- 2 Mayıs 2017
- 136
- 47
-
- Konu Sahibi Ozturk_ebru
Benim icin oyleHe bir de söyle adamları çok seviyorsunuz.
Çünkü bulunmaz hint kumaşı.
Cok seviyorum ve oglum icin uzuluyorum. Bazen oyle laflar soyluyo ki hic umursamiyorum bile. Ayrilirsam ozlerim pisman olurum diye korkuyorum ve bi de arkamdan gelmeyipte baskasiyla evlenirse ne yaparim diye dusunuyorum.ay bunu diyen adamla nasil evli kalabiliyorsun
kendine aci cektirmeyi sevmiyorsan birak su evrilmemis canliyi
o halde sarın kundaklara şikayet etmeyi kesin.Benim icin oyle
seni sevmeyen adamla birlikte olma derim gencligine yazik mecbur degilsinCok seviyorum ve oglum icin uzuluyorum. Bazen oyle laflar soyluyo ki hic umursamiyorum bile. Ayrilirsam ozlerim pisman olurum diye korkuyorum ve bi de arkamdan gelmeyipte baskasiyla evlenirse ne yaparim diye dusunuyorum.
Sizin işiniz çözülmez. Ömür boyu böyle gider, hiç umut etmeyin boşuna.Oyle ama yuvami hic bozmak istemiyorum. Esimle evlenmeden once agzimin icine bakardi o kadar duskundu ki bana surekli arardi saatlerce konusurdu. Gezerdik falan. Aslinda biz hic kavga etmiyoruz. Ama tek kavga ettigimiz konu bu mesele. Cozulmedigi halde bizi bosanmaya kadar getirdi. Nerdeyse yuz goz olduk esimle. Kaynanamgile asla hakkimi helal etmiycem benim arami esimle bozduklari icin. Birde esim annesine soylemezde ben soylersem esim beni tutmuycak gibi duruyo. Benimle konusmaz yuzume bile bakmaz diye de cok korkuyorum
Kaynanam benim mutsuz oldugumun farkinda ama kendi mutlu oldugu icin beni dusunmuyo. Ama ben onun anlamasini istiyorum. Butun cocuklari evli ve cok uzakta degiller 1 haftadan fazla kimsede kalamiyor. Bize yarimsaat uzaklikta olan kaynimda sadece 6 ay boyunca 1 gun laldiSizin işiniz çözülmez. Ömür boyu böyle gider, hiç umut etmeyin boşuna.
Asıl suçlu eşken hakkınızı kayınvalideye helal etmiyorsunuz, aranızı bozan o değil asıl eş.
Eşinizin umrunda değil, sizde de onu kaybedecek cesaret yok.
Alışmaya, kayınlarınızı sevmeye çalışın bari.
O da beni seviyo biliyorum eminim. Gorevden her geldiginde bana sarilip agliyo. Seni cok ozledim diyo. Ama annesinide cok seviyo ve kiyamiyoseni sevmeyen adamla birlikte olma derim gencligine yazik mecbur degilsin
sevgi bu degil ask bu degil, evlillik hic degil
Neden kalamıyor peki oralarda, sizin eve yerleşmiş çünkü kendi evi artık orası, buna izin veren eşin.Kaynanam benim mutsuz oldugumun farkinda ama kendi mutlu oldugu icin beni dusunmuyo. Ama ben onun anlamasini istiyorum. Butun cocuklari evli ve cok uzakta degiller 1 haftadan fazla kimsede kalamiyor. Bize yarimsaat uzaklikta olan kaynimda sadece 6 ay boyunca 1 gun laldi
Neden akil vermeyip duzeltmemi saglamayasiniz ki. Benimle birlikte burda ayni durumda olan cok kisi var. Diger sayfalarida okuyup ne yapmak istedigimi anlayabilirsiniz. Sonucta burasi kadin kadina sohbet sitesi. Bana burda cok yardimci olanlar var. Isterseniz siz olmaya bilirsiniz. Kesinlikle mecbur degilsinizo halde sarın kundaklara şikayet etmeyi kesin.
sizin kendinize yapmadıgınız iyiligi biz buradan akıl verip nasıl düzeltelim.
