Kaynanam şaka altında her konuda laf sokuyor

laf sokmaktan cok sitem gibi algiladim

Aynen ya laf sokmalarna sinir oluyorum benm konum kapanmıştı bi süre giremedim cvpta veremedm aynı ddurumdayız hala belki daha kötü en iyisi mesafe koymak ben evi taşıdım

Aynen ya laf sokmalarna sinir oluyorum benm konum kapanmıştı bi süre giremedim cvpta veremedm aynı ddurumdayız hala belki daha kötü en iyisi mesafe koymak ben evi taşıdım
nedir çektiğimiz cadı gelin olsak kıymetli oluruzda sessiz sakin kalmaktan oluyor galibaaslında biz haftada bir iki haftada bir falan görüşüyoruz ama illaha yüzyüze değil, telefonlada yapıyorlar.

içimi okumussunuz. Ya kızı yok, kızı gibi olayım diye kırmamak adına agzımı acmıyorum ama kıymet bilmiyor.

Olunca oluyo olmayınca olmuyo bizimkinin de yok zaten olsa aman der içi cızşar annem bunları gördükçe gelinim gelince ben böyle yapmam naparlarsa yapsınlar mutlu olsunlar da diyo

nedir çektiğimiz cadı gelin olsak kıymetli oluruzda sessiz sakin kalmaktan oluyor galibaaslında biz haftada bir iki haftada bir falan görüşüyoruz ama illaha yüzyüze değil, telefonlada yapıyorlar.
Dogrudur canm eltilerime telefonlada yapıo ama beni aramaz bnde aramam çokta tınn çocuklu olanları arıyo benm çocugum yok dye aramıo kendi bilir bundan böyle mesafe olacak

Şıppp demiş benimkinin burnundan düşmüş sanki ben açmışım konuyu yaaa duygularıma tercüman olmuşsunuz. Ama ben sanırım sizin kdr tahammül edemiyorum ve bir kaç kavgamız oldu ben direkt yüzüne söyledim yinede sonuçta bir değişiklik yok. Çok soğudum kendilerinden uzaklaştım... sevemiyorum artık. Yakın olamıyorum elimde değil. Kaynananızda bir problem göremedim diyenlerde olmuş ama bunlar biriktikçe birktikçe insanın paikolojisi bozuluyo artık hızursuz oluyo. Görmek dahi istemiyo.

Sende lafini saka yollu sok ben oyle cozdum. Ayni durum bendede var

bende soğumaya başladım eski sevecenliğim samimiyetim gidiyor. Gülüyorum ama içten değil,sırf eşimin morali bozulmasın diye rol yapıyorum ama nereye kadar. Biranda mesafede konulmuyor. Gormek istemiyorum ama mecbur gidip gelmek zorundayız.

bu kadar olur yani aynı nerdeyse bizimkide ben geleyim demezde kendi bizim adımıa plan yapar bana demez oğluna der. oğlum oğlum oğlum görseniz. herkesn yanında beni över eder banada der memnunum die ama başkasının yanında başka türlü anlatır :) bizimkinin dili sivri çat çat sokar lafı oturursun ama sonunda cozladım kocamla aramı bozdu 1 deil 2 deil yani geçenlerde söyledm herşeyi. 4 kardeşi var onlara gittiğimizde ablamız nerde die soruyolar sanki beraber yaşıyoruz. onu götürmesek kendi bi tuhaf hallere gidiyor. o yüzden hiç gitmiyorm onlarada. beni değil ablalarını görmek istiyolarsa madem görsünler dedim yani. geçen gün kaynanamın başkasına anlattığı şeye hele 1.5 yıllık evliyim şok olursunz yani. balayına bizi o göndermiş oğlum nereye istiyosa oraya götür gençtir hakkıdır demiş benim için kocamda anne öyle mi diyosun demş. evet oğlum demş. o yüzden biz balayına gitmişiz gidecek olsalar bana sorcak deiller ama bn yönlendirdim diyor ay ben şokk kocama sordum öyle mi demiş die yani nasıl güleceğini şaşırdı ya ben çalışıyrm üni okumuşum cahil değilim ki senle mi bilcem balayını yani ama öyle değil o yönlendircekk ya görseniz hikaye uzmanı gibi. ben çok severim kaynanamı dahada çok severdm nişanluyken çok uyuşurduk. ama evlendik bu uyumluluğu çocuk gibi yönlendirmeye çalışmasıyla bozdu. benmde annem var eşiminde annesi yapcak bişi yok herkes durması gereken yeri bilmiyor. hamileyim beni krize soktular sonunda söylendm. evim ayrı olduğu halde yani bide. son zamanlarda biraz soğuğuz ne yalan söyleyim geçenlerde zaten diyeceğimi dedim ilk defa. sonrasında normal davranıyorum. sanki ben oğlluna kuma geldimde yani. takma sende canım benmde oğlum olsun ben böyle yapmıcam herksin kocası var ona sahip çıksın. oğluna kocası gibi aşık davranılması çok yanlış bişey ilerde biz gibi sorunlar çıkıyor işte anlatamıyorsun.. çok derse güzel dille söyle. ben güzel dille dicktm ama demeye gerek kalmadan bizi eşimle birbirine kattığı için dayanamadm

