• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamın beklentilerinden çok yoruldum tek çözüm şehir mi değiştirmek ?

Ne enteresan insanlar varya siz ne yaparsaniz yapın kayınvalidenizin düşünce yapısı değişmeyecek kadın gelmiş belli bir yaşa büyüdüğü gördüğü ortam bu haliyle sizden böyle bir beklentiye girmesi kendince gayet normal. Bu durumda siz onu değiştiremezsiniz ya hem sıcak yemek yiyeyim hem ağzım yanmasın demeyip gerekirse kötü(?) bir gelin olmayi göze alip paşa paşa ben bu tavırlar sebebiyle yapmak istemiyorum diyeceksiniz ya da saydığınız saçma sapan bahaneleri iyice düşüneceksiniz. Açıkçası her hafta istenen bir şey olsa anlayacağım ama 2-3 ayda bir birde elti de var anladığım kadarıyla kendi kızı da yok sizleri gerçekten kızları yerine koyan bir kadın kayınvalideniz. Ayrıca atama bekliyorum demişsiniz hayırlısı olsun ve unutmayın ilerde çocuğunuz olunca siz ise geri dönerken o çocuğu gözünüz en az arkada kalacak şekilde ya kendi annenize ya da eşinizin annnesine emanet edebiliyorsunuz.
Demem o ki sadece bugünü değil geleceğini düşünerek de hareket etmeli insan.
Bir abla tavsiyesi olarak söylüyorum niyetim eleştirip kırmak değil ki o da haddime değildir.
Yine sadece bir tatlı gözüyle bakmışsınız bakın zihniyetini görseniz ne demek istediğimi anlarsınız bu kadın evine bir kişi gelse benim orada bulunmamı hizmet etme mi bekliyor. Çağırılan yerlere gitmek zorundaymışım gibi davranıyor gittiğim de de beni kaldırıyor otuz kişiye hizmet etme mi bekliyor yani sadece kendi evin de değil başkasının evinde de beni kaldırıyor. Nereye giderse birlikte gitmemizi bekliyor. Başkasının evine bile benden tatlı istediği oldu. Bakın benim de misafirlerim oluyor derslerim sınavlarım işlerim var kadın asla düşünmüyor keşke sadece iki üç ay da bir tatlı istemesi olsaydı.

Benzer şeyler yazacaktım ama tepki alırım boşver dedim.Siz yazmışsımız.Yani yarın bigün çocuk oluncada destek yardım bekleniyor kayınvalidelerden,hem çalışıp hem bebek büyütmenin zorluğu ile henüz tanışmamış konu sahibi.

Az biraz da eş ailesine tahammül edilse,çöpsüz üzüm ile evlenilirmiyorsa
Kaynanam bebek bakacak biri değil bence tanımadığınız insanlar için net düşünceler de bulunmayın. Kaynanam çalışan kadınlara karşı biri. Sizce benim takıldığım iki üç ay da bir yaptığım tatlı mı kadının zihniyeti mi kadın görev olarak görüyor yapar mısın yok misafir geliyor tatlı yap istisnasız her misafirinde orada olmamı hizmet etme mi bekliyor hangi akrabası çağırsa gitmek zorundaymışım otuz kişi oluyorlar orada da beni kaldırıyor hizmet etme mi bekliyor yani ben gelinim gelin olarak yapmam gereken görevlerim var kendi ağzıyla insanın gelininin olması çok güzel eskisi gibi yorulmuyorum dedi. Bu arada derslerim sınavlarım asla önemsemiyor sınavım varsa dahi kesinlikle geleceksin olmadı burada çalışırsın diyor ev de otuz kişi nerede çalışayım. Kpss ye üç gün kala beni zorlayıp akrabalarına getirmeye çalışıyordu.

