- 6 Eylül 2016
- 2.831
- 7.399
-
- Konu Sahibi Ozturk_ebru
İşte ben de bunu diyorum bu yaşadıklarının sebebi kayınvalide değil, tamamen eşin.Aynen kaynim cok sert bir insan. Orda rahat edemiyolardi kanepede yatiyolarmisti ama benim evime yatak aldilar kendileri icin ve kaynim buna kesinlikle izin vermezdi esim izin verdi. Zaten diyomustu ben bunu evlendigimde ogrendim. Esimden icin evlensin oraya yerlesicem yatak alcam falan diyomustu esimde mutlu olutomus bunlari duyduguna. Kendi evlerinde dogalgaz olmadigi icin sadece kislari kaliriz diyolardi ki o kadar insan dogalgazsiz nasil yasiyosa sende yasa. Eskiden nasil yasiyodun. Bunlar hep bahane ve ilcede bahceleri olmasa onu ekmek zorunda olmasalar bizden hic cikmayip o evide kapatip yanimiza yerlesirler bazen diyodu bahcede cok yoruluyorum artik ekmek istemiyorum o evide kapatip buraya yerlesmek istiyorum diye. Esimde anne bencese kendini yorma kapat orayi gelin burda kalin diyolardi.
Oyle ama yuvami hic bozmak istemiyorum. Esimle evlenmeden once agzimin icine bakardi o kadar duskundu ki bana surekli arardi saatlerce konusurdu. Gezerdik falan. Aslinda biz hic kavga etmiyoruz. Ama tek kavga ettigimiz konu bu mesele. Cozulmedigi halde bizi bosanmaya kadar getirdi. Nerdeyse yuz goz olduk esimle. Kaynanamgile asla hakkimi helal etmiycem benim arami esimle bozduklari icin. Birde esim annesine soylemezde ben soylersem esim beni tutmuycak gibi duruyo. Benimle konusmaz yuzume bile bakmaz diye de cok korkuyorum
Kafam gercekten cok karisik. Hic kolay bi durumun icinde degilim. Gorumcemle evet konusucaktim ki su kanaate vardim. Zaten biliyo benim evimde yasadiklarini kendide yasadi ayni seyleri beni umursasaydi zaten annesine herseyi soylerdi. O yuzden yapmak istedigim ya bi sekilde onlara durumu belli etcem ki kaynanam anlasada pek tepki verecegini sanmiyorum olmadi surekli ugrasiyorum ama yine esimi ikna etmeyi deniycem yine ikna olmazsa kendim cikip konuscam isteese kotu gelin desinler ama konuscam. Eger esim yine onlari secerse pisman olabilirim belki ama boyle yurumuycek cikip gitcem. Bi seyleri duzeltmezse gelmiycem ve bosancamama senin ne dediğin belli değil ki
görümcemle konuşucam diyordun
hadi ne zaman konusacaksın deyince yok konuşmayacagım eşimin beni anlamasını bekleyecem dedin
kaynanamla konuşsam eşim benden yana olmaz ben eşimi ikna etmeye çalışacagım dedin
sonra da eşim ya beni bırakıp peşimden gelmez başkasıyla evlenirse deyip eşimi çok seviyorum dedin
en birinci eşinle konuşman gerek , eşin laftan anlamıyor
ikici kaynananla açık açık konusman gerek ki ben olsam çoktan yapmıştım onu da yapmıyorsun
üçüncü de görümceyle konusursun ki anasına söylesin
çözüm yolları bunlar yani başka yok
burdan ötesi de eşine anasıyla babasıyla mutluluklar dileyip gitmek
Biliyorum. Evet esime karsi cok sogudum. Ya hallolacak mesele ya da daha fazla devam etmiycemİşte ben de bunu diyorum bu yaşadıklarının sebebi kayınvalide değil, tamamen eşin.