[herkesn yanında beni över eder banada der memnunum die ama başkasının yanında başka türlü anlatır :) bizimkinin dili sivri çat çat sokar lafı oturursun ama sonunda cozladım kocamla aramı bozdu 1 deil 2 deil yani geçenlerde söyledm herşeyi. 4 kardeşi var onlara gittiğimizde ablamız nerde die soruyolar sanki beraber yaşıyoruz. onu götürmesek kendi bi tuhaf hallere gidiyor. o yüzden hiç gitmiyorm onlarada. beni değil ablalarını görmek istiyolarsa madem görsünler dedim yani. geçen gün kaynanamın başkasına anlattığı şeye hele 1.5 yıllık evliyim şok olursunz yani. balayına bizi o göndermiş oğlum nereye istiyosa oraya götür gençtir hakkıdır demiş benim için kocamda anne öyle mi diyosun demş.

ya aynısı. bizde anneme falan gidersek kalmak için, tabi gidiceksin falan diyor izin verirmiş gibi gülüyorum yaben sormuyorumki gidicez diyorum. Cat cat lafı sokmasına çok özeniyorum ayrı bir yetenek benceya çocuğum yok ama hamilelik döneminde ve sonrasında ne olucak hiç bilmiyorum şimdiden sen doğur bana ver diyor gülüp geçiyorumeşim o zaman annesinin laflarına bakarsa yanarım

benim annem bi sokak altımda oturuyor kaynanam arabayla 15 dk dolmuşla 2 vesaitlik yerde. ben babamla işe gidip geliyrm die kiradayken evi annemn yakınından tutturdular evi alırkende öyle aldırdılar hem çocuga bakarlar hem işe gider gelir die sağolsun kaynanam oturduğu yeri sevmediği için istemedi başta. şimdi başkasına anlatırken diyor ki çalışmasa yakınıma alırdım ama çalıştığı için öyle oldu diyor. halbuki ortada biş iyokken eşimle ikimiz ortak yerde otururuz diyorduk sanki ona danışıcam gibi. şimdi anneme yakınım içi rahat değil böyle bikaç laf söylendi duydum duymamazlıktan geldm ama en sonuncusunda zaten tartıştık. evi aldırdınız burdan bana laf etmeye hakkınız yok dedm. ekmeğim aşım annemden gelmio benm kocam var dedm. çıt yok. doğsun annem bakıcak çocuğa mecbur. eşim benm 1 ügn çalışıp bigün evde. bende haftada 5 gün çalışıyrm. evde olduğunda yürümeye falan başladığında götürsün annesine karşı değilim. ama eşimede dedm eğer ki ufacık bi sorun olur evi satıcaz iştende çıkarım kirada oturucam kendim bakarım habernz olsun dedm kaynanama dedim. en son yaşadığımı anlatsam kitap olurda çok uzun meselee :) ah ah işte huyuna suyuna göre bulman mümkün değill annem ah annem nasıl farklı bi kadınmıştaa haberim yokmiş evlenince anladım annem sessiz kimseyle uğraşma bide babannemle oturuyor . ama kayınvalidem maşallahı var..

