- 19 Kasım 2016
- 1.134
- 1.665
- 133
- 33
- Konu Sahibi rockametist
-
laf sokmaktan cok sitem gibi algiladimMerhaba,
5 senelik evliyim ve evlendiğim günden beri kaynanam hep laf sokar ve bunu yaparken de hep güler hatta kahkalar atar. Başlarda hiç takılmazdım ama artık pskolojimi bozmaya başladı. Görünürde hiç bir şey yok ama sonra dediklerini düşününce bana nasıl laf soktu, ben niye birşey diyemedim diye kendimi yiyip bitiriyorum. Örneğin dün şöyle bir telefon görüşmesi geçti aramızda:Başka bir şehre haftasonu için kalmalı gezmeye gittik. Gitmeden önce eşim haber vermiş biz gidiyoruz haftasonu yokuz diye, o da beni niye götürmiyorsunuz ben de gelmek istiyorum demiş, eşimde gelemiyeceğini söylemiş. Neyse dün beni dönüş yolunda aradı, yok bende gelmek istedim beni götürmedi oğlum, yok sana deseydim sen beni götürürdün değil mi, yok ben onu çocukken gezdirdim şimdi de o beni gezdirmeli falan şaka gerçek birçok şey söyledi. Yapım itibariyle birşey demiyorum, gülüyorum geçiyorum arkasından yine aynı konuyu açıyor. Bu biz her gezmeye gidince oluyor, beni de götürün diyor bizden yüz bulamayınca takılıyorum size diyor. Annem şehir dışından bize gelsin veya biz kalmaya gidelim hep huzursuz oluyor, bunu laflarıyla hissettiriyor. Eşime söylüyorum oda arada kalıyor, takılma diyor ben halledicem diyor ama o söylesede dinlicek bir tip değil kaynanam. Hep ağzında gelin muhabbeti ve hep gelinim çok iyi ben memnunum diyor göz boyamak için. Sizce gelinini seven bir kaynana sürekli laf sokup bundan mutlu olur mu?Cevap vermek mi lazım yoksa gülüp geçmek mi lazım arada kaldım(
Aynen ya laf sokmalarna sinir oluyorum benm konum kapanmıştı bi süre giremedim cvpta veremedm aynı ddurumdayız hala belki daha kötü en iyisi mesafe koymak ben evi taşıdımMerhaba,
5 senelik evliyim ve evlendiğim günden beri kaynanam hep laf sokar ve bunu yaparken de hep güler hatta kahkalar atar. Başlarda hiç takılmazdım ama artık pskolojimi bozmaya başladı. Görünürde hiç bir şey yok ama sonra dediklerini düşününce bana nasıl laf soktu, ben niye birşey diyemedim diye kendimi yiyip bitiriyorum. Örneğin dün şöyle bir telefon görüşmesi geçti aramızda:Başka bir şehre haftasonu için kalmalı gezmeye gittik. Gitmeden önce eşim haber vermiş biz gidiyoruz haftasonu yokuz diye, o da beni niye götürmiyorsunuz ben de gelmek istiyorum demiş, eşimde gelemiyeceğini söylemiş. Neyse dün beni dönüş yolunda aradı, yok bende gelmek istedim beni götürmedi oğlum, yok sana deseydim sen beni götürürdün değil mi, yok ben onu çocukken gezdirdim şimdi de o beni gezdirmeli falan şaka gerçek birçok şey söyledi. Yapım itibariyle birşey demiyorum, gülüyorum geçiyorum arkasından yine aynı konuyu açıyor. Bu biz her gezmeye gidince oluyor, beni de götürün diyor bizden yüz bulamayınca takılıyorum size diyor. Annem şehir dışından bize gelsin veya biz kalmaya gidelim hep huzursuz oluyor, bunu laflarıyla hissettiriyor. Eşime söylüyorum oda arada kalıyor, takılma diyor ben halledicem diyor ama o söylesede dinlicek bir tip değil kaynanam. Hep ağzında gelin muhabbeti ve hep gelinim çok iyi ben memnunum diyor göz boyamak için. Sizce gelinini seven bir kaynana sürekli laf sokup bundan mutlu olur mu?Cevap vermek mi lazım yoksa gülüp geçmek mi lazım arada kaldım(
nedir çektiğimiz cadı gelin olsak kıymetli oluruzda sessiz sakin kalmaktan oluyor galibaAynen ya laf sokmalarna sinir oluyorum benm konum kapanmıştı bi süre giremedim cvpta veremedm aynı ddurumdayız hala belki daha kötü en iyisi mesafe koymak ben evi taşıdım
içimi okumussunuz. Ya kızı yok, kızı gibi olayım diye kırmamak adına agzımı acmıyorum ama kıymet bilmiyor.
