- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.480
- 448
çoğu gelin kayınpeder tarafındann taciz tecavüz ediliyor. senin kayınpederinle aynı evde olman namahrem. guya musluman olcagız.
Neyin namahremi ya ? Bilip bilmeden konusmayin. Sizin gibiler yuzunden dinden sogudum. Kafaniza göre namahrem diye konusamazsiniz. Herkes bilip bilmeden ahkam kesiyo. Namahrem falan degil. Nerde yazilmis nerde cizilmis ?
Evet tamda dediginjz gibi 'güya müslümansınız' .
evet güya müslüman oluyoruz bu durumda... Çünkü kayınpeder namahrem değildir,evlilik birliği bitse bile kayınpeder ve kayınvalide anne baba hükmündedir, namahrem olmaz. Bu medeni kanunda ve dinde aynıdır. Bir kimse ayrıldığı eşinin anası babası ve çocuğuyla resmi kanunlar gereğide,dinen de evlenemez. Lütfen yanlis bilgi vermeyin...
Kayınpederin namahrem olduğunu ilk kez yukarıdaki yorumda duydum :) sakin olun hanımlar ben ilgili ayeti paylaşıyorum, arkadaş yanlış bilgi vermiş galiba.Senin kayinpederinle aynı evde olman namahrem deyip net bir fetva vermişsiniz.Bunun kaynağı nedir bi açıklar mısınız lütfen?
"Mü'min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, namuslarını da korusunlar. Ziynetlerini ise, görünmesi zaruri olan kısımlar müstesna, açığa vurmasınlar. Başörtülerini de yakalarının üzerini kapatacak şekilde iyice örtsünler. Kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kardeşlerinden, kardeşlerinin oğullarından, kızkardeşlerinin oğullarından, mü'min kadınlardan, cariyelerinden, cinsi iktidarı olmayan hizmetçilerinden ve şehvet çağına gelmemiş çocuklardan başkasına ziynet yerlerini göstermesinler. Gizledikleri ziynetleri belli olsun diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hepiniz Allah'a tevbe edin, ey mü'minler, ta ki kurtuluşa eresiniz." (Nur Suresi 31.)