2_3 ayda bi sizden tatlı istiyor diye mi şehir değiştirmek istiyorsunuz?Başka sorunlarınız yoksa aşılabbililr bı,yarın bigün sizinde bebeğiniz olur sizde bırakırsınız yapmayı
Aslında hayır tatlı yapılır en fazla ne kadar zahmetli olabilir ki. Ben kadının zihniyetindeyim kadın her misafirinde orada olmamı hizmet etmemi bekliyor bakın evine bir kişi dahi gelse gelir misin yok gel başkasının evine dahi tatlı istediği oldu. Zihniyetinde ben gelinim ve yapmak zorundayım mesela bana açık bir şekilde çocuksuz evlilik yürümez dedi sırf çocuğum yok diye ona göre kadın evlenecek asla çalışmayacak eşine ve eşinin ailesine hizmet edecek çocuk yapacak bakacak.

19 senedir evliyim, eşimle bal böreğiz, eş ailesiyle de çok saygılı seviyeli bir ilişkim var. Ama böyle değildi, bizde de sen bize gelin geldin artık bizimlesin, annem babam iyi niyetli, yapsan ne olur gitsen ne olur, bayram dedin mi hep o tarafa gidilecek, tatil planı sülalece yapılıyor vs durumları yaşandı. İkinci senemizde bir cinnet bir rest olmasaydı bizim evlilik sürmezdi. Üstelik kucağımda bebek vardı. Kayınpeder de kafasına göre torbaları doldurur getirirdi. Lisede bile part time çalışıp babamdan harçlık istememişim senin baban kim ki karnımı doyuruyor dedim, üçüncüde getirmedi kimse eve bir şey. Sınır çizmek kırıcı olmakla eş anlamlı değil. Aileyse benim de ailem var, uyum sağlanacaksa sen de benim aileme benim tarzıma uyum sağlayacaksın. Bir adım sen bir adım ben, yoksa oturalım oturduğumuz yerde diyeceksiniz.

Eşiniz gerkirse kendi ailenizden gelecek olumsuzluklara karşı bile koruyacak kollayacak sizi. Yoksa sevgili kalırdınız, iyi günde kötü günde bir ömür boyu deyip evlenmezdiniz. Aileci eş değil de bunu bildiği halde aileci kalmaya devam eden eş sıkıntıdır. Konuşarak çözülmeyecek boşanmaya gidecek boyutta değil sizinki. Ama bunun böyle gitmeyeceğini de belirtmelisiniz. Hatta bir süre sonra onlar alışacak yeni sisteme ve siz de keşke daha önce yapsaymışım diyeceksiniz. Elti için söylediğini size söyleyecek, gelemez gidemez işi vardır vs diyecek.

Ben yerinizde olsam ilk tatlı talebinde gider pahalı bir yerden alırım. Oğlunun değil sizin, eşinizle kurduğunuz ailenizin parası o. Kapıdan bırakır, iptal edemeyeceğim bir işim çıktı, tatlıyı bu sefer aldım bir dahakine yaparım artık deyin. Önemli olan o eşiği geçmek. Hayatta yapamam cesaret edemem diyorsanız bir arkadaşınız kuzeniniz olsun yanınızda, kapıdan bırakın çıkın. Laftan anlamıyorsa davranıştan anlasın. Yok bu da olmaz diyorsanız yine alın tatlıyı ve eşiniz bir önceki akşam götürsün bıraksın, eşimin yarın işi var gelemiyor desin. Hep oğulluk yapmasın biraz da eşlik yapsın sizin halinizden anlasın. Siz arada kalmayın eşiniz sizin aranızda kalsın, o her seferinde tatlı işini çözmek zorunda kalsın. o zaman seve seve annesine lafını geçirecek.
Maalesef her zaman benim adım atmam gerekiyor özellikle kaynanama kalsa zaten sesimi hiç çıkarmamam bekleniyor. Biliyor musunuz kaynanam eşine ömrü boyunca bir kez bile küsmemiş sesini yükseltip kavga etmemiş olması gereken buymuş ki kayınbabam tam aksine şiddet dahil her türlü hakaret küfür hepsini de kullanmış. Ben böyle değilim kaynanam da bunun farkında bu yüzden bende ki baskısı eltime göre daha fazla çünkü eltim onunla bire bir aynı düşünceye sahip biri. Ben ise insanın önceliğinin her zaman çekirdek aile olduğuna hiç bir tartışmanın kök ailelere gitmemesi gerektiğine inanan biriyim. Siz tecrübelisiniz ve bir kadın olarak istikrarınıza hayran kaldım belki siz de kabul etseydiniz bu döngü değişmeyecekti ve çok büyük sorunlar yaşayacaktınız. inşallah ben de sizin gibi cesaretimi toplayıp bunun önüne geçebilirim.

