- 26 Ekim 2015
- 8.401
- 20.266
- 348
- Konu Sahibi aburcuburju
-
Arada çocuk olmasa yüz göz olmasının önemi yok. Boşanır, hayatına devam eder. Ama mevcut koşullarda ömür boyu görüşecekler. Kavga gürültü çıktı, şu an hem konu sahibi hem eşi üzgün. Keşke daha sakin halledilseydi. Eşi arabayı ailesine mi veriyor, o zaman araba kiralasalardı eşi bir daha istendiğinde cebinden çıkan para canını acıtacaktı. Ben gerçekten çok gerekmedikçe cazgırlık taraftarı değilim. Kayınvalide-gelin ilişkisinde politik olabilen kazanıyor bence.
Ama kızı malım mülküm var diye güvendirmiş yeni ev alınmasına engel olmuş. Kızın dediği gibi belki 0,69 dan ev alınacaktıKocası temel problem zaten. Hamile olmasa bu adam çekilir mi derdim. Boşanmak çok zorken hamileyken çok daha zor. Eş ne kadar atıp tutmuş olursa olsun evlilik öncesi kazandığı sadece onu bağlar. Israr etmemek lazım. Konu sahibi de önceki birikimini getirmek zorunda değil eşi de. Buradaki sorun eşin sözünden cayması. Ama sırf bunun için kayınvalideye mesaj atmaya, bu kadar yüz göz olmaya gerek yoktu.
Ben ne zaman bencil davrandım o zaman değerli oldum. Çok acı ama dünyanın kuralı bu sanırım. Aman ayıp aman neyse dedikçe üstünde tepinmeye başlıyorlarSorunlar zaten böyle ciğirindan cikiyor. Gelin mecbur (arada cocuk olduğu icin) altdan aliyor veya almak zorunda kaliyor.
Araba kiralansa yine konusahibinin cebine zarar. Kendi bütcesinden gidiyor. Yok cebime zarar olmasin derse kendi bayrami kös kös evde oturarak geciyor.
Iki ucu b¤¤lu sopa.
Bende genelde Politik davranma taraftariyim ama coğu eş aileleri kadinlarin iki arada bi derede kaldiklarini bildikleri icin kadini eze eze pestil ediyorlar.
Eşin zaten tutar yanı yok. Resmen köprüyü geçene kadar atıp tutmuş. Zaten millet o yüzden birbirini iyice tanımadan bebek olmasın diyor. Çünkü arada bebek varken yürüyüp gitmek çok zor.Ama kızı malım mülküm var diye güvendirmiş yeni ev alınmasına engel olmuş. Kızın dediği gibi belki 0,69 dan ev alınacaktıartık imkansız.
Evlilik öncesi mal tabiki eşleri bağlamaz ama eş o malı gerekçe göstererek bugünü etkiliyorsa bağlar kanaatindeyim.
O konuda çok doğru düşünüyorsunuz. Ben burada birinin evliliğini eleştirecek en son kişilerden biriyim çünkü bin kat rezilini yaşadım güçlü de duramadım. Ama kendimle gurur duyduğum tek konu aşkımdan öldüğüm zamanlarda bile bir an için bebek düşünmedim.Eşin zaten tutar yanı yok. Resmen köprüyü geçene kadar atıp tutmuş. Zaten millet o yüzden birbirini iyice tanımadan bebek olmasın diyor. Çünkü arada bebek varken yürüyüp gitmek çok zor.
Ben ne zaman bencil davrandım o zaman değerli oldum. Çok acı ama dünyanın kuralı bu sanırım. Aman ayıp aman neyse dedikçe üstünde tepinmeye başlıyorlar
Kayınvalide İtalyan mı? Eşiniz İtalyanmış sanırım. Eğer öyleyse bu kayınvalide problemi tüm dünyayı saran bir sorunKesinlikle öyle.
Benim sosyomanyak KVde hamile olduğumu duyduğunda akrabalar üzeri haber göndermişdi.
Tulumba benden özür dilerse cocuk bakiminda yardim ederim diye (romatizma hastasiyim ve genelde doğumdan sonra ağir atak geciriliyor).
Ordanda güzel bir hoşşşşşt yedi oturdu kicinin üstüne. Hala torununu eşim götürürse parkda görüyor.
Bazi eş aileleri cok merakli gelin ezmeye. Insani en zayif olduğu, en cok yardima muhtac olduğu zamanda eziklemeye cok meraklilar. Ego tatmini yapiyorlar kücücük beyinleriyle.
70 koca boşarim ama böyle varliklara pabuc birakmam.
Ve olaydaki acınacak mesele de konu sahibi rezil olmuş kendileri haklı çıkmış gibi davranmaları. Aksine çoğu insan tam tersini düşünüyor kendilerini rezil etmiş oluyorlar ama ilginç şekilde farkında değiller.
Kayınvalide İtalyan mı? Eşiniz İtalyanmış sanırım. Eğer öyleyse bu kayınvalide problemi tüm dünyayı saran bir sorun
Irkçılık gibi olmasın da İtalyanlar bu konuda mimli bir milletKayınvalide İtalyan mı? Eşiniz İtalyanmış sanırım. Eğer öyleyse bu kayınvalide problemi tüm dünyayı saran bir sorun
Bu anlattığınız sorunların hepsi eşinden kaynaklı sorun. Eş evlilik öncesinde emek verip yaptığı her şeyi hediye edebilir mi? Evet. O zaman aması olmaz bu işin. Eşi ilk red flag’i burada veriyor. Üzücü de olsa konu sahibi hakkı olmayan bir konudan tartışmaya başlıyor. Nasıl ki konu sahibi evlilik öncesi birikimini koymak zorunda değil, eşi de aynı şekilde. Gidip ev almaya karı-koca karar verdiler de, eş ailesi başlarına silah mı dayadı? Hayır. O halde sorun yine konu sahibinin eşinde.
Eşinin başta söylediklerini inkar etmesi, ailesinin sözünden çıkmaması çok zor, üzücü ama bu konu boşanmaya gelmeden çözülebilirdi. Konu sahibi “o halde araba kiralarız ya da her yere taksiyle gideriz” deseydi eşi düşünecekti kalanını. Onun yerine tırmandırmayı seçti. Burası bir dayanışma platformu ama bu tür konularda çoğu kişi kendi başına gelse asla yapmayacağı atar gideri öneriyor.
Irkçılık gibi olmasın da İtalyanlar bu konuda mimli bir millet
Bu konuyu okurken bunu sık sık düşündüm nBazen bu arkadaşların okuduğu konu ile benim okuduğum aynı değil mi diye düşünüyorum.
Niye canı acısın ki parayı kızın anne babası yolluyorArada çocuk olmasa yüz göz olmasının önemi yok. Boşanır, hayatına devam eder. Ama mevcut koşullarda ömür boyu görüşecekler. Kavga gürültü çıktı, şu an hem konu sahibi hem eşi üzgün. Keşke daha sakin halledilseydi. Eşi arabayı ailesine mi veriyor, o zaman araba kiralasalardı eşi bir daha istendiğinde cebinden çıkan para canını acıtacaktı. Ben gerçekten çok gerekmedikçe cazgırlık taraftarı değilim. Kayınvalide-gelin ilişkisinde politik olabilen kazanıyor bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?