Kaynanam sizce bize karışıyormu?önemli lutfen okumadan gecmeyın

MakeupAyla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2019
130
-36
26
37
Merhabalar ablalarım kardeşlerim tüm sorunlarıma kah kızsanızda kah ıyı nıyette gostersenız her ne olursa olsun tesekkurlerımı sunarak söze başlamak ıstıyorım.yazım hatası yapıyorum malesef turkcem kıt.çunku konuşma diliyle yazıyorum nokta vırgul yapmıyorum.kökenimi yazarsam tanıdık bırılerı cıkar dıye yapamıyorum sımdıden yıne ozur dılıyorum elımden geldıgince yazım hatalarına dıkkat edıcem.başlıyorum anlatmaya..

Aslında bı dert değil ancak benım kaynanamın bu dedıgı canımı sıkıyor.bugun oturuyoruz ev kalabalık herkes var , konu paradan pahalılıktan, ev fıyatlarından market fıyatlarından cıktı.kaynanamda bunun uzerıne bana kızmayın sımdı cocuklar ama bırıktırın paranızı harcamayın artırın dıyo elaleme ozenmeyın kım napmıs bakmayın bırıktırın kenara atın dıyo.kımse yanıt vermedıde ona.ıkı oglu ıkı kızı var kaynanamın.hepsıde ev araba almıs borx odeyen bırı bankacı bırı mutayıt bırı memur bırı eczacı adamlar ınsanlar yanı.bu devırde evını gecındırdıgın yetmıyorda bıde nasıl kenara atıcan.ornegın? Bız araba ve ev taksıdı oduyoruz bebeğede herseyın en ıyısını almaya calısıyoz maası baya ıyı esımın ama bazen eksiye dusuyoruz.ben aılemden böyle gormedım kımseyı kucumsemek ıcınde demıyorum kızmayın.geldıgım yerde babam sozu gecen malı mulku olan bı beydi ben cocuklugumda kımse gıtmezken yılbaslarında kayağa gıderdık dusunun yanı kac sene oncesınden bahsedıyorım ılk okula gitmezken.kaynanamlarda fakırlık cekmısler cok cımrı yanı cok tutucu asırı.kaynanamında 4 cocugu var hepsı haaa haa deyip gecıyo buna bı benım esım anasının dedıklerı dogru dıyen tip.hepsı esıyle gezıyo kımsenın umru degıl kadının dedıklerı..benım esım asosyal gezmez etmez bı hafta yalvarırım oyle cıkar zaten bıde artırın elaleme ozenmeyın diyo ozenmıyorumda anam gencız kazanıyo esım yenı yılda zam gelcek sanane abı sananeee sonra buda haklısın anne dıcek hepten ben sınır oluyorum ya.cok ıyı cok saf bı kadın ama bu huyu var delı oluyorum ne zaman gorse paradan laf acılsa ılla bunu dıyo.benım tutumlu olmada sorunum yok.ama zaten bısı yapmıyoruz ayda alemdedemı cıkmayalım anlamadım.ev ıs ev ıs cocuk onlara git annemlere git arada mahallede yuru parka yuru markete git onun hayatı bu.benımde aılemde gordugum hayat bu degıl.bıgun tersıme gelcek bı laf etcem uzulcek kadında neyse aramız bozulmasın hadı saygısız degılımde.diyesım varkı ulan senın oglun zaten anormal derecese ev kusu kımseyke bıyere gitmez karımla soyle bı yerde kahve cay ıcelım demez bız kaşta yasıyoruz turkıyenın en guzel yerı sen ne para artırmaktan bahsedıyon dıcen ozur dılerım ama sıze acıyorum suan ıcımı.
Dıger çocuklarının umrunda degıl dedıgı laflae.sımdı bakın ablam var sevdıgım yılbasında yer ayarlamıslar bı yerde oraya gıtcez ıkna ettıler esımı gıttıkten sonra dıcek gıtmeyın para bırıktırın cocugunuz gelecegınızı dusunun bı suru laf ogluna dıcek ha der..oda anasına korkuyo ona buna para verdık demeye bız o kadar para ona vermedik diyo.verdık de verırız de keyfımız de.bıtane oglu var karıstırmıyo terslıyo anasını.ne guzel esıme karsı tam sıcaklık gelıyo opuyom adamı ıltıfatlae edıyom kanım kaynıyo bu kadın böyle laf edıyor ben sınırlenıyorum soguguyorım ya.benım esımın huyu aynı anasının huyu zaten.sorsan dıyo bende gezmeyı sevıyorum hayatım dıyo bok sevıyon dıyesım gelıyo sevende böylemı olur yanı..bu arada borcunuz varmıs demeyın varkende gitmezdı esım.sevgıler