Ta bekarken belliymiş zaten hep beraber yaşanacağı onlar planını buna göre yapmış, seni de kurban seçmişler.
Eşin sana dürüst davranmamış, üzgünüm ama resmen aldatmış seni.
Kayın akıllıymış, kendi ayrı ailesi olduğunun bilincindeymiş taviz vermemiş, ama eşin tam tersi kendi ailesi olsun diye çabası yok.
Ayrıca kışları daha kaç sene kendi evlerine gidecekler sanıyorsun, en fazla 10 yıl, gün gelecek ne bahçe ekmeye, ne ekmek yapmaya gücü kalacak, 12 ay beraber yaşayacaksınız, şimdiden konuşuyorlarmış zaten.
Amacım kesinlikle seni eşinden soğutmak değil ama gerçekleri gör diye yazıyorum, tepkin yanlış kişilere.
Sen böyle eşimi kaybedemem, onsuz yapamam diye devam edersen, eşin bunu daha çok kullanır.
Ömür boyu mutlu mesut! yaşarsınız.
yanlış benceKafam gercekten cok karisik. Hic kolay bi durumun icinde degilim. Gorumcemle evet konusucaktim ki su kanaate vardim. Zaten biliyo benim evimde yasadiklarini kendide yasadi ayni seyleri beni umursasaydi zaten annesine herseyi soylerdi. O yuzden yapmak istedigim ya bi sekilde onlara durumu belli etcem ki kaynanam anlasada pek tepki verecegini sanmiyorum olmadi surekli ugrasiyorum ama yine esimi ikna etmeyi deniycem yine ikna olmazsa kendim cikip konuscam isteese kotu gelin desinler ama konuscam. Eger esim yine onlari secerse pisman olabilirim belki ama boyle yurumuycek cikip gitcem. Bi seyleri duzeltmezse gelmiycem ve bosancam
Evet kesin cirkeflik cikaricak yuz goz olcaz ama olalim gorumceme anlatirim ki insallah bana hak verir. Eger tabi kaynanam kavga ederse benimle. Esimde arkamda durmazsa ki esimin tekrar konusmasini istiycem annesiyle. Eger arkamda durmazsda gitmemi kabul ederse cikip gitcem. Ya gelir alir ya da bu is boylece kapaniryanlış bence
önce güzellikle halletme yollarının hepsini denemelisin
ondan sonra canıma tak etti deme hakkın olur
eşini denedin olmadı
kaynananla otur konuş güzellikle anne ben böle beraber yaşamak istemiyorum
tatlı tatlı misafir olalım birbirimize gelelim gidelim ama herkes evinde kalsın de
baktınız olmuyor kavga falan cıkarıp çirkeflik yapıyor
görümcenle konuş güzellikle
iyi olmadı dediğim gibi yapılacak bir şey yok
madem eşin görevden gelince sana sarılıp ağlıyormuş bu kadar çok demek ki seni seviyor
heralde çekip gidersen bırakmaz seni
Görümcenle konuşurken bu evlilikten ve kocandan vazgeçebilecegini bir şekilde ima et ve tatile giderken eşine bu şekilde bir evliligi istemedigini ve ailesi ile konusup herkesin kendi evinde yaşamasını sağlamasînı açıkça ifade et , tatil döneminde bu konuyu düşün ve çözüm üret diye konuş.Cok tesek
Cok tesekkur ederim. Artik zaten bi sekilde esime vazgecilmez olmadigini ve ondan vazgecebilecegimi belli etmeye basladim. Cunku artik ona karsi iyi olmak saygi gostermek gelmiyo icimden. Bunlari zorla yapmaya baslamadim. Icimden gelerek yapmaya basladim. Ve evet calismaya basliycam. Gorumcemle konusmuycam. Cunku zaten olanlarin farkinda karsi cikmak istese beni dusunse zaten yapardi bu zamana kadar. O yuzden kendim bi sekilde halletmeye caliscam
Esim onlar benim annem babam abim falan der haksizda olsa yanlarinda olur ve bi de eger olurda bi sekilde bu konu hallolurda kaynanam evine giderse kisin esime usudugunu soyleyecek rahat olmadigini falan ima edecek. Esimde bana bak senin yuzunden oldu usuyolar orda falan diyebilir ki insallah oyle bisey olmaz beni pisman edene kadar basima kakacak bi potansiyel var esimde. Ama sobalari var herkes nasil oyle yasiyo onlarda yaksinlar yasasinlarGörümcenle konuşurken bu evlilikten ve kocandan vazgeçebilecegini bir şekilde ima et ve tatile giderken eşine bu şekilde bir evliligi istemedigini ve ailesi ile konusup herkesin kendi evinde yaşamasını sağlamasînı açıkça ifade et , tatil döneminde bu konuyu düşün ve çözüm üret diye konuş.
