• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanamın bebeğime aldıkları?

Kayınvalidenizin aldıkları, ördükleri tam kıvamında. Maddi olarak da manevi olarak da. Ayrıca ördükleri de kendi el emeği, göz nuru. Daha değerli emin olun. Size bu şekilde söyleyen arkadaşınız Osmanlı hanedan soyundan ya da İngiliz kraliyet soyundan gelip sayalarda oturuyor i, altın suyuyla yapılmış kahveler tüketiyor sanırım 😂😂 lütfen ciddiye almayın onu
Gözünde el emeğinin pek bi kıymeti old sanmıyorum..
Ve Osmanlı’ya hanedan doğurduğunu düşünen bence konu sahibi. Ki bunları buradan sorguluyor. 😏 Yoksa birisi o fitneyi verecek olsa, aksine müstehzi gülüp geçerdi..

Hamileyim kaynanam bebeğime
5li zıbın seti
Hastane cikisi set
Kendi ördüğü yelek
Kendi ördüğü ceket
4 tane alt üst takım
Kundak
Bide hediye olarak minder yaptırmış
Altın olarak da çeyrek takacak

Arkadaşlarım kaynanan dalgamı geciyo babaaanne bukadarmi yapar diyorlar sizce de öyle mi 🙄🙄
Daha ne alacakti ki yada beklentiniz neydi. Herkesin bütçesine göredir bazi seyler. Arkadaşlarıniz kendi işine baksin. Benim kayinvalidem hic bisey almadi ne yapayim simdi yani alanlarinkine mi ic geciriyim umurumda da degil. Ben herseyinu yapiyorum bebeğime. Kimseden o gelir bu gelir diyede beklemiyorum. He yapanan cani sagolsun. Insan bazen ufakta olsa anneanne babaannedir icinden gelir alir diye bekleyebilir ama bosver saglikla dogsunda gerisi boş

5li zıbın seti
Hastane cikisi set
Kendi ördüğü yelek
Kendi ördüğü ceket
4 tane alt üst takım
Kundak

Arkadaşlarım kaynanan dalgamı geciyo babaaanne bukadarmi yapar diyorlar sizce de öyle mi 🙄🙄
benim kv kızım doğmadan önce baya bi alışveriş yapmıştı, alt açma örtüsüne varana kadar almış.
nevresim takımı, yastık yorgan, hastane çıkışı, zıbınlar, çoraplar, takımlar, kendi evinde kullanalım diye beşik vs vs
sonra kp ile birlikte cumhuriyet altını taktılar.
ama tüm bunlar yerine kızımın bakımında bana destek olmasını tercih ederdim.

sizin kvnin imkanı bunlara almaya yetiyorsa bence gayet makul. niye elin lafına sözüne bakıyorsunuz ki siz kendiniz de ayırabilirsiniz doğruyu yanlışı..

Yani geleneksel bir insansanız ilk bebeğin eşyalarını kızın ailesi alır yani kv yi düşünmek yerine ailem her şeyi almalı diye düşünmelisiniz. Benim kayınvalidem 2 yelek ördü bir de kazak örecekmiş onları örmeye başladığından beri hevesli olduğu için yapma demiyorum ama gözleri yorulacak diye de üzülüyorum. Bugün de sordu ne alayım diye biz bir şey almamasını tembih ettik sonuçta çocuğu biz yaptık hediye alınır ama bir parça eşya yeter. Zaten eski insanlar parası olsa da olmasa da harcamayı bitmemiş doğru düzgün bir yaşam sürmemişler. Bebeğe yapacağı masrafa dışarıda bir yemek yese bir yere gezmeye gitse daha mutlu olurum. Çoğu kv anne baba kp kendi hayatını yaşayamadığı için hayatlarımıza çok müdahale ediyor bırakalım onlar da kendileri için bir şey yapabilsinler ve yapmaları için teşvik edelim.

