Kaynanam hakkında fikirlerinize ihtiyacım var

Herkese merhaba, ben eşimle severek evlendim. Çok sancılı bir nişanlılık geçirdim bunda tek etkisi olan da kaynanamdı. Eşimle aramız çok iyiydi şu an da iyi. Ancak Nişanlılık döneminde kaynanam yüzünden defalarca tartıştık Nisan atma raddesine kadar gelecekti iş. Kaynanam Nisan süresince hep istemez haldeydi. Ceyzime aldıklarımı kucumsedi, ailemin oturdugu muhiti kucumsedi, bana başkalarının gelinleri şöyle iyi şöyle güzel gibi karşılaştırmalarda bulundu. Hiçbir şey için çaba harcamadı en küçük bir cop almadi bana ama eşya seçiminden halı secimine kadar zorla bizimle geldi, ki benim annem gelmedi. Eşimden daha iyi bir eğitimim var, daha iyi kazancım var, elimden her iş gelir, ve kiyasladigi insanlardan daha güzel bir kadınım. Ama sürekli asagilaniyorum. Kardeşimin özel bir durumu var ve bu beni bağlamıyor ancak bana akrabalarımız bilmesin bile bile neden kabul ettiniz derler dedi. Kardeşimin durumuna bunu baglayamiyorum çünkü bunu paylaşmadan önce de tavırları gayet kotuydu. Şimdi sorun şu ben artık dayanamıyorum ve tavır yapıyorum. Bu kadın alttan alıp özür dileyecegine hasta oldum ben üzüldüm çok iyiyim ben insanlar beni yanlış anlıyor ayağına eşini ve eşimi manipüle etmeye çalışıyor. Eşim halini hatrini sormak için aradığında onunla konuşmak istemediğini söylemiş. Çünkü eşim de bir şeylerin farkında ve yeri geldiğinde benim yanimda yer alıyor annesini kırmadan. Ama bu kadın resmen eşime psikolojik şiddet uyguluyor ve benden soğutmaya çalışıyor eşime vicdan azabı çektirmeye çalışıyor ve sanki sorunlu bizmisiz gibi davranıyor. Eğer ben eşimi alıp onlara gidersem yine her şey eskisine dönecek ve bu kadın ben ne yaparsam yapayım bunlar beni sayıyor diye düşünecek. Gitmezsem de eşime karşı böyle tavırlar yaparak beni suçlu gösterecek. Sizce ne yapmalıyım? Gerçekten inanılmaz kötü birisi burada anlatamıyorum yazamıyorum kelimeler yetmez. Dertli anımda ne yapalım bir tek senin mi derdin var ne yani demiş birisi. En son polemik sebebi de kendi tanışan insanlar boşanıyor araları kötü oluyor. Ben diğer oğlumu görücü usulüyle evlendiricem demesi. Biz eşimle tanışıp evlendik ortada hiç bir de sorun yok ama sürekli böyle diyor. Aileme laf sökücü şeyler söylüyor ve her şeyi ben bilirim tavrı var kaynanam yok da eltim varmış gibi. Karşımda 50 yaşında bir kadın değil de 20 yaşında bir genç kız varmış gibi. Hali tavrı bu. Ne yapsam takliet ediyor ben eşya alınca evini yeniledi. Artık bunlar devede pire
İnan ki yeni evlisin diye bu kadar kafaya takıyorsun benim kayınvalide x5 seninkine göre. Ikk yıllarım senin gibi geçti.

En son eşim görüşmüyordu. Dedim ki gidelim bayramda görüş dünyanın bin bir türlü hali var ölüm var araya küslük girmesin. Ama huyunu da biliyorsun seni gaza getirmeyi de iyi biliyor lütfen dikkatli ol ve olaylara objektif bak.. Ben zaten artık hiçbir dediğini umursamam. Öyle saçma şeyler yapar ki komik geliyor. Eskiden olanlar aklımda ama şimdi olanları aklımda tutmaya gerek bile duymuyorum. Beni sevmiyorsa bu benim için bir şerefdir. Beni sevse demek ki bende onun gibi biriyim demektir diyorum.