o zaman sizin için yapılabilecek bir şey yokOyle ama yuvami hic bozmak istemiyorum. Esimle evlenmeden once agzimin icine bakardi o kadar duskundu ki bana surekli arardi saatlerce konusurdu. Gezerdik falan. Aslinda biz hic kavga etmiyoruz. Ama tek kavga ettigimiz konu bu mesele. Cozulmedigi halde bizi bosanmaya kadar getirdi. Nerdeyse yuz goz olduk esimle. Kaynanamgile asla hakkimi helal etmiycem benim arami esimle bozduklari icin. Birde esim annesine soylemezde ben soylersem esim beni tutmuycak gibi duruyo. Benimle konusmaz yuzume bile bakmaz diye de cok korkuyorum
Bak imalarda bulunma , laf sokma , sesiz ol soru sorulmadıgı sürece kocanla , kv ve kp hiç konuşma genelde çocugunla odanda takıl hazır yatagı ayırmış kocan al çocugu yanına kocan gitsin anasının yanında yatsın . yaz tatilinde ailenin yanına git ve gitmeden önce görümcenle konuş , eşinden uzaklaş ona ondan vazgeçebilecigi hissettir . Emin ol ima ve laf sokmak etkili yöntem degil ve kendini çalışmaya hazırla ailenede söyle arkamda durmak zorundasınız diye konuş . Yani benim sana verebilecegim tavsiyeler bu allah yardımcın olsun .Evet kocamla tartistik. En son bu konuyu tekrar actigimda yanimda bile yatmadi. O yuzden esime cok kirginim ve ona karsi iyi hicbisey yapmiycam, konusmuycam. imalarda buluncam sadece.
Aynen kaynim cok sert bir insan. Orda rahat edemiyolardi kanepede yatiyolarmisti ama benim evime yatak aldilar kendileri icin ve kaynim buna kesinlikle izin vermezdi esim izin verdi. Zaten diyomustu ben bunu evlendigimde ogrendim. Esimden icin evlensin oraya yerlesicem yatak alcam falan diyomustu esimde mutlu olutomus bunlari duyduguna. Kendi evlerinde dogalgaz olmadigi icin sadece kislari kaliriz diyolardi ki o kadar insan dogalgazsiz nasil yasiyosa sende yasa. Eskiden nasil yasiyodun. Bunlar hep bahane ve ilcede bahceleri olmasa onu ekmek zorunda olmasalar bizden hic cikmayip o evide kapatip yanimiza yerlesirler bazen diyodu bahcede cok yoruluyorum artik ekmek istemiyorum o evide kapatip buraya yerlesmek istiyorum diye. Esimde anne bencese kendini yorma kapat orayi gelin burda kalin diyolardi.Neden kalamıyor peki oralarda, sizin eve yerleşmiş çünkü kendi evi artık orası, buna izin veren eşin.
Eskiden diğer oğlundaymış değil mi siz evlenmeden önce, belli ki orada rahat edemedi, gelinden veya öteki oğlundan yüz bulamadılar sizin eve yerleştiler, yoksa niye düzenini bozsun.
Senin mutsuz olmanı eşin önemsemezken kaynana niye önemsesin?
Bak canım hayaller ve hayatlar diye bir realite var.Neden akil vermeyip duzeltmemi saglamayasiniz ki. Benimle birlikte burda ayni durumda olan cok kisi var. Diger sayfalarida okuyup ne yapmak istedigimi anlayabilirsiniz. Sonucta burasi kadin kadina sohbet sitesi. Bana burda cok yardimci olanlar var. Isterseniz siz olmaya bilirsiniz. Kesinlikle mecbur degilsiniz
Kayinlarimin hepsi benden once evlendiler zaten en kucuk esim yani bunun sonu yok. Ya bosancaz ki hic istemiyorum ya da konuscaz kaynanamla bu meseleyio zaman sizin için yapılabilecek bir şey yok
ben sanmayın burdan klavye başında yaşamadan yazıyorum
aynı şeyleri ben de yaşadım
siz birde ayrı eve evlenmişsiniz size resmen kumpas kurup kaynana kayınpeder yanınıza yerleşmiş
ben duble salak yüzde yüz haksız ben gittim kaynana evine evlendim düşünün ben haksız yani
ama ne yaptım, sıkıldım bunaldım kaynana ile yaşayamayacağımı anladım
başta oturmayı kabul ettiysem senet mi imzaladım ? başta bir hata yaptım diye ömür boyu çekmeye mecbur muyum ?
