Kaynanam ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum

benden anne olmaz

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2021
176
118
36
Merhaba, kaynanam ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum...
Evliliğimin ilk aylarında her gün beni çağırırdı giderdim hatta eşimle onda kalırdık artık yorulunca ve kendime vakit ayırmak isteyince haftada 2-3 kere gitmeye başladım. En son onda kaldığımda bana birşey demedi gayet güldük eğlendik eşimde gececiydi sabah isten geldi kahvaltı yaparken eşimin yanında " bize ne gelip gidiyorsun yabancı mıyız noldu bize böyle" dedi şok oldum ben geceden beri onunla beraberdim birşey demedim eşim gelince söylenmeye başladı eşimde tip tip bana baktı neyse birşey demedim ama sinirlendim bu sefer hiç gitmedim sürekli beni arıyodu niye gelmiyorsun ne zaman gelmeyi düşünüyorsun falan filan arada bir gidip geliyordum daha sonra teyzem nenem ve annem bende kaldılar onu da çağırdım gayet güzel geçti sabah oldu gittiler kayınvalidem kaldı o akşamda anneme gitmek istiyordum teyzem uzakta oturuyor son günde annemde kalacaktı ben eşim kaynanam oturduk bana " bugün anneni gördün yeter teyzeni de gördün bugün bana geliyosun ben p kadar diyorum" dedi inatlaştık bu sefer gitmedim ona hamile olduğum zaman da sürekli beni darlıypdu gel gel diye gidince mum gibi oturuyorduk boşuna çağırıyor yani evde tekte değil çözemedim bi gün eşimle beni çağırdı bana dedi ki " ben annene darıldım en azından bana diyebilirdi ki abla sultan bizde kalabilir mi" bende dedim ki " benim kocam yaşadığı sürece kimseden ne izin alırım ne de aldırtırım dedim ağladım hamileyken 2 kere sinir krizi geçirdim beni delirtmeye çalıştı benimle çocuklaştı gerçekten anlamıyorum en son da bana dedi ki çocuğa bakamazsan ben bakar büyütürüm dedi herkesin içinde 22 yaşındayım evet küçüğüm ama anne olamaz mıyım ben çok ağladım günlerce hemde eşim gittiği zamanlar çünkü o da arkamda değildi annesini çok sever bende zaten annesine düşman olsun istemiyorum sadece annesi birşey derken anne konuyu kapat birşey deme demesini bekliyorum ama yok günlerce ağladım şimdi stresten dolayı erken doğum riskim var hakkımı helal etmiyorum kaynanası ona neler yapmış bana anlatırdı kendisinin ondan farkı yok sizden ricam bu anlattıklarımdan ne çıkardınız bunları yapma amacı ne ben gerçekten çözemedim

bu anlattıklarından hiçbir şey çıkartamadım çünkü hiçbir şey anlamadım. eşinin annesi onunla vakit geçirmediğin ve onun evine gitmediğin için tavır alıyor doğru mudur? kişiyle bire bir konuşmayı denediniz mi? eşinize doğru bir dille aracı olmasını da isteyebilirsiniz.

izin alma konusunda kocanızın sağ olup olmamasının ne önemi var? kendi başınıza bir bireysiniz kimseden izin almayın.

Ustunuzde baski uyguluyor acik ve net daha
Yasiniz kucuk oldugu icin basinizi kucukken ezip korkutmak istiyor
Ne munasebet cocugunuza o bakacakmis
Tavrinizi koymaya dévam edin ayrica izin alma konusunda konusmussunuz boyle devam esinizin bu kadar sakin kalmasi ayri bir yipratici olay

Evliliğin başında her gün gittiğiniz için olmuş bunlar. Nasıl başlarsa öyle gider bazı şeyler. Siz eşizle bir ailesiniz artık. eşinizin veya sizin aileleriniz ile en başından bu sınırı çizmeniz gerekiyordu. Anlattığınız kadarıyla kayınvalideniz çok ısrarcı ve garip istekleri var. Sizin anneniz neden ondan izin almalı mesela? Siz evlenince artık kayınvalidenize mi geçiyor söz hakkı? Ayrıca "kocam yaşadığı sürece kimseden izin aldırmam" demişsiniz, bu da yanlış. Sizin annenize gitmek veya herhangi bir şey yapmak için kimseden izin almanıza gerek yok. Siz bir bireysiniz, ne anneniz ne kayınvalideniz ne de eşiniz sizin sahibiniz değil. Yaşınız da günümüz dünyasında evlenip hamile kalmak için biraz küçük geldi bana. Olgunlaştıkça kendinizi ailelere karşı daha iyi ifade edip, sınırlarınızı daha iyi çizeceğinizi düşünüyorum. Son olarak da eğer ev hanımıysanız kendinize yeni uğraşlar bulmanızı, işe başlamanızı veya eğitiminize devam etmenizi öneririm.

sen onun kızı değilsin gelinisin öyle gitme gelme gibi mecburiyetin yok . gidersen eşinle git eşinle kalk bence.sinir krizi geçirecek ne var onu hiç anlamadım çocuğa yazık günah değil mi . Ayrıca kaynananın ben çocuğa bakarım demesi ne ya çocuğa anne bakar kimsede anne gibi bakamaz.

