Hiçbir şeye müdahale etmeyen her konuda gelinini düşünen bir kv bin bu durumu menfaatine çevireceğini sanmıyorum öyleyse sınırlar yeniden çizilir tabiki. Ama bir tatlı meselesi için olay yapmaya gerek yokZorbalıkla yaptırılan hersey için kalp kırılmalı çünkü taviz tavizi getiriyor , önce tatlı sonra da daha başka konularda zorbalık yapma hakkını bulur kayınvalide, hele de böyle sessiz kızı bulmuş iyice ezer ...
Ama siz her misafire çağırıyor demediniz ki en başta. 2-3 ayda bir görev gibi görüyor dediniz. Her misafire çağırması sonradan çıktı. Bizi tam olarak neye ikna etmeye çalışıyorsunuz? Size verilen tavsiyelerin hepsine bir kulp taktınız. Onu yapamam, bunu diyemem. Tam olarak amacınız ne? Toplanıp kaynananıza mı sövelim?Hayır bütün yorumlara cevap verdim vermediğim yorum gözümden kaçmıştır keşke daha detaylı baksaydınız. Bakın benim kaynanam evine bir kişi adım atsa beni çağırıyor orada bulunmam ve hizmet etmem için istisnasız her misafirlerin de benden tatlı ve hizmet bekliyor bir akrabası çağırdığın da beni gitmem için zorluyor orada da ayağa kaldırıyor hizmet etmem için olayın iç yüzünü hiç görmüyorsunuz kadının zihniyetini anlamıyorsunuz gelinim var benimle her yere geliyor akrabalarıma hizmet ediyor ne desem yapıyor kpss sınavıma üç gün vardı ya kadın misafirlerine beni zorla getirdi sabah 2 de çıktım akşam 11 de döndüm.
Hanımefendi ben gelmiyorum dediğim zaman kadın arabayla evimin önünde bekledi bir saat mecbur gitmek zorunda kaldım. Kadın zaten küsüyor sonra kendi kendine tekrar barışıyor ben zaten uzun uzun problemleri anlatmadım kadının benden tatlı beklemesinin altında yatan zihniyeti açıkça belirttim illaki detay vermem gerekmiyor. Ayrıca bana söylenilen her tavsiyeyi de denedim. Yazdıklarımı nasıl okuyorsunuz sonrasında nasıl analiz ediyorsunuz ilginç.Ama siz her misafire çağırıyor demediniz ki en başta. 2-3 ayda bir görev gibi görüyor dediniz. Her misafire çağırması sonradan çıktı. Bizi tam olarak neye ikna etmeye çalışıyorsunuz? Size verilen tavsiyelerin hepsine bir kulp taktınız. Onu yapamam, bunu diyemem. Tam olarak amacınız ne? Toplanıp kaynananıza mı sövelim?
Ben sizi sınava 3 gün kala nasıl zorla getirdiğini anlamadım. Saçınızdan tutup mu sürükledi? Ne demek zorla getirdi? Kim kimi zorla nereye götürebilir?
İstemiyorsanız gitmeyin hanımefendi. Ne yapacaklar size? En fazla küser. E küssün. Yok, siz küsmesin istiyorsunuz. Siz hayır dediğinizde sizin istediğiniz tepkiyi vermeyebilir. Anlayış göstermeyebilir. Bu da onun problemi. Kapatır kapınızı oturursunuz.
Sormayın burada arkadaşlar ve var ki bunda bekler normaldir tarzında bir çok yazı yazmışlar gerçekten şok oluyorum biz kadınlar bunun için mi evleniyoruz tabi ki yardım edilir kaynana olsun olmasın ben gittiğim her ev de mutlaka yardım ederim ama bu çok farklı sanki gelin değil hizmetçi almışlar evlerine.Yardıma gitme işteTaviz vere vere hizmetçi olmuşsun arkadaşım yaaa...
Hayır eşim de arkamda ama bir süre sonra oda sıkılıyor bak sürekli annem arıyor bekliyor yok diyorum zorluyor illaki kırmam mi gerekiyor diyor ben de bir kez keskin bir şekilde kırsan ancak o zaman anlar diyorum.Kocasından korkuyor bence
Ev işi ayrı dışarıda ki iş ayrı eş ayrı ailesi ayrı ben evliliğin böyle bir şey olduğunu bilmiyordum.O koca ne rahat, hem çalışan kadın almış. Hem de kendisi yetmezmiş gibi annesinin hizmetçisi yapmış. Ne güzel dünya, bu siteyi okudukça niye erkek doğmadım diye kaderime sövüyorum. Hiçbir erkek bir kadina şöyle tahammül etmez. Adam yetmiyor anası da bela oluyor.