kazayla insan ölüyor , yanlış karar verdiysem geri dönülmez yola mı girdim dedim
eşimle konuştum kavgalar ettik falan
ben bir de hemen hamile kalmıştım
en sonunda ben dedim bu evden gideceğim , ister kocamla çıkarım ister yalnız çıkarım ama bu evden gideceğim
baktı kocam çok kararlıyım
çocuk doğdu bir haftalık lohusayım daha dikişlerim düzelmedi arkama bakmadan eşyalarımı bile toplamadan çıktım o evden
ben sizde bu kararlılığı göremedim
kendi kendinize sızlanmakla olmaz
kurtulacağınızı da sanmıyorum
arkadaşın dediği gibi kaynananızı kayınpederinizi , kayınlarınızı falan sevmeye çalışın artık gül gibi geçinir gidersiniz
he belki kaynınız evlenir kaynana kayınpeder yeni geline sarar bi umut bekleyin siz
Cok haklisiniz gercekten ama elimden baska bisey gelmiyor. Ya konuscaz halletcez ya da bu evlilik dediginiz gibi artik yurumeyecekBak canım hayaller ve hayatlar diye bir realite var.
Bu insanlar anlayış denilen medeniyetten uzak ise demeyle DÜ-ZEL-MEZ
düzelecek olsa şurada yazıp çizmezdi çogu kişi.
Dişiniz agrısa yazarsınız
çözüm basit ilaç kullan geçer deriz.
Beni çok seviyor kıyamıyor dediginiz insan sırf annesi ona hizmet etti diye sen neden kalkıp yapmıyorsun diyebiliyorsa bunun adı sevgi midir ?
Bu mudur sevgi ?
İki aglayıp seni özledim demekle sevgi gösteriliyorsa ben yerden göge haksızım.
Aldatılan kadınların hikayelerinde bile bu kocaları hep karılarını sevdiklerini söylüyor ama aldatmaktan da geri kalmıyor nedense
Bilmiyorum sevgi bana çok farklı bir anlam ifade ediyor.
ama senin ne dediğin belli değil kiKayinlarimin hepsi benden once evlendiler zaten en kucuk esim yani bunun sonu yok. Ya bosancaz ki hic istemiyorum ya da konuscaz kaynanamla bu meseleyi
Sinirlendiysem seni düşündügüm için kayınvaliden, kocan o kadar kurnazlar ki senin sürekli seviyorum demen bir şeyleri çözüme kavuşturmuyor işte anla.Cok haklisiniz gercekten ama elimden baska bisey gelmiyor. Ya konuscaz halletcez ya da bu evlilik dediginiz gibi artik yurumeyecek
Cok tesekkur ederim. Artik zaten bi sekilde esime vazgecilmez olmadigini ve ondan vazgecebilecegimi belli etmeye basladim. Cunku artik ona karsi iyi olmak saygi gostermek gelmiyo icimden. Bunlari zorla yapmaya baslamadim. Icimden gelerek yapmaya basladim. Ve evet calismaya basliycam. Gorumcemle konusmuycam. Cunku zaten olanlarin farkinda karsi cikmak istese beni dusunse zaten yapardi bu zamana kadar. O yuzden kendim bi sekilde halletmeye caliscamBak imalarda bulunma , laf sokma , sesiz ol soru sorulmadıgı sürece kocanla , kv ve kp hiç konuşma genelde çocugunla odanda takıl hazır yatagı ayırmış kocan al çocugu yanına kocan gitsin anasının yanında yatsın . yaz tatilinde ailenin yanına git ve gitmeden önce görümcenle konuş , eşinden uzaklaş ona ondan vazgeçebilecigi hissettir . Emin ol ima ve laf sokmak etkili yöntem degil ve kendini çalışmaya hazırla ailenede söyle arkamda durmak zorundasınız diye konuş . Yani benim sana verebilecegim tavsiyeler bu allah yardımcın olsun .
Evet farkindayim biz bir aile hicbir zaman olamadikSinirlendiysem seni düşündügüm için kayınvaliden, kocan o kadar kurnazlar ki senin sürekli seviyorum demen bir şeyleri çözüme kavuşturmuyor işte anla.
Evliliğini bitir demiyorum ama bu duruma daha detaylı yaklaşıp davranman lazım.
Özel hayat denilen şey bile kalmamış ki evliliğinizde sevip sevmemek degil mesele mesele aile kavramının nasıl bir şey olduguna dair ufak bir bilginizin olmasına dahi imkan tanımamaları, anlıyor musun ?
Size yemin ederim daha yeni esime bu sıkıntıyi tekrar anlattigimda o da bana ayni seyi soyledi. Ya bu deveyi gudecen ya bu diyardan 0 fidecen dedi