Kaynanamın bebeğime aldıkları?

Hangi geleneksel ailede ilk torunun esyalarini kiz tarafi diziyormus bende onu merak ettim ssusam

Dizme olarak değil ama "beşik yapma" diye bir şey var benim bildiğim. Beşiği alır kadının ailesi, bir kaç da kıyafet falan..

Bu bizim orda da var ama öyle zorunluluk gibi değil ben mesela aileme aldırmadım neden almadılar da demem. Eskiden yokluk varmış herkes ucundan tutuyormuş ufak tefekten şimdi her şey bol bol en gereksiz detaya kadar alıp da gelenek diye beşiği filan başkalarından beklemeye de gerek yok bence

Benim kaynanamda 2 yasindaki cocuguma daha bi bez parcasi bile almamistir, diger torunlarina almayi tercih eder zaten biz evlenirkende ayni sekilde, kendini diger gelinine yaptiklarini anlatarak tatmin eder ama bize de her sene erzak getirir bol bol sag olsun. Herkesin alma verme kulturu farkli. Erzak getirir gelirken sonra kendisine ve kocasina bir suru giysi aldirir alisveris yaptirir gider. Ama canlari sag olsun. Biz kimseye muhtac degiliz, huzurumuz olsun, guler yuz tatli dil olsun daha onemli. Sizde abartmayin bence kadin zenginse falan biraz anlarim ama normal duzeyde gecimi olan insanlarsa daha ne olsun.

Ya zaten su an emekli insanlardan birsey istemek de ne bileyim, zaten uc kurusa talim edip, aclik sınırının (yoksulluk demiyorum) bayaği altinda yasiyorlar garipler.

Daha ne yapacakmış? Abartmayın artık ya

Ne içtiysen söyle biz de içelim bacım şaka gibisin ya

bizim burda bi laf var boyle seylerde begenmemezlik yapinca öpte başına koy derler bnde sana diycem bunu öpte basina koy bacim daha ne yapsin kadin

Kaynana koruyacağım hiç aklıma gelmezdi gerçekten değişsin istemiş olabilirim
bn nigdeli kaynanam nigdeli o bana ben ona surekli dusunuruz birbirimizi saka falan degil cidden ne kadar gelinlerine ve torunlarina düşkün oluyolar demi

bn nigdeli kaynanam nigdeli o bana ben ona surekli dusunuruz birbirimizi saka falan degil cidden ne kadar gelinlerine ve torunlarina düşkün oluyolar demi

Evet gerçekten annem gelinini prensesim diye sever. Torunlarına ayrı düşkündür hep öyle olsun, olun inşallah

Kadın 10 tane tam altin taksa yine bir kulp bulursunuz.

Hangi geleneksel ailede ilk torunun esyalarini kiz tarafi diziyormus bende onu merak ettim ssusam
Sosyal medyada çevremde ve hatta buralarda gördüğüm bu şekilde aşağıda biri daha bizde var yazmış. Biz maalesef iyisiyle kötüsüyle genel olarak adetleri uygulamayan ve bilmeyen bir aileyiz o yüzden bir dayanak gösteremeyeceğim şimdi internette de bir arattım iç anadoluda bu şekilde gelenekmiş çok detaylı araştırmadım. Ben de ankara da büyüdüğüm için bu şekilde aklımda kalmış diğer bölgelerde nasıldır bilemeyeceğim

Evet babaanneler-anneanneler torunlarına hediye alır. Alır ama gönlünden ne koparsa, maddiyatı ne kadarına yeterse kabulümüzdür. Çocuğu yaparken onlara sormadığımız gibi, büyütürken de bizim sorumluluğumuzda. Elalemin lafına göre yaşarsanız hayata uyum sağlamanız mümkün değil.

Yazmadım yazayım, bebeğe alinacak herşey ve odasına dair herşeyi kendi ailem yaptı nerdeyse.
[/QUOTE]
Konu sahibi şahsi sana yazmıyorum, ama genel olarak artık evlenip barklanınca hala kız tarafı-erkek tarafı muhabbetini hiç hoş bulmuyorum. Bizim sülalede vardı bir gelin annem bebeğime x aldı siz de y alacaksınız, babam a aldı siz de b alacaksınız dedi huzurunu kaçırdı, o sırada eşinin kardeşleri bekar ve biri öğrenciydi ve onlar kaç yaşına gelip de hala kendileri y, b eşyalarına sahip değildi. Kadın daha yatak odasında beşikte yatan bebeğin odası için hır gür peşindeydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…