Söylüyorum ama sürekli arıyor tekrar tekrar istemeye devam ediyor ben de stres oluyorum.İşim var yapamam demek çok mu zor
Orada detay vermedim atanmayı bekliyorum inşallah eşimin memleketini de tercih ederim diye düşünüyordum ama artık kesinlikle farklı bir şehir düşünüyorum. Kesin bir dille hayır da dedim kadın hayırdan anlamıyor.Kaynanaya kesin bir dille hayır demek
Şehir değiştirmek.
Eşim bana söylemese aslında benim için konu kapanır. Oda stres oluyor ve bana yansıtıyor düşünsenize sürekli anneniz sizi arıyor eşiniz için bazı konularda yapsın yapsın diye baskı kurmaya çalışıyor ne kadar hayır dese de eşim yine de baskı yapıyor sonra kadın duygusallaşıyor eşim de o da annem ne yapayım hayır diyorum yine de devam ediyor isteklerine diye belirtiyor.Düşüncelerinizede saygı duymayan bir kayınvalideniz var. Siz hayır dedikten sonra açmayın telefonlarını oğluna söylersede mesaj atın muhatap olmayın. Ama kavga da çıkarmayın yani tepkinizi koyun ama ortamda küslükte olmasın o dengeyi kurun
Pasta yap diye aradığında her seferinde seni kırmamak icin yaptım ama artık yapamıyorum bu aramızda sorun da olsun istemiyorum kusura bakma anne dedikten sonra eşinizi ararsa da duymayın görmeyin ben annene gereken cevabı verdim deseniz işe yarar mı acaba
Yani güzelim siz bu adamın nesini sevip aşık olup evlendiniz? Gelemem dediğim halde annesi arabayla kapının önünde 1 saat bekleyecek ve eşim buna müdahale etmeyecek. Adamı aşağı atarım defolup giderler. Bu resmen zor kullanma, psikolojik baskı, zorbalık. Yani ben o zamanki kafamla da çıkar, önünden geçer taksiye vs biner giderdim. Ben eş ailesi sorununu çözdüm dedim ama benim annem babam kapı gibi arkamdalardı. Ben de naif sevgi saygı dolu evde büyüdüm. Babam okuyamamış ama çok medeni bir adamdı. Her yerde her ortamda benim kızlarıma güvenim tam, ne yaparlarsa doğrusunu yaparlar diye diye büyüttü bizi. Boyum kadar çocuklarım var, eşim bugün yamuk yapsa annem tepesinde biter. Yani anne baba, aile bu kadar sağlam olunca kim bana eziyet edebilir ki diye düşündüm hep.Hanımefendi ben gelmiyorum dediğim zaman kadın arabayla evimin önünde bekledi bir saat mecbur gitmek zorunda kaldım. Kadın zaten küsüyor sonra kendi kendine tekrar barışıyor ben zaten uzun uzun problemleri anlatmadım kadının benden tatlı beklemesinin altında yatan zihniyeti açıkça belirttim illaki detay vermem gerekmiyor. Ayrıca bana söylenilen her tavsiyeyi de denedim. Yazdıklarımı nasıl okuyorsunuz sonrasında nasıl analiz ediyorsunuz ilginç.
Atanmanız garanti mi, atanamazsanız ne olacak? Memur olamazsanız da branşınız neyse özelde çalışın.Orada detay vermedim atanmayı bekliyorum inşallah eşimin memleketini de tercih ederim diye düşünüyordum ama artık kesinlikle farklı bir şehir düşünüyorum. Kesin bir dille hayır da dedim kadın hayırdan anlamıyor.
İlk başlarda büyük ihtimalle hoşunuza gitti insanların övgüleri vs her seferinde farklı bir şey yapmayın siz de. Oğluma masraflı olur dediği için bilenmissiniz gibi duruyor. Mesela benim elimden pankek bile tutmaz, kek mek hakgetire o yüzden peripadisahini da ağırlasam irmik helvasidir tatlı. Siz de tek bir ürün seçin surekli aynisini yapın.Kaynanam her kalabalık misafir ağırladığın da benden tatlı yapmamı bekliyor. Tatlı yapmayı çok seven biriydim hobi diyebilirim ama şu an nefret eder duruma geldim görev gibi lanse ediyor. Şöyle ki bu kalabalık misafir ağırlama olayı sürekli olmuyor tahmini bir süre verecek olursam 2-3 ay da bir diyebilirim. Tabi ki sadece tatlı ile de kalmıyor toplandıkları gün yardım da ediyorum. Az önce konuştuk tatlı konusunda ben de yapacağım tatlıyı söyledim bir an da o çok masraf olur oğluma dedi yani kendi oğlunu düşünüp acaba bu kız yoruluyor mu yapmak istiyor mu yok. Bencil insanlardan nefret ediyorum, çözüm bulamıyorum. Eşim kırma onları zaten kalabalık toplanmalar sık olmuyor diyor ama neden ben yapmak zorundayım sıkıldım bu durumdan ve aklıma bir çözüm de gelmiyor. Hem karşı tarafı kırmayacak hem de beni bu yükten kurtaracak bir çözüm öneriniz var mı?
