Hicbisey anlamadiysan ikinizde dogru cevabi bilemediniz :)forumdakiler toplanip hep beraber yemege gidiyoruz kayinvalideme,cok merakli ya yemek yapmaya:)
Hicbisey anlamadiysan ikinizde dogru cevabi bilemediniz :)forumdakiler toplanip hep beraber yemege gidiyoruz kayinvalideme,cok merakli ya yemek yapmaya:)
Kültür farkı olduğu için çok üzerinde durmayın. Yemekler yöreden yöreye bile farkediyor, yemeyen yemiyor. Siz onların yemeklerini yapsanız bile aynı lezzeti tutturmanız zor. Ben size hakverdim, bunu yapan kişiler tanıyorum ve kötü hissettirdiğini biliyorum. Tipik kayınvalide kıskançlığı da olabilir ama en azından geçerli bir bahanesi var.
Kültür farkı olduğu için çok üzerinde durmayın. Yemekler yöreden yöreye bile farkediyor, yemeyen yemiyor. Siz onların yemeklerini yapsanız bile aynı lezzeti tutturmanız zor. Ben size hakverdim, bunu yapan kişiler tanıyorum ve kötü hissettirdiğini biliyorum. Tipik kayınvalide kıskançlığı da olabilir ama en azından geçerli bir bahanesi var.
Yok canim ben uzerinde durmuyorum ama kiskanclik baska bisey degil, benim evime koskoca doktorlar bile geldi cok begendiler yemeklerimi, kendileri fransiz ve kac ulke gezmisler dusunun .Esimin anneside hep belirli yemeklerdir ozellikle kuskus belki duyan olmustir kendiside biliyor fasulye bilmem ne ama evinde oyle farkli yemek gormedim, hatta babasi benim evegeldigimde 2tabak fasulye yedigini bilirim begendiginden ama bizimki bir corba yapar yagdan gecilmez ici ,hadi ben begenmedim diyelim annemler geldi yanima ne annem ,ne babam, ne de kizkardesim begendi kayinvalidemin yemegini ama kimse belli etmedi. ..Kayinvalidemin babasi pilav yemeyen insanmis, benim evimde yemis pilavi gerisi siz dusunun, bunu kayinvalidem kendi dedi .Kultur farkindan falan degil yani anlayacagin canim sirf kiskancligindan ..Sadece yemek konusunda degil her konuda atliyor,bebzgime mevlid yapilcak 1hafta sonra yapalim demis,sen bana danistin mi?hayir .Ben doguma 39derece atesle girmisim sen bogazinin derdindesin yemek verilcek ,verin ama 20 30gun sonra ,sen 6 cocuk buyutmussun dusun biraz,1 haftalik bebegi nasil sokacaksin 30kisi arasina.
Herkes sormus niye yemek getirip goturuyorsunuz diye soyluyeyim ,nasil bir adetse her giden muhakkak bisey yapip goturuyor,giderken de kalanlardan herkese paylastiriyorlar .Yemekle ugrasiyorsun zaten onlar giderken birde plastik kap ayarla diye vakit kaybediyorsun sacma sapan bisey iste.kayinvalideme desemde yemek getirmeyelim diye dinler mi ?sizce kadinin bir kulagindan girip digerinden cikiyor .
Valla canim kimse kusura bakmasin susarsan hep onlarin dedigi olacak ,saygi cercevesi icinde soyleyecegimi soyluyorum.Yalnizim burda diyede kimse uste cikamaz degil mi?ya da hep benim dedigim olsun diyemez.Siz kabul eder misiniz dogumda olumlerden donmussunuz,kaynanan gelmis 1hafta sonra hemen mevlid yapalim diyecek,kimse kabul etmez.Mevliddede zatèn sadece yemek yediler bende kuran-i kerim okuncak diye bekliyorum.
Valla canim kimse kusura bakmasin susarsan hep onlarin dedigi olacak ,saygi cercevesi icinde soyleyecegimi soyluyorum.Yalnizim burda diyede kimse uste cikamaz degil mi?ya da hep benim dedigim olsun diyemez.Siz kabul eder misiniz dogumda olumlerden donmussunuz,kaynanan gelmis 1hafta sonra hemen mevlid yapalim diyecek,kimse kabul etmez.Mevliddede zatèn sadece yemek yediler bende kuran-i kerim okuncak diye bekliyorum.