- 4 Haziran 2018
- 298
- 416
- 18
- 35
- Konu Sahibi rockametist
-
Sen laf sokma gormemissin bacim ne var vunda pireyi deve etme bence. Kadin direk beni de goturun diyor yani herkesten annenden bile kiskanirim diyor hep beni sevin heo beni secin tek benimle ilgilebin diyor bence sen buna takilmalisin laf sokmasina degilMerhaba,
5 senelik evliyim ve evlendiğim günden beri kaynanam hep laf sokar ve bunu yaparken de hep güler hatta kahkalar atar. Başlarda hiç takılmazdım ama artık pskolojimi bozmaya başladı. Görünürde hiç bir şey yok ama sonra dediklerini düşününce bana nasıl laf soktu, ben niye birşey diyemedim diye kendimi yiyip bitiriyorum. Örneğin dün şöyle bir telefon görüşmesi geçti aramızda:Başka bir şehre haftasonu için kalmalı gezmeye gittik. Gitmeden önce eşim haber vermiş biz gidiyoruz haftasonu yokuz diye, o da beni niye götürmiyorsunuz ben de gelmek istiyorum demiş, eşimde gelemiyeceğini söylemiş. Neyse dün beni dönüş yolunda aradı, yok bende gelmek istedim beni götürmedi oğlum, yok sana deseydim sen beni götürürdün değil mi, yok ben onu çocukken gezdirdim şimdi de o beni gezdirmeli falan şaka gerçek birçok şey söyledi. Yapım itibariyle birşey demiyorum, gülüyorum geçiyorum arkasından yine aynı konuyu açıyor. Bu biz her gezmeye gidince oluyor, beni de götürün diyor bizden yüz bulamayınca takılıyorum size diyor. Annem şehir dışından bize gelsin veya biz kalmaya gidelim hep huzursuz oluyor, bunu laflarıyla hissettiriyor. Eşime söylüyorum oda arada kalıyor, takılma diyor ben halledicem diyor ama o söylesede dinlicek bir tip değil kaynanam. Hep ağzında gelin muhabbeti ve hep gelinim çok iyi ben memnunum diyor göz boyamak için. Sizce gelinini seven bir kaynana sürekli laf sokup bundan mutlu olur mu?Cevap vermek mi lazım yoksa gülüp geçmek mi lazım arada kaldım(
Biraz politik olucaksınız ya. Valla psikolojik savaşta ben çok iyiyimdir. Bana oyle yapsaydı kaynanam mesela napardım biliyor musun? Aa anne sen de genç çiftleri yalnız bırakmak istemiyosun heralde hiç derdim basardım kahkahayı. Oğlun seni sonra gezdiriri biz başbaşa takılıcaz valla derdim gülerdim yine. Role girin yani. Dişe diş. Yemişim onun kahkahasını. Böyle davranmanız lazım. Emin olun tek yol bu.Merhaba,
5 senelik evliyim ve evlendiğim günden beri kaynanam hep laf sokar ve bunu yaparken de hep güler hatta kahkalar atar. Başlarda hiç takılmazdım ama artık pskolojimi bozmaya başladı. Görünürde hiç bir şey yok ama sonra dediklerini düşününce bana nasıl laf soktu, ben niye birşey diyemedim diye kendimi yiyip bitiriyorum. Örneğin dün şöyle bir telefon görüşmesi geçti aramızda:Başka bir şehre haftasonu için kalmalı gezmeye gittik. Gitmeden önce eşim haber vermiş biz gidiyoruz haftasonu yokuz diye, o da beni niye götürmiyorsunuz ben de gelmek istiyorum demiş, eşimde gelemiyeceğini söylemiş. Neyse dün beni dönüş yolunda aradı, yok bende gelmek istedim beni götürmedi oğlum, yok sana deseydim sen beni götürürdün değil mi, yok ben onu çocukken gezdirdim şimdi de o beni gezdirmeli falan şaka gerçek birçok şey söyledi. Yapım itibariyle birşey demiyorum, gülüyorum geçiyorum arkasından yine aynı konuyu açıyor. Bu biz her gezmeye gidince oluyor, beni de götürün diyor bizden yüz bulamayınca takılıyorum size diyor. Annem şehir dışından bize gelsin veya biz kalmaya gidelim hep huzursuz oluyor, bunu laflarıyla hissettiriyor. Eşime söylüyorum oda arada kalıyor, takılma diyor ben halledicem diyor ama o söylesede dinlicek bir tip değil kaynanam. Hep ağzında gelin muhabbeti ve hep gelinim çok iyi ben memnunum diyor göz boyamak için. Sizce gelinini seven bir kaynana sürekli laf sokup bundan mutlu olur mu?Cevap vermek mi lazım yoksa gülüp geçmek mi lazım arada kaldım(
yaa çok sinir bozucu bende küssem aynısı yapıcak bir tip küsmek çare değil demekkiDert olmaz mı ağlama krizleri, eşimi evine çağırmalar,bağırmalar bayılmalar,telefon açılmamalar o günü zehir etmeler. Birde ne hikmetse o gün acillik olunuyor ille bi doktor ona noldu stresten hasta olmuşsun demişler falan filan.
yok keşke sitem olarak söylese hiç problem değil, kendi annemde bana sitem eder ama hiç bigün kocanla gezerken benide götürün demez. Yasla ilgili değil olgunlukla ilgili bişey benceLaf sokmamış ki sitem etmiş. Yaşlıların geneli böyle zaten. Arada sırada beraber de gezin olsun bitsin. Bu kadar büyütülecek bir şey yok.