Birde arkadaşınız çok art niyetli bence uzaklaşın. Bir yelek örülüyor diye çevremdeki tüm arkadaşlarım aaaa ne kadar heves etmiş ne güzel heyecanlı diye beni motive ediyor. Arkadaşınız bir tuhaf. Siz de hormonlardan ciddiye almışsınız

Kv yi böyle sorguladığına göre, kendi ailen bebek için bankada yatırım hesabı açmış olmalı.:işsiz:

Bu adettir, genelektir kisvesine sığınmayın. Öyleyse bile halden anlayıp kendi değerini düşürmeyeceksin. Doymadığın yerde açlığını belli etme derler bizde. O halde dahi kendi çevrene sormalıydın bunu..

Tüm dünyaya açık böyle bi platformda bunu sorduğuna göre, kendi egonu tatmin ediyorsun.

O zaman dur, yorum yapacağım..
-Bence yapılanlar çok az. Sana ve çocuğuna hiç kıymet verilmiyor. :KK14:
Çok tatmin oldum 🤣🤣

Hangi geleneksel ailede ilk torunun esyalarini kiz tarafi diziyormus bende onu merak ettim ssusam ssusam

Bizde var 🫣
Benimde annem iğneden ipliğe aldı adetimiz böyle dedi. Kayınvalidem içinde bişey almasına gerek yok demişti ama o yinede örgü getirmiş getirmeseydi daha iyiydi aslında ama olsun yinede kırmadan aldım teşekkürümü ettim , giydirmedim sadece 🤣🫣

5li zıbın seti
Hastane cikisi set
Kendi ördüğü yelek
Kendi ördüğü ceket
4 tane alt üst takım
Kundak

Bizim babannemiz tek bir çeyrek getirdi sadece. Allah razı olsun dedik geçtik 😅

Bizde var 🫣
Benimde annem iğneden ipliğe aldı adetimiz böyle dedi. Kayınvalidem içinde bişey almasına gerek yok demişti ama o yinede örgü getirmiş getirmeseydi daha iyiydi aslında ama olsun yinede kırmadan aldım teşekkürümü ettim , giydirmedim sadece 🤣🫣
Hdjdj ay nerelisiniz ki?

5li zıbın seti
Hastane cikisi set
Kendi ördüğü yelek
Kendi ördüğü ceket
4 tane alt üst takım
Kundak

Sen doğuruyosun diye niye birileri birşeyler almak zorunda. Kendince almış düşünmüş işte kadın Allah razı olsun de. Kendi çocuğuna kendin al ne alacaksan

5li zıbın seti
Hastane cikisi set
Kendi ördüğü yelek
Kendi ördüğü ceket
4 tane alt üst takım
Kundak

Daha ne yapsın kolunu mu kesip versin ben anlamadım abartmayın

5li zıbın seti
Hastane cikisi set
Kendi ördüğü yelek
Kendi ördüğü ceket
4 tane alt üst takım
Kundak

Bence ideal ama

Tövbe bismillah. Napacakmis bebek kiyafetini evinde tutup. Şaşırtıcı cidden
BEN GELİNİ OLMADAN ÖNCE BEBEK YANINA O GİDİYOMUŞMUŞ ONUN HAKKIYMIŞ 😄😄😄 bebek görmeye götürecekmiş. ben zaten bilmiyodum hep geliyolar ama kimse bişey getirmedi sanıyodum. sonra bi gün görümceme verirken gördüm oda bana neden istemiyosun dedi. bende dedim haberim yokki dedi nasıl yani cocuga getirmişler ya hemen kaynanam dedi ki onun bebesinin çok hem beğenmez diye sana verdim 😣 ozaman anladım nedenini.hatta utanmadan oglum bilmesin bana bir kaç bebek kıyafeti ver dedi dedim haberi olmadan veremem istemedi.

Hangi geleneksel ailede ilk torunun esyalarini kiz tarafi diziyormus bende onu merak ettim ssusam ssusam
Bizde de anneanne alır bebek dürüsü çeyizi derler bohçada deniliyor beşiği arabayı kıyafeti alır hatta bebek mevlüdü yapılıyor serilir aldıkları egeliyim. Baya çok şey alınıyor hem de. Odasını alan da gördüm ama artık yapan yok pek.

Back