Asıl siz neden anlamıyorsunuz, eşiniz ne güne duruyor? Siz birbirinizi tanımadan görmeden mi evlendiniz? Sizin öyle bir ailede yetişmediğinizi bilmiyor mu? Anam ne derse o, yapacaksın bitti mi diyor. Annesine laf geçiremiyor mu? Benim kayınvalidem bana yapamaz çünkü eşime, ya ben sert konuşurum ya da sen hallet derim. Kocam beni koruyup kollamıyorsa, mutsuz olduğumu göre göre yapacaksın diyorsa niye kocam olsun? Kayınvalideye yüzünüz tutmuyor, eşinize de mi tutmuyor? Sizin aileniz böyle yapsa hemen engel olursunuz değil mi eşinizi korur kollarsınız. Anne babanız böyle emrivaki yapabilir mı eşinize? Oğlumun parası gitmesin ne demek? Bu lafı duyacağım ama yine de o tatlıyı yapıp götüreceğim, kocamla annesi de sırıtacak öyle mi?
Kadın kadının yurdu olduğu için size yol yordam gösteriyoruz ama siz ısrarla bizi kendi tarafınıza çekiyorsunuz. Hayır asıl siz bu tarafa gelin. Bakış açınızı, kendinizi değiştirmezseniz ömür boyu böyle gider. O yüzsüz kocanız da hep yapıyordun niye şimdi söylenmeye başladın der. Anlamadığınız en önemli nokta şu, eşinizin ailesinde hoşunuza gitmeyen davranışla karşılaşıyorsunuz ve eşiniz de onlara çanak tutuyor. Tatlıyı keki böreği boşverin, emrivaki baskıyla iş görüyorlar. Size göre gün ayarlıyormuş, sizden önce ne yapıyordu? Kocanız sizinle annesine tatlı yapın diye mi evlendi? Size kestirme yol gösteriyoruz ama yok ben çalıya dikene bata çıka yürüyeceğim diyorsunuz. Ben 19 senedir evliyim, bu tarz sorunları evliliğin ikinci senesinde hallettim. Güzellikle söyleyince anlamayana anlayacağı dilden konuştum davrandım. Bunları biliyor muydum alışık mıydım? Hayır, onlar öğretti bana. Anaysa babaysa bende de var. Bana iyilikle güzellikle gelene 10 adım giderim ama sizin kayınvalide ve eş gibilere de çok pis ters olurum.