KAYNANA VE KAYINPEDERLE BİRLİKTE YAŞAMAK

İnsanlar birbirini tam tanımadan ve evlenmeden önce herşeyi konuşup anlaşmayınca böyle şeyler olduğunda işler arapsaçı oluyor.

35 yaşındaki adamın bundan sonra değişeceğini sanmıyorum,anlattıklarınızdan ailesinin bundan sonra sizin evi mesken tutacağı belli işiniz çok zor.

Bence bir yol ayrımına geleceksiniz, ya onların istediği hayatı yaşayacaksınız yada yol yakınken başınızın çaresine bakacaksınız...

Canım alakası yok yemek çamaşır temizlik bende yine
Keyfi kalıyorlar köyde soba yakmak istemedikleri için
Beni de rahatsız ediyorlar ayni zamanda
Mesela duş aldım mecbur odama girdim bornozla değil giyinerek çıkmak zorundayım banyodan
Ki bunu bekarlık hayatımda bir kez olsun yapmadım
Eşime göre basit şeyler bunşar çünkü onun ailesi ve o rahat

Madem basitmis sen de esin gibi rahat davran, yanlarinda ayaklarini uzat falan, kendi evinde misafir gibi mi olacaksin

Eşim hep yalnız yaşıyordu ailesi ile yaşanıyordu
Buyur burdan yak evlenince mi ailesi oldugu aklina gelmis :işsiz:

Belli bir sure idare edin
Yapacak bisey yok gibi ins zamanla duzelirsiniz en azindan disariya cikin eşiniz ile bas basa zaman gecirin

İyi akşamlar
Evliliğimin ilk zamanları geldikleri için çok zoruma gidiyor
Rahat değilim evim küçük anlayışsızlıkları gürültüleri hat safhada
Geçici durum Değil işte her sene kışın bana gelmek ne demek
Ben evlendim eve arkadaşlarımı çağıramıyorum
Tamam yaşlı Saygı bekler de peki ben birdaha bu gümlere dönebilecek miyim
Rest cekmek zamani

Eşimle konuştum bağırdı çağırdı
Ses yükselmesi bende fobi gibi bişi ben dayanamıyorum ses yükselince korku basıyor beni vücudum kızarıyor vs
Eşim anlamıyor uzak durarak da anlatmaya çalışmak İstemiyoeum
Eşimin yerine koyuyorum kendimi ben ailem ile konuşurdum bu ayıp bir şey değil
Hak helal etmez diyor saçma
Hem suçlu hem güçlü yani. Hem emrivaki yapıp oldu bittiye getiriyor, hem de psikolojik şiddet uyguluyor.
Üzgünüm bu cümleyi çok çok az kullanırım ama bence bu işin sonu pek hayırlı gözükmüyor.

Merhaba Hanımlar,

Sizlerden ne yapmam gerektiği konusunda bilgi almak istiyorum. Hayat tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Geçtiğimiz ay evlendim. Ben 23 eşim ise 35 yaşında. Eşimin anne ve babası normalde memlekette yaşayan insanlar ancak biz evlenmeden önce evimize geldiler düğün vs bahanesi ile. ( düğün değil nikah oldu ayrıca onların desteği olmadan evlendik. desteğe ihtiyacımız yoktu da diyebiliriz. ben istemedim aslında onlardan bir şey istemedim ki evimde işimde söz hakları olmasın)
Herneyse öyle olmadı balayından döndük evimizdelerdi. Bahara kadar burada olma planları var . Köy hayatı kışın zor olurmuş vs diyerekten kalıyorlar işte

bu durum beni oldukça rahatsız etmekte evimiz küçük tek banyo wc bulunmakta
çalışıyorum tesettürlüyüm evimde rahat edemiyorum bu beni çok geriyor

benim kötü huyum başkasının yaptığı yemeği zor yerim ve kayın validem yaşlı çok göremiyor benim midem almıyor lütfen topa tutmayın ama midem almıyor.
yatak odamı topluyor eşim benden sonra işe gittiğinden kaynaklı ben toplamıyorum
sinirimi bozuyor bu durum
kıyafetlerimi evin ortasında toplaması uyuz ediyor beni
ben mi kötüyüm acaba eşimle konuşunca sende vicdan mı yok anlamıyorum diyor :KK43:

