- 21 Temmuz 2018
- 6.981
- 20.821
-
- Konu Sahibi Sevimsizpamukseker
Eşim arkamdan konuşamadı ben sadece kızartmaya bakmaya kalktım direk fısır fısır konuştular sonra direk geri döndüm sustularArkandan konuşuyorlar. Ama burada tuhaf olan eşinin annesine sus dememesi. Kayinvalideden ziyade eşimin arkamdan konuşulmasına müsaade etmesine kızardım.
3 5 defa okudum ama anlamadım gerçekten. Hem diyorsunuz ki, 'arkamdan konuşamadı' hemde diyordunuz ki 'ben kalkınca direkt fısır fısır konuştular'.Eşim arkamdan konuşamadı ben sadece kızartmaya bakmaya kalktım direk fısır fısır konuştular sonra direk geri döndüm sustular
Aklama peşinde değilim olanı söylüyorum3 5 defa okudum ama anlamadım gerçekten. Hem diyorsunuz ki, 'arkamdan konuşamadı' hemde diyordunuz ki 'ben kalkınca direkt fısır fısır konuştular'.
Demek ki eşiniz konuşturmuş işte niye hala eşinizi aklama peşindesiniz?
E konuşturmuş annesini sus dememiş?Aklama peşinde değilim olanı söylüyorum
Kendisi susuyordu ama susturmamış evetE konuşturmuş annesini sus dememiş?
Eşin nasıl davranıyor peki ay sinir oldum bide eğer eşin anneciyse yandın doldurur da doldurur oğlunu .. benim kaynanam onu bikere yaptı düğün arefesinde para harcamamak için aldı eşimi odaya yüzüme kapattı oda kapısını dışarda kaldım içerisi de kalabalık nasıl utandım nasıl dışlanmış hissetim sonuçta benim istediğim bir şey vardı ve benimle muhatap olması gerekirken beni dışta bıraktı neyse. Sonra onlar odadan çıkınca yüzüne söyledim beni resmen dışladın eşimle odada konuştunuz dedim çantamı aldım gittim merdiven başına kadar koştur koştur geldi peşimden bazen gerçekten ne yaptıklarını bilmiyorlar. Anne oğuldur bi derdini söyler yada oğlu dertleşir okeydır olabilir biz kadınlarda yapıyoruz bunu ailelerimizle kimse herşeyi bilmek zorunda değil ama böyle kısı pısı dedikodudur yada pohpohlamaktır hiç gelemem böyle şeylere çok ayıp.Benim arkamdan mi konuşuyor beni rahatsız ediyor nedense bu
Bu kocayla işin var bacım. Sorun kaynana değil kocan...Eşim arkamdan konuşamadı ben sadece kızartmaya bakmaya kalktım direk fısır fısır konuştular sonra direk geri döndüm sustular
Dün annemle konuştum böyle böyle diye birde yüzde yüz eminim neyi konuştuklarını o yüzden sormadım olay şu Beni tebrik etmeye gelenler bana hediye getirdiler getiren de çok bir şey getirmediler iki tane Borcam altı parça çerezlik altı tane mini kase var birde 6 kişilik kahve fincanı birde baş ucu surahiye bunları göz koyup bunları yeni evlenlere hediye veririz dedi eşimde onu destekledi sinrilendim kimseye vermem dedim anneme söyledim böyle böyle annem de çıkart kartonda kullanmasan da mutfağa koy bana da aynısını yaptılar dedi bende çıkardım koydum onu konuşuyorlardi kesin
Eşin neden buna izin veriyor ben onu anlamadımBenim arkamdan mi konuşuyor beni rahatsız ediyor nedense bu
Benim haberim vardı kaynanamın bana geleceğini ama her oğlunda çocuğunda azar azar kalacaktı ama öyle olmadı bir ay bir buçuk ay sonra konuşacağım zatenSize sormadan annesini getirip eve yerleştiren adamla nasıl sıkıntınız yok?
Asıl sıkıntı eşiniz.
