Kaynanam

Ikurken sinirlerim bozuldu. Siz evliligi hic yasamamissiniz ki. Ya gideceksin ya da evle ilgili hicbir seyi yapmayacaksin. Ev isi yapma. Sadece cocugunla ilgilen. Her seyi kayinvalideye birak. Misafirlerini de o agirlasin. Bir de bu yolu dene. Olmadi git. Ben herseye ragmen gideceklerini sanmiyorum. Cocuk da oldu gidemez diye dusunuyorlardir. Sanirim ya bu sekilde devam edecek ya da sen gitmek zorunda kalacaksin.

Öff içim sıkıldı okurken bu insanlar ne kadar düşüncesiz saygısız neden böyleler allahım inanamıyorum gerçekten ev ev üstüne kurulmaz diye bir söz var nasıl insan bunlar ya

Valla ruhum daraldı

Ben dayanamaz ciglik falan atardim herhalde
Bu ne rahatlik eve yerlesmisler resmen

Resti cekin ailenizin yanina gidin ,ya kocan adam olur ya bosanirsin ,
Kv ,kp eglendirmerk zorunda kalmazsin ,resmen oyuncak olmussun

Bende sadece bu aralar dediginiz gibi benegimle ilgilenmeye basladim. Hic bise yapmiyorum nerdeyse evi pislik goturuyo. Sadece yemek yapiyo bogazlari doysun diye. Sonrasini yine bana birakiyo ve esim bu durumu anlamaya basladi ve annesine birak sen yapma o yapsin evin gelini o degil mi diyo. Yaa esime annesi olsunda gerisi onemli degil. Farkindayim ben onun icin artik eskisi gibi onemli degilom. Bunlarada onlar sebep oldu surekli tartistigimizdan dolayi. Ama artik dayanamiyorum. Cikip gitcem ya gitme diyecek ya da sesini bile cikarmiyacak.hep onlar kirilmasin uzulmesin diye kendimi uzdum. Ama yeter bunun sonu yok belli birsey. Ya gidecekler ya da ben gidecegim

Lutfen hayir demeyi de ogrenin artik. Onlarla gitmek zorunda degilsiniz. Evinizde kalin esiniz goreve gittiginde.
Esim kalmama izin vermiyo yanliz. Alisverisini kim yapacak falana diyo cocuk kucuk diyo burda tek basina sıkılırsın herkes ordayken diyo. Bise gelse basina diyo. Kaynanamda birakmam diyo yine herseye karisiyo yani. Dun gece yine esime bu konuyu actim cok guzel bir sekilde konusurken bi sure sonra sinirlenmeye baslayip sesi yukseldi ve kavga ettik. Sonra yanimda yatmayip salonda yatti cok zoruma gitti

Aynen. Gecenlerde kaynanamla televizyon izlerken bi bayan bi hocaya ayni benim derdim gibi sıkıntısi oldugunu soyledi. Ayni benim gibiydi sanki benim icimi dokmus gibi oldum. Kaynanamda dinledi. Hocada ev ev ustune olmaz. Kesinlikle ayri evlerde yasamalisiniz falan filan dedi. Kaynanamda oyle donup kaldi sadece dinleyip hic bisey yapmadi

Resti cekin ailenizin yanina gidin ,ya kocan adam olur ya bosanirsin ,
Kv ,kp eglendirmerk zorunda kalmazsin ,resmen oyuncak olmussun
Dusunuyorum gercekten onceleri ben neden sustum neden tepki vermedim. Bi odayi isgal ettiklerini gordugum halde sustum. Orayi ben cocuk odasi yapmayi planlarken koca bi yatak koydular.

Benimkilerde çok sık gelip gidiyorlardı.geldiler mi 1 aydan önce asla gitmezlerdi birde. Kovdum ben açık açık. Başka türlüsünden anlamıyorsunuz, işlerin bu noktaya gelmesi mi lazımdı, hiçmi etrafınıza bakmıyorsunuz beni nasıl yıprattınız vs saydım. Eşim her konuda benim yanımdadır ama olmasaydı da aynı tepkiyi verirdim. Çünkü bu benim hayatım, mutluluğumun, huzurumun önündeki kişi eşimse onada basarım tekmeyi. Bu hayatın telafisi yok. Yeri geliyor kendi anamı çekemiyorum başkasının (eşim dahi olsa) anasının gönlünü hoş etmek için niye kendimden taviz vereyim.

