19 senedir evliyim, eşimle bal böreğiz, eş ailesiyle de çok saygılı seviyeli bir ilişkim var. Ama böyle değildi, bizde de sen bize gelin geldin artık bizimlesin, annem babam iyi niyetli, yapsan ne olur gitsen ne olur, bayram dedin mi hep o tarafa gidilecek, tatil planı sülalece yapılıyor vs durumları yaşandı. İkinci senemizde bir cinnet bir rest olmasaydı bizim evlilik sürmezdi. Üstelik kucağımda bebek vardı. Kayınpeder de kafasına göre torbaları doldurur getirirdi. Lisede bile part time çalışıp babamdan harçlık istememişim senin baban kim ki karnımı doyuruyor dedim, üçüncüde getirmedi kimse eve bir şey. Sınır çizmek kırıcı olmakla eş anlamlı değil. Aileyse benim de ailem var, uyum sağlanacaksa sen de benim aileme benim tarzıma uyum sağlayacaksın. Bir adım sen bir adım ben, yoksa oturalım oturduğumuz yerde diyeceksiniz.
Eşiniz gerkirse kendi ailenizden gelecek olumsuzluklara karşı bile koruyacak kollayacak sizi. Yoksa sevgili kalırdınız, iyi günde kötü günde bir ömür boyu deyip evlenmezdiniz. Aileci eş değil de bunu bildiği halde aileci kalmaya devam eden eş sıkıntıdır. Konuşarak çözülmeyecek boşanmaya gidecek boyutta değil sizinki. Ama bunun böyle gitmeyeceğini de belirtmelisiniz. Hatta bir süre sonra onlar alışacak yeni sisteme ve siz de keşke daha önce yapsaymışım diyeceksiniz. Elti için söylediğini size söyleyecek, gelemez gidemez işi vardır vs diyecek.
Ben yerinizde olsam ilk tatlı talebinde gider pahalı bir yerden alırım. Oğlunun değil sizin, eşinizle kurduğunuz ailenizin parası o. Kapıdan bırakır, iptal edemeyeceğim bir işim çıktı, tatlıyı bu sefer aldım bir dahakine yaparım artık deyin. Önemli olan o eşiği geçmek. Hayatta yapamam cesaret edemem diyorsanız bir arkadaşınız kuzeniniz olsun yanınızda, kapıdan bırakın çıkın. Laftan anlamıyorsa davranıştan anlasın. Yok bu da olmaz diyorsanız yine alın tatlıyı ve eşiniz bir önceki akşam götürsün bıraksın, eşimin yarın işi var gelemiyor desin. Hep oğulluk yapmasın biraz da eşlik yapsın sizin halinizden anlasın. Siz arada kalmayın eşiniz sizin aranızda kalsın, o her seferinde tatlı işini çözmek zorunda kalsın. o zaman seve seve annesine lafını geçirecek.