KAYNANA VE KAYINPEDERLE BİRLİKTE YAŞAMAK

Bu arada aynisini bana yaptılar, eşim ve ailesi...

Ben evimden bir kısım eşyaları calsitigim köydeki lojmana tasittirdim ve eşime " ben artık köyde kalacağım, sende annenle babanla kal" dedim... 3 gun sonra kv ve kp in gittiklerini öğrendim... üstelik benim esim tek çocuk....
Ohhhhh iyi yapmissin helal sana.

Konu sahibu sen de yap boyle birsey

acik ack sor, bundan sonra hep kisin beraber mi yasayacagiz basta niye soylwmediniz daha buyuk ev bakardik boyle olmuyor kucuck ev de. misafir cagir, misafirlige git, onlardan bagimsiz bir hayat kur. sikayetlenme ama takma. kendilerini fazlalik hissedip giderler

Emrivaki değil de, fikriniz sorularak alınmış ortak bir karar olsa idi "iki üç ay idare ediverin, işiniz de görülüyormuş işte" derdim.

Ama bu durumda bence yapılacak ilk şey, çıkarken eşinin oda kapısını kapatması olması olabilir. Anlamaz gene girerler derseniz eşiniz çıkarken uyduruktan yatağın üstünü örtüp çıkardığı pijamaları da dolaba tıksın. Bir girer iki girer bakar ki yapacak iş yok, girmez.

Yemek konusu biraz muallak. Ya "ben çok yemek seçiyorum, teşekkürler yapıyorsunuz elinize sağlık ama izninizle yemeği ben yapmak istiyorum. Hem siz de yorulmamış olursunuz. İstediğiniz, canınızın çektiği özel bir şey varsa tabii ki yapabilirsiniz" denilebilir.

Ama bu emrivakinin sizi rahatsız ettiğini lisan-ı münasip ile eşinize anlatmanız bu "misafirliğin" her kış rutine dönmesinin önüne geçecektir.

Siz şu çeyiz konusu açan üye değil misiniz? O mevzu bile yeterince itiyciydi evlenmekten vazgeçmek için yeterli sebepti. Bir de bu çıkmış şimdi. Allah yardımcınız olsun.

Ben aynı evde yaşamak istemiyorum dediğim de eşim sende merhamet vicdan yok sanırım dedi
Konuşursam ne der bilmiyorum
Az önce yaptığım yorumu, ilk mesajınıza göre yapmış idim.

Bu yorumu okuduktan sonra derim ki eşinize diyeceğiniz tek cümle "sanırım sen de vicdan yok ki bir emrivaki ile beni kv-kp ile birlikte yaşamaya mahkum ettin. Ben evliliğimin cicim aylarını bile yaşayamayacaksam, ne anladım. Ya bu işi çözersin, ya ben gidiyorum" olmalı.

Ama tabii ki eşinizin "tamam git" demesini göze alabilecekseniz.

Eski konularınızı okudum da başkalarının ağzını kapatmayan pasif bir eşiniz var. Ailesine hayatta laf söyletmez gibi geliyor

Esiniz biliyordur durumu siz sorun cikarmayin diye saklamistir.siz olmadan once nerde kaliyorlarmis kisin

Ben aynı evde yaşamak istemiyorum dediğim de eşim sende merhamet vicdan yok sanırım dedi
Konuşursam ne der bilmiyorum
Kaynana kayıpnpederle yaşamayanlarda vicdan Yok muymuş?
Peki sizin anneniz babanız ? Siz neden onları bırakıp evlendiniz sizinkiler anne baba değil mi ?
Siz de çağırın anne babanızı onlar da gelsin beraber yaşayın

Eşiniz ile sakince ama net bir dille konuşun. Siz yeni evlisiniz. Ne demek balayından dönüp evde sürpriz yumyrtadan çıkmış gibi kayınvalide ile kayınpederi bulmak.

Öncelikle eşinize durumu tatlı dille izah edin.Rahat edemiyorum.Yeni evliyiz beraber olmak istemiyorum onlar buradayken.Yatak odama girilmesi hoşuma gitmiyor.Calistigim için yoruluyorum ayaklarımı uzatmak istiyorum.Aksamlari basbasa vakit geçirmek kafa dinlemek istiyorum.Ben daha 23 yaşındayım de.Tatli dilden anlamıyorsa iş değişir.Ya onlar ya ben diyeceksin mecbur.Üzgünüm esin 35 yaşına rağmen oldukça pasif görünüyor.