ya ev olayı bizdede aynı. Benim annem şehir dışında, onlar ise bize 15 km uzaklıkta sizinki gibi. Evimiz kira ve iş evime yakın tuttuk bilerek.Evlenmeden önce işim onların o tarafa yakın olsaydı o tarafdan tutardım ama sonra içlerine karısınca anladımki işim orda olsa bile uzaktan tutarım. O ise sürekli ileride yamacınıza gelicem diyip duruyor duymamazlığa geliyorum. Ev satın alma durumunda ise onlara yakın olmamazı istiyor. Neden?çünkü uzak olduğu için sık gidip gelemiyor. Ben ileride bu şehirden gidicem diyorum olmaz oğlum gidemez diyor gülüyorbende annem kıymetini çok iyi anlıuorum.oda hep der hep kaynana saygılı ol, kocanın annesi, kocan seni tutmaz onu tutar der

malesef öyle. o yaşlı kırmayım derken bazen eşlerini kırıyor eşlerimiz haberleri yok. ben hep bişi olsa eşime derim kaynanamla yüz göz olmam. ama son yaptığı iki olaydan sebeb böyle bi hal aldı. kimsenin kalbini kırmak istemem ama benmde sınırım var beni kendisi çıldırttı. ha sonra hatasını anladı ağzını açmadı ama yaptığı şeyle kaldı yani. canım bizim annemizse onlarında annesi ama kız anneleri daha geride erkek anneleri hep böyle sanırım. gelini aldım bizim oldu daha önce sanki annesi babası yokmş gibi oğlu hala onun evindeymş gibi yaşamaya devam etme durumları var bunu onların anlaması lazım ama malesef ya anlamıolar ya işlerine gelmiyor..

canım bizim annemizse onlarında annesi ama kız anneleri daha geride erkek anneleri hep böyle sanırım. gelini aldım bizim oldu daha önce sanki annesi babası yokmş gibi oğlu hala onun evindeymş gibi yaşamaya devam etme durumları var bunu onların anlaması lazım ama malesef ya anlamıolar ya işlerine gelmiyor.. [/QUOTE]

Son yazdığınız cümle tam olarak yaşadığım durumu anlatıyor. Kacıncı yüzyıldayız gelin kaynana muhabbetimi kaldı sanki. Ama benimkine sorsanız şimdikiler gelinlik yapmıor sen beni görücektin dior. Evlenince kız annesine evine az oglanın annesinin evine çok gidermiş adetmiş. Adetleri bnce işlerine göre anlatıyorlar sinir oluyorum. Bizim tarafta oyle adet falan yok diorum

Çoğu arkadaş he de geç diyor ama o isler öyle olmuyor 1 2 4 9 yapiyorsun en sonunda katılıyorsun sınır bozucu bir şey siz de aynısını yapın anca o zaman anlar
aynen öyle.evet çok takılmamak gerek ama devamlı böyle olunca insanın sinirleri bozuluyor.herkes bir örnek vermiş ben de vereyim bir hafta önce kaynım nikahlandı o günün sabahı kvdem kahvaltı hazırlıyordu birden eveeet bugün bi oğlumu daha kaybediyorum dedi gülerek şimdi bunun neresnden tutarsan tut :) bu ve bunun gibi şeyler o an insanı demorilize ediyor. bu arada konu sahibi alışırsın .takılıp uzatacak şeyler var uzatmayacak şeyler var buna gül geç ama sana,ailene kişiliğine bir sey söyledğinde anında tak cevap zaten hemen toparlanıyor karşındaki

o dedğiniz oğlumu kaptın muhabbetide var bizde deelin kızı geldi oğlumu aldı dior arada. Bende her seferinde hani burda duruyor aldığım falan yok, yada yaa elin kızı aldı tabi diyip iğneliyorumda yok anlamıyor sonra yine diyor. Ağlarmısın gülermisin demesen ölürsün sanki. Allahtan kişiliğime veya ailem hakkında laf açmaz ama annemi kıskanır çok açık. Onun işi gücü ben oğlu ile ilgili konular. Yakında çocuk falan olursa artık oda eklenır ben huni takarım o zaman