Dogrudur canm eltilerime telefonlada yapıo ama beni aramaz bnde aramam çokta tınn çocuklu olanları arıyo benm çocugum yok dye aramıo kendi bilir bundan böyle mesafe olacaknedir çektiğimiz cadı gelin olsak kıymetli oluruzda sessiz sakin kalmaktan oluyor galibaaslında biz haftada bir iki haftada bir falan görüşüyoruz ama illaha yüzyüze değil, telefonlada yapıyorlar.
Merhaba,
Sende lafini saka yollu sok ben oyle cozdum. Ayni durum bendede varMerhaba,
bende soğumaya başladım eski sevecenliğim samimiyetim gidiyor. Gülüyorum ama içten değil,sırf eşimin morali bozulmasın diye rol yapıyorum ama nereye kadar. Biranda mesafede konulmuyor. Gormek istemiyorum ama mecbur gidip gelmek zorundayız.Şıppp demiş benimkinin burnundan düşmüş sanki ben açmışım konuyu yaaa duygularıma tercüman olmuşsunuz. Ama ben sanırım sizin kdr tahammül edemiyorum ve bir kaç kavgamız oldu ben direkt yüzüne söyledim yinede sonuçta bir değişiklik yok. Çok soğudum kendilerinden uzaklaştım... sevemiyorum artık. Yakın olamıyorum elimde değil. Kaynananızda bir problem göremedim diyenlerde olmuş ama bunlar biriktikçe birktikçe insanın paikolojisi bozuluyo artık hızursuz oluyo. Görmek dahi istemiyo.
[herkesn yanında beni över eder banada der memnunum die ama başkasının yanında başka türlü anlatır :) bizimkinin dili sivri çat çat sokar lafı oturursun ama sonunda cozladım kocamla aramı bozdu 1 deil 2 deil yani geçenlerde söyledm herşeyi. 4 kardeşi var onlara gittiğimizde ablamız nerde die soruyolar sanki beraber yaşıyoruz. onu götürmesek kendi bi tuhaf hallere gidiyor. o yüzden hiç gitmiyorm onlarada. beni değil ablalarını görmek istiyolarsa madem görsünler dedim yani. geçen gün kaynanamın başkasına anlattığı şeye hele 1.5 yıllık evliyim şok olursunz yani. balayına bizi o göndermiş oğlum nereye istiyosa oraya götür gençtir hakkıdır demiş benim içinkocamda anne öyle mi diyosun demş.
ya aynısı. bizde anneme falan gidersek kalmak için, tabi gidiceksin falan diyor izin verirmiş gibi gülüyorum ya ben sormuyorumki gidicez diyorum. Cat cat lafı sokmasına çok özeniyorum ayrı bir yetenek bence ya çocuğum yok ama hamilelik döneminde ve sonrasında ne olucak hiç bilmiyorum şimdiden sen doğur bana ver diyor gülüp geçiyorum eşim o zaman annesinin laflarına bakarsa yanarım
ya ev olayı bizdede aynı. Benim annem şehir dışında, onlar ise bize 15 km uzaklıkta sizinki gibi. Evimiz kira ve iş evime yakın tuttuk bilerek.Evlenmeden önce işim onların o tarafa yakın olsaydı o tarafdan tutardım ama sonra içlerine karısınca anladımki işim orda olsa bile uzaktan tutarım. O ise sürekli ileride yamacınıza gelicem diyip duruyor duymamazlığa geliyorum. Ev satın alma durumunda ise onlara yakın olmamazı istiyor. Neden?çünkü uzak olduğu için sık gidip gelemiyor. Ben ileride bu şehirden gidicem diyorum olmaz oğlum gidemez diyor gülüyorbenim annem bi sokak altımda oturuyor kaynanam arabayla 15 dk dolmuşla 2 vesaitlik yerde. ben babamla işe gidip geliyrm die kiradayken evi annemn yakınından tutturdular evi alırkende öyle aldırdılar hem çocuga bakarlar hem işe gider gelir die sağolsun kaynanam oturduğu yeri sevmediği için istemedi başta. şimdi başkasına anlatırken diyor ki çalışmasa yakınıma alırdım ama çalıştığı için öyle oldu diyor. halbuki ortada biş iyokken eşimle ikimiz ortak yerde otururuz diyorduk sanki ona danışıcam gibi. şimdi anneme yakınım içi rahat değil böyle bikaç laf söylendi duydum duymamazlıktan geldm ama en sonuncusunda zaten tartıştık. evi aldırdınız burdan bana laf etmeye hakkınız yok dedm. ekmeğim aşım annemden gelmio benm kocam var dedm. çıt yok. doğsun annem bakıcak çocuğa mecbur. eşim benm 1 ügn çalışıp bigün evde. bende haftada 5 gün çalışıyrm. evde olduğunda yürümeye falan başladığında götürsün annesine karşı değilim. ama eşimede dedm eğer ki ufacık bi sorun olur evi satıcaz iştende çıkarım kirada oturucam kendim bakarım habernz olsun dedm kaynanama dedim. en son yaşadığımı anlatsam kitap olurda çok uzun meselee :) ah ah işte huyuna suyuna göre bulman mümkün değill annem ah annem nasıl farklı bi kadınmıştaa haberim yokmiş evlenince anladım annem sessiz kimseyle uğraşma bide babannemle oturuyor . ama kayınvalidem maşallahı var..