Sacma sapan bir kadın zaten anlattigi kadarıyla baksana nerden vuracagini şasirmis.
Şimdi de oğlunu da beni de engellemiş. Oğlu arıyor cevap vermiyor bubdurumda bir şey yapmam gerekir mi yoksa bırak hiç umrunda olmasın mi diyorsunuz? Ne yapmalıyım sence tamamen huzur bozmaya çalışıyor ben sessiz kaldıkça da oğluna olan tepkisinin dozunu artiriyor

Herkese merhaba, ben eşimle severek evlendim. Çok sancılı bir nişanlılık geçirdim bunda tek etkisi olan da kaynanamdı. Eşimle aramız çok iyiydi şu an da iyi. Ancak Nişanlılık döneminde kaynanam yüzünden defalarca tartıştık Nisan atma raddesine kadar gelecekti iş. Kaynanam Nisan süresince hep istemez haldeydi. Ceyzime aldıklarımı kucumsedi, ailemin oturdugu muhiti kucumsedi, bana başkalarının gelinleri şöyle iyi şöyle güzel gibi karşılaştırmalarda bulundu. Hiçbir şey için çaba harcamadı en küçük bir cop almadi bana ama eşya seçiminden halı secimine kadar zorla bizimle geldi, ki benim annem gelmedi. Eşimden daha iyi bir eğitimim var, daha iyi kazancım var, elimden her iş gelir, ve kiyasladigi insanlardan daha güzel bir kadınım. Ama sürekli asagilaniyorum. Kardeşimin özel bir durumu var ve bu beni bağlamıyor ancak bana akrabalarımız bilmesin bile bile neden kabul ettiniz derler dedi. Kardeşimin durumuna bunu baglayamiyorum çünkü bunu paylaşmadan önce de tavırları gayet kotuydu. Şimdi sorun şu ben artık dayanamıyorum ve tavır yapıyorum. Bu kadın alttan alıp özür dileyecegine hasta oldum ben üzüldüm çok iyiyim ben insanlar beni yanlış anlıyor ayağına eşini ve eşimi manipüle etmeye çalışıyor. Eşim halini hatrini sormak için aradığında onunla konuşmak istemediğini söylemiş. Çünkü eşim de bir şeylerin farkında ve yeri geldiğinde benim yanimda yer alıyor annesini kırmadan. Ama bu kadın resmen eşime psikolojik şiddet uyguluyor ve benden soğutmaya çalışıyor eşime vicdan azabı çektirmeye çalışıyor ve sanki sorunlu bizmisiz gibi davranıyor. Eğer ben eşimi alıp onlara gidersem yine her şey eskisine dönecek ve bu kadın ben ne yaparsam yapayım bunlar beni sayıyor diye düşünecek. Gitmezsem de eşime karşı böyle tavırlar yaparak beni suçlu gösterecek. Sizce ne yapmalıyım? Gerçekten inanılmaz kötü birisi burada anlatamıyorum yazamıyorum kelimeler yetmez. Dertli anımda ne yapalım bir tek senin mi derdin var ne yani demiş birisi. En son polemik sebebi de kendi tanışan insanlar boşanıyor araları kötü oluyor. Ben diğer oğlumu görücü usulüyle evlendiricem demesi. Biz eşimle tanışıp evlendik ortada hiç bir de sorun yok ama sürekli böyle diyor. Aileme laf sökücü şeyler söylüyor ve her şeyi ben bilirim tavrı var kaynanam yok da eltim varmış gibi. Karşımda 50 yaşında bir kadın değil de 20 yaşında bir genç kız varmış gibi. Hali tavrı bu. Ne yapsam takliet ediyor ben eşya alınca evini yeniledi. Artık bunlar devede pire
şu iyi niyet olaylarını bırakın .dişe diş , kana kan .
sen annesini oğlundan soğut :KK70:

