Kaynanam

Arkadaşim öncelikle sabır ve metanet diliyerek başlamak istiyorum.

Bende 4 yillik evliyim ve tipkilarinin aynilarini yasadim link atamiyorum yoksa eski konularimin linkini aticaktim neyse.

Senin bir artin varmiş kv n iyimiş benimki iftira atar esim ile arama fitne fesat sokar konu komsuya akrabaya yalan seyler soylerdi.
Kavga edrdik git evimden derdim benim oglumun ewi sen git derdi.
Bundan sana karı( afedersiniz) olmaz gönder yenisini alalim derdi tobe tobeee.

Aynen anlattigin gibiydik bizde biz merkezde onlar köyde kari koca evleri vardi durumlari iyidi.
Kışlari dogalgaz bahane eder gelir eylul de gelir nisanda gderlerdi.

Yazları da ıvıri zıvırı bahane edip haftalarca aylarca kalirlardi.

Komsu larim kavga gürultuden geldignden anlarlardi.
Apartmana rezil rüsva etti .

Komsularim sey derdi artik yazik gunah ailen yokmu bunlari mi çekicen git bole evlililik mi olur aciyoruz sana derlerdi.

Tüm bu yasananlardan ailemin haberi yoktu çunku 22 saatlik uzakliktalar.
Ve bu sehirde hiç akrabam yok.
Ben tabi uzulmesinler diye soylemzdim hic .

Neyse sonuca geleyim.
Artik baktim olucak gbi değil gözumu karartip ailemi aradim tabi babam abilerim aninda müdahale etti valizimi topladim komsularimla vedalastim biletim kesildi ucagima bir saat kaldi gidiyorum.
Inadimi iyi bilirler gidersem asla donmiyecegimi
Oturduk konustuk 7 aydir evime ayak basmadilar kışi evlerinde gcirdiler.

Küsluk falanda yok yine konusuyoruz ayda bir gdioruz .

Yani uzun lafin kisasi temelden sarsilmassa bir seyler düzelmiyor.
Ve sustukca eziyorlar.

Tecrube ile sabit:sinirli::silah:

Bana kalirsa bir an once esinle konus. Kararli oldugunu belirt. Cocugunun annesisin biraz dikkate alsin seni. Bu nedir ya bazi erkekler annelerinin eteklerinin altindan cikamiyolar biturlu. Ne olursa olsun vazgecme kararindan. Insanin iyi gunu olur kotu gunu olur bu nedir kabile gibi yasiyosunuz ozel hayat kalmamis. Kaldiki insan kendi anne babasiyla bile gecinemiyo yeri geldiginde. Allah yardimcin olsun.

Bence sıze küseceklerı bırsey yapın küssünler evlerıne gıtsınler ve gönül almayın küs kalsınlar
Cehennem hayatına katlanmak zorunda degılsınız ve bunu ancak boyle cozersınız
Bastan ızın vermeseydınız ayagınızı yere sert vursaydınız boyle olmazdı

Hep esime kiyAmadigimdan cok kinli. Benimle konusmazdi ve o gece kalmasin ostemiyorum dedigimde kaynanam kendi odasinda yatti bi gece. Esim yanimda yatti ama bana kus ve kaynanam bebege bi gelip bakmadi kus ya sozde ben yorucam onu cagircam diye bekledi ama yapmadim. Sonra sinirden sabaha kadar agladim. Bi de logusaydim. Ertesi gun kaynanami bi konusalim diye cagirdim ama gelmedi surekli agladim. Sonra esim bu sekilde devreye girdi beni ikna ederek
Kusura bakma ama eşin hiç kadir kıymet bilmiyor .
Bu devirde böyle bir eş bulmuş.
Bari lohusa iken idare et.
Sen işine devam et.
Kayinvaliden de ev işi yemek bulaşık çocuk bakımı derken kacar merak etme

Aynen valla bende oyle diyorum. Kendin ucaga bin git diyo. Ben gelmem diyo. Hani bi sekilde gitmeyim diye ugrasiyo. Bebegim daha 5 aylik nasi gitcem diyorum banane gitmek isteyen sensin yoksa annemlerin yaninda dur diyo. Ama ne olursa olsun bu yaz giderse bende gitcem bebekle
Bin uçağa git sende. Ben de oğluma 5 aylıkken uçak seyehatı yaptım çok da rahattı. Çek git. Ailesi ne yaparsa yapsın

Kaynanayla yatmak nedir allah aşkına köydemi yaşıyorsunuz yıl 1980 ler falanmı ?

