaz eşya dükkanının sokağından geçmemişsindir kimi kandırıyorsun,artı sanki senden bir şey isteyen oldu..biz kazanıp yiyoruz boş sözler vermeyin hele ki sizden beklentileri olmayan insanların huzurunu bozmayın
Aneemmm sen doğurdun muuAferin akıllıca davranmışsın. Sallama eşini de kvyi de
düşünce özgürlüğünü kınarım yeminleseninki gelecege zemin hazırlıyor sanırım canım bak sizi düşünüyorum gibisinden alttan alttan veriyor ayarı
düşünce özgürlüğünü kınarım yeminle
Sizin zor duruma düşeceğinizi anlatsaydın. Annesini kötülemedenAnlatim canim basta anlamadi..
Sonrada darildi.
Mantıklı bir karar vermişsiniz. Söz konusu insan eşiniz dahi olsa, güvenip kredi çekmeyin. Borcunuz bitsin çeker arabayı alırsınız. Borç üzerine borç olmaz. Kaynananıza gelince de.. Yaptığı ayıp. Ama öğrenmişsiniz artık huyunu, ona güvenip asla hareket etmeyin. Ne demişler azdan vermesi kolay çoktan vermesi zordur. Elinde avcunda olmayan insanlar param olsun yapacağım demeyi çok severler ama elleri bollaşınca sesleri sedaları çıkmaz. Annemin çok sevdiğim bir sözü vardır; tırnağın varsa kaşınırsın :) Kimseden medet ummayacaksın bu hayatta :)Iyi Aksamlar Hanimlar ..
Lütfen bana disardan fikirlerinizi soyleyin , cünkü hakliyken haksiz duruma düstum sanki..
Biz nisan ayinda evlendik , Esimle Dügünümuzü Nisanimizi , Herseyimizi ikimiz yaptik , evimizide kendimiz dösedik cok sükür 10 ay sonra tüm borclarimiz bitiyor ..
Kimseyi muhtac olmadan herseyimizi dört dörtlük yaptik.
Gelelim asil meseleye , biz bukadar borca girerken Kaynanam bize geldi ve biz talep etmeden borclarin yarisini her ay odeyecegini soyledi esim hayir gerek yok dedi hatta ama kendisi yok ilaki vericem diye israr etti .
Ama tabiki bugune kadar bir kurus bile vermedi , bende zaten konusunu bile acmadim .
Esim 3 gün once Annemle konustum araba alacam dedi , benim kendi adima kredi cekmemi istedi , bende bugun esime kredi cekmiyecegimi cunkh annesini tanidigim kadariyla krediye yardim etmeyecegini soyledim , gercektende kaynanam surekli sozler verir ama asla tutmaz.
Krediyi cekersem zamaninda odeyemezsek haciz bile gelir cunku 10 ay daha odemelerimiz var , esim suan bana soguk davraniyor krediyi cekmedim diye.
Ben sadece borcumuz bitsin oyle alalim diyorum.
Kaynanam vermis gazi tabiki esimde inaniyor.
Kaynanami cok severim , ama bu huyundan nefret ediyorum, aksam ustu kendisine de soyledim zaten, bizim bir beklentimiz yok en azindan ogluna söz verme dedim..
Esim suan soguk ve konusmuyot benle :) benmi bu durumda ilk adimi atmaliyim?
Karisik oldu kusura bakmayin..
Kaynanam ben boyle diyince , sadece dinledi ..
Sonrasinda ocak ayindan itibaren aslinda yardim edebilirdim dedi ..
Sagol isteniyorum dedim.
pes etmicem zaten , bugun kahvaltida istemiyorum kredi felan diyodu bana tavirli tavirli bende iyi dedim zaten cekmiyoruzda isabet olmus dedim..Bir Gün soguk durur, iki Gün soguk durur sonra yine isinir merak etmeyin... Siz Kararli durun, surda ne kalmis ki zaten, Borcunuz bitsin yeni bi borca girersiniz... Simdi pes esip onlarin suyuna giderseniz bütün zahmeti ve sIkIntiyi cekmis olan siz olacaksiniz, hic gerek yok...
Asla elindeki parayi tutamaz , cok iyi geliri var 4 ev gecinir o parayla ama o parayi savurur oyle biri..bir de ocak ayina mi erteledi yardimi ?
Bu kadin neyin kafasinda acaba cok merak ediyorum ?
Hayatinda dogru duzgun birikim yapan bir insan mi ? Hani bazilarinin eli sIki olur, alinmicak seyleri alirlar ve oderler ya, oyle biri mi acaba ?
O yuzden mi boyle davraniyor?
Yoksa bu yaptigi tamamen yasindan beklenmiyecek bir cocukluk.
Kendisi zaten sabah uyanir uyanmaz konusmaya basladi , bende hic bisey olmamis gibi davrandim , hayir asla kötü niyetli degil .kredi çekmemekte büyük bir akıllık yapmışsın.ama eşininde gönlünü al bence..anladığım kadarıyla kötü niyetli deil..sen adım at nolcakki hayatı paylaşıyorsun onunla.onun dediği oyüzden olmamış kırılmış bence..borçların bittiği gün kredi çekicem bende istiyorum ama bukadar borcun altından kalkamayız falan de..eminim anlıcaktır..