3 oğlu 1 kızı var kızı da bizim yakınlarımızda oturuyor
köyde birlikte kaldığı gelini var
çalışan tek gelinde benim

sizce konuşmam yanlış mıdır ? gitmenizi istiyorum desem
napacağımı bilemiyorum
bana akıl verin :KK43:
Gerçekten çok kötü bir durum.. eşiniz neden anlamak istemiyor bir an önce çözmesi gerek yoksa bu şekilde devam edemezsiniz me söyleseniz haklısınız bu durumda saçmalık.

Merhaba Hanımlar,

Sizlerden ne yapmam gerektiği konusunda bilgi almak istiyorum. Hayat tecrübelerinizden faydalanmak isterim.

Geçtiğimiz ay evlendim. Ben 23 eşim ise 35 yaşında. Eşimin anne ve babası normalde memlekette yaşayan insanlar ancak biz evlenmeden önce evimize geldiler düğün vs bahanesi ile. ( düğün değil nikah oldu ayrıca onların desteği olmadan evlendik. desteğe ihtiyacımız yoktu da diyebiliriz. ben istemedim aslında onlardan bir şey istemedim ki evimde işimde söz hakları olmasın)
Herneyse öyle olmadı balayından döndük evimizdelerdi. Bahara kadar burada olma planları var . Köy hayatı kışın zor olurmuş vs diyerekten kalıyorlar işte

benim kötü huyum başkasının yaptığı yemeği zor yerim ve kayın validem yaşlı çok göremiyor benim midem almıyor lütfen topa tutmayın ama midem almıyor.
yatak odamı topluyor eşim benden sonra işe gittiğinden kaynaklı ben toplamıyorum
ben mi kötüyüm acaba eşimle konuşunca sende vicdan mı yok anlamıyorum diyor :KK43:

napacağımı bilemiyorum
canım öncelikle Allah yardımcın olsun zor bende bir buçuk yıl çektim bazı ortak yönlerimiz var ama şu anda çok şükür ki evimizi ayırdık ve gelmeye bile Cesaret edemiyorlar çünkü eşime anne baba olarak ne maddi ne de manevi hiçbir yardımda bulunmadılar şimdide kendilerinde o hakkı bulamiyorlar. Senin konun biraz benim kuzenimin konusunu çağrıştırdı bende kuzenim görücü usulü ama severek evlendiler birbirlerini tanıyarak tabii İlk konuştuklari zman evler ayrı olacak demişlerdi sonra kayınpeder aniden rahatsızlaninca vefat etti oğlu evlendikten sonra kayinpederle birlikte köye gideceklerdi ama kayınpeder ölünce kayınvalideye de gün doğdu kaldı benim kuzenin yanında etrafında diğer çocukları da var onlarda bir hafta kalıyorsa kuzende iki ay kalıyor kuzenim de şu an ikinci çocuğa hamile doğurdu doğuracak ama nerede o anlayış hep orda hep orda gideceğim diyor gitmiyor kuzenim desen kocası ile rahat ilgilenmiyor anlarsınız işte bla bla bla durum böyle yol yakınken otur kocan ile konuş bu durumu düzene sokun kayinvalideye de şöyle benim evimin düzenine karışma de ben hoşlanmıyorum böyle şeylerden yüz verirsen önünü alamazsın ipi baştan sıkı tutacaksın bacım baktın olmuyor kocama de diğer kardeşlerine oturun konuşun madem koye gidemiyorlar buraya taşınsılnar herkesin duzeni var sonuçta evine mümkün olduğunca uzak yerden tuttur evi her istediğinde çıkıp gelemesin sana çizgiyi çiz kocana karşı bile olsa baktın buna da yanaşmıyorlar kardeşim ben babamın evine gidiyorum annenle baban ne zaman kendi düzenlerini kurarlar o zaman gelirim dersin senin ki zaten seni seviyor değer kıymet veriyorsa senin gitmene müsaade etmez etse de düzenlerini kurana kadar babanın evinde bağrına taş basacaksin sabredeceksin ailen sana bu konuda destek olur mu onuda hesap et tabi bu işlere kalkınmadan önce eğer ailen arkanda durursa zaten seninkinin cesareti kırılır tatsızlık çıkarmadan bu işi halletmeye bak yoksa sonunda sen kötü olursun onların yüzüne karşı gidin evimden deme sakın eşini kendinden sogutursun Allah yardımcın olsun inşallah