Ya ben böyle durumlarda cinselligi kullanıyorum işin açığı. Farklı fantazilerden bahsedin evin içinde yalnızken yapılabilecek. Banyoda olabikecek seyler filan anlatin. Hattao iş sırasında sesinizi yükseltin biraz :p gayri ihtiyari gibi. Bu konularda pisimdir biraz. Ben rahatsız olacağıma onlar olsun.
Yaptıkları düşüncesizlik sonuçta. Eşinizin tavrı da öyle. Sonuçta yeni evlisiniz ne alaka yani kv ve kp. Eşinizle sorun yaşamadan belki bu yol ise yarayabilir. Adam belki aşka gelip gönderir :))

Merhaba Hanımlar,

Sizlerden ne yapmam gerektiği konusunda bilgi almak istiyorum. Hayat tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Geçtiğimiz ay evlendim. Ben 23 eşim ise 35 yaşında. Eşimin anne ve babası normalde memlekette yaşayan insanlar ancak biz evlenmeden önce evimize geldiler düğün vs bahanesi ile. ( düğün değil nikah oldu ayrıca onların desteği olmadan evlendik. desteğe ihtiyacımız yoktu da diyebiliriz. ben istemedim aslında onlardan bir şey istemedim ki evimde işimde söz hakları olmasın)
Herneyse öyle olmadı balayından döndük evimizdelerdi. Bahara kadar burada olma planları var . Köy hayatı kışın zor olurmuş vs diyerekten kalıyorlar işte

bu durum beni oldukça rahatsız etmekte evimiz küçük tek banyo wc bulunmakta
çalışıyorum tesettürlüyüm evimde rahat edemiyorum bu beni çok geriyor

benim kötü huyum başkasının yaptığı yemeği zor yerim ve kayın validem yaşlı çok göremiyor benim midem almıyor lütfen topa tutmayın ama midem almıyor.
yatak odamı topluyor eşim benden sonra işe gittiğinden kaynaklı ben toplamıyorum
sinirimi bozuyor bu durum
kıyafetlerimi evin ortasında toplaması uyuz ediyor beni
ben mi kötüyüm acaba eşimle konuşunca sende vicdan mı yok anlamıyorum diyor :KK43:

3 oğlu 1 kızı var kızı da bizim yakınlarımızda oturuyor
köyde birlikte kaldığı gelini var
çalışan tek gelinde benim

sizce konuşmam yanlış mıdır ? gitmenizi istiyorum desem
napacağımı bilemiyorum
bana akıl verin :KK43:
Beni de böyle tongaya düşürdü kvler.
Gideceğiz deyip kaldılar.
Eşime ya onlar gider ya ben dedim.
Onlar gitti.

Şimdiden önlem almazsanız 3 ay köyde, 9 ay sizde, çocuk olunca daimi kalırlar.

Ha bir de kayinvalidenize yatak odasında özel şeyler olabiliyor girmezseniz sevinirim de. Bir kaç kez de fantazi geceligini ortada bırak. Ben de kayinvalidemle bir sene oğluma baktığı için birlikte yaşadım. Çok da iyi biridir. Çok severim kayinvalidemi ama yatak odasına ve yatak odasinin banyosuna girmesini istemiyordum söylemiştim

Yeni gelinin evine gitmek ne demekmis yahu. Sen yokken senin evin yokken nerede kaliyorlarmis sehirdemi?
Ay dimi ya. Şu adamlarida anlamiyorum madem anana babana sen bakicaksin otur evinde yuva kurma omur boyu onlara bak.Insanlari gerçekten anlayamıyorum.Yanlis anlasilmasin elbet anne babadır bakılır ama karısından ekstra bir sey beklememeli.Kimse kimsenin annesine bakmak zorunda degil madem diger çocukları var donusumlu olarak onlardada kalsınlar.Tek bir aileye yuk olmasınlar.

Alttan laf vuruyorum ama anlamamazlığa vuruyorlar gibi
Annesi ile konuşsam anlar diye düşünüyorum
Sakın konuşma. Senin muhatabın onlar degil eşin. Daha yeni evlisin, yaşın kücük. İyi niyetin henüz tükenmemis. Eger annesiyle konusursan eşin cok sert tepki verir. Düsünsene sen konusunca anlayacak insanlar olsalar bu sekilde davranırlar mı?
Ben bunlara benzer bir aile ile yıllarımı heder ettim. Yüzlerine tükürsem umursamadılar. Cünkü beni adamdan saymıyorlar. Burası ogullarının kardeslerinin evi!!! Eşinle son kez resti çekerek konuş. Yoksa ben onlar gidene kadar gidecem, inceldigi yerden kopsun de. Kopmasın diyorsun ama resti çekmeden düzelmez. Gün geçtikce de tacizler artar.

X