kaynanam bakmak zorunda degilim diye kaynatama ben bakiyorum

kayınvalide olarak zaman zaman gelinlere kızdım da gelinler kadar kayınvalidelerde sacmalıkta sınır tanımıyor anlaşılan insanlar nasıl bu kadar kötü ve oyuncu olabiliyorlar,anlamış değilim allah sonumuzu hayır etsin,söyliyecek birşey bulamadım ben

ikisi bebek 3 çocukla hangi birine yetişeceksin acaba, kayınpederinin durumu zor üzücü bir durum ama senin durumun daha da zor, görünen o ki kimsenin seni düşündüğü yok, o yüzden sen kendini düşünmek zorundasın, bakma derim, kaynanan biraz empati yapsın ya o durumda kendi olsaydı, yok hastayım yok tansiyonum şekerim bayıldım ağlarım zırlarım diye her istediklerini yaptırıyorlar yaw, haftada bi kaç gün iki kardeş alıp kaynananın yükünü hafifletebilirsiniz

Sana ayrı üzüldüm ,kayın pederine ayrı üzüldüm. Bu nasıl vicdansizlik. Kaynana o duruma gelince kim bakacak acaba..

Tabiki herkes ayri ayri ama ben olsam bakardim, madem evdeyim, üc tanede cocugum var amannnn olsun varsin bir yaslimda olsun ne olacakki ?
Zaten anlattigin Kadar altina yapmiyor sadece evde dolanip duruyor ve kelimeleri tekrar ediyor. Oda cocuk gibi olmus iste.
Benim vicdanim el vermezdi ve gercekten cani gönülden bir yasli insanima yardim etmek isterdim. Ben hayatta sokaga atilmis bir insana bende bakamam diyemezdim, ki resmen adami sokaga atmislar.
Suna cok inaniyorum evde bir yasli olunca zorda olsa sanli o evin bereketi artiyormus gibi. Hem esimde seviyorsam, neden olmasin ? Elim kolum tutuyorsa üc cocuk yapabiliyorsam, o bir yasli beni rahatsiz etmezdi dogrusu.

Kimsenin kimseyi dusunmedigi bir dunyada yasiyoruz ...azicik deyim yerinde ise yirtik olacaksinki farkedilesin bir kenara cekilip sessiz sakin gitmesini beklersen cok beklersin esin halinden memnun der aldiris etmez kv. Tikiri yerinde olur gezer tozar gununu gun eder sende uc cocuk bir yasli ile omrun gecer...demem oki once esine bu durumdaki rahatsizligini hissettiriceksin sonrada kv. Dene gerekirse ac telefon acik acik konus bosver kotu ol gerekirse sen bakmak zorunda degilsinki kv varken sana dusmezki kv olmasada kizlari varya...sakin kabullenme bu durumu.benimde uc cocugum var yedir icir yika derken kendime ayiricak yarim saatim bile yok...iki lokma yemegi yavas yavas yemek luks haline geldi bende .eminim sende oylesin bu kadar isin gucun varken nasil bakicaksin allah askina bakicak en son insan sensin ya...

Kaynanani ara agzina geleni say ben olsam sinirimden catlardim ay 3 çocuk var yazik sana da kimse kusura bakmasin bence esine daha fazla baski yap yoksa kafayi yersin bu kadar sorumlulukla..karisi yasarken ona bakmak sizin goreviniz ddegil

ilk öneriyi yap şimdilik. eşine belki maddi açıdan yüklenince anlar halden.

ikinci öneriyi yapma. yüz göz olma. sevap yaparken. kötü söz söyleme. sen tek eşinle muhattap ol

ne zamandır sizde ?
o kaynananın akibeti çok kötü olacak.
sizin de 3 değil 4 çocuk olmuş oldu bu durumda.
Allah yardımcınız olsun.

size helal olsun diyorum kp bakmıcam dememişsiniz.üç cocugunuzla bir bakıyorsunuz.yazık ya kv bakmamasına çok sasırdım.oda oyle olunca bakalım ona bakacak varmı.....adamcaz napsın böyle olmak istemiştir.allahtan sizin gibi bir gelini olmusta rezil olmamış.siz cennetlik bir bayansınız.

Kayınvalideniz gerçekten çok vicdansızmış, eş olmak sadece iyi günde değil ki, iyi ve kötü günde yanında olmak demek ama kayınvalidenizde bunu anlayacak kapasite yok sanırım. Bu konuyu siz değil kızları ve eşiniz çözmeli. Anneleriyle konuşmaları lazım öyle bayılmalar filan onlara da inanmaları lazım. Bayıldığında evde yalnız bırakın ilgilenmeyin bakalım nasıl oluyormuş öyle istenmemek, ilgilenmemek. Sabah sabah sinirim tepeme fırladı.