Ne kadar iyi olursa olsun küserse küssün banane ya?

Kıskançlığından çocuğa bakacağım diye, kıymetli oğluşu uykusundan olmasın rahat yatsın diye sizinle yatmak istemiştir.

Senin bürsssss bi dur deme vaktin geçmiş bile. Sürekli eşine dip kıyı köşede geçici dırdır edersen Tabiki bunalır eve gelmek istemiyorum der.

Yumruğunu masaya koyacaksın. Eşinle çok ciddi konuşacaksın. Yazın köye gidiyorlarsa gitsinler sen evinde kalsana. Evlendiğinde eşinin görev mevzularını bilmiyormuydun hiç bu durumları konuşmadınızmı ? Bu durumda kaynanana güvendinde mi evlendin.

Çok sinirlendim akıl meslek sahibi insansın kendi ailenle bu durumda olsan belki çoktan resti çekerdin ama bir koca için gençlik yıllarına yazık değilmi ?

Bınları çekeceğine git ananın babanın derdini çek.
Kaynanayla yatmak nedir allah aşkına köydemi yaşıyorsunuz yıl 1980 ler falanmı ?

Ne kadar iyi olursa olsun küserse küssün banane ya?

Kıskançlığından çocuğa bakacağım diye, kıymetli oğluşu uykusundan olmasın rahat yatsın diye sizinle yatmak istemiştir.

Senin bürsssss bi dur deme vaktin geçmiş bile. Sürekli eşine dip kıyı köşede geçici dırdır edersen Tabiki bunalır eve gelmek istemiyorum der.

Yumruğunu masaya koyacaksın. Eşinle çok ciddi konuşacaksın. Yazın köye gidiyorlarsa gitsinler sen evinde kalsana. Evlendiğinde eşinin görev mevzularını bilmiyormuydun hiç bu durumları konuşmadınızmı ? Bu durumda kaynanana güvendinde mi evlendin.

Çok sinirlendim akıl meslek sahibi insansın kendi ailenle bu durumda olsan belki çoktan resti çekerdin ama bir koca için gençlik yıllarına yazık değilmi ?

Bınları çekeceğine git ananın babanın derdini çek.
evlendigimde boyle sıkıntı cekecegimi bilmiyordum. Bizim evde kalmazlar diyordum. Cok sevdigimden hic biseyi kafama takmadim evlendim ama onlarla evlenmisim

Arkadaşim öncelikle sabır ve metanet diliyerek başlamak istiyorum.

Bende 4 yillik evliyim ve tipkilarinin aynilarini yasadim link atamiyorum yoksa eski konularimin linkini aticaktim neyse.

Senin bir artin varmiş kv n iyimiş benimki iftira atar esim ile arama fitne fesat sokar konu komsuya akrabaya yalan seyler soylerdi.
Kavga edrdik git evimden derdim benim oglumun ewi sen git derdi.
Bundan sana karı( afedersiniz) olmaz gönder yenisini alalim derdi tobe tobeee.

Aynen anlattigin gibiydik bizde biz merkezde onlar köyde kari koca evleri vardi durumlari iyidi.
Kışlari dogalgaz bahane eder gelir eylul de gelir nisanda gderlerdi.

Yazları da ıvıri zıvırı bahane edip haftalarca aylarca kalirlardi.

Komsu larim kavga gürultuden geldignden anlarlardi.
Apartmana rezil rüsva etti .

Komsularim sey derdi artik yazik gunah ailen yokmu bunlari mi çekicen git bole evlililik mi olur aciyoruz sana derlerdi.

Tüm bu yasananlardan ailemin haberi yoktu çunku 22 saatlik uzakliktalar.
Ve bu sehirde hiç akrabam yok.
Ben tabi uzulmesinler diye soylemzdim hic .