Şimdi de oğlunu da beni de engellemiş. Oğlu arıyor cevap vermiyor bubdurumda bir şey yapmam gerekir mi yoksa bırak hiç umrunda olmasın mi diyorsunuz? Ne yapmalıyım sence tamamen huzur bozmaya çalışıyor ben sessiz kaldıkça da oğluna olan tepkisinin dozunu artiriyor
Bence Ankara havası çalıp,oynayın.Umurunuzd da olmasın.Oğluyla annesi arasında problem.Belli ki oğlunu yönetemiyor.Annesinin dolduruşuna gelseydi daha mı iyiydi?Siz karişmasanız daha iyi olur.

evet hic umursama. hatta adama de ki annendir, aranizda kusluk olmasin, git gonlunu al, ama benimle bir alakasi yok siz tartismissiniz, ana ogul arasinda olur boyle seyler de cekil. zaten sen oyle yapinca adam da gidip anasini hizaya sokar.

Siz sessiz kalmaya devam edin :) baktı sizi yeterince delirtemiyor oğluyla uğraşıyor.
Siz de zamanla çok takmamayı öğrenin. Haaa ama lafınızı, nezaket kurallarını aşmadan söyleyin. Örneğin kardeşinize birşey diyecek olursa Allahtan gelen kabulümüzdür Allah inşallah ayıplayanların başına verir diyin.
Veya görücü usulü evlenenler daha mutlu derse, “haklısın annecim, bak sana görücü usulü kayınbabamı bulmuşlar ne güzel adam, iyi niyetli, anlayışlı, yardımcı, adil, kimbilir kendi bulduğun nasıl olacaktı, valla yerine düşmüşsün, Allah herkese böyle şans versin” diyeceksin.
Onun kocasını öv, sinir olur bişey diyemez :) eşin de sana bişey diyemez ayol babanı sevmek de mi suç der geçersin, biraz politik yöneteceksin bu süreci

Siz sessiz kalmaya devam edin :) baktı sizi yeterince delirtemiyor oğluyla uğraşıyor.
Siz de zamanla çok takmamayı öğrenin. Haaa ama lafınızı, nezaket kurallarını aşmadan söyleyin. Örneğin kardeşinize birşey diyecek olursa Allahtan gelen kabulümüzdür Allah inşallah ayıplayanların başına verir diyin.
Veya görücü usulü evlenenler daha mutlu derse, “haklısın annecim, bak sana görücü usulü kayınbabamı bulmuşlar ne güzel adam, iyi niyetli, anlayışlı, yardımcı, adil, kimbilir kendi bulduğun nasıl olacaktı, valla yerine düşmüşsün, Allah herkese böyle şans versin” diyeceksin.
Onun kocasını öv, sinir olur bişey diyemez :) eşin de sana bişey diyemez ayol babanı sevmek de mi suç der geçersin, biraz politik yöneteceksin bu süreci
bacim cok fenasin :)

Görüşmemeye devam edin

Benim kaynanam da aynı böyle nisanliligimin tadını çıkaramadım.Surekli nişanlıma dediğim olmazsa kınaya düğüne gelmem en son nişanlım iyi sinirlendi gelmezse gelmesin yaptı yok ceyizlerini kırarım sana cehennemi yasatirim halbuki benim kardeşim yok annem 2 sene oldu vefat edeli babam.var erkek karismaz evlenmekten soğuttu beni.

Bu tür çok durumu çevremde arkadaşlarımdan da duyuyorum ve hep anlamadığım şey ne biliyormusunuz neden erkekler ailelerine bu durumlarda net engel olamıyorlar da hep eşler yüz göz ve kötü olan taraf oluyor. En basiti ben eşim olss bu durumu ailem yapsa ne yaparım eşimden önce ben net tavrımı gösteririm.

Form bu konularla dolu ama seninki kadar kotu kalplisine de denk gelmedim. İstersen benim dün açtığım posta bak. Buna benzer sorunlarda hata nerde onu konuştuk.

1-Oncelikle esin annesinin bu durumunda annesine resti çekip durdurması lazım. Yani tek suçlu kv değil bu konularda objektif olamayan erkeklerde. Diyecek ki anne senin bu konularda konuşmayan ayıp olmuyor mu? Rica ediyorum karımla düzgün konuş.

2- Siz nişanlılık bu yana görüyorsunuz. Niye şimdi tepki veriyorsunuz, ne değişti?

