KAYNANA VE KAYINPEDERLE BİRLİKTE YAŞAMAK

Yukardaki arkadasin soyledigi gibi surekli ne zaman doneceksiniz, ne kadar kalacaksiniz imalarda bulun ama esin yokken de. Sakin kendini yorma aman caylari corbalari kahveleri diye. Yoruldum basim agriyor de cekil odana isten gelince cikma ordan yat. Onlarda bu durumdan rahatsiz olurlar zaten

Yemek yaptım verdim çay yaptım duş aldım odama çekildim
Kp gel yüzünü görelim dedi ben bile kendimi göremiyorum dedim

Acayip haklısın. Yeni evli çift nasıl rahat etsin ki? Yeni evli olduğum zamanları hatırlıyorum da eve dönmek için can atıyordum kendi koltuğumda oturmak, kendi yemeğimi yapmak, evin temizliğini yapmak vs. İçin. Eşin saçmalıyor asıl onlarda vicdan yok. Sen söyle eşinle konuş konuşsun onlarla. Baktın eşin oralı olmuyor ya da saçmalıyor git ailenin evine onlar gitmeden gelmiyorum de.

Eşim ailesi konusunda çok hassasmış
Hepimiz öyleyiz ama onlara git demenin sokağa atmak olduğunu savunuyor
Bu sebepten gidersem boşanırız biliyorum

Eşim asla konuşmaz onlar annem babam istedikleri kadar kalırlar diyor
Burası onların evi diyo
Ben Rahat değilim huzurlu değilim diyorum
Sokağa mı atalım diyor halbuki evleri var sokak ne alaka anlamış değilim
Onların evi değil. Sizin Eviniz. Resmen size oyun oynanmış. Çok üzüldüm durumunuza. Kendi annenizide çağırın. Onlarda kalsın. Burası onların evi deyin. 2018 yılında konuya bak yaa.

İşten gelip bir de yemek temizlik yapıyorsunuz gitmezler tabii evlerine. Kısa bir misafirlik olsa ya da mecburi bir durum anlarım ama şu durumda tamamen keyfiyet var anladığım kadarıyla. Hiç surat falan yapmayın eşinizle de uzun uzun tartışmaya gerek yok direk söyleyin iki üç gün içinde ya sen söylersin gitmelerini ya da ben giderim deyin önce kızar küser belki ama aklı birazcık basindaysa mantıklı bir karar verir ha vermezse de en baştan adamın karakterini anlamış olur yolunuza bakarsiniz.

Sana yardimci olmak istemesi guzel birsey bence ama esinle konus kizina da gitsin mesela 1 hafta sende 1 hafta onda kalabilir kizi size yakinmis yemek konusunda da anne ben aksam gelince yapayim yemek seciyorum falan dersin sen yorma kendini soyle yasli insanlae idare etmenden yanayim ama yeni evli olup sizde surekli kalmalari normal degil tabiki esin sana iyiyse mutluysan goz ardi edebilirsin canim ne sikintiyla yasayan insanlar var oylr düşün sevaptır kalsinlar izinli oldugub günler gorumcene yollayabilirsin

Her izinli olduğum gün bendeler maalesef
damadını sevmiyor kızına geçen gitti altı gün kaldı geldi yıkanmadık hiç dedi
Değişik cinsler anlamıyorum
Büyük gelini omları istemiyor o sebepten gitmiyorlar oeaya da bana kaldılar
Elleri ayakları tutuyor
Allah korusun rahatsız olsalar hani üç kardeş eşit bakarız allah kimseyi düşürmesin ama bunlar keyfi kalıyor zoruma gidiyor

İşten gelip bir de yemek temizlik yapıyorsunuz gitmezler tabii evlerine. Kısa bir misafirlik olsa ya da mecburi bir durum anlarım ama şu durumda tamamen keyfiyet var anladığım kadarıyla. Hiç surat falan yapmayın eşinizle de uzun uzun tartışmaya gerek yok direk söyleyin iki üç gün içinde ya sen söylersin gitmelerini ya da ben giderim deyin önce kızar küser belki ama aklı birazcık basindaysa mantıklı bir karar verir ha vermezse de en baştan adamın karakterini anlamış olur yolunuza bakarsiniz.

Ailem bu konuda destek değil bana
Hani eşime bunu söylerken kendime kalacak yer bulmam gerekiyor maalesef
:KK43:

Ailen nasıl destek değil ben de bunu anlamıyorum...
Ailen arkanda olmadığı için seni ezmeyi huzurunu kaçırmayı kendilerinde hak görüyorlar.
Ben asla cinselliği koz olarak kullanmayı sevmem istemem, ama senin yerinde olsam asla birlikte olmam onlar evlerine gidere kadar, rahat duş alamıyorum diyerek. Bak o zaman nasıl gönderiyor eşin...

Onların evi değil. Sizin Eviniz. Resmen size oyun oynanmış. Çok üzüldüm durumunuza. Kendi annenizide çağırın. Onlarda kalsın. Burası onların evi deyin. 2018 yılında konuya bak yaa.