Tatlı meselesi ne kadar büyüdü görmüyorsunuz ki aslında olayın iç yüzünü düşünün ki kaynananız evine bir kişi misafir dahi gelse sizi arıyor ve gelin diyor çünkü siz gelinsiniz misafirlere görünmek hizmet etmek zorundasınız kaynananız bununla övünecek gelin dediğin böyle oluyor diyecek. Bakın benim de misafirlerim oluyor işlerim güçlerim derslerim sınavlarım var bu kadın asla beni düşünmüyor varsa yoksa oğlu onun parasını çok harcamıyayım bana da yazık günah değil mi sırf gelinim diye neden her misafirinde orda bulunmak zorundayım üstüne de çağırılan yerlere gideyim diye baskı yapıyor gelmek zorundaymışım 30 kişi toplanıyorlar bir ev de nefes alamıyorum gitmesem bildiğiniz küsüyor ve tepki üstüne tepki gittiğim yerlerde dahi beni kaldırıyor davetli olduğum yerde de hizmet edecekmişim bırakın kendi evine başkasının davet ettiği eve bile benden tatlı istediler.
Güzellikle konuşmanız lazım ozaman ben hep diyorum nasıl başlarsa
Keşke dediğiniz gibi olsa ama asla öyle değil kaynanam gelinim yorulur demiyor oğlunun cebini düşünüyor istisnasız her misafirinde benden tatlı bekliyor ve orada olmamı onlara hizmet etme mi bekliyor ben bunun için evlenmedim ki bakın evlerine gittiğim de davetli olduğum da hiç bir şekilde kaldıramıyorum onu bana çağırıyorum yine asla bir şey yaptırmıyorum kadın hep tatlısı yapılsın hem erkenden evine gidilsin yardım edilsin hem de akşamı gelen misafirlere hizmet edilsin bunu bekliyor bir değil üç değil on değil...
ben hep diyorum bi ilişki nasıl başlarsa öyle gider erkekler de bu duruma asla el atmaz arada kalıyolar çünkü. Kalkıpta bunun için anasını üzmez eşin tam tersi teper. Konuşacaksın güzel dille yorgunum herzaman yapamıyorum diyeceksinz ozaman

Güzellikle konuşmanız lazım ozaman ben hep diyorum nasıl başlarsa

ben hep diyorum bi ilişki nasıl başlarsa öyle gider erkekler de bu duruma asla el atmaz arada kalıyolar çünkü. Kalkıpta bunun için anasını üzmez eşin tam tersi teper. Konuşacaksın güzel dille yorgunum herzaman yapamıyorum diyeceksinz ozaman
İşte sorunda burada konuştum gerçekten o kadar güzel dille konuştum ki kadın bana küstü aradan bir ay geçti tekrar aynı davranışlarına devam etti eşim de konuştu anlamıyor küsüyor tepki gösteriyor benim gibi iyi bir kaynana yok bu dünyada bile dedi eşime .

İşte sorunda burada konuştum gerçekten o kadar güzel dille konuştum ki kadın bana küstü aradan bir ay geçti tekrar aynı davranışlarına devam etti eşim de konuştu anlamıyor küsüyor tepki gösteriyor benim gibi iyi bir kaynana yok bu dünyada bile dedi eşime .
Ya tamam kadın küfür etmiyor para istemiyor elimim önünde gel git hızmet et istiyor anladım ama herzaman yapamam de çekil köşene herseferinde enerjini olan gücünü ona açıklamak için harcama. Gitme eğer öyleyse ama aile bağlarınız kopar bunun ortası yok. Kadın cahil laftan anlamıyor eşinde annesi olduğu için daha fazla sert tepki veremiyor kim olsa vermez yani ben de anneme eş için bağırıp çağırmam.

