Valla bana fark etmez, ben aramazdım. Küssün, kendi kendine barışırsa devam ederiz diye düşünürdüm.Oğlu karşılığını verdi şimdi de diyor ki kırıldı aramamız lazım. Eşim diyor ki annem bizim onları istemediğimizi düşünmüş ama hiç alakası yok eşim öyle söylemedi konuşurken gayet normal bir şekilde neden düşünmediğini sordu benim de kırıldığımı ekledi.
Kendisi de biliyor hacca gitti nasıl zor bir ibadet olduğunu yorucu olduğunu en iyi bilen kişilerden biri yine de hiç bana karşı acıması ve düşüncesi yok. Ben sizin söylediğinizi söylesem tamamen tavır alırdı bunu bildiğimiz için eşim konuşmak istedi ama aslında haklısınız neden bu kadar çekiniyorum bilmiyorum. Ben de dediğiniz gibi umursamamaya çalışıcam konuşmaya devam edicem o soğuk konuşsa da normal konuşucam.Umrede hasta olmak umre paketine dahil olarak geliyorkaldı ki fiziki olarak da zor bir ibadet. Onu da geçtim insana bavul açmaya yerleşmeye fırsat vermeyip herkesi eve toplamak nedir? Sizin diliniz de lâl olmuş niye kendiniz söylemiyorsunuz anne dinlenmeye ihtiyacımız var misafir kabul edecek durumda değilim diye? Kaynanadan bu kadar çekinmeyin yahu. Küsüyorsa da küssün çok bencilce bir hareket baskasının evine ona sormadan birilerini davet etmek. Ama siz yine de alttan alın küsmesini umursamadan konusmaya devam ederdim ben olsam. Manasız bir küsme çünkü.
Eşiniz mi istiyor arayıp gönlünü almanızı? Neden alacakmışım? bana mı sormuş milleti toplarken ararsanız yapmaya devam eder benden söylemesi.Burası kendi evi gibi karar veriyor sonra da ben onu benim gibi yapar diye düşündüm diyor oğluna ya ben onunla aynı olmak zorunda değilim bu ev benim evim neyi anlamıyor görseniz dışarıdan melek dersiniz namazında niyazında insanlar kalp kırmak kadar büyük bir yanlış var mı tam tersi benim kırılmam gerekirken durdu kendisi kırıldı oğlu da tabi ki arayıp gönlünü almamızı istiyor ben aramam oğlu arıyorsa arasın beni ilgilendirmez
Yapı meselesi sanırım ben de o kadar isterdim ki umursamaz bir insan olmayı bu gidişle erkenden yaşlanıcam daha 25 yaşındayım.Valla bana fark etmez, ben aramazdım. Küssün, kendi kendine barışırsa devam ederiz diye düşünürdüm.
Evet eşim bizden büyük olduğunu aramamız gerektiğini söylüyor ben kabul etmiyorum kendisi ararsa arasın ben hiç bir şey olmamış gibi davranıcam gerçekten evliliğim de yaşadığım tartışmaların %90 sebebi ailesi.Eşiniz mi istiyor arayıp gönlünü almanızı? Neden alacakmışım? bana mı sormuş milleti toplarken ararsanız yapmaya devam eder benden söylemesi.
Kayınvalide küstü diye mi kendinizi kahredeceksiniz?Yapı meselesi sanırım ben de o kadar isterdim ki umursamaz bir insan olmayı bu gidişle erkenden yaşlanıcam daha 25 yaşındayım.
Ben aramam ama muhtemelen eşim arar
Ben aramam ama muhtemelen eşim arar
Ve yine bütün yük benim sırtımda eşim de annesinin benim onu doldurduğumu düşündüğünü söylüyor yani ben konuşmasını sağlamışım. Dediğiniz gibi üzülmemem gerekiyor ama bütün tavrı bana yapıyor kaynanam kötü gelin gibi oluyorumKayınvalide küstü diye mi kendinizi kahredeceksiniz?
Ya kadının amacı zaten bu duyguyu yaşamanız.
Oğlu paylamış, size küsüyor. Hiçbir dahliniz yok bu konuda. Kendinizin olmayan kabahatleri niye sırtlanıyorsunuz?
Kendinin olmayan eve misafir çağıran kaynananız, arayıp paylayan eşiniz. Eeee?