canım öncelikle Allah yardımcın olsun zor bende bir buçuk yıl çektim bazı ortak yönlerimiz var ama şu anda çok şükür ki evimizi ayırdık ve gelmeye bile Cesaret edemiyorlar çünkü eşime anne baba olarak ne maddi ne de manevi hiçbir yardımda bulunmadılar şimdide kendilerinde o hakkı bulamiyorlar. Senin konun biraz benim kuzenimin konusunu çağrıştırdı bende kuzenim görücü usulü ama severek evlendiler birbirlerini tanıyarak tabii İlk konuştuklari zman evler ayrı olacak demişlerdi sonra kayınpeder aniden rahatsızlaninca vefat etti oğlu evlendikten sonra kayinpederle birlikte köye gideceklerdi ama kayınpeder ölünce kayınvalidem de gün doğdu kaldı benim kuzenin yanında etrafında diğer çocukları da var onlarda bir hafta kalıyorsa kuzende iki ay kalıyor kuzenim de şu an ikinci çocuğa hamile doğurdu doğuracak ama nerede o anlayış hep orda hep orda gideceğim diyor gitmiyor kuzenim desen kocası ile rahat ilgilenmiyor anlarsınız işte bla bla bla durum böyle yol yakınken otur kocan ile konuş bu durumu düzene sokun kayinvalideye de şöyle benim evimin düzenine karışma de ben hoşlanmıyorum böyle şeylerden yüz verirsen önünü alamazsın ipi baştan sıkı tutacaksın bacım baktın olmuyor kocama de diğer kardeşlerine oturun konuşun madem koye gidemiyorlar buraya taşınsılnar herkesin duzeni var sonuçta evine mümkün olduğunca uzak yerden tuttur evi her istediğinde çıkıp gelemesin sana çizgiyi çiz kocana karşı bile olsa baktın buna da yanaşmıyorlar kardeşim ben babamın evine gidiyorum annenle baban ne zaman kendi düzenlerini kurarlar o zaman gelirim dersin senin ki zaten seni seviyor değer kıymet veriyorsa senin gitmene müsaade etmez etse de düzenlerini kurana kadar babanın evinde bağrına taş basacaksin sabredeceksin ailen sana bu konuda destek olur mu onuda hesap et tabii bu işlere kalkısmadan önce eğer ailen arkanda durursa zaten seninkinin cesareti kırılır tatsızlık çıkarmadan bu işi halletmeye bak yoksa sonunda sen kötü olursun onların yüzüne karşı gidin evimden deme sakın eşini kendinden sogutursun Allah yardımcın olsun inşallah

Vicdan yok mu ne demek yahu ne alakası var. O zaman sizinde anne baba gelsin cumbur cemaat yaşayın gidin.
Eşinizle arada yaş farkı var , eşinizin biraz daha olgun ve arabulucu davranması gerekir. Evlenmeden önce birlikte otururuz kışları deseydi tamam , ama emrivakiyle yerleşmişler . Haklısınız..