3- Ne yapacağınız size bağlı. Bu kadın değişmez. Ya 2-3 post önceki gibi sürekli laf sokma işine gireceksiniz politik olup ama bu sefer iyice mahalle kavgasına dönecek.

Ya da gorusmeyeceksiniz. Benim kv coook sorunluydu. Ama sizinki kadar kötü kalpli degillerdi. Çok bencil, oyuncu ve dangalaktir. Ben en başından hiç yüz göz olmadım. Mesafe koydum iyice cildirdi aleni bir şekilde saldırdı. Mesafeyi iyice arttırdım. Ama gölgesi hep ustumuzdeydi. Sürekli konuşma talebi, sürekli beklenti. Bunun sebebi neydi biliyor musunuz? Eşim. Bana geldi haklısın ama annemler iyi niyetli dedi. Ona gitti karımdan ayrılmam dedi. Diyemedi ki sen haksizsin. Sonra tekrar gorusunce ben delirdim yaptıklarından boşanmak vs umrumda değil. Bu kadını ben istemedikten sonra görmeyeceğim dedim. Eşim nihayetinde herşeyi anladı ve net bir şekilde tavır koydu. Bitti. Ama geçen yıllarda olan bana oldu.

Yani 2 yolun var politik olup ikili oynamak ya da herseyi göze alıp mesafe koymak, hiç görüşmemek.

Eşine karşı iyi ol arayıp cevap alamayınca güzelleme yap "işte canım annende demek ki senden ayrı kalma psikolojisi ağır bastı bazen kadınlar böyledir istemem der daha fazla üstelensin ister naz yapar" olur böyle şeyler sen oğlusun tabi ki alttan alman gerekir anne sonuçta emzirdiği sütün hakkını ödeyemeyiz falan filan durumunun psikolojik olduğunu ama senin değil onun alttan alması gerektiğini işle senden böyle bir talebi olmasın. Yani anlayışlı ama kendine yapılan haksızlık hakkında geri adım atmayacağını güzel dille anlat zaten ortada senin bir saygısızlığın yok anladığım oğlu kendi arasını düzeltsin. Gidip gelmeye başlayınca sende kayınpederine vs daha mütevazi olunca herkes inat yapanın kim olduğunu anlasın. Herkesle iyi olursan mecbur o bir adım atmak zorunda kalır. Misal anneler gününde eşini işle güzel bir çiçek ufak bir jest yapsın ama herşeyiyle sen ilgilen ve bunu da herkes bilsin kayınvaliden hariç o oğlundan bilsin onların arası düzelsin sonra dersin ya da derler aslında benim fikrimdi filan. Zaman geçtiği için ay ben kabul etmem o zaman filan da diyemez. Neyse işte onun arkasında hakkında iyi şeyler konuş yap ama ona karşı tavrın ondan farksız olmasın böylece üstünlük sana geçer eşinde bu olaylarda seni haksız olarak görmez içten içten sana bilenmez. Çünkü böyle devam edersen bu olacak annende işleyecek anayım ben ana evlendin değiştin bu gelin sana iyi gelmedi sen önceden bana şöyleydin bilmem ne diye uyanık ol o yüzden arkasından öv devamlı olarak.

Benim kaynanam da aynı böyle nisanliligimin tadını çıkaramadım.Surekli nişanlıma dediğim olmazsa kınaya düğüne gelmem en son nişanlım iyi sinirlendi gelmezse gelmesin yaptı yok ceyizlerini kırarım sana cehennemi yasatirim halbuki benim kardeşim yok annem 2 sene oldu vefat edeli babam.var erkek karismaz evlenmekten soğuttu beni.
Eşim gitti, konusmamis hiç tavır yapmış. Böyle yuzsuzluk görmedim. Hem suçlu hem de mağdura oynuyor gerçekten Allah'a biraktim artik
Vallaha aynı derdi bende Çek yorum kardeşim şuan ayrılma aşamasındayım her şeyi taklit etmesi ayrı cekemiyor bazı kaynanar kiskanir ve bu hiç hoş degil Allah ettiklerini cektirsin

X