- 3 Eylül 2015
- 3.279
- 6.302
-
- Konu Sahibi Ozturk_ebru
Annemde haklisin amA kizim mecbursun diyo. Bise deme diyoseninki hayat degil. ben olsam cocuk dogmadan hatta olmadan evlilikten beklentimi karsilayamadin der ayrilirdim. mecbur degilim kabile gibi yasamaya. ayril demiyorum yanlis anlama.seviyormussun cocugunda var. senin annenler ne diyor bu duruma? bir gun sanrin tukenecek. ne anlayissiz insanlarmis.
Tik onlara hersey mustehak. Beni evlilikten soguttular. Ben nasil gidin deyim diyo esim o da hakli ama ben cok yiprandim hareketlerimle anlatmaya calisiyorum kaynanama anliyo ama anlamamazliktan geliyo. Bi de kayinbabami basima gonderiyo. Aynen zaten suan esimle aram bozuk.Nefret geldi, şu kendi evinde doğalgazı olmayan kayınvalidelerin çocukların evine çöreklenmesinden!!
Anadır babadır eyvallah ama neden suistimal ediyorlar anlamıyorum.
Allahım sen esirge.
Kendi evimde donsam da çoluğuma çocuğuma böyle eziyeti reva görmem.Bu çok başka bişey, terbiye mi, görgü mü, bişeyler eksik bunlarda.
Eşinizin ağzından girin burnundan çıkın ama bu işe son verin.
Anneni seviyorum ama bu şekilde devam ederse aramız bozulacak deyin.
Birlikte olmayın mesela, rahat edemiyorum deyin.
Bütün güzel şeyleri "tam yapacakmış gibi yapıp' onları bahane ederel erteleyin. Kocanızın her hevesi yarım kalsın onlardan ötürü, bunu sağlayın.
*evet belki kötü kalplilik, bu son söylediğim.. Ama müstehaktır
İşte bakın, valide anladığı halde anlamazlıktan geliyor, pederi yolluyor diyorsunuz.Ar
Tik onlara hersey mustehak. Beni evlilikten soguttular. Ben nasil gidin deyim diyo esim o da hakli ama ben cok yiprandim hareketlerimle anlatmaya calisiyorum kaynanama anliyo ama anlamamazliktan geliyo. Bi de kayinbabami basima gonderiyo. Aynen zaten suan esimle aram bozuk.
Ben logusayken kirk gun boyunca benimle yatacagini soylediginde esimle tartistim olmaz istemiyorum dedim. Kaynanamda konu uzayinca duydu kendisinede soyledim. Tamm istemiyosan yatmam dedi kistu gitti. Esimde bana kustu. Sonra esim benimle konusurken bak kadin kustu o senin kotulugunumu istediginden boyle yapiyo sana yardimci olmak icin sonucta daha bebek yeni dogdu hadi bise olsa sen ne yapcan o hevesli mi uykusuz kalmaya deyip beni bi sekilde ikna etti. Kaynanamda kosarak geldiIyi de tatlım bak burda senin hatan var .
Hiç kusura bakma.
Kimse yokken, bir kahve yapıp.
Annecim bak biz çok genciz.
Ayrı yatar isek soğukluk olur.
Lütfen yanlış yanlis anlama dersin .
Kadın belki dusunemiyordur.
Herşeye sessiz kalma.
Surekli soyluyorum esime duzgunce. Basimi sosirdin yeter artik eve bile gelmek istemiyorum senin yuzunden diyo. Ben nasil deyim gidin diye diyo. Ben diyorum sen beni hic dusunmuyosun diye. Varsa yoksa annen diyorum ama anlamiyoİşte bakın, valide anladığı halde anlamazlıktan geliyor, pederi yolluyor diyorsunuz.
Bunda iyiniyet aranır mı hala?
Aramayın da zaten.
Eşinizle konuşun, yine konuşun, yine yine.. Tatlı bir dille anlatın, mutlu olmak varken bu hayatı mı seçiyormuş, onu sorun..
Konuşun yani, dank edecektir, etmeli.
Cidden çekilir gibi değil.