Olacakları az çok tahmin ederek fakat eşimi ikna edemeyerek kayınpederimden boşalan eve taşındım. Onlar 2 saat mesafede bir sehre tasindiktan bir ay sonra biz yerleştik. Eşim ailesine kışı gecirmeleri icin evimizde ayrı yatak odası açmak istedigini söylediğinde evliliği bitirme imasinda bulunarak reddettim. Eşim ısrar etmedi, gelip oldukça konforlu koltuklarimizda bir iki hafta kalıp giderler dedik konu kapandı. Sonra eşim bir gün sanki zaten haberim olan bir konuda konuşuyor gibi annesinin odasına baza koydurdugunu camlari PVC yaptırdığını falan zirvaladi. Benim geçirdiğim krizden sonra cozuldu, annesi demiş ki biz kisin sıkılır oralara gelmek isteriz eşin kabul ederse sizde bir oda kuralım, istemezse kiradaki evlerden birini boşaltıp ev acalim. Eşim de aa olur mu anne mevzuvar razı zaten gelin kocaman ev siz de bizimle kalin demiş. Sonrasi şu an evimde ikinci bir yatak odası var. Esimin hatası yuzunden yaşlı başlı insanların gururunu kırmak istemediğimden ses etmedim. Sonra kayinvalideme kırıcı olmadan açıkça söyledim, o oda hakkında böyle planlarim vardı, eşim böyle demiş ama sanırım beni daha çok sevin diye söylemiş benim bu odadan haberim yoktu dedim. Kayinvalidem ilkin uzuldu, bir kaç gün sonra gemi aziya alip evde egemenlik ilan etmeye kalkıştı. İki buçuk ay kalıp gittiler. Gelmeleri yakin.

Eşimle mükemmel bir iletişimim vardi. Benim arkamdan böyle bir iş cevirecegi asla aklıma gelmezdi. Annesine babasina artık evlat mı erkek mi görünmek istediyse hayır diyemedi fakat benimle ipleri koparmayi göze aldi ya da ciddiyetime inanmadığı için biraz küser gönlünü yaparim diye düşündü. Şu an her fırsatta bunu eşimin başına kakıyorum, bu hatası dışında çok iyi bir eş ama bu hatası çok şeye mal oldu. Çok pişman, evliligimizden çok şeyi eksiltti ve tüm uyarilarima kulak tikayip beni kandirdigi icin her seyin suclusu oldugunun farkinda. Ne kadar seversem seveyim artik bu evlilik icin mücadele etmeyecegime ikna olduğu için her şeyi alttan alıyor. Bir yıl içinde yurtdisina çıkacağız, sonra taşınacağız, benden çok o bekliyor tasinmayi.

Uzun uzun yazdim, bilmiyorum buraya kadar okudunuz mu ama okuyorsaniz üzgünüm ama aynı hikayenin bir benzerini yaşıyorsunuz sanirim. Esiniz vicdaninizdan vurarak sizi sindirmeden kendi ailesinin bagimsizligini saglayamamakla ve evliliginizdeki olası sallantilarin sorumlusu olmakla itham ederek siz sindirin onu.

Olacakları az çok tahmin ederek fakat eşimi ikna edemeyerek kayınpederimden boşalan eve taşındım. Onlar 2 saat mesafede bir sehre tasindiktan bir ay sonra biz yerleştik. Eşim ailesine kışı gecirmeleri icin evimizde ayrı yatak odası açmak istedigini söylediğinde evliliği bitirme imasinda bulunarak reddettim. Eşim ısrar etmedi, gelip oldukça konforlu koltuklarimizda bir iki hafta kalıp giderler dedik konu kapandı. Sonra eşim bir gün sanki zaten haberim olan bir konuda konuşuyor gibi annesinin odasına baza koydurdugunu camlari PVC yaptırdığını falan zirvaladi. Benim geçirdiğim krizden sonra cozuldu, annesi demiş ki biz kisin sıkılır oralara gelmek isteriz eşin kabul ederse sizde bir oda kuralım, istemezse kiradaki evlerden birini boşaltıp ev acalim. Eşim de aa olur mu anne mevzuvar razı zaten gelin kocaman ev siz de bizimle kalin demiş. Sonrasi şu an evimde ikinci bir yatak odası var. Esimin hatası yuzunden yaşlı başlı insanların gururunu kırmak istemediğimden ses etmedim. Sonra kayinvalideme kırıcı olmadan açıkça söyledim, o oda hakkında böyle planlarim vardı, eşim böyle demiş ama sanırım beni daha çok sevin diye söylemiş benim bu odadan haberim yoktu dedim. Kayinvalidem ilkin uzuldu, bir kaç gün sonra gemi aziya alip evde egemenlik ilan etmeye kalkıştı. İki buçuk ay kalıp gittiler. Gelmeleri yakin.