ÇünküEşin neden buna izin veriyor ben onu anlamadım
Eşim bana karşı iyi herkes bana sorun eşin de diyor ama ben eşimi tanıyorum kimsenin lafını dinlemez ama kaynanam geldikten sonra eşim değişmeye başlayınca direk sirkliyorum kendisini bırakıyor annesinin dediğini evde olup biten herşey en ufak ayrıntıya ben biliyorum ben yaşıyorum hepsini burada anlatmam anlatsam yine eksik kalır ama şöyle bir şey var ilk yanıma geldiğinde eşim benle şaklaşıyor yüz çeviriyordu yüzünü asıyordu mutlu olmuyordu mutluyuz diye annem benim annem görse güler hoşuna gider Allah bozmasın der ama kaynanam oğluna biraz değil baya düşkün ilk bir buçuk ayda bana ancak hesap soruyordu eşim de yapmaya başladı kızdım bıraktı evde ilk geldiginde ne oluyorsa direk yetiştiriyordu eşimi bahçede bekliyordu direk herşey anlatıp eşim bana gelince hesap soruyor ona da kızdım o zaman da benim evimde bana hesap mı soruyorsun dedim kendisi de duydu bıraktılar bunu hesap sormayı sonra millet hediyeler getirmye başladılar filan onlara göz koydular yemin ederim ben dedim ki kimse vermem bunları dedim bana gelen hediyeleri illa yok millete tebrik etmeye gittiğimizde hediye veririz sırf para ödememek için kaynanam yapıyor bunuEşin nasıl davranıyor peki ay sinir oldum bide eğer eşin anneciyse yandın doldurur da doldurur oğlunu .. benim kaynanam onu bikere yaptı düğün arefesinde para harcamamak için aldı eşimi odaya yüzüme kapattı oda kapısını dışarda kaldım içerisi de kalabalık nasıl utandım nasıl dışlanmış hissetim sonuçta benim istediğim bir şey vardı ve benimle muhatap olması gerekirken beni dışta bıraktı neyse. Sonra onlar odadan çıkınca yüzüne söyledim beni resmen dışladın eşimle odada konuştunuz dedim çantamı aldım gittim merdiven başına kadar koştur koştur geldi peşimden bazen gerçekten ne yaptıklarını bilmiyorlar. Anne oğuldur bi derdini söyler yada oğlu dertleşir okeydır olabilir biz kadınlarda yapıyoruz bunu ailelerimizle kimse herşeyi bilmek zorunda değil ama böyle kısı pısı dedikodudur yada pohpohlamaktır hiç gelemem böyle şeylere çok ayıp.
Kısacası anasının lafından dışarı çıkmayan bir eşin var eşin özünde iyi olsa da anne oğul ilişkisi aşırı hastalıklı haline gelmeye başlamiş anne oğluna bağımlı eş hayatında yok oğluna bel bağlamış pohpohlayıp duruyor ne bu münasebet evine getirilen hediyeyi başka kim kullanacakti neyin hesabını soruyor yapıyor ? Terbiyesiz şey ben olsam evime bidaha almam eşime de söylerdim bidaha yapmasın yada gelmesin eğer sende onun gibi düşünüyorsan sende gidebilirsin yolun açık olsun diye lafımı sokardım. Sen belli ki çok sustun bunlar da yapmaya devam etti. Biraz dişlerini göstermelisin mesela ben bişey olsa fark ettiğimde dan diye odaya girip ne oluyor burda deyip sorardım onlar hesap sormaktan korkmuyor da sen mi korkcan. Yada yüzüne söylüceksin ayıp ettiğini hiç utanma yok eşinde erkek haliyle anasına uyması hiç doğru değil ama böyle insanlar değişmiyor dost acı söyler bacım benim de bi arkadaşım vardı adam 24 saat annesiyle kendi evinin dedikodusunu karısının dedikodusunu yapardı evde afedersin ossursan anasının ağzındaydı laflar hemen. Böyle insanlar hiç mutlu olamaz ve mutlu da edemez böyle olduğu sürece sen mesafe koy arana gelip gitmesini öncelikle azalt birazÇünkü