Evet ona gitmiyorum diye tavır alıyor her gün yanında olmamı istiyo temizlik içinde çağırmıyor öyle boş boş oturuyoruz annemden bile kıskanıyor. Kızına " Sultan hanım annesine gidince yorgun değil bana gelince yorgun" deyip sesli söylemişti
Aslında haklısınız kimseden izin almam gerekir ama kendimi zorunda hiisediyorum kimse yanımda değil anneme derdimi anlatıyorum sadece

Eşim annesi hasta diye onun tarafında ama bende düşman olsun bağını kopardın istemiyorum en azından konuşsun bi görümcem beni savunuyor

eşimle beni çağırdı bana dedi ki " ben annene darıldım en azından bana diyebilirdi ki abla sultan bizde kalabilir mi
Vayy kadındaki cürete gel.

Gelinin annesi, kızı kendisine ziyarete gelsin diye koca? olacak paşazadenin çok muhterem validesini arayacak ve kendisinin rızasını alıp icazet isteyecek.

Sevgili arkadaşlar anlamayanlar icin yazdim muhtemelen çoğunuz hayatınızda ilk defa bu kadar saçma bir şey duyuyorsunuzdur. ben bi kere daha duymuştum.

Sevgili konu sahibi arkadaş . Yaşının küçük olması anne olmaya engel değil, ama işte iyi bir evlilik yapmaya engel biliyor musun?

Kv bu cüreti nerden buluyor biliyor musun? Koca diye yanında taşıdığın,çarpmada 1 , toplamada 0 ayarındaki çapsızdan.

Kocan olacak zat ; acaba diyorum tribünlerden anasını desteklemektense sahaya inip oyuna katılsa nasıl olur. Ama yok hic sanmıyorum. Çünkü oyunda hakem kv ve bu durumda skor baştan belli. Hiç şansın yok.

Ya kocan da dahil hepsine baş kaldırıp isyan edeceksin. Ya da bunları böyle cekeceksin. Hiç baska yolu yok.

Eşim annesi hasta diye onun tarafında ama bende düşman olsun bağını kopardın istemiyorum en azından konuşsun bi görümcem beni savunuyor
Esiniz kac yasinda beyin yasi gelismemis Zira hasta kadin olabilir de sizde hamilesiniz yani lutfen hic bir sekilde kendinizi ezdirmeyin zaten sizi seviyorsa o es musveddesi yaninizda durmali

Sinir krizi geçirme olayı şöyle oldu, yine gelme gitme muhabbeti için aradı beni inadından vazgeç gibi şeyler söyledi beni darladı telefonda bende sinirlendim inatlaşmaya başladım sinirlenmeye başladım o da telefondan kaydetmiş sesimi bize geldi eşime dinletti sonra beni darladı bunalttı bana yaptıklarını anlatmaya başlayınca ve o da hala benimle inatlaşıp öyle birşey demedim deyince sinir krizi geçirdim çünkü hepsi üstüme geliyodu eşim kaynanam kendimi savunamıyodum babama beddua etti anneme kızını yetiştirememişsin dedi sen bana kafayı yedirtirsin deyince sen zaten kafayı yemişsin dedi en sonu görümcemi arayıp Allah aşkına anneni ara gitsin evine beni delirtiyor dedim kaynanam da hiçbiryere gitmiyorum burada kalıcam diyip beni delirtmeye devam etti

Anladığım kadarıyla kayınvalideniz "kıskanç bir insan".Kimisi çevresindeki kişilerin eşyasını,evini ..arabasını ..konumunu kıskanır .Kimisi de sevgiyi kıskanır.Sürekli en sevilen kendisi olmak ister .Oğlunun karısını sevmesini kıskanır..Gelininin annesini değil kendisini daha çok sevmesini bekler ...torununun bile annesini değil kendisini anne olarak benimsemesini isteyen /planlayan ruh hastaları var bu topraklarda şu an kendi kendinizi yiyip bitirmenizin size ve bebeğe zararı çok fazla .Bebeğe kendisi bakmak isterse de "siz bana bakın/evimi temizleyin ben bebeğime bakarım " tavrında olun ..hatta öyle yemekler isteyin ki mutfaktan çıkamasın