Neyse sonuca geleyim.
Artik baktim olucak gbi değil gözumu karartip ailemi aradim tabi babam abilerim aninda müdahale etti valizimi topladim komsularimla vedalastim biletim kesildi ucagima bir saat kaldi gidiyorum.
Inadimi iyi bilirler gidersem asla donmiyecegimi
Oturduk konustuk 7 aydir evime ayak basmadilar kışi evlerinde gcirdiler.

Küsluk falanda yok yine konusuyoruz ayda bir gdioruz .

Yani uzun lafin kisasi temelden sarsilmassa bir seyler düzelmiyor.
Ve sustukca eziyorlar.

Tecrube ile sabit:sinirli::silah:

Twbrik ediyorum kararli durusunuzu.:KK9: işte böyle yapmak lazim bu halden anlamayanlara.

Kusura bakma ama eşin hiç kadir kıymet bilmiyor .
Bu devirde böyle bir eş bulmuş.
Bari lohusa iken idare et.
Sen işine devam et.
Kayinvaliden de ev işi yemek bulaşık çocuk bakımı derken kacar merak etme
Kadin is yaptikca mutlu uyo hic kacacagini sanmiyorum ama ben evde durmayip calissam belki kafam dagilir iyi olur ins

Ben logusayken kirk gun boyunca benimle yatacagini soylediginde esimle tartistim olmaz istemiyorum dedim. Kaynanamda konu uzayinca duydu kendisinede soyledim. Tamm istemiyosan yatmam dedi kistu gitti. Esimde bana kustu. Sonra esim benimle konusurken bak kadin kustu o senin kotulugunumu istediginden boyle yapiyo sana yardimci olmak icin sonucta daha bebek yeni dogdu hadi bise olsa sen ne yapcan o hevesli mi uykusuz kalmaya deyip beni bi sekilde ikna etti. Kaynanamda kosarak geldi
Nasıl yaaa kayınvalidenizle 40 gün aynı yatakta mı yattınız? Tamam bebek bakımı konusunda tecrübesiz olabilirsiniz ancak bu tecrübesizlik, kayınvalidenizle aynı yatağı paylaşmanızı gerektirmez bence...

Siz çok susmuşsunuz, çok taviz vermişsiniz, çok alttan almışsınız... Eşiniz de asla size destek değil.. Ne demek ben hayatta olduğum sürece gelecekler kalacaklar???

Hasta olurlar anlarım... Keyfii gelip kalıyolar, sonra sizi götürüyolar... Onların kuklası gibisiniz..

Biraz hayatınıza ait kararlar alabilin.. Siz ayrı bi ailesiniz artık.. Kendi çocuğunuz var...

Zor bir durum kocanada yazık ama en çok sana yazık .yeni evli sayılırsiniz sormasi ayıp iş nasıl pişiriyonuz + banyoya nasıl gidiyonuz bunu koca koca insanlar hiç duusnmuyomu ya , valla tmm gelsinler gitsinler jalsinlar ama nefeste aldirsinlar üstü kapalı konuş sis buradayken oğlunun gönlünü yapamiyom. Anne ayıp utaniyom felan de

Evime gidersem kendi babamin dusuncelerinden korkuyorum. Babam esimle evlenmemi istemedi cok uzagiz diye ama ben cok zorladim ve sevdigimden bi sekilde ikna edip evlendim. Bu sefer babam ben demistim havalarina girecek ondan cok korkuyorum
elin anasının danasının kahrını çekmek zor gelmiyor, ama seviyorum, ama iyiler diye kendini sürekli kandırıyorsun da
konu öz anne baban olunca kurduğun cümle ne kadar çirkin. yok baban istememiş, havalanırmış.

baban kızım eziyet çekiyor diye niye havalansın?
sanırım aile içinde asimile olduğun gibi normal düşünme yetini de yitirdin.

herkesi seviyorsun madem, sus ve çekmeye devam et.
şikayetçiysen de gerekeni yap.

Aynen valla bende oyle diyorum. Kendin ucaga bin git diyo. Ben gelmem diyo. Hani bi sekilde gitmeyim diye ugrasiyo. Bebegim daha 5 aylik nasi gitcem diyorum banane gitmek isteyen sensin yoksa annemlerin yaninda dur diyo. Ama ne olursa olsun bu yaz giderse bende gitcem bebekle
5 aylık bebekle niye gidemiyorsun?
okuma yazman yok mu?
sürekli bahane üreten, çözümleri çürüten bizzat kendinsin.

koca çocuk filan bahane.
başka bir korkun var bence.