Bizde evlendigimizde kv yorganını bizim eve gönderiyordu istemedim , sonra balayı dönüşü ameliyat olucam 1 sene bakılmam gerekiyor diye hem bana hem eşime söylemiş bende oralı olmadım , abi size bakıcï ayarlar deyip telefonu kapattîm 2 sene oldu ameliyat diye birşey yok , eşimin abisine sorduk böyle bir konuda yok amaç buraya yerleşmekti . Sonra eşimin bekar döneminde kaldıgı dönemden kıyafetleri vardî ilk ziyarette evine götürüp eline verdim bunlar sizin bizde kalmış diye . Sonra her telefonda bizim boşanmamız için açıkça dua ediyordu en sonunda eşime dedim benim sağlığım senin annenden daha kıymetli bundan sonra gitmemde aramamda dedim birtek kandil ve bayramda eşimin yanında konuşuyorum .
Bu arada eşimin ikinci evliligi ve ilk evliligin bitmesine neden oldugu için eşimde ailesini uzak tutuyor çünkü annesinin ağzından beddua düşmüyor abiside aynı annesine çekmiş uzak tutuyoruz onları evimizden .
Yani sen önce kendini düşün, bak büyütmek zorunda oldugun bir çocugun var onun sana çok ihtitacî var önce kendini sonra çocugunu düşün ona göre harekete geç .
Madem öyle siz o eve geçin onlar bu evde kalsınlar . Birşeyleri elde etmek istiyorsan sende fedakarlik yapacaksın böyle üşüyoruz diye şikayet etmelerine izin vetmiceksin . Sen ne istiyorsun önce ona karar ver .Es
Esim onlar benim annem babam abim falan der haksizda olsa yanlarinda olur ve bi de eger olurda bi sekilde bu konu hallolurda kaynanam evine giderse kisin esime usudugunu soyleyecek rahat olmadigini falan ima edecek. Esimde bana bak senin yuzunden oldu usuyolar orda falan diyebilir ki insallah oyle bisey olmaz beni pisman edene kadar basima kakacak bi potansiyel var esimde. Ama sobalari var herkes nasil oyle yasiyo onlarda yaksinlar yasasinlar
Ben tabikide esimle ve cocugumla yanliz ve mutlu olmak istiyorum. Diger yollari denedigimde olmazsa ne olursa olsun kendim konusucamMadem öyle siz o eve geçin onlar bu evde kalsınlar . Birşeyleri elde etmek istiyorsan sende fedakarlik yapacaksın böyle üşüyoruz diye şikayet etmelerine izin vetmiceksin . Sen ne istiyorsun önce ona karar ver .
