Şöyle ki atanmayı bekliyorum inşallah atandıktan sonra zaten bu şehirden gitmem gerekecek. Biliyor musunuz şehir değiştirmek bir insanı değiştirmekten çok daha kolay. Eşimin ailesinin kafa yapısı düşünce tarzı asla değişmeyecek kötü insanlar değiller biliyorum ama bakış açıları çok farklı ve ben bir çözüm bulamıyorum. Tatlı yapmak aslında zor değil ama sürekli beklentiye girmeleri beni bunaltıyor
Bir insanı değiştirmek imkansızdır.
Benim kayınvalidem zor bir insan, aynı şehirde yakın semtlerde oturuyoruz.
Hatta bir dönem aynı semtte de oturduk.
Fakat, bana bu şekilde istemler ile gelemiyor artık, çünkü yaptıramayacağını biliyor.
Zaman alıyor bunu sağlamak, o her istediğinde ben hayır dedim, yapamam ben anlamıyorum dedim.
Anladığımı bildiği halde, ay malzemem yok şu an diyerekte geçiştirmişliğim çoktur.
Eşim bir defasında 'yaaa benim gönlüm olurdu aslında' dedi.
Bende benim gönlümün olacağı çok şey olduğunu ama ona dayatmadığımı söyledim.
Bu problem olacaksa, kendisi tatlıyı veya her neyse onu yapabileceğini söyledim.
Bir gün yine aynı konu açıldığında da, üzülme oğlun sana 1 kilo baklava alıversin n'olur ki dedim.
O oldu zaten, bir daha da sormaya yüzü olmadı.
Kayınvalidemin bunu yapmasının sebebi, benden önce evlenmiş olan bir eltimin olması ve her bayram duvarlarına kadar silip, her bayramın ilk iki gününü kayınvalidemle geçirip bütün misafirlerine tatlısından tuzlusuna hizmet etmesinden kaynaklanıyordu. Bu onun tercihi, beni bağlamaz, yapmayı seviyordur, emek vermekten hoşlanıyordur. Ben daha kendi evime yeri gelip gücüm yetemezken kalkıp kaynanamın evi ile misafiri ile uğraşamam kimse de kusura bakmasın.
Bu da benim görüşüm.
Tayin konusunda hayırlısını dilerim.
Böyle bir imkanınızın olması da güzel bir şey, umarım gönlünüze göre olur her şey.