Kaynanam her kalabalık misafir ağırladığın da benden tatlı yapmamı bekliyor. Tatlı yapmayı çok seven biriydim hobi diyebilirim ama şu an nefret eder duruma geldim görev gibi lanse ediyor. Şöyle ki bu kalabalık misafir ağırlama olayı sürekli olmuyor tahmini bir süre verecek olursam 2-3 ay da bir diyebilirim. Tabi ki sadece tatlı ile de kalmıyor toplandıkları gün yardım da ediyorum. Az önce konuştuk tatlı konusunda ben de yapacağım tatlıyı söyledim bir an da o çok masraf olur oğluma dedi yani kendi oğlunu düşünüp acaba bu kız yoruluyor mu yapmak istiyor mu yok. Bencil insanlardan nefret ediyorum, çözüm bulamıyorum. Eşim kırma onları zaten kalabalık toplanmalar sık olmuyor diyor ama neden ben yapmak zorundayım sıkıldım bu durumdan ve aklıma bir çözüm de gelmiyor. Hem karşı tarafı kırmayacak hem de beni bu yükten kurtaracak bir çözüm öneriniz var mı?
Not= O gün için planımız var gibi çözümler işe yaramıyor çünkü kadın planımızın olmadığı günü bekliyor. Bir eltim daha var asla yapmıyor küçük bir çocuğu var ondan beklemiyor.
İşim var yapamam demek çok mu zor

O koca ne rahat, hem çalışan kadın almış. Hem de kendisi yetmezmiş gibi annesinin hizmetçisi yapmış. Ne güzel dünya, bu siteyi okudukça niye erkek doğmadım diye kaderime sövüyorum. Hiçbir erkek bir kadina şöyle tahammül etmez. Adam yetmiyor anası da bela oluyor.

Kaynanam her kalabalık misafir ağırladığın da benden tatlı yapmamı bekliyor. Tatlı yapmayı çok seven biriydim hobi diyebilirim ama şu an nefret eder duruma geldim görev gibi lanse ediyor. Şöyle ki bu kalabalık misafir ağırlama olayı sürekli olmuyor tahmini bir süre verecek olursam 2-3 ay da bir diyebilirim. Tabi ki sadece tatlı ile de kalmıyor toplandıkları gün yardım da ediyorum. Az önce konuştuk tatlı konusunda ben de yapacağım tatlıyı söyledim bir an da o çok masraf olur oğluma dedi yani kendi oğlunu düşünüp acaba bu kız yoruluyor mu yapmak istiyor mu yok. Bencil insanlardan nefret ediyorum, çözüm bulamıyorum. Eşim kırma onları zaten kalabalık toplanmalar sık olmuyor diyor ama neden ben yapmak zorundayım sıkıldım bu durumdan ve aklıma bir çözüm de gelmiyor. Hem karşı tarafı kırmayacak hem de beni bu yükten kurtaracak bir çözüm öneriniz var mı?
Not= O gün için planımız var gibi çözümler işe yaramıyor çünkü kadın planımızın olmadığı günü bekliyor. Bir eltim daha var asla yapmıyor küçük bir çocuğu var ondan beklemiyor.
Şehir değişmeni gerektirecek bişey yok , hayır demeyi öğrenirsen kimse birsey talep edemez haaa ama sen ille de yok ben cici gelin olacağım dersen o zaman olmaz o iş, kötü olmayı göze alacaksın başka da yolu yok ...

Görev gibi lanse etmeleri canımı sıkıyor ve ramazan ayı zaten yardıma gidicem üstüne de tatlı yapmak beni çok yoruyor. Hazır tatlı mümkün değil direk diyor ki işte kendi tatlılarından birini yaparsın.
Yardıma gitme işte 🤦‍♀️Taviz vere vere hizmetçi olmuşsun arkadaşım yaaa...

Şöyle ki atanmayı bekliyorum inşallah atandıktan sonra zaten bu şehirden gitmem gerekecek. Biliyor musunuz şehir değiştirmek bir insanı değiştirmekten çok daha kolay. Eşimin ailesinin kafa yapısı düşünce tarzı asla değişmeyecek kötü insanlar değiller biliyorum ama bakış açıları çok farklı ve ben bir çözüm bulamıyorum. Tatlı yapmak aslında zor değil ama sürekli beklentiye girmeleri beni bunaltıyor
Uzağa gitsen bile bunlar 1 ay yatılı kalmaya gelir , sen değiş bence ...