Yani artık yerlesmisler malesef :KK43: belki ilk yatak geldiğinde söyleyip kötü olsaniz düzen öyle kurulurdu, darginlik da bi yerden sonra geçerdi. Ama artik fena yerlesmisler. Bu saatten sonra bi çözümü olabilecegini sanmıyorum. Güzellikle imkanı yok. Önce siz eşinizle konusacaksiniz. Cocugumuzun odasi yok, ozel hayatımız yok, komsularim gelemiyor, yalniz bile kalamiyorum vs. Sonra da hepinizin beraber oturup konuşması lazim.
Siz bizim anne babamizsiniz ama misafirligi aştı sizinki demeli eşiniz.
Kışın onlar bizde, yazın biz onlarda olur mu? Çok anormal bi duru.

Aynen dediginiz gibi hic biseyi yapamiyorum. Aynen oyle. Ama kaynimi eltilerimi gorumcemi ve esimi cok seviyorum. Kaynanamin dili durmayacak onlarada anlatcak dusunuyorum herseyi anlatsam diye ama o insanlar sonra bana nasil bi gozle bakacak diyede dusunuyorum. Yazin hep birlikte kaynanamgile gidiyoruz. O zaman benim o evdeki durumum ne olacak diyede dusunuyorum. Artik bana ne gozle bakacaklar

Ya insanlar size neden nikahli kocanizla basbasa vakit gecirmek istediniz diye kotu gozle baksin. Sizin eltiniz, yengeniz, gelininiz boyle bir ihtiyacini ifade etse ona kotu gözle mi bakarsiniz aksine esini seviyor gencligini yasamak istiyor diye mi dusunursunuz? Eger gercekten iyi insanlarsa sizi anlayacaklardir, degillerse de ne dusunduklerini onemsemeye degmez.
Acikcasi benim abim evlense ve annem gidip evlerinde kalsa annr napiyorsun yeni evli kari kocanin evinde diye karisina dikilirim, degil ki neden istemiyorlar diye tepki vereceğim.

Annesiyle babasiyla cok mutlu ben hic umrunda degilim

Ama esimi cok seviyorum ve oglum var

Eşini seviyorsun ve oğlun var da sen nerdesin burda? Eşin de mutluymuş peki nerde senin mutluluğun? Önündeki 20 yılı bu şekilde geçirmek gibi bir niyetin yoktur herhalde diye düşünüyorum..

@Kantaro çok güzel örnek vermiş sana aslında.. Eşine ne kadar bu konuda rahatsız mutsuz olduğunu gerekirse ayrılacağını göster.. Blöf yapmak değil gerçekten göster.. Oğlun olması senin mutsuz bastırılmış bir hayat yaşaman anlamına gelmez.. Oğlun da zaten mutlu bir anneyi hakediyor..

Babanın ne düşüneceğini ikinci plana at ve uçağa atlayıp annenlerin evine git.. Eşine de zaman ver, de ki ben seninle evlendim ailenle değil.. Bu evin hanımıyım ama hiç öyle hissetmedim, ben böyle mutlu değilim.. Seninle konuştum konuştum anlamıyorsun.. Artık yetti.. Şartlarımı sağla yoksa ben yokum de eşine.. Biraz ayrı kalın, otursun düşünsün.. Yok olmaz derse zaten seni hiç önemsemiyor sevmiyor demektir.. Tamam derse işte o zaman dönersin ..