ya ev olayı bizdede aynı. Benim annem şehir dışında, onlar ise bize 15 km uzaklıkta sizinki gibi. Evimiz kira ve iş evime yakın tuttuk bilerek.Evlenmeden önce işim onların o tarafa yakın olsaydı o tarafdan tutardım ama sonra içlerine karısınca anladımki işim orda olsa bile uzaktan tutarım. O ise sürekli ileride yamacınıza gelicem diyip duruyor duymamazlığa geliyorum. Ev satın alma durumunda ise onlara yakın olmamazı istiyor. Neden?çünkü uzak olduğu için sık gidip gelemiyor. Ben ileride bu şehirden gidicem diyorum olmaz oğlum gidemez diyor gülüyorbende annem kıymetini çok iyi anlıuorum.oda hep der hep kaynana saygılı ol, kocanın annesi, kocan seni tutmaz onu tutar der
aynen öyle.evet çok takılmamak gerek ama devamlı böyle olunca insanın sinirleri bozuluyor.herkes bir örnek vermiş ben de vereyim bir hafta önce kaynım nikahlandı o günün sabahı kvdem kahvaltı hazırlıyordu birden eveeet bugün bi oğlumu daha kaybediyorum dedi gülerek şimdi bunun neresnden tutarsan tut :) bu ve bunun gibi şeyler o an insanı demorilize ediyor. bu arada konu sahibi alışırsın .takılıp uzatacak şeyler var uzatmayacak şeyler var buna gül geç ama sana,ailene kişiliğine bir sey söyledğinde anında tak cevap zaten hemen toparlanıyor karşındakiÇoğu arkadaş he de geç diyor ama o isler öyle olmuyor 1 2 4 9 yapiyorsun en sonunda katılıyorsun sınır bozucu bir şey siz de aynısını yapın anca o zaman anlar
o dedğiniz oğlumu kaptın muhabbetide var bizde deaynen öyle.evet çok takılmamak gerek ama devamlı böyle olunca insanın sinirleri bozuluyor.herkes bir örnek vermiş ben de vereyim bir hafta önce kaynım nikahlandı o günün sabahı kvdem kahvaltı hazırlıyordu birden eveeet bugün bi oğlumu daha kaybediyorum dedi gülerek şimdi bunun neresnden tutarsan tut :) bu ve bunun gibi şeyler o an insanı demorilize ediyor. bu arada konu sahibi alışırsın .takılıp uzatacak şeyler var uzatmayacak şeyler var buna gül geç ama sana,ailene kişiliğine bir sey söyledğinde anında tak cevap zaten hemen toparlanıyor karşındaki
canım bizim annemizse onlarında annesi ama kız anneleri daha geride erkek anneleri hep böyle sanırım. gelini aldım bizim oldu daha önce sanki annesi babası yokmş gibi oğlu hala onun evindeymş gibi yaşamaya devam etme durumları var bunu onların anlaması lazım ama malesef ya anlamıolar ya işlerine gelmiyor..
münkünneşimde beni destekledi kaldı ortada. şimdide ben karışmıorm ne desem yanlış anlaşılıyor die konuşuyor aman duymuorum valla. eşimle hep annesi yüzünden kavga ettk oda bunu farketti eşimde çok şükür inş bi daha bişi olmaz... kusurua bakma uzun oldu içimi dökmeye çok ihtiyacım var çokkk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?