canım eşinin sana karşı tavırları ve sözlerine bakılırsa eşin seni hiç kabullenememiş. Ve senin o evde yaptığın her fedakarlık görev haline gelmiş. Deneyebileceğin son şey eşin de evdeyken çocuğunu alıp ailenin yanına gitmek. Yokluğunda değerini anlarlarsa ne ala yoksa böylesi bir evde çocuk yetiştirmektense sadece çocuğunla daha mutlu olursun.

canım bende bunun önünü alamıyordum
yazdım boşanma dilekçesini koydum önüne
bir yıldır gelen giden yok çok şükür
ama eğer eşinin tepkisini kestiremeyip kendinde de boşanma gücü görmüyorsan yapma söylediğimi
ben kesin kararlıydım

Yazık ya gerçekten böyle insnlar var mı... Burda en çok okuduğum sorun kene kaynanalar. Keşke evlenmeden biraz diş gösterseniz, söz sahibi olabilseniz, ailesini iyi tanıyıp ona göre kabul etseniz. Bana göre evliliğin %30'u koca %70' i ailesi demek . Sizi bildiğiniz bedava otel, hizmetci gibi görüyorlar. Böyle bir evliliğin yürümesi olanaksız. Dağ dağ üstüne olur da ev ev üstüne olmaz.

Allahım ben kv ile gezmeye gitmeye dayanamıyorum diye boşanmanın eşiğine geldim.Sen nasıl dayanıyorsun buna. Nasıl bir sabır bu?? Bence annenin evine git, babanda triplere girerse girsin hiç takma. Görümceymiş falan takma elbet bozulcak aran. Sonuna kadar sabrediceğini mi sanıyorsun? Elbet patlıyacaksın. Al çocuğunu git annenin evine, 1 ay sonra barışalım pişmanım der ama eğer demezse boşanıcan mecbur. Ya da çekicen ömür boyu. Ama tabii sen kocanın seni aramıycağından eminsen ve bundan korkuyorsan hiç şikayet etme devam et bu cehennemi yaşamaya.

ah ah 22 yaşında ne işin var bunların yanında bir de bebek yapmışsın.. içime fenalık geldi. basiretsizsin biraz ama yaşına veriyorum bu yaşta böyle şeyleri idare etmek kolay değil. ama bu şekilde de devam edemez farkındasın. o yüzden tüm gücünü toplayıp eşinle kötü olma hatta herkesle kötü olma pahasına konuşacaksın. rest çekeceksin. eğer bize çekirdek aile olrak bir düzen kurmazsan alır bebeğimi çeker giderim de. bütün bunlar olurken hiç sesini çıkarmamışsın belli tepene çıkmışlar.

İşte hatan tam bu noktada başalamış bazen dogru yerde dopru tepkiyi vermek lazım bu hayata bidaha gelmiceksin ve bidaha bebeğin kocanla ilk günlerin olmayacak bence söylemelisin küsen küser eşin de onların peşinden yol alsın madem ben bu erkekleri anlmıyoruö heö evlensinler hem cocukları olsun hem yatakta gönülleri olsum hem analarıyla durulsun nası olucak ? Hem dinimizce de aynı ev caiz değil sonucta eşinle farklı ilgilenmek istersin evde bi çıplak dolaşasın gelir nedir öyle insan dolu dik dur sen o evin hanımısın hizmetçisi değil orası senin evin kaynananın oglunun değil bebek odası yapıcam diye konuşmaya başla susma hördüğün gibi eşim hiçbişe yapmıo umrumda da değil göreve gider gelir para kazNır ohh ne ala yetio die düşünüo ama seni düşünmüyo o halde sen konuşcaksın yeter diye

nereye kadar böyle devam edecek peki
keşke onlar kendilerine yatak falan alırlarken ben rayı çocuk odası yapacaktım keşke bana sorsaydınız gibi konuşsaydınız

biran önce bişeyler yapın artık rest çekme zamanı gelmiş

bu arada çocuğunuzla neden ilgilenemiyorsunuz..
onlar misafir çağırdığında işleri de kv yapıversin bir zahmet.. çocuğunuzu alın oturun diyeceğim de kolay değil tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…