Senin ailen de gelir kalabilir diyor
Benim ailem gelmez biliyor tabi
Kimin kime ne zaman muhtaç olacağını bilmiyoruz bilemeyiz kimseyi düşürmesin allah
Ama benimkisi vicdansızlık değil
Eşime diyorum sen baba olmak istersin yaşından kaynaklı Ancak bende evliliğimizi yaşayalım istiyorum
Daha ilk günden kaynana kp ile yaşayıp rahat edemeyeceksek ben çocuğu ertelerim düşünmem
Ailesi bir hafta geliyor olsa başım gözüm üstüne olurdu ancak dört beş altı ay çok fazla bir süre
Eşim onlarla içerde oturur ben odamda uyurum artık
Nereye kadar gider bilmiyorum
Yatak odasının kapısını kitledim diye balayından döndüğümüz gece bana bağırmış İnsan
Neymiş annesi babası girmezmiş
Olabilir ben öyle rahat ediyorum hiç düşünmedi beni benim isteklerimi
Bilmiyorum evlendiğim adam bu değil

Ailen nasıl destek değil ben de bunu anlamıyorum...
Ailen arkanda olmadığı için seni ezmeyi huzurunu kaçırmayı kendilerinde hak görüyorlar.
Ben asla cinselliği koz olarak kullanmayı sevmem istemem, ama senin yerinde olsam asla birlikte olmam onlar evlerine gidere kadar, rahat duş alamıyorum diyerek. Bak o zaman nasıl gönderiyor eşin...

Eşim kapıyı kitlememden rahatsız bense kapı kitli olmayınca psikolojik olarak uyuyamıyorum
Annem babam ben yaşardık yine kitlendim annem geçen eşime bu huyumdan söz etti de eşim utandı biraz
Bilerek yaptığımı düşünüyordu
Zaten birlikte yatağa girmiyoruz eşim ailesi ile tv izler içerde ben odada dururum
Rahat giyinemiyoeum uzanamıyoeum omların yanında o sebepten odamda duruyorum

Eşim kapıyı kitlememden rahatsız bense kapı kitli olmayınca psikolojik olarak uyuyamıyorum
Annem babam ben yaşardık yine kitlendim annem geçen eşime bu huyumdan söz etti de eşim utandı biraz
Bilerek yaptığımı düşünüyordu
Zaten birlikte yatağa girmiyoruz eşim ailesi ile tv izler içerde ben odada dururum
Rahat giyinemiyoeum uzanamıyoeum omların yanında o sebepten odamda duruyorum
Ya sen bu diken üzerinde yaşamaya yaşama mı diyorsun?
Ailen bence gelsin, madem kendi ailesini göndermiyor seninkiler de kalsın, belki o zaman biraz anlad.
Çekme bu adamı, çalışan bir kadınsın bir ömür pişman olacaksın.

Senin ailen de gelir kalabilir diyor
Benim ailem gelmez biliyor tabi
Kimin kime ne zaman muhtaç olacağını bilmiyoruz bilemeyiz kimseyi düşürmesin allah
Ama benimkisi vicdansızlık değil
Eşime diyorum sen baba olmak istersin yaşından kaynaklı Ancak bende evliliğimizi yaşayalım istiyorum
Daha ilk günden kaynana kp ile yaşayıp rahat edemeyeceksek ben çocuğu ertelerim düşünmem
Ailesi bir hafta geliyor olsa başım gözüm üstüne olurdu ancak dört beş altı ay çok fazla bir süre
Eşim onlarla içerde oturur ben odamda uyurum artık
Nereye kadar gider bilmiyorum
Yatak odasının kapısını kitledim diye balayından döndüğümüz gece bana bağırmış İnsan
Neymiş annesi babası girmezmiş
Olabilir ben öyle rahat ediyorum hiç düşünmedi beni benim isteklerimi
Bilmiyorum evlendiğim adam bu değil
vala canım hiçbirimizin evlendiği adam bu değil :deli: evlilik öncesine hiç bakma gerçekten

Ya sen bu diken üzerinde yaşamaya yaşama mı diyorsun?
Ailen bence gelsin, madem kendi ailesini göndermiyor seninkiler de kalsın, belki o zaman biraz anlad.
Çekme bu adamı, çalışan bir kadınsın bir ömür pişman olacaksın.

Böyle giderse çekişmeyeceğim
Ancak ailem bu konuda arkamda Durmaz
Kendime kalacak bir yer ayarlayıp konuşmam gerekecek çünkü eşim beni gönderir gibi

Görücü usulü mü yoksa kendiniz flört ederek mi evlendiniz?

Kusura bakmazsanız aranızdaki yaş farkından ve sizin ikinci evliliğiniz olmasından dolayı bunun bile isteye size kurulmuş bir kumpas olduğunu düşünüyorum.

Gerçekten çok üzüldüm yaşadıklarınıza. Bu insanlar bir de sizin yaptığınız sözü falan beğenmemişlerdi yanlış hatırlamıyor isem. Ama kendileri o kadar elit ve o kadar ileri görüşlü ki daha 1 aylık gelinin evinde metazori ile kalıyorlar. Gerçi tekrar ediyorum, bence eşinizin bütün bu olacaklardan haberi var idi.