Sende insansn ama karsi ckBende ilk zamanlar oyleydim. Seviyodum memnundum. Ama sonra sonra sıkılmaya ve bunalmaya basladim. Bunun gececek bu durum oldugunu sanmiyorum hep bizde kalacaklar ikiside gencecik insanlar. Kaynanam 54 kayinbabam 58 yasinda ve kayinbabam emekli oldugu halde hala calisiyo ama cogu gunu evde duruyo. Kaynanamin her isten haberi var. Cok sukur hicbir rahatasizliklari yok ve kaynanam is yaparken benden daha hizli ben kotu insanlar demiyorum. Tamam kaynanam bana yardim eder ama ben ndan yardim istemiyorum. Her isimi kendim yapabilirim. Onlar bizim herseyimize karistigindan ve yaptigindan esimle ben yanlarinda cocuklari gibi yasiyoruz bi sorumluluk sahibi degiliz. Surekli misafir var ben misafir ve kalabaligi seven biriydim ama surekli surekli evim kalabalik olunca ve evim temiz durmadigi icin bu durumdan cok sıkıldım. Evi temizlerim. Aksama kaynanam eltimgili cagirir. Iki cocuklari var ve cok simariklar her tarafi karistirirlar. Bi laf soylesem yapmayin diye hemen kaynim ne var sanki cocuk onlar deyip lafi agzima tikar. Bi giderler ev eskisinden daha pis olmus. Mutfaktaki halimin oturma odasindaki halinin uzerine ya yemek damlar ya da cay dokulur. Halinin her kosesi cay lekesi. Surekli silmekten usandim bi de zor cikar cay lekesi. Haa bi de sunuda soyleyim. Biraz ayip olacak ama en sinir oldugum durumlardan biride su. Affedersiniz kayinbabam bi tuvalete gider hic su dokmeden cikar. Biri o tuvaleti oyle gorecek diye aklim cikar. Gordugum zamnlarda kayinbabam cikinca arkasindan girer tuvaleti temizlerim. Mecbur muyum ben bunlari yapmaya. Nasil daha fazla sabrediyim. Biktim usandim artik
Cikiyorum zaten ama anlamiyo esim beniSende insansn ama karsi ck
O halde sende eşin işi icin gittiğinde kendi ailende kal 3 6 ay neyse eşin döndüğünde dönersin. Birak onlara da ne yaparlarsa yapsınlar. Ailem uzakta demişsin de uç beş gun degil uç beş ay kalırsın. Gelinsin dıye kimsenin kahrini çekmek zorunda değilsin.Meehaba arkadaslar.
Ben 2 yıllık evliyim ve 1 bir oglum var. Evlendim evleneli kaynanam yanimda. Aslinda evlerimiz ayri ama biz sehirde kaldigimiz icin o da ilcede kaldigi icin dogalfaz onlarda olmadigindan kaynanamda kayinbabamda bizde. Esimin 2 tane abisi bir ablasi var en kucuk esim ve daha onceleri biz evlenmeden kaynanam diger eltimde kaliyomus esiyle beraber biz evlenince bize gectiler ve esim isinden dolayi yazlari bazen 3 ay 6 ay belli olmuyo goreve gidiyo. Esim gidince evlerine geciyolar. Yaz geldiginden dolayi. Benide goturuyolar mecburen. Kendi annemler bana cok uzakta. Arada 14 saat var. Her zaman gidemiyorum. Yani anlayacaginiz esimle hic yanliz kalamiyoz. Esimle mi evliyim onlarla mi belli degil. Cocuk oldu hic gitmiyolar. Neymis ben acamiymisim bakamazmisim. Esimi cok seviyorum surekli bu sebepten kavga ediyoruz. Kaynanam bazen 1 haftaligina falan evine gidiyo bahce icin tam yanliz kaldik derken tak kayinbabam geliyo bu sefer. Evde durmayi sevmiyomus bura daha iyiymis. Dusunun evimize benim yatagim gelmeden kendilerine yatak alip kocaman bir odaya tamamen yerlestiler. Ben cocuk odasi yapacaktim