Eşimle mükemmel bir iletişimim vardi. Benim arkamdan böyle bir iş cevirecegi asla aklıma gelmezdi. Annesine babasina artık evlat mı erkek mi görünmek istediyse hayır diyemedi fakat benimle ipleri koparmayi göze aldi ya da ciddiyetime inanmadığı için biraz küser gönlünü yaparim diye düşündü. Şu an her fırsatta bunu eşimin başına kakıyorum, bu hatası dışında çok iyi bir eş ama bu hatası çok şeye mal oldu. Çok pişman, evliligimizden çok şeyi eksiltti ve tüm uyarilarima kulak tikayip beni kandirdigi icin her seyin suclusu oldugunun farkinda. Ne kadar seversem seveyim artik bu evlilik icin mücadele etmeyecegime ikna olduğu için her şeyi alttan alıyor. Bir yıl içinde yurtdisina çıkacağız, sonra taşınacağız, benden çok o bekliyor tasinmayi.

Uzun uzun yazdim, bilmiyorum buraya kadar okudunuz mu ama okuyorsaniz üzgünüm ama aynı hikayenin bir benzerini yaşıyorsunuz sanirim. Esiniz vicdaninizdan vurarak sizi sindirmeden kendi ailesinin bagimsizligini saglayamamakla ve evliliginizdeki olası sallantilarin sorumlusu olmakla itham ederek siz sindirin onu.
benim esimde başta herşey bu kadar kötüye sarmadan bir dubleks tutalım girişlerini ayıralım demişti bende asla demiş ve kabul etmemiştim sonra annesi ve babası hakkında ne kadar yanildigini görünce evimizi uzak tuttuk şimdi kendi kendine Tv'de bile bir oturanları görünce söyleniyor ve şu anda o kadar rahatım ki iyi kide yakın değiliz diyor bende dubleks işini şakaya vurup söylediğimde haklısın iyikide tutmamisiz diyor çok şükür şimdi huzurumuzda yerinde kafamızda rahat

Merhaba Hanımlar,

napacağımı bilemiyorum
Ama bak kendinde diyorsun yaşlı gözü görmüyor kv min doğrudur kışın köyleri şehirler gibi sıcak değil evler ne yapsın oğulları almış yaşlı Ana babasını yanına yarın öbürgün sende yaşlı olacaksın onların yerine koyun kendini lütfen bak kv yaşlı haliyle ortalığı toparliyormus belkide senin yanında kaldığı için kendini ezilmiş hissedip yaşlı haliyle bende bi işe yarayayim diyip oda kendi çapında birseyler yapmaya çalışıyor bence konuyu fazla büyütme derim anne babalarımiza bakmak zaten çocukların görevi değilmi

Ama bak kendinde diyorsun yaşlı gözü görmüyor kv min doğrudur kışın köyleri şehirler gibi sıcak değil evler ne yapsın oğulları almış yaşlı Ana babasını yanına yarın öbürgün sende yaşlı olacaksın onların yerine koyun kendini lütfen bak kv yaşlı haliyle ortalığı toparliyormus belkide senin yanında kaldığı için kendini ezilmiş hissedip yaşlı haliyle bende bi işe yarayayim diyip oda kendi çapında birseyler yapmaya çalışıyor bence konuyu fazla büyütme derim anne babalarımiza bakmak zaten çocukların görevi değilmi
vallahi canım dediğinde çok haklısın eğer karşındaki insan senin her yaptığını beğeniyor küçük düşürmeye çalışmıyorsa sana sürekli laf sokmuyorsa seni kocanla birbirinize düşürmüyor iyi niyetli bir insansa öyle insanları ben başımın üstünde tasirim ama tam tersi ise yapacak birşey yok kendi huzuru için birşeyler yapmak zorunda