Kesinlikle gel diyecek annesinin gönlünü almaya çalışacak ben de tabi ki istemem aralarının bozuk olmasını ama bazen insan sınır çizmeliKendi annesi onun problemi. Ayrıca ararsa eşiniz gel dememeli.
Kötü gelin olun, boş verin.Ve yine bütün yük benim sırtımda eşim de annesinin benim onu doldurduğumu düşündüğünü söylüyor yani ben konuşmasını sağlamışım. Dediğiniz gibi üzülmemem gerekiyor ama bütün tavrı bana yapıyor kaynanam kötü gelin gibi oluyorum
Eşim konuşmasına rağmen tavrı böyle bir de düşünün ki ben bire bir konuşsam nasıl olurdu. İnsanlar çok acımasız eşim de ne olursa olsun annesi bir yer de korumaya geçiyorBenım evime bana sormadan mısafır cagırıp kabul etmeyince küsme hakkını kendinde bulması bilemedim...
Kim küsmeli acaba!
Kendi gölgesıyle de dovusuyor muymus
Kesinlikle gel diyecek annesinin gönlünü almaya çalışacak ben de tabi ki istemem aralarının bozuk olmasını ama bazen insan sınır çizmeli
Allah kabul etsin.Eşiniz yerine siz soyleseydiniz keşke, size söylemiş sonuçta. Anne hasta olduk ben de regl olacam kendimize gelelim ki yaptığımız umreye layık agirlayalim vs deseydiniz.Merhaba arkadaşlar eşimle beraber umreye gittik 10 günlük ve gidenler bilir çok yorulduk bir gün boyunca yollardaydık dönene kadar dün akşam 9 da eve vardık kaynanam akşamı arayıp yarın 30 kişinin bizim eve geleceğini söyledi hiç bana sormadan yarın zaten hep birlikte gelicez dedi. Adet olmak üzereyim ve olduğum zaman ağrıdan ölüyorum iki gün asla insan içine çıkamıyorum ayrıca aşırı derece de yorgunum ve hasta olduk eşimle gidenler bilir orada ki hava değişimi klimaları. Ben de eşim ile konuştum ve eşim annesini arayıp bizim yorgun olduğumuzu neden bize sormadan onlara gelmelerini söyledin dedi çok normal bir ton da kızarak değil kaynanam küsmüş benimle de konuşmuyor Rica ediyorum siz söyleyin yanlış ne yaptık sadece biraz yorgunuz daha sonra gelsinler tabi ki dedik ki kırılan da benim insan hiç mi demez yeni geldiler hiç mi düşünmez bu kadın hasta mı iyi mi kötü mü eşime demiş ki ben kendim gibi sandım sizi kendisi hacdan döndüğü gün herkesi evine topladı herkes dediğim kendi ailesi. Eşim şu an o büyük ara konuş diyor ama ben ne yaptım ki. Not=akrabalarını çoğu zaman evim de ağırladım hiç bir zaman gocunmadım yani misafir kabul etmeyen biri değilim sık sık kaynanamı da çağırıyorum.
Bir eltim var kaynanam nasıl hareket ederse öyle yapıyor nereye çağırırsa çağırsın gidiyor sürekli görüşüyorlar ben onlar gibi değilim diye kötü gelin oldum zaten yapı meselesi sürekli akrabalara git gel yapabilecek biri değilim kaynanam evine iki kişi çağırsa ben ve eltimi de çağırıyordu ve çağırdığı kişiler 55 yaş üstü onların yanında ne yapacaksam ben gitmemeye çalışıyorum ama eltim ile hep birliktelerKötü gelin olun, boş verin.Herkes ne düşünüyorsa düşünsün.
Allah razı olsun. Ben söylersem çok daha farklı anlar diye düşündük eşim oğlu yanlış anlamaz gözüyle baktık ama dediğiniz gibi ben konuşsam da aynı kırgınlığı yaşayacaktı.Allah kabul etsin.Eşiniz yerine siz soyleseydiniz keşke, size söylemiş sonuçta. Anne hasta olduk ben de regl olacam kendimize gelelim ki yaptığımız umreye layık agirlayalim vs deseydiniz.
Çıkmamış demek ki biz söylemesek şu an evimde olacaklardıDüşüncesizce davranmış 30 kişiden 1 kişi çıkmamış mı yorgunlardır daha sonra gidelim demek