Not= O gün için planımız var gibi çözümler işe yaramıyor çünkü kadın planımızın olmadığı günü bekliyor. Bir eltim daha var asla yapmıyor küçük bir çocuğu var ondan beklemiyor.
Çalışıyorum şu an sağlık personeliyim.Atanmanız garanti mi, atanamazsanız ne olacak? Memur olamazsanız da branşınız neyse özelde çalışın.
Doğru söylüyorsunuz belki de detay vermediğim için tam olarak anlaşılmadım sanırım siz de evlilik konusunda oldukça tecrübelisiniz. Eşim o gün müdahale etti ancak geç müdahale etmek zorunda kaldı işteydi ama keskin bir şekilde değil güzel bir şekilde konuşarak çözmeye çalıştı buda yeterli olmuyor dediğiniz gibi eşimin çok daha keskin olması gerekiyor.Yani güzelim siz bu adamın nesini sevip aşık olup evlendiniz? Gelemem dediğim halde annesi arabayla kapının önünde 1 saat bekleyecek ve eşim buna müdahale etmeyecek. Adamı aşağı atarım defolup giderler. Bu resmen zor kullanma, psikolojik baskı, zorbalık. Yani ben o zamanki kafamla da çıkar, önünden geçer taksiye vs biner giderdim. Ben eş ailesi sorununu çözdüm dedim ama benim annem babam kapı gibi arkamdalardı. Ben de naif sevgi saygı dolu evde büyüdüm. Babam okuyamamış ama çok medeni bir adamdı. Her yerde her ortamda benim kızlarıma güvenim tam, ne yaparlarsa doğrusunu yaparlar diye diye büyüttü bizi. Boyum kadar çocuklarım var, eşim bugün yamuk yapsa annem tepesinde biter. Yani anne baba, aile bu kadar sağlam olunca kim bana eziyet edebilir ki diye düşündüm hep.
2-3 ayda bir tatlı yap olayı değil sizinki. Konuyu böyle açtığınız için anlaşılamadınız. Kadın resmen emir eri yapmış sizi. Çalışmanıza tabi karşı olur, kim yapacak kim ağırlayacak misafirleri? Cebinizde kendi paranız, işiniz gücünüz meşguliyetiniz olmasın, oğluna muhtaç durun. Kayınvalideden daha büyük sorununuz var eşiniz, aynı yastığa baş koyduğunuz adam koruyup kollamıyor sizi.
Siz yanlış bir evlilik yapmışsınız sakın hamile kalmayın. Kayınvalidem kapıda 1 saat beni bekleyecek yıldıracak ve o arabaya gönülsüz bindirecek ve buna dur demeyen sünepe herife eşim diycem. Yok mümkün değil. Annesi böyle olur ama oğlu durdurur, haksız bulur, eşini savunur tamam ama buna müsade eden göz yuman bir adam zalimdir. Sizle evlenip eş olmamış, annesine iş görecek odalık almış. Bu sorunu çözerseniz devam edin ama çözemezseniz herkes yoluna baksın. Siz de bir anne baba evladısınız.
Benim için hobiydi birinin beğenip beğenmemesi değil de kendimi iyi hissettiğim için yapardım mesela benim de yemekte sizin belirttiğiniz gibi elim tutmaz. Keşke evliliğimin başında bir arkadaşım beni uyarsaydı şu an kaynanam her misafirinde istemeye başladı son zamanlar da ne zaman istese hep aynı tatlıyı yaptım bu arada sipariş verir gibi de bir buçuk ölçü yap yok şu kadar yap diye de belirtmeden geçmiyor.İlk başlarda büyük ihtimalle hoşunuza gitti insanların övgüleri vs her seferinde farklı bir şey yapmayın siz de. Oğluma masraflı olur dediği için bilenmissiniz gibi duruyor. Mesela benim elimden pankek bile tutmaz, kek mek hakgetire o yüzden peripadisahini da ağırlasam irmik helvasidir tatlı. Siz de tek bir ürün seçin surekli aynisini yapın.