bana hic sormadilar. Hafta ici ya da hafta sonu bana sormadan surekli eve aksamlari kaynimgili cagiriyo. Ikide cocuklari var evim hic temiz kalmiyo. Tamam kaynanam iyi kotu biri degil bana yardim ediyo ama ben yardim istemiyorum ki cok sukur her isimi kendim yapabiliyorum. Kendi evimde misafir gibiyim hatta cocuk gibiyim esimle evli degilizde onlari cocuklari gibiyiz. Her seye karisiyo her yaptigima. Azicik disari ciksam bi bahane uydurup bi sekilde cikarttirmiyo. Sanki beni disarda yiyecekler. Cok yoruldum cocugumla bile dogru duzgun ilgilenemiyorum. Esimle bu yuzden surekli tartisiyoruz evde hic biseyim temiz durmuyo. Maaslarida var evleri de benden diriler yasli degiller ama gitmiyolar. Yol gecen hani gibi herkes bizde. Esimle her tartistigimizda kac kere bosanmayi konustuk dusunun ama esimi cok seviyorum ama hep bu sebepten tartisiyoruz. Komsularim evime gelmeye cekiniyomus hep erkek ayakkabisi goruyoruz diye. Esimde ailesini co seviyo bise diyemiyo ama ben yipraniyorum. Lutfen bana akil berin yardim edin. Tesekkurler
Bırakın desin babandir o senin bir der ıki der sonra kabul eder. Inan başkasını. kahrini nazini nuzunu çekeceğine babanın azarini isit daha iyi. Baban dovse bile seni su anki durumundan daha cok koymak insana yaniEvime gidersem kendi babamin dusuncelerinden korkuyorum. Babam esimle evlenmemi istemedi cok uzagiz diye ama ben cok zorladim ve sevdigimden bi sekilde ikna edip evlendim. Bu sefer babam ben demistim havalarina girecek ondan cok korkuyorum
Heh işte madem eşiniz için kimin hizmet ettiği bu kadar önemli, onlar gitsinler evden her işini siz görün. Çoraplarına kadar giydirirdim ben olsam. Ama aynı evdeyseniz muhakkak bir iş yapacak yani bu ne be.Esim icin yemegi kim hazirlamis meyveyi cayi kim getirmis o da cok onemli. Eger olduda kaynanam getiriyosa beni bi odaya cekip sen niye getirmiyosunda o kadini yoruyosun diyo. Kaynanamda gicikligina yapar gibi ben yokken biseyleri yapamaya calisiyo. Sonra bende esime isim vardi sunilu yapiyodum falan deyince bahane uydurma diyo. Olur ya benimde isim olabilir. Hep ben yapiyim herseyi ben hazirlayim. Oyle yani esim annesine zarar gelmesinde gerisi onemli degil tiplerinden. Ana kuzusu.
Birde benim kendi ailemde yanimda durmuyo. Babamla zaten bu konulari konusamam cesaretim yokta. Cunku hem cok uzuluyo kafasina takiyo hemde basima kakiyo kendi babam. Annemde yuvani bozma bi sekilde hallet diyo baska bise demiyo
Bende oyle istiyorum. Ya ailemin yaninda kalcam 3 5 ay neyse. Ya da kendi evimde kalcam. Onlarin yanina gitmiycemO halde sende eşin işi icin gittiğinde kendi ailende kal 3 6 ay neyse eşin döndüğünde dönersin. Birak onlara da ne yaparlarsa yapsınlar. Ailem uzakta demişsin de uç beş gun degil uç beş ay kalırsın. Gelinsin dıye kimsenin kahrini çekmek zorunda değilsin.
Bende aynen esime boyle anlatiyorum ama sen gelinsin mecbur onlara hizmet etcen diyoHeh işte madem eşiniz için kimin hizmet ettiği bu kadar önemli, onlar gitsinler evden her işini siz görün. Çoraplarına kadar giydirirdim ben olsam. Ama aynı evdeyseniz muhakkak bir iş yapacak yani bu ne be.