Merhaba Hanımlar,

Sizlerden ne yapmam gerektiği konusunda bilgi almak istiyorum. Hayat tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Geçtiğimiz ay evlendim. Ben 23 eşim ise 35 yaşında. Eşimin anne ve babası normalde memlekette yaşayan insanlar ancak biz evlenmeden önce evimize geldiler düğün vs bahanesi ile. ( düğün değil nikah oldu ayrıca onların desteği olmadan evlendik. desteğe ihtiyacımız yoktu da diyebiliriz. ben istemedim aslında onlardan bir şey istemedim ki evimde işimde söz hakları olmasın)
Herneyse öyle olmadı balayından döndük evimizdelerdi. Bahara kadar burada olma planları var . Köy hayatı kışın zor olurmuş vs diyerekten kalıyorlar işte

bu durum beni oldukça rahatsız etmekte evimiz küçük tek banyo wc bulunmakta
çalışıyorum tesettürlüyüm evimde rahat edemiyorum bu beni çok geriyor

benim kötü huyum başkasının yaptığı yemeği zor yerim ve kayın validem yaşlı çok göremiyor benim midem almıyor lütfen topa tutmayın ama midem almıyor.
yatak odamı topluyor eşim benden sonra işe gittiğinden kaynaklı ben toplamıyorum
sinirimi bozuyor bu durum
kıyafetlerimi evin ortasında toplaması uyuz ediyor beni
ben mi kötüyüm acaba eşimle konuşunca sende vicdan mı yok anlamıyorum diyor :KK43:

3 oğlu 1 kızı var kızı da bizim yakınlarımızda oturuyor
köyde birlikte kaldığı gelini var
çalışan tek gelinde benim

sizce konuşmam yanlış mıdır ? gitmenizi istiyorum desem
napacağımı bilemiyorum
bana akıl verin :KK43:
Kendilerinin düşünmesi lazım ayıp yani. Siz daha evli olduğunuzu anlayamadan emrivaki bir şekilde yerleşmişler pes. Sizin ve eşinizin direkt söylemesi ilişkileri bozabilir . Görümceye söylese eşiniz. Görümce de kendi fikri gibi annesiyle konuşup yeni evli çiftin evinde olmaz anne falan gibisinden bir anne kız konuşması yapabilir. En ılımlı çözüm bu geliyor bana .

Görücü usulü mü yoksa kendiniz flört ederek mi evlendiniz?

Kusura bakmazsanız aranızdaki yaş farkından ve sizin ikinci evliliğiniz olmasından dolayı bunun bile isteye size kurulmuş bir kumpas olduğunu düşünüyorum.

Gerçekten çok üzüldüm yaşadıklarınıza. Bu insanlar bir de sizin yaptığınız sözü falan beğenmemişlerdi yanlış hatırlamıyor isem. Ama kendileri o kadar elit ve o kadar ileri görüşlü ki daha 1 aylık gelinin evinde metazori ile kalıyorlar. Gerçi tekrar ediyorum, bence eşinizin bütün bu olacaklardan haberi var idi.

Görücü usulü değildi

Ben cidden bilmiyordum benimle kalacaklarını vs
Düğündeki sonra giderler diye düşündüm
Köy insani sevmez şehri diye düşündüm

Eşim ailesinin kalmasını istemez ama kalırsa da bişi demezmiş öyle söyledi geçen
Ne kadar doğru tartışılır tabi

Allah aşkına sonuna kadar yorumları okuyamadım ama ne olur böyle :KK43::KK43::KK43::KK43: yapıp yapıp durmayın ve anında cinnet getirin ve evi terkedin bakalım ne olucakilk defa duydum böyle şeyi bune böyle çaresiz gibi 10 çocuklu anne gibi :KK43::KK43::KK43::KK43:bu haraketi yapmayın silkenin biraz bakalım ne olucak :KK51:

Kendilerinin düşünmesi lazım ayıp yani. Siz daha evli olduğunuzu anlayamadan emrivaki bir şekilde yerleşmişler pes. Sizin ve eşinizin direkt söylemesi ilişkileri bozabilir . Görümceye söylese eşiniz. Görümce de kendi fikri gibi annesiyle konuşup yeni evli çiftin evinde olmaz anne falan gibisinden bir anne kız konuşması yapabilir. En ılımlı çözüm bu geliyor bana .

Görümcem ılımlı bir insan değil
Görümceme söylemek istemiştim ancak tepkileri vs konuşmamayı tercih ettim
Farklı şekilde lanse edecek biri

Allah aşkına sonuna kadar yorumları okuyamadım ama ne olur böyle :KK43::KK43::KK43::KK43: yapıp yapıp durmayın ve anında cinnet getirin ve evi terkedin bakalım ne olucakilk defa duydum böyle şeyi bune böyle çaresiz gibi 10 çocuklu anne gibi :KK43::KK43::KK43::KK43:bu haraketi yapmayın silkenin biraz bakalım ne olucak :KK51:

Evi terk edemem şuan kalacak bir yerim yok
Bunun için babamın evine gidemem ailem tatile çıktı üstelik dert etme giderler diye düşünüyorlar

X