Son yazdığınız cümle tam olarak yaşadığım durumu anlatıyor. Kacıncı yüzyıldayız gelin kaynana muhabbetimi kaldı sanki. Ama benimkine sorsanız şimdikiler gelinlik yapmıor sen beni görücektin dior. Evlenince kız annesine evine az oglanın annesinin evine çok gidermiş adetmiş. Adetleri bnce işlerine göre anlatıyorlar sinir oluyorum. Bizim tarafta oyle adet falan yok diorum[/QUOTE]
oldu canım deseydn o adet değil ya işine göre ayarlamış bence. ona kalırsa benm kaynanam annesnden çıkmamış bütün anıları annesiyle kardeşleriyle kaynanasını çok beğenmez. ama bana gelince öyle değil kendi yapmadığını benden bekliyor. he ben yaptım her istediğine kadar koştum ettm ama öyle olunca çok farklı olundu hemen müdehale beraber yaşıyoruz gibi hareket etme falan baktım olmuyor biraz durdum bu seferde tabiki surat 5 karış :) geçenlerde rahatsızım eşimin annenesine gittik ettk dönüşte kaynanamıda eve bıraktk eşim eve çıktı bişi almak için ben arabaydaym. ordanda annem gecicez kaynanam nane almş eli ağrıyo die anneme yaptırcaktım hanfendi kendi nanesini ayıtlamş komşularıyla benmmkini bırakmış annesi yapsn die. halbuki naneyi ben dedim alda elin ağrıyor annem halletsn bize die ama o benmkini ayırmş haliyle bozuldm madem bnnm 15 bağ nanemide yapsalardı die. eşime evde ne dediyse evde eşim geldi arabada sinir küpü neren ağrıyo dedi başım midem ddm. tmm gitmiorz annene dedi yat dinlen ddi. tabi birbirimize girdik eşime ne dediğini bana söylemiyor. eve geldk anneme gitmedm hala aynı yani o gün bina sesimize yıkıldı. ne demiş biliyo musun canım. ümran rahtsz mı hep byle demş ,eşimde öyle ağrıyor hamile die demş. iyi simdi annesine gidince düzelir demş eşimde düzelir sende zamanında annenden çıkmamışsn demş.aynen ben annemi görünce düzeliyodum kaynana gelin toplağından olurmş oda öyle olur demş. eşimde kızmıs bağırmş çağırmş onada kapatmş kağıyı. evde heryer heryere girdi giidodu evden çıkarken annesinn öyle dediğini dedi. şartellerim attı yazıklar olsun sanada onada dedm. ağzıma geleni saydım ya neler söylemedim. sonra annesini aradı mutlu msn dedi onada yaptım simdi mutlu oldun mu dedi annesi yüzüne kapattı ben odada bapğrıp ağlıyodm. ilk defa eşime böyle bağırdm ettm. annem yakınya bide sat evi dedim o derece. neyse o gün krize girdm hamileym ama başağrım gözlerm ağlamaktan şişti eşim korktu üzüldü ben onun etkisinde çok kalıormda falanda filanda. beni zorla elimi yüzüm yıkattı anneme götürdü hatırları kalmasın die. gözlerm kan çanağıydı annem sordu. başım ağrıyo ondan dedm geçtim. ertesi gün aradı ben kaynanam bana gelcekmş müsait msn dedi. gel müsaitm dedm eşimde bi yere gitti gelicekti. önce duyunca gelmeym dedi. gel o gidick geri dedim. geldi. gelsinde o oğluma kızaym beni ele düşman edicek falan dio hiç umursamadım. sonra oturdm kendi açtı güzelce dedim diyo oğlum annesini görnce düzelir bnde düzelirdim dedm dio ama o beni anlamadı dior ben senin ne demek istediğini biliyorm dedm. o zaman yanlış anlama dedi. çokta güzel anladım dedm. ağzıma ne geliyorsa söyledim aileme laf edemesnde hep böylwsnde. senin için rahat degil burdayz diede ya neler neler. çıt yok. kızın var aynısnı kızına deseler ne düşünürsn dedm. eğer ki böyle devam ederse bu evi sattırıcam kirada oturucam bakarm çocuguma dedm.ay daha ne uzun yazsam romanda yani neler saydım ilk defa, hiç bişi diyemedi sustu kaldı. kaynanam haklı olcakta ertesi gün bana koşa koşa gelicek yanii mümkünnn değill münkünn eşimde beni destekledi kaldı ortada. şimdide ben karışmıorm ne desem yanlış anlaşılıyor die konuşuyor aman duymuorum valla. eşimle hep annesi yüzünden kavga ettk oda bunu farketti eşimde çok şükür inş bi daha bişi olmaz... kusurua bakma uzun oldu içimi dökmeye çok ihtiyacım var çokkk