Eşim bana karşı iyi herkes bana sorun eşin de diyor ama ben eşimi tanıyorum kimsenin lafını dinlemez ama kaynanam geldikten sonra eşim değişmeye başlayınca direk sirkliyorum kendisini bırakıyor annesinin dediğini evde olup biten herşey en ufak ayrıntıya ben biliyorum ben yaşıyorum hepsini burada anlatmam anlatsam yine eksik kalır ama şöyle bir şey var ilk yanıma geldiğinde eşim benle şaklaşıyor yüz çeviriyordu yüzünü asıyordu mutlu olmuyordu mutluyuz diye annem benim annem görse güler hoşuna gider Allah bozmasın der ama kaynanam oğluna biraz değil baya düşkün ilk bir buçuk ayda bana ancak hesap soruyordu eşim de yapmaya başladı kızdım bıraktı evde ilk geldiginde ne oluyorsa direk yetiştiriyordu eşimi bahçede bekliyordu direk herşey anlatıp eşim bana gelince hesap soruyor ona da kızdım o zaman da benim evimde bana hesap mı soruyorsun dedim kendisi de duydu bıraktılar bunu hesap sormayı sonra millet hediyeler getirmye başladılar filan onlara göz koydular yemin ederim ben dedim ki kimse vermem bunları dedim bana gelen hediyeleri illa yok millete tebrik etmeye gittiğimizde hediye veririz sırf para ödememek için kaynanam yapıyor bunu
Anneme anlatım böyle böyle annemde bana bana da aynısını yaptılar evliyken dedi hepsini kartondan çıkart kullnamsan da dolabı mutfağa koy bir zaman sonra kaldır bende çıkardım o gün düğüne gittiler ben gitmedim başım ağrıyor ve dönüyor eşim geldiğinde düğünden dışarıya niye çıkardın bende kullansım var dedim ben Borcam severim dedim bu sefer ikisi de morali bozuldu niye çıkardım diye konuşma fırsatları olmadı tek başlarına da
Ertesi gün akşam yemin ederim sadece kalktım patates kızarıp kızarmadığına bakmak için kalktım içeriye direk girdim kaynanam belli bir şey konuşuyor sustu bunu konuşuyorlardı kesin yüzme önümde konuşulsa yemin ederim moralim bozulmaz
Ama canımı sıkan şey yaklaşık bir haftadır ancak bana laf sokuyor sanki kendinin hiç hatası yok gibi
iki defa kimyasal gebelik geçirdim can sıkıntısından boğuldum evde eşim oturmadı işinden dolayı onu anladım ama bu sefer şunu fark ettim ben kalk gezmye çıkalım dedim zaman bir sürü bahane çıkıyordu ama kendisi gezmek isteğinde eşim çıkar geziyor arkadaşlar ile oturuyor eve geç geliyor 12 gibi kaynanam da bir şey demiyor neden böyle yapıyorsun eşini yanlız bırakıyorsun diye oğlunu morali yerinde gezip eğleniyor ya umurunda değil benim halim diğer ikinci gelin de aynı şey yaşıyor maalesef
En sonda sinriledim boğuldum çünkü tarştık biraz ertesi gün kaynanam aramızda bir duvar var sadece odadan çıktım benim arkamdan konuşuyor sırf gezmeye çıkartmadı diye sırf evde oturmadı diye kıyameti kopardı inatçının teki demeye başladı beni kızına çekçetiriyor büyük ihtimalle kızı da oğlun da inatçı dedi ki kaynanm ona cevap olarak sonra ikisi de birbirinden İnatçı ben bunu duydum tabi ister istemez sinir oldum sinirlenmeye başladım oda herhalde anladı benim duydumu bu sefer adım kapı dinliyor çıkardı hep laf sokuyor şimdi kapı dinlemek ayıp bilmem ne diye yapılamaz diye cevap verecektim sustum insanın arkasından konuşmak hatta suçu olmamasına rağmen konuşmak günah ayıp diye bilmiyorumsinirleniyorum sinirim geçmiyor bir türlü