Aslında daha önce güzel bir şekilde bu konuyu konuştuk kaynanam ile konuşmaktan anlamıyor konuşmam da net bir şekilde istemediğimi sürekli tatlı yapmak zorunda olmadığımı anlattım bir süre istemedi şimdi yine eski haline döndü.
E yapma işte , eli boş git daha da istemez ...

Sanırım annesinin kafa yapısını bildiğimden dolayı sinir oluyorum yoksa gerçekten seve seve yardım ederim. Ben gelin olduğum için yapmak zorundayım kaynanamın böyle düşündüğüne eminim bu yüzden aslında gözüme çok batıyor ve çok büyüyor. Eşime gelecek olursam o hiç bir şekilde ona yansıtmama mı istiyor ama stres olduğum için yansıyor bu durumda onun da canı sıkılıyor erkek bakış açısını bilirsiniz düz bakarlar iki üç ay da bir ne var ki bun da yap gitsin annem ne düşünürse düşünsün onun yanlışı ben sana yardım ederim birlikte yaparız yeter ki bu sorun olmasın diye belirtiyor burda da acaba ben mi abartıyorum diye düşünüyorum belki de benim çok anlam yüklemem doğru değil.
Eşin sana eş olamamış o da annesi kafasında, sakın çocuk yapma uzunca bir süre...

Yani böyle bir kayınvalidenizi varsa Şükran hanım bence başınızın üstünde taşıyın. Hiçbir zaman arayıp sormayan insanlar var hasta olsan evde ölsen kalsan haberleri olmayan insanlar var. Yani keşke iyi olsalar da yemekler yapsam tatlı yapsan İnan gözüme hiç gelmez. Onların hatırı ve eşinizin hatırı için bence çok üstelemeyin bu konuyu. Ben mesela kendi arkadaşlarım gelince böyle cheesecake tarzı uğraştıracak tatlılar yapıyorum daha o özenli daha detaylı şeyler. Ama böyle yemek daveti falan olunca işte borcam tatlıları yapıyorum tek seferde tek aşamada yapabileceğim daha basit şeyler eğer ki size zor geliyorsa çok özenmeyin atıyorum bir tepsi revani bir tepsi browni işte daha kolay şeyler yapabilirsiniz ama bence bu küçük şey için kimsenin gönlünü hatırını kırmayın 😊
Zorbalıkla yaptırılan hersey için kalp kırılmalı çünkü taviz tavizi getiriyor , önce tatlı sonra da daha başka konularda zorbalık yapma hakkını bulur kayınvalide, hele de böyle sessiz kızı bulmuş iyice ezer ...

Siz kendinize konu aramış bulmuş ve buraya açmışsınız.Size hak veremiyorum hatta ayıp ediyorsunuz diyorum.Hani ne yapsa yaranamayan kv kp ler vardır.Baştan daha kv kp ne yapsalar yaranamazlar.Bu ülkede böyle bu iş.(kötüler hariç)
Biraz insancıl sevgi dolu olun.Yarın bu yaptıklarınız size başka yerden iyilik olarak döner.Neden hemen olumsuz hale döndürüyorsunuz ayda yılda yaptığınız tatlı olayını.Kv ile aranızda ilişki gelişir vb olumlu baksanız olmuyor mu.Siz bence hep bardağın boş tarafını görenlerdensiniz. Ayıp ediyorsunuz başta eşinize.Eşiniz tabi ki ne var iki ayda yaptığın tatlıdan der.Gerçektende öyle.
Düşündümde bu yaşıma kadar kimseden ne yapmasını istedim diye.İnanın istemedim ve iyi ki istememişim dedim.Baksanıza konuya.
Yahu her misafirde tatlı yapıp, misafirlere hizmet etmek zorunda mı bu kızcağız, her misafir geldiğinde kayinvalideye gitmek zorunda olması bile büyük zorbalık, konu sadece tatlı değil ki ...

Kendi mi iyi hissetmiyor yapamayacağım dersiniz. 1 gün önceden arayıp iyi değilim yapamayacağım gelemem derseniz o da anlar bence.

Back
X