münkünn eşimde beni destekledi kaldı ortada. şimdide ben karışmıorm ne desem yanlış anlaşılıyor die konuşuyor aman duymuorum valla. eşimle hep annesi yüzünden kavga ettk oda bunu farketti eşimde çok şükür inş bi daha bişi olmaz... kusurua bakma uzun oldu içimi dökmeye çok ihtiyacım var çokkk [/QUOTE]

Burası iç dökmek için çok iyi bir fırsat anneye anlatılmıyor böyle şeyler üzülmesin diye. E yakın arkadaşda olmayınca buraya yazınca insan bi nebzede olsa rahatlıyorişte benimkide bana hiç küsmez kızsada belli eder ama küsmez kurnaz çünkü oğlunu karşısına almak istemezler. Bnce çok haklısın eşlerde napsın doluyorlar laftan. Benim eşim henüz hiç yansıtmıyor ağzı sıkı, ama kesin diyordur durmaz ağzı sanmıyorummesela cok yenı birsey oldu anlatıım hemen laf sokma değil diyen arkadaslar belkı hak verır şimdi bana. Bayramda cmt gunu yola cıkıcaz annemlere gıdıcez bu sefer gecen sefer burdaydık. Bn özel sırkette calısıyorum pzt izin verdiler toptan. Normalde herzaman olmuyor ama gecen onlara gıttıgımızdede vermıslerdı. 2 gun once oturuyoruz, sizde tatile iyi alıştınız, sana nasıl izin verdiler merak ettim diyor?normalde izin almam zor, onlar beni cok rahat sanıyorlar ama sanki ben yalan atıyorum herzaman izin alamıyordum da şimdi annene giderken nasıl ızın aldın anlamında soruyor?bende gayet uysal evet verdıler dedım esimde destekledi bni. Yani bunu sormandaki amaç ne olabilir?bn hiç iyi niyet olduğunu düşünmüyor yanlış mıyım bilmiyorum.

Burası iç dökmek için çok iyi bir fırsat anneye anlatılmıyor böyle şeyler üzülmesin diye. E yakın arkadaşda olmayınca buraya yazınca insan bi nebzede olsa rahatlıyorişte benimkide bana hiç küsmez kızsada belli eder ama küsmez kurnaz çünkü oğlunu karşısına almak istemezler. Bnce çok haklısın eşlerde napsın doluyorlar laftan. Benim eşim henüz hiç yansıtmıyor ağzı sıkı, ama kesin diyordur durmaz ağzı sanmıyorummesela cok yenı birsey oldu anlatıım hemen laf sokma değil diyen arkadaslar belkı hak verır şimdi bana. Bayramda cmt gunu yola cıkıcaz annemlere gıdıcez bu sefer gecen sefer burdaydık. Bn özel sırkette calısıyorum pzt izin verdiler toptan. Normalde herzaman olmuyor ama gecen onlara gıttıgımızdede vermıslerdı. 2 gun once oturuyoruz, sizde tatile iyi alıştınız, sana nasıl izin verdiler merak ettim diyor?normalde izin almam zor, onlar beni cok rahat sanıyorlar ama sanki ben yalan atıyorum herzaman izin alamıyordum da şimdi annene giderken nasıl ızın aldın anlamında soruyor?bende gayet uysal evet verdıler dedım esimde destekledi bni. Yani bunu sormandaki amaç ne olabilir?bn hiç iyi niyet olduğunu düşünmüyor yanlış mıyım bilmiyorum.[/QUOTE]