Aynı evde değil misiniz?Ben logusayken kirk gun boyunca benimle yatacagini soylediginde esimle tartistim olmaz istemiyorum dedim. Kaynanamda konu uzayinca duydu kendisinede soyledim. Tamm istemiyosan yatmam dedi kistu gitti. Esimde bana kustu. Sonra esim benimle konusurken bak kadin kustu o senin kotulugunumu istediginden boyle yapiyo sana yardimci olmak icin sonucta daha bebek yeni dogdu hadi bise olsa sen ne yapcan o hevesli mi uykusuz kalmaya deyip beni bi sekilde ikna etti. Kaynanamda kosarak geldi
Annem arkamda. Babama bu konulari pek acamayiz cunku severek evlendim. Ön lisans mezunuyum. Onceleri calisiyodum ama simdi bebegim var calisamiyorumBen olsam o zaman siz takılın burda ben gidiyorum demiştim çoktan. Ailen arkada mı? İş/eğitim durumun ne? Boşan diye demiyorum, esaslı bir rest çekersen inanırlar mı gözleri korkar mı diye soruyorum.
Hep esime kiyAmadigimdan cok kinli. Benimle konusmazdi ve o gece kalmasin ostemiyorum dedigimde kaynanam kendi odasinda yatti bi gece. Esim yanimda yatti ama bana kus ve kaynanam bebege bi gelip bakmadi kus ya sozde ben yorucam onu cagircam diye bekledi ama yapmadim. Sonra sinirden sabaha kadar agladim. Bi de logusaydim. Ertesi gun kaynanami bi konusalim diye cagirdim ama gelmedi surekli agladim. Sonra esim bu sekilde devreye girdi beni ikna ederekAynı evde değil misiniz?
Esin çocuğun babası değil mi ?
Bişey olur ise kendisi bakcak karisina uykusuz kalıp.
Birakcaktin küs kalsin.
Tamam yardım etmek istiyor olabilir ama o kuserse sende kus
Annem arkamda. Babama bu konulari pek acamayiz cunku severek evlendim. Ön lisans mezunuyum. Onceleri calisiyodum ama simdi bebegim var calisamiyorum
Esim bana diyo ki ben ve onlar yasadigim surece yanimda kalacaklar diyo. Ben ne yapcam diyorum annem sana ne yapiyo ki diyo
Ama esimi cok seviyorum ve oglum var
Haklisiniz. Esim bise yapmazsa kaynanama kendim soyleyecegimValla bence o zaman otur şapkanı önüne koy. Hayat boyu mutsuz olmayı hak ediyor musun? Sesin çıkmıyor diye tepene çıkmışlar. Neler yapıp neler yapamayacağını sen daha iyi biliyorsun. Tepki vermekte zaten geç kalmışsın ama daha fazla susarsan bunca sene sustun şimdi mi aklına geldi derler.
Evime gidersem kendi babamin dusuncelerinden korkuyorum. Babam esimle evlenmemi istemedi cok uzagiz diye ama ben cok zorladim ve sevdigimden bi sekilde ikna edip evlendim. Bu sefer babam ben demistim havalarina girecek ondan cok korkuyorumÇok zor değil. Bir daha konuş ciddi bir şekilde ve bu işi halletmezse annenin evine gideceğini onlar gidince döneceğini soyle ve yap. Boşanırsa da boşansın. Daha 2 yil olmuş. Bir ömür böyle geçer mi. Bir adım atmalısın artık
Aynen valla bende oyle diyorum. Kendin ucaga bin git diyo. Ben gelmem diyo. Hani bi sekilde gitmeyim diye ugrasiyo. Bebegim daha 5 aylik nasi gitcem diyorum banane gitmek isteyen sensin yoksa annemlerin yaninda dur diyo. Ama ne olursa olsun bu yaz giderse bende gitcem bebekleAnasını da istemem danasını da :) Hayır yazları çekin gidin ailenize 14 saat nedir ki 3 ayın yanında. Eşiniz önce sizi bıraksın ailenize ordan kendi gideceği yere gitsin elin kahrını çekeceğime anamınkini çekerim