Kadınla ne alakası var?
Dört kardeşler sadece eşim böyle diyorsunuz ee hepsini aynı ana,baba yetiştirmiş demek ki sizin eşiniz asosyal zaten kendi isteği ile.
Oraya,buraya gitmek isteyen insanı annesinin dediği harcaman kuzum biriktirin sözü tutmaz. Ki diğerlerini tutmamış He deyip geçiyorlarmış.
Keşke evlenmeden önce eşinizin durumunu fark etseymişsiniz.
Konu eşiniz çünkü.
Olmıyorsa da ayrılın çalışın,kazanın, çatır çatır kimseye karıştırmadan yapın kendiniz gezmelerinizi,tatillerinizi

Sorun kv de değil eşiniz zaten gezmiyormuş. Yaşlılar böyledir biriktirin edin der bana çok sıkıntı gelmedi. Ha aldığına gittiğine geldiğine niye aldın niye gidiyorsun diyorsa sıkıntı.

Kayınvalidenizin para kıymeti bilin biriktirin demesinde ben sorun görmedim. Bizde kültürel bilinç olarak işleniyor biriktirme huyu. Yaşlılarımız kefen parası diye muhakkak bir çeyrek bir cumhuriyet altını saklamaya gayret eder. Böyle yaşamış böyle görmüşler.

Eşiniz gezmeyi sevmiyorsa kayınvalidenizin suçu yok. Ama buna rağmen eşinizle kendi düzeninizi devam ettiriyorsunuz anladığım kadarıyla. Yılbaşında tatile gideceğinizi yazmışsınız. Eşiniz bu planı ailesine söyler ama harcadığı parayı tam söylemeyebilir hesap vermek zorunda değil zaten. Bazen annemin beğendiği kıyafetlerim oluyor bana soruyor kaça aldın nereden aldın vs diye. Ben bile bir kıyafete şu kadar para verdim demeye çekiniyorum anneme. X kadar diyip geçiyorum.

Hep her fırsatta soyluyo bunu ben rhtsız oluyorum cımrı oldugu ıcın ve ogluda ona cektıgı ıcın.benım aılem demıyo cnku hayat pahalı zaten he deseler ben cvp verırım buraya yzdıgım sekılde ama kaynanaya denmez ıste saygıdan o kadar.

Dogru dıyosun

Benim babamda birikim muhabbetini fırsat buldukça yapar ne var bunda?
Kadın size özel değil tüm çocuklarının olduğu yerde söylüyor üstelik. Diğerleri umursamıyor ama esinizin umursuyor ve zaten gezmeyi sevmiyorsa suçu onda arayın.
Eşiniz harcadığ parayı ayrıntılarıyla annesine söylemek zorunda da değil ayrıca.

Kayınvalidelik bir durum göremedim. Varsa sorun gezmeyle ilgili kocanızda.

O kadar haklı bı cvp kı bazen dıyorum kronık rahatsızlıma ragmen yapım bısı en azından evde paketleme olur o bu olur kendım harcıyım kendı paramı yıyım dıye.ya onun akıl vermesını ben anormal gormuyorum aslında ama zaten esım bellı yanı gıdıp bıde benım gormedıgım yerlerdede neler dıyo kımbılır sınır oluyorum esım esnek olsa bu konuda kadın konussun dıcemde ıste..