haklısın müdehale ediyor işte. amaç ne biliyo msn evlendi oğlum ama benm elimin altında olcak gelinde elimin altına gelcek ben dicem yapın edin gidin diye düşünüyor yani. hiç oralı olma. aynısını geçen gün yaşadm ben hamile oldgm için memleketm giresun oraya gidicektk hamileliği öğrenince uzak die vazgeçtk. kaynanam annem ben eşim gigidcektk. hatta ona bile kaynanam laf etti baban ne der bu sene gidemezseniz seneye gidersiniz die resmen karıştı gidemezsnz falan gibisinden. bende dedim ki biz zaten gidicez sende gel die ddik dedim. annemlerin yanında siz planınızı zaten yapmışssınız tmm gidin kızım die beni terslemşti. sonrada tmm gideriz demşti. sinir olmuştk. kendi kızı tatile gider övüne övüne anlatr ama bize karışır yani.şimdi bayramda eşimin amcası kızlarını amasraya götürcek sizde gelin dedi bizde eşimle kabul ettk yakın nasılsa diye plan yaptk. o akşamda kyananmlara gittik. orda konusu geçti söyledk falan. konuşurken falan eşim paradan söz geçti. kayınbabam demesin mi sen bana sordun mu da gidiyosun die kendi kendine plan yapıyosun falandedi biz şok kaynanamda güle güle gidin dedi. eşim amcasına siz gidin amca dedi sinirlendi falan neyse bende dedm yok gelmeyz die. kayınbabam senlik ne var kızım dedi. baba sen eşime diyosun eşime dediğin herşey bana geçerli biz eşimle ayrı yaşamıyoruz dedm. bozulduk tabi. amcasıda abisine sen boş konuşuyosn evi barkı ayrı sen karışamazsın falan demş bi yokken. yok dicek diyomş kayınbabam amcası eşime dediki eğer gelmezseniz bak bnm sözüme geldiler dicek hep müdehale edicek o fırsatı vermeyn dedi. gelin gidelim dedi. bizde tmm dedik. düşün yani abisine kızdı karıştı die. yani kaynanamada arabasına muayene yaptırmıyor gezme düşünüyor diyomş. eşimde ondan para istemedi bişi yapmadı yani . böyleler ya işte. ertesi gn eşim annesine demş benm güdülmeye ihtiyacım yok ben evimide geçindiyirm herşeyede yetiyorum artık ona göre demş. yani böyleler ya bu tarz şeyler soğutuyor yani. hersene tatil giderken izin alcaz herhalde biz eşimde en son sınırlarımı zorluyolar ne zaman patlarım bilmiyorum ama neyse dedi bakalım seneye nolcak

eşimde ondan para istemedi bişi yapmadı yani . böyleler ya işte. ertesi gn eşim annesine demş benm güdülmeye ihtiyacım yok ben evimide geçindiyirm herşeyede yetiyorum artık ona göre demş. yani böyleler ya bu tarz şeyler soğutuyor yani. hersene tatil giderken izin alcaz herhalde biz eşimde en son sınırlarımı zorluyolar ne zaman patlarım bilmiyorum ama neyse dedi bakalım seneye nolcak [/QUOTE]
Ya aynı durumları yaşıyoruz aşağı yukarı. Bu kaynanaların hepsi aynı galibabenimde eşimin kardeşi bekar ve uzakta yasıyor. Senede 2-3 kere gelır ondanda 2 gun kalır gider ama ona laf yok hıc.Gecen sene kaynanam bayramlarda tatile gitmeyin bi bayram var olmaz falan dedi bize. Bu sene eşimin kardeşi bayramda tatile gidiyormus gelmıormus. Biz gitsek kıyametleri kopartırdı surat asar ıllaha laf ederdi ama o gidince hemen lafı karıstırıor hıc uzerınde bıle durmuyor. Evlat ayrımıda yapıyorlar ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…