çabuk çözmüşşsünüz olayı. Para sizin ne karışırlar ki. Benim kaynanada kendisi bana pek bişey almaz cimrilikten. Ben ona hediye alıncada ay herkesin gücü neye yeterse alır benim gücüm yok alamam der uyanıklık yapıyor kendince. Bende eskisi kadar hediye almıyorum ona artık.Amaan hep aynı. Bende 2 senelik evliyim. Eşimin ailesine nezaman hediye alsam yada kendime elbise falan alsam kv oğlumun parasını bitirme der ama gülerek. İlk zamanlar anlamıyodm ama şimdi baktım gerçekten her seferinde aman oğlumun parasını bitirme vs deyip duruyo..
Maddi durumumuz iyi.. ki bende kendime cok masraf yapan biri değilim öyle çok da gezmeyiz eşim alışveriş falan da sevmez hatta kvlere hediye alınca, alıyom diye kızar benle kavga eder bende annen bizim büyüğümüz hatır kıymet bilelim derdim...
Ama şimdi bende, hem eşimle huzursuz olmamak icin hem de oğlunun parası bitmesin diye daha kvye özel günler hariç bişi almıcam ve kafam rahat olcak:)
Yani 2 senede ögrendiğim şey, ben kimsenin huyunu değiştiremem. ama söylenenlere takılmamayı, kimseyi düşünmemeyi ögrenebilirim:)
içimi okumussunuz. Ya kızı yok, kızı gibi olayım diye kırmamak adına agzımı acmıyorum ama kıymet bilmiyor.Valla hep böyleler laf sokul hihihi diye arkssından laf sokmamış gibi görünme derdi genelde gülüp geçiyordum ama bir saaten sonra anlayabiliyorum insanın sinirini bozuyo laf sokuyo aynı şekilde ama karşıdaki anlasa da anlamamazlığa geliyo.Büyütülücek birşey değil ama bazen insan saygısızlık etmiyim diye içinde tutunca veya o an anlamayıp sonra niyeti çözünce gıcık oluyo yediremiyor kendine.
Aynı şekilde annen davransa çatır çatır konuşursun ama kv olunca mevzu insanın algısı bir kapanıyor.
Ben artık o oğlunla sizin aranızdaki sorun bence ona söyle, hatta veriyim dur de eşine at topu kendin yüz göz olma veya senle ilgili birşey söylediğinde anlıyorum evet yorum yapamıcam senin fikrin vs diyin o zaman sen yerine o sinir oluyo konuşma kısa kesiliyo :))
Ben size musallat olmasından dolayı eşi yok sanmıştımDiyorum gezdirmiyor diyor cevabı hemen hazır
evet hep ben hep ben diyor. Yok hakketen sinsi sinsi laf sokuyor. Oglanı ben doğurdum benim o hissini her dakika yansıtıyor.Sen laf sokma gormemissin bacim ne var vunda pireyi deve etme bence. Kadin direk beni de goturun diyor yani herkesten annenden bile kiskanirim diyor hep beni sevin heo beni secin tek benimle ilgilebin diyor bence sen buna takilmalisin laf sokmasina degil
yok ya eşi var, hemde hep evde oturuyor işi gücü yok yani. Adam istese gezdirir onuda naz yapıyor.Ben size musallat olmasından dolayı eşi yok sanmıştım
Bazı insanlarda ergenlik yapışıp kalıyor sanırım yaş kaç olursa olsunLaf sokmaktan ziyade dogruları soylediğim zaman hemen sinirleniyor yüzü gözü değişiyor
Bazı insanlarda ergenlik yapışıp kalıyor sanırım yaş kaç olursa olsun
Merhaba,
galiba en doğrusu böyle yapmak, yoksa bozulunca yüzü gözü anında değişir hemen geriliyor kadınSiz cevap verdikçe ve bozulduğunuzu hissettirdiğinizde o daha çok üzerinize gelecektir. Bu nedenle gülüp geçin, takmayın.
yani benim onun gelmesini istemediğimi ve eşimde ona bu yüzden gelme dediğini çok iyi biliyor aslında. İşte telefonda bana laf çarpırtıyor sana söyleseydim sen beni götürürdün diye.Yoksa neden gereksiz bir muhabbet çevirsin bana öyle değil mi?? Aslında ben istemediğim için gelmiyor ve bunu biliyor. Yoksa oğlu niye götürmesin, götürmek gezdirmek ister.ben diyalogunuzda laf sokma goremedim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?