Meehaba arkadaslar.
Ben 2 yıllık evliyim ve 1 bir oglum var. Evlendim evleneli kaynanam yanimda. Aslinda evlerimiz ayri ama biz sehirde kaldigimiz icin o da ilcede kaldigi icin dogalfaz onlarda olmadigindan kaynanamda kayinbabamda bizde. Esimin 2 tane abisi bir ablasi var en kucuk esim ve daha onceleri biz evlenmeden kaynanam diger eltimde kaliyomus esiyle beraber biz evlenince bize gectiler ve esim isinden dolayi yazlari bazen 3 ay 6 ay belli olmuyo goreve gidiyo. Esim gidince evlerine geciyolar. Yaz geldiginden dolayi. Benide goturuyolar mecburen. Kendi annemler bana cok uzakta. Arada 14 saat var. Her zaman gidemiyorum. Yani anlayacaginiz esimle hic yanliz kalamiyoz. Esimle mi evliyim onlarla mi belli degil. Cocuk oldu hic gitmiyolar. Neymis ben acamiymisim bakamazmisim. Esimi cok seviyorum surekli bu sebepten kavga ediyoruz. Kaynanam bazen 1 haftaligina falan evine gidiyo bahce icin tam yanliz kaldik derken tak kayinbabam geliyo bu sefer. Evde durmayi sevmiyomus bura daha iyiymis. Dusunun evimize benim yatagim gelmeden kendilerine yatak alip kocaman bir odaya tamamen yerlestiler. Ben cocuk odasi yapacaktim bana hic sormadilar. Hafta ici ya da hafta sonu bana sormadan surekli eve aksamlari kaynimgili cagiriyo. Ikide cocuklari var evim hic temiz kalmiyo. Tamam kaynanam iyi kotu biri degil bana yardim ediyo ama ben yardim istemiyorum ki cok sukur her isimi kendim yapabiliyorum. Kendi evimde misafir gibiyim hatta cocuk gibiyim esimle evli degilizde onlari cocuklari gibiyiz. Her seye karisiyo her yaptigima. Azicik disari ciksam bi bahane uydurup bi sekilde cikarttirmiyo. Sanki beni disarda yiyecekler. Cok yoruldum cocugumla bile dogru duzgun ilgilenemiyorum. Esimle bu yuzden surekli tartisiyoruz evde hic biseyim temiz durmuyo. Maaslarida var evleri de benden diriler yasli degiller ama gitmiyolar. Yol gecen hani gibi herkes bizde. Esimle her tartistigimizda kac kere bosanmayi konustuk dusunun ama esimi cok seviyorum ama hep bu sebepten tartisiyoruz. Komsularim evime gelmeye cekiniyomus hep erkek ayakkabisi goruyoruz diye. Esimde ailesini co seviyo bise diyemiyo ama ben yipraniyorum. Lutfen bana akil berin yardim edin. Tesekkurler
Senin yerine ağlayayım biraz, hafifler mi yükün bacııııım. Ne düşüncesiz insanlar. Senden önce oda kapmakda ne? Allahıııım yüz verdikce astarını istemek bu olsa gerek. Tam kovulmalıklar. Yaşın çok mu genç. Neden sana çocukmuşsun gibi davranıyorlar.

Kadin is yaptikca mutlu uyo hic kacacagini sanmiyorum ama ben evde durmayip calissam belki kafam dagilir iyi olur ins
hanımlar
konu sahibi ayrılmayı ya da rest çekmeyi düşünmüyor.
çocuğu onların başına atıp, çalışmayı düşünüyor.

maksat çözüm değil, iç dökme sadece.

çalış bacım çalış.
kocan ve ailesinin yanında kukla gibi yaşa. çalışırken evladın da onlara alışır iyice, ana olarak da pabucun dama atılır.

evlilik gibi görünen kölelik müessesesi sizin gibiler sayesinde devam ediyor. sağolun varolun.

evlendigimde boyle sıkıntı cekecegimi bilmiyordum. Bizim evde kalmazlar diyordum. Cok sevdigimden hic biseyi kafama takmadim evlendim ama onlarla evlenmisim
Sevmeyin arkadaş çok sevmeyin!... Haketmeyeni sevmeyin!...

Ayaklarınız yere sağlam bassın... Bende yaptım aynı hatayı, yok seviyorum, yok kırılmasın, yok üzülmesin diyerek evlendim... O seviyorum dediğin adam seni öyle bi kırıyoki öyle bi üzüyoki.. 8 ay dayanabildim..

Çekin restinizi yaa.. Birazda onlar seviyorum, üzülmesin, kırılmasın diye düşünsün, çabalasın:stop:

Yazın neden gidiyosun onlarla canim gitme çocuğunda var kal evinde söyle k.validenede evimde daha ediyorum çocukla açik açik canim hiç yalnız kalamiyosum yani kendi evinde bu nedir be yol geçen hanı gibi

X