Anne malzemem yok size geldiğimde irmik kavururuz deBenim için hobiydi birinin beğenip beğenmemesi değil de kendimi iyi hissettiğim için yapardım mesela benim de yemekte sizin belirttiğiniz gibi elim tutmaz. Keşke evliliğimin başında bir arkadaşım beni uyarsaydı şu an kaynanam her misafirinde istemeye başladı son zamanlar da ne zaman istese hep aynı tatlıyı yaptım bu arada sipariş verir gibi de bir buçuk ölçü yap yok şu kadar yap diye de belirtmeden geçmiyor.
Bence direkt anladığı dilden cevap verin ya da basit bir tatlı yapıp bırakıp gidin, o misafirlerden sonra siz zaten yardımcı oluyorsunuzdur. Yorgunum deyip yapmayabilirsiniz. Planınız olmadığı günleri siz haber vermeden nasıl biliyor, dediği zaman bir bahane bulun ya da açık açık yorgunum, yapmak istemiyorum falan deyin.Kaynanam her kalabalık misafir ağırladığın da benden tatlı yapmamı bekliyor. Tatlı yapmayı çok seven biriydim hobi diyebilirim ama şu an nefret eder duruma geldim görev gibi lanse ediyor. Şöyle ki bu kalabalık misafir ağırlama olayı sürekli olmuyor tahmini bir süre verecek olursam 2-3 ay da bir diyebilirim. Tabi ki sadece tatlı ile de kalmıyor toplandıkları gün yardım da ediyorum. Az önce konuştuk tatlı konusunda ben de yapacağım tatlıyı söyledim bir an da o çok masraf olur oğluma dedi yani kendi oğlunu düşünüp acaba bu kız yoruluyor mu yapmak istiyor mu yok. Bencil insanlardan nefret ediyorum, çözüm bulamıyorum. Eşim kırma onları zaten kalabalık toplanmalar sık olmuyor diyor ama neden ben yapmak zorundayım sıkıldım bu durumdan ve aklıma bir çözüm de gelmiyor. Hem karşı tarafı kırmayacak hem de beni bu yükten kurtaracak bir çözüm öneriniz var mı?
Not= O gün için planımız var gibi çözümler işe yaramıyor çünkü kadın planımızın olmadığı günü bekliyor. Bir eltim daha var asla yapmıyor küçük bir çocuğu var ondan beklemiyor.
Siz şimdi ikisinden biriyle kötü olacaksınız, olmak zorundasınız.Çalışıyorum şu an sağlık personeliyim.
Doğru söylüyorsunuz belki de detay vermediğim için tam olarak anlaşılmadım sanırım siz de evlilik konusunda oldukça tecrübelisiniz. Eşim o gün müdahale etti ancak geç müdahale etmek zorunda kaldı işteydi ama keskin bir şekilde değil güzel bir şekilde konuşarak çözmeye çalıştı buda yeterli olmuyor dediğiniz gibi eşimin çok daha keskin olması gerekiyor.
Kendi annen olsa koşa koşa yaparsın temizliğe kadar. Bu kadarı da ayıp bence. İki üç ayda bir tatlı yapsan ne kaybedersin.Kaynanam her kalabalık misafir ağırladığın da benden tatlı yapmamı bekliyor. Tatlı yapmayı çok seven biriydim hobi diyebilirim ama şu an nefret eder duruma geldim görev gibi lanse ediyor. Şöyle ki bu kalabalık misafir ağırlama olayı sürekli olmuyor tahmini bir süre verecek olursam 2-3 ay da bir diyebilirim. Tabi ki sadece tatlı ile de kalmıyor toplandıkları gün yardım da ediyorum. Az önce konuştuk tatlı konusunda ben de yapacağım tatlıyı söyledim bir an da o çok masraf olur oğluma dedi yani kendi oğlunu düşünüp acaba bu kız yoruluyor mu yapmak istiyor mu yok. Bencil insanlardan nefret ediyorum, çözüm bulamıyorum. Eşim kırma onları zaten kalabalık toplanmalar sık olmuyor diyor ama neden ben yapmak zorundayım sıkıldım bu durumdan ve aklıma bir çözüm de gelmiyor. Hem karşı tarafı kırmayacak hem de beni bu yükten kurtaracak bir çözüm öneriniz var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?