Anladığım kadarıyla kayınbabanın ciddi bir zorluğu yok misafir olarak. Fazladan bir tabak bir bardak yetiyor. Kalabileceği bir oda da varsa gelsin siz de kalsın. Siz eşinizi eve düzenli yardımcı veya yarım günlüğüne de olsa bir çocuk bakıcısı için ikna edin. Zaten durumunuz varmış, bir de düzenli bakacaksanız kayınpederin maaşının da size geçmesi gerek. Düzenli gelen bir yardımcı ile çok rahat altından kalkabilirsiniz bu durumun.

bazı arkadaslar bırak demişler.ya adamcaz napsın...kızları bakmıyo.karısı bakmıyo.oğlu sahip çıkmıs gelini sahip çıkmış.onlardamı atsınlar.tabiki yaptınız sey kolay değil.en azından bakıcı tutun size yardım etsin.adamı dısarı atacak haliniz yokya.kızları bakmaya kalksa şiddet uygulayacaklar.belli o kapasitede insanlar.huzur evine verseniz onların bakımlarınıda biliyoruz.allah rıza için bakın bence onlar bizim atalarımız....okadar güzel yetiştirmişki sizin aileniz sizi bir daha tebrik etmek istiyorum....

Canlarim purdikkat okudum yazilanlari cinku bi fikre ihtiyacim var yanlis adim atmak istemiyorum dun esimle tartistik kus gitti ise.tamam adamin bizarari yok ta bi arkadas durumu anlamis demek istedigim tam olarak da buydu bu duruma herkesin alisip herkes halinden memnun diye surekli kayinbabam bizde kalacak.evine gitti diyelim kv yine sikilinca al gotur diyecek bize gelecek niye ben ses cikarmiyorum adamin ne zarari var ki ....yani o kadinin beni boyle hizmetci gibi gorup gel keyfim yapmasi beni uzuyor.evet asil cocuklardan muzdaripim ustuste oldu zaten bunalim gunler gecirdim atlattim derken simdide bu.esimide seviyorum babasini istemiyor imaji vermek istemiyorum ama bilemedim diger turlude simdi ses cikarmazsam bu boyle gider bilemedim esimde kus gitti icim icimi yiyor valla aglayacagim bi yol gosterin nolur sineyemi cekeyim napiyim bilemedim kv aramam.o kadin bunuda laf eder yok yere tartisiriz ben kotu olurum.herkes annesini biliyor zaten ama oda yasli alttan al deniyor offf

Yaşlı bakmak çok sevap, duasını da alırdınız ama sizin durumunuzda sizin bakmamanız gerekiyor.Eşinize durumunuzu güzelce anlatın,yeni doğum yaptığınızı, henüz toparlayamadığınızı çocuklar da varken zor olacağını söyleyin.Siz de önce kaynananızın bakması gerekiyor zaten eşi olduğu için.O bakmadıktan sonra size hiç düşmez ve bakmadınız diye kimse size birşey diyemez.Allah şifa versin.

kaç kardeş eşin?
kardeşler dönüşümlü baksın kız erkek ayırt edilmeden.
mesela herkes 1 er ya baksın sırayla.

Maasi var zaten bizimde durumumuz iyi para yada bakicida sorun yokta bakici napacak zaten kaynanama aylik kadin gider temizlige yemekleri de diger kizlri gelip yapar onun derdi babaniz gitsin bende rahatima bakayim ben bunu anliyorum artik.
kusura bakma yuhh yani kaynanana
adamcağızın aylığı var ben felçli sandım değil kendi tuvaletine gidip gelebilecek durumda yalnız yapacağı elinden götürmek olur aylık temizliğe kadın geliyormuş yemek yapılıyormuş bu kadın ne yapıyor acaba
bence bakıcı tutun ortak parayla yada adamın maaşıyla sizde kontrole gidersiniz adamcağız da evinde rahat etsin
kaynananızda bakıcı bulunmasına falan laf etmez umarım

Böyle konular okuyunca insanligimdan utaniyorum gercekten. Demekki neymis, ister 10 cocugun olsun, yine sana kimse bakmak istemiyor ve yine yanlizsin bu hayatta.
Kardesim, Masallah 3 cocuk dogurmussun ve ev hanimisin, bir yasli bu karsindaki insan, bir tabak sofraya daha koymakmi zormu geliyor ? Onuda aileye katin, baba gel cocuklari gezdirelim de, disari cikin gezin, sizinle yemek yesin, evinizde kalsin, cokmu zor bu ya ???
Cocuk bakmak bence daha zor, yani kendi basina tuvaletine gidebilen kimseye yük olmayan bir yasli neden insanlara zor geliyor ?
Hepimiz yaslanacagiz, hepimiz bu günlere gelecegiz elbet. Bu hayatta ne ekersen, onu bicersin güzel kardesim.
Ben sahsen cocuklarim olsa dedeleri yaninda olsa cok mutlu olurum, cünkü cocuklarima dede sevgisinide asilamis olurumki, onlar icin güzel bir ani olur. Dedesi bir masal anlat bakalim bizim ufakliga gibi ne bileyim ya, insan isterse bu hayatta hersey olur ama tabiki istemese zorlan yapilacak seyler degil bunlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…