İsyan ediyorum zaten benden istedikleri herşeyi unutmam ama gerçekten 9 aylık evliyim 9 ayda öyle şey yaşadım ki size özet geçtim sadece evlenmeden önce o kadar iyi bi kadındı ki tamam ya dedim ben anlaşırım ama gelini olduktan sonra gösterdi bana yüzünü sorsan ondan iyisi yok tamam belki kendisine göre iyidir ama bana hiç iyi davranmadı şimdi soğuguz ben ona hiç anne demiyorum o da bana kızım demiyo böyle devam arada bi eşimle gidiyoruz o kadar evine de çağırmıypr çok şükür ama yaptıkları hep aklıma geliyor o yüzden buraya yazmak istedim

Çok haklısınız boşuna kendimi yiyorum ama çevremde sizin gibi konuşan insan olsa gerçekten böyle olmazdım olan evladımla bana oluyo ( çok teşekkür ederim yazdığınız için mutlu ettiniz beni sağolun

Anneme gidince uzanıp yatıyorum burda mum gibi oturuyorum demek lazım
Hiç bir zaman kayınvalidemlerin gelinlere gündüz oturma isteklerini anlamayacağım. Evde ses, nefes olsun desek ev kalabalık. Ego tatmini bence bizim kayınvalidelerimiz kötü davranırdı biz sizden bi gelmenizi bekliyoruz çok mu kafası.
Eşinizle oturun konuşun siz bir ailesini. Kök aileler ailelerimiz ancak yeni kurduğumuz aileye karşı sorumluluklarımız daha fazla. Çocuğunuz hakkında sakın sahiplendirici şeyler yapmasına müsaade etmeyin. Kavga da etmeyin. Tabii babaannesi sana soracağımız şeyler olacak, arada sana bırakıp gezmeye gideceğim gibi yaşam şartlarına göre söylemleriniz olsun.
Kavga eşinizi sizden iter. Taktiksel çalışın. Yüzünüz gülsün lafınızı esirgemeyin.

Esiniz kac yasinda beyin yasi gelismemis Zira hasta kadin olabilir de sizde hamilesiniz yani lutfen hic bir sekilde kendinizi ezdirmeyin zaten sizi seviyorsa o es musveddesi yaninizda durmali
Benden iki yaş büyük o da çok ağladı aslında bunlar yaşandığı için ama ne zaman annesinin konusunu açsam bana kızar. Kendimi ezdirmemeye çalışıyorum bu saatte yazdığınız için mutlu oldum teşekkür ederim

Bu kaynana kaç yaşında telefonu dinletmek nedir biri babama beddua edecek anneme kızını yetisirememis diyecek inadına gitmeyip evde kalacak delimi ne. Bırak gidip gelme baştan çok gidip gelmekten oluyor bir de yaşın küçük ya sindirmeye çalışıyor seni . Ben olsam yüzüne bakmam. çocuğu bahane et gidip gelme

Keşke öyle deseymişim ben ondan hiçbir şey istemiyorum gerçekten benden uzak olsun bana yeter beni sevmese de olur zaten bunca yaşanan şeyden sonra sevdiğini de düşünmüyorum önemsemiyorum da yeter ki beni darlamasın doğumdan sonra beni darlıycak diye de korkuyorum ama nasip artık

54 yaşında ne mutlu oldum gerçekten ne yapmaya çalıştığını anladınız ben kendimi kaç ay yedim bitirdim neden böyle diye . Allah'a şükür daha çağırmıyor beni bu sefer kızımı sahipleniyor kızım kızım diyo ama bi çöp bile aldığını görmedim herşeyi annem ben eşim birde görümcem aldık Allah razı olsun onlardan amacı birazda beni sinir etmek hiçbir dediğini yapmıyorum ya

Kızım kizimmi diyor torunum desin hoş demekle de olmaz ya bakmakla giydirmekle olur hiç sevmem böyle seyleri onun annesi sensin canım kimseye sahiplendirme herkes yerini bilsin. Gerçi böyle torun torun kızım kızım diyenlere iki saat bıraksan çocuğu ne zaman gelip alacak diye de yollarını gözlerler sırf göz boyamak başka birşey degil

Tabii darlayacak.
Kadının egosu ile ilgili sorunu var.
Siz kendinizin konumunu farkedin.
Eş, anne, evlat, gelin.
Herkesin yeri ayrı ifadesini samimi ifadelerle anlatın.
Kimi zaman şaka yoluyla kimi zaman laf sokarak kimi zaman eş kanalıyla...
Kavgasız bir şekilde eşinize duygularınızı açarak kendi yanınıza çekin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…