Merhaba adim Su. 22 yasindayim ve 6 aylik evliyim. Bende evlenip yurt disina gelin gittim. Esim yeni ev aldi ve insaat halinde ve anahtari 5. ay yani mayista verecekler. Burada kiralar cok yüksek. bende 9 ay kira verecegimize kayinvalimle beraber otururum o parayla evimizin esyalarini aliriz düsüncesiyle kisa süreli birlik oturmayi kabul ettim. Ama etmez olaydim. Ben konusmayi seven herseye gülümseyen bir insanim. Kayinvalidemde surati asik hic konusmayan inatci kendi bildigini okuyan, yapilan iyilikler görmeyen görsede en ufak bir hatada herseyi silen bir kadin. Esi 8 sene önce vefat etmis ve burada 2 cocugu ve kendisi hayatlarini devam ettirmisler. Kayinvalidem 30 senelik evliligi boyunca kocasini sadece 10 yil görebilmis sonrada vefati gerceklesmis. Esimi kocasi hayat arkadasi yerine koymus herseyini onunla paylasir ondan izin almadan haraket etmez. Nasil ki ben bu eve geldim bana karsi sözlü olarak birsey demesede fiziksel olarak beni bu evde istemedigini belli ediyordu. Belki diyeceksiniz her gelin ayni seyi söylüyor ama inanin söyle bir gercek var kayinvalidem oglunu benden kiskaniyor ve beni kendine kuma olarak görüyor. Ne zaman esimle gülsek yada sessiz bir skilde konussak hep imali laflar söyleyip huzurumuzu bozuyordu. Burda yazamadigim o kadar cok sey yapti ki bana.. Her neyse evliligim ilk aylarini bana zehir etti onun yüzünden ne esimi bildim nede evliligimi. Her gün gözümün yasi inmez oldu Stresten yüzüm sivilce basti saclarimda beyazlar cikti. Oysa ben ona ilk geldigim günlerde dedim ki bana anne ol ben sana evlat olurum. Ben evlenmeden önce tek tük yemek yapar binbir nazla temizlik yapardim. Buraya geldim temizligi beraber yapiyoruz yemegi internetten bakip bakip yapiyorum. Esim, kaynim eve gelen misafirler yaptiklarimi cok begenir ve beni hep överler ama kayinvalidem 1 gün olsun ne benim yüzüme karsi nede diger insanlara beni övecek takdir edecek tek bir kelime bile etmemistir. Benim burada kmsem yok dil bilmem yol blmem. Onlara muhtacim b nevi. Kursa gidip eve geliyorum. Kayinvalidem isten gelir ev temizlenmis yemek yapilmis cayi demlenmis olur ama genede memnn olmaz. Birgün okuldan geldim bir kadinla konusuyor sessizce benim geldigimi duymadi ve konusmasina devam etti. kadina aynen sunlari söyledi. yemegini yapiyorum camasirini yikiyorum yatagini yorganini temizliyorum ben lnü sira hizmetcilik yapiyorum oda aksama kadar keyif catiyor. Hic birsey yapmadan iceri girdim esime o güne kadar annesinin yaptigi hic birseyi söylememistim ama dayanacak gücüm kalmadi ve ona olan biteni mesajla anlatip gönderdim. hemen annesini aradi o kiz sen memnun ol diye neler yapiyor sen elin insanina onum sikayet ediyorsun deyip bagirmis oda ben ondan güler yüz bekliyorm falan dedi esimde sen ona birgün olsun güler yüz gösterdin m ki oda sana göstersin demis ve telefon kapatmis. hemen yanima geldi ve bana yemedin icmedin yetistirdin ki dedi. bende dayanamayip patladim ve ben senin kadar nankör bir insan görmedim ben sana bun bunu yapmiyormuyum deyip yaptiklarini siraladim. bana bir hata yaptim ölmüs kocamin üstüne yemin ederim bir daha yapmayacagim dedi hic birsey demedim ve cikti odadan. kayinvalidem öyle bir insan ki tarifi bile mkansiz. burada cöpler geri dönüsüm icin ayristirirliyor. plastik siseler camlar teneke kutular farkli yerlere yemek artiklati ayri konteynera digerleride baska olmak üzere atiliyor. ve camasir makinasi. büyük binalarin binaya ait evin en alt kismnda camasirligi ve binaya ait camasir makinasi var, kayinvalidem oranin daha ucuz oldugun düsünüdügünden camasirlarini kartla orada yikiyor. her neyse bana 2 ay bunlarin ne yerini gösterdi nede nasil yapacagim söyledi. siseleri atmaya gittiginde ya evden sessizce cikar geri döndügünde siseleri atmaya gittigini söyler yada haberlli giderdi ondada ben geleyim dedigimde yok soguk sen gelme yok sen otur sun yap ben iki dk atar gelirim bilmem ne laflariyla cikar giderdi. ayni sey makina icinde gecerliydi. Eve esya aliriz örnegin sorarim bunu begendim sence nasil ben ne karisirim beni ne ilgilendirir oturacak sizsini gibi laflar söyler ama sormadigimizda da ben yokmusm gibi davraniyor bana danismiyor benm fikrimi almiyor der. gecen gün regl oldum ve karnim agridigindan kurstan sonra eve geldim yemek hazirladim beraber yedik ve ben yatacagimi söyleyip odaya girdim. benden yarim saat sonra kalkti ortaligi doktü ( temizlik hastasi ) bende hic sesimi cikarmadan uyumaya calisiyordum. aradan 1 1,5 saat gecti ben yaptigi gürültülerden uyandim o sirada benim icin beddua ettigini duydum Senden doganda sana atsin dedi ve sonra biraz daha soylenip sustu. öyle cok sinirlendim öyle cok zoruma gitti ki ama kalkip birsey desem laftan anlayacak biri degil. o ne derse desin kötü ben olacaktim. sustum bi süre sonra hic birsey olmamis gibi odadan ciktim ve sanki bana beddualar söyleyen o degilmis gibi benimle konusmaya calisiyordu. Bende onun yaptigi gibi aptali oynadim ve sohbet ettim. esm bile bir sorun oldugunda benden özveride bulunmami ister. bana dedigi sey su " annemi sunca zamanda birazda olsa tanidin ben ona bunlari anlatsam anne söyle yap böyle yap desem anlayacak mi Hayir o yüzden senden istiyorum bunlari " der. neyse daha cook sey varda.. Hee seviyormuyum hayir zerre kadar sevmiyor ama sirf esimin mutlulugu huzuru icin ona hakketmedig halde iyi davraniyorum. Gün sayiyorum 2 ay sonra kendi evime cikiyorum. Kafami yemeden kurtulsaydim sundan..