Esim evlenmeden once ailesine karsi aslan, kaplandi. Bana kediydi. Agzimin icine bakiyordu. Surekli tesekkur ederdi.
Ailesi kizim kizim modundalardi.
Zaten nisanlilik doneminde mi ne bizimkiler onlar hepimiz oturuyoruz. Kaynanamin isinden acilmis konus. Is yerinde bilmem kim bana boyle boyle yapti. Ayagini kaydirdim, isten attirdim. Simdi biri daha var o da giderse cok rahatlicam demis. Kuzenler falan simdi anlatiyorlar bana bu olayi. Biz kendi aramizda konusmustuk ne fena kadın diye de agzimizi acmamistik. Belliymis ta o zamandan diyerek.
Bu insanlar bana bohca da yapmadi. Gelin alisverisine de cikarmadi. Hic bir sey yapmadilar.
Esya alınırken cogunu Safak odedi. Gelinligi Safak odedi. Herkes beni uyardi bu kadar pasif olma. Iste. Aldır diye. Yok ya dedim. Teshir urun aldim bir cok mobilyami ve beyaz esyalarimin hepsini. Bir ay evimde halisiz gezdim. Hali alacagiz bakacagiz dediler, artik en sonunda gidip alabildik. Bayramda koylerine gittim nisanli iken. Ramazanda 100 tl verdi

kurbanda hic bir sey vermedi

. Ve bu insanlar dunya kadar maas aliyorlar. Neyse benim huzurum olsun dedim, lafini bile etmedim.
Sonra ben boyle olmama ragmen, bunlardan hala bir sey goremeyince, hep damadi ve kızına yapip, safagi her seyde kullandiklarini gorunce dile getirdim her seyi safaga karsi.
Sonra ne oldu ben kotu oldum. Safak a dan z ye her seyi kaynanama yetistirdi. Neymis icine atmis bunlari aylarca. Zoruna gitmis ailesi hakkinda konusmam.