Anne babaya sahip çıkılmalı, hepimiz yaşlanacağız ve bize sahip çıkılmasını bekleyecegiz, çok haklısınız. Yalnız bizim toplumumuzda yanlış anlaşılmış bir nokta var bu konuda. Anne babaya sahip çıkmak aynı evde yasamak anlamına gelmiyor. Ya da sahip çıkılan anne babaya her kosulda kadının bakım sağlayacağı. Hiçbir insan annesi babası olmayan insanlara evini açmadığı ya da bakımını ustlenmedigi için vicdansizlikla suclanamaz. Hanimefendinin eşi anne babasını köyde bırakmak istememekte çok haklı. Hanımefendinin kendi evinde kimseyi istememekte haklı oldugu kadar. Bu noktada eşinin anne babasının konforu hanimefendinin degil eşinin problemi. Bu konuda fedakarlık yapmadigi için suçlanacak kişi de esi. Eşi cok gerek görüyorsa anne babası için yakın bir ev açıp bakımlarını ya bizzat üstlenebilir ya da bakıcı tutabilir.

vallahi canım dediğinde çok haklısın eğer karşındaki insan senin her yaptığını beğeniyor küçük düşürmeye çalışmıyorsa sana sürekli laf sokmuyorsa seni kocanla birbirinize düşürmüyor iyi niyetli bir insansa öyle insanları ben başımın üstünde tasirim ama tam tersi ise yapacak birşey yok kendi huzuru için birşeyler yapmak zorunda
Evet tabi oda yerini bilecek öyle birbirine düşünürse laf sokarsa zaten otomatik olarak birlikte yasayamazsin ama sessiz yaşlı biriyse bakılması gerekirken bakılmazsa haksızlık olur bence canm

Yeni evlilerin yaninda kalacagina diger ogullarinin yaninda kalsinlar ne ayip yani. Yasli insanlar insan git demeye de utanir ama emrivaki yapmalari da saygisizlik. Bunlar hep planli bence esiniz onceden biliyordu senden sakladilar. Bence sen kv ve kp ile hic yuzgoz olma esin bu sorunu nasil cikardiysa oyle de cozsun. Konussun evlerine gondersin.

Anne babaya sahip çıkılmalı, hepimiz yaşlanacağız ve bize sahip çıkılmasını bekleyecegiz, çok haklısınız. Yalnız bizim toplumumuzda yanlış anlaşılmış bir nokta var bu konuda. Anne babaya sahip çıkmak aynı evde yasamak anlamına gelmiyor. Ya da sahip çıkılan anne babaya her kosulda kadının bakım sağlayacağı. Hiçbir insan annesi babası olmayan insanlara evini açmadığı ya da bakımını ustlenmedigi için vicdansizlikla suclanamaz. Hanimefendinin eşi anne babasını köyde bırakmak istememekte çok haklı. Hanımefendinin kendi evinde kimseyi istememekte haklı oldugu kadar. Bu noktada eşinin anne babasının konforu hanimefendinin degil eşinin problemi. Bu konuda fedakarlık yapmadigi için suçlanacak kişi de esi. Eşi cok gerek görüyorsa anne babası için yakın bir ev açıp bakımlarını ya bizzat üstlenebilir ya da bakıcı tutabilir.
Artık orasını bilemicem canm maddi imkanı el veriyorsa yapabilir tabi

Evet tabi oda yerini bilecek öyle birbirine düşünürse laf sokarsa zaten otomatik olarak birlikte yasayamazsin ama sessiz yaşlı biriyse bakılması gerekirken bakılmazsa haksızlık olur bence canm
aynen öyle keşke öyle birşey olsa bizde bakarken hem içten gelerek baksak hemde sevabını alsak

X