Genel anlamda her konuda cok ısrarcı ve mudahalecı cocuklarıyla bozmus kafayı o nedenle huyları genel anlamda bana sacma gelıyor yoksa bırıktırın demede bısı yokta ıste akıl verıyo devamlı esımde ona meyıllı oldugu ıcın gıcık oluyorum

Kayınvalideniz kötü niyetli değil. Hepsine tavsiye veriyor, bir tek eşim ciddiye alıyor diyorsunuz.
Siz de eşinize güzellikle anlatın, biz niye hiçbir yere gitmiyoruz diye şikayet ederek değil, örneğin bir plan yapıp; şurada çok eğlenebiliriz şeklinde onu da özendirerek.
Bakın asosyallik de bir karakter meselesi. Ben de asosyalim ve eşim gezme delisi.
Ne zaman bana bir yere gitmekten söz etse beni sıtma tutuyor. O da alıştı, önce oranın güzel yanlarını ve benim ilgi alanıma girebilecek kısımlarını anlatıyor. Özendiriyor ve gidiyoruz.
Yani siz öyle bir hayattan geldiniz diye, eşiniz de size birebir uyum sağlayacak diye bir kaide yok.
Sonuçta farklı kültürlerde yetişmişsiniz. Ama siz burada yazarken bile argo - sokak jargonu kullanıyorsunuz. Eşinizle de böyle iletişim kuruyorsanız, daha da içine kapanır.
Bence ılımlı bir yaklaşım çok önemli. Yapıcı olmak ve hem eşinizi, hem de ailesini olduğu gibi kabul edip, beğenmediğiniz noktalarda da mesafe koyarak yaşamınızı devam ettirmeniz gerekir.

Eşinizden sürekli para ister o zaman anlarım da sizden maddi beklentisi yoksa sadece sizin iyiliğiniz için söylüyorsa dert edecek bisey yok yani. Salın bi şu kaynanaları. Her dediğinin altında bisey aramayın. Yokluk görmüş ve size nasihat veriyor sadece.

Yok asla onunla konusurken böyle konusmuyorum ıcımı doktum dokerken oldugu gını yazıyorum genelde de yok saygısızlık asla yapmam ne esıme ne kaynanama

Ya neler yapıyorum gıdıcemız yerın parasını ben oduyorum o böyle bılmıyoda dıyom arkadas ısmarladı ayağına gıtmedıgı ne luks restoran nede tatıl kaldı ama bes senede bunlar uc dort kere oldu beleş oldugunu bılerek bıle gıtmıyo gıtmeyelım bısfer fln dıyo ne bıleyım esımın bu denlı oldugunu bılemedım basta bılsem evlenmezdım . Benden sakladı hep

benim kayinvalidem de boyle der hep. ama bana da der, kizina da der, ogluna da der. yaslilar konusur boyle. bosuna kendini doldurup kinlenme. sen kaynanaya degil de esine bak, onu alistirmaya calis. herseyi oldugu gibi soylemek zorunda degilsiniz annesine. eger ogrenmemesi gerekiyorsa, bilmesin bazi seyleri

Sizce konu sahibi bu önerinize sıcak bakar mı ? Adam asosyal değil , yorgun. Kaynak gözüm değil tabi ki ; eski konular.

Aslında sizin sinir olduğunuz kisi kv değil eşiniz.
Eşinizin asosyal olmasına, gezmemesine falan takıyorsunuz . Kv de ortaya konuşsa bile onu suçluyorsunuz.
Bi sorun varsa eğer ortada o da kv değil eşiniz.
Onu ikna edin bu kadar gezmek para ezmek istiyorsanız. Kv napsin yani
Benimde babam annem kv kp hepsi aynı şeyleri söyler. Ne kadar kazandığın değil, ne kadar harcadığın ,parayı tutup tutmadığın önemli der hatta babam .
Kusura bakmayın kv ye haksızlık ediyorsunuz.

Instagramı var orda goruyo saklasakta.annemde oyle dıyo sen alıstır dıyede bakalım gorcez nasıl alıscak neler olcak iişte esım agzıma baksa kayınvalıdemı takmıcamda esım onun aynısı olunca ıyce kanına gırıyo dıye kızıyorum yoksa kadın ıyı kotu dersem carpılırım

Sizce konu sahibi bu önerinize sıcak bakar mı ? Adam asosyal değil , yorgun. Kaynak gözüm değil tabi ki ; eski konular.
Yok bacım asosyal tembel ve uyusuk anası ve kendı dıo bebekken bı yatarmıs dort bes uyurmus cocukkende uyusukmus ve asosyal cıddı cıddı ama suan zaten ısınden dolayı hem kafa hem beden yorgun o ayrı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…