bende aynı şeyi düşünüyorum ceren biraz bunaldıMerak ettiğim bi konu var eşiniz evden gönderirken ne dedi acaba? Belki olumsuz konuşmadı gidin yine gelirsiniz demiştir. Eşinize sorsanıza nasıl göndermiş evden
yeni evlenen genelde erkeğin ailesinden çeker bunu bile bile yapıyorlar alıştırmak bakımından, yaşlıların hayat tecrübesi ve sinsiliğiyle yeni gelin baş edemez eğer ki Kocası buna razı geliyorsane alaka ya yeni gelinin evine çöreklenmeler felan , ne saçma zihniyette insanlar var
aman oğlum gelinim birbirini tanısın alışsın geçinsinler de ben rahatsız etmiyeyim diyeceğine şu yapılana bakın
ilk hareket ve tavırlar çok önemlidir tatlımbenden tavsiye ciddi ve kararlı olarak eşinle konuş
şu an aklıma geldi , kendi ailenide davet et eve ,bir müddet delirirsin,ama en azından rahatsız olup giderler
Yazın da siz köye gelin der bunlar.Resmen kışın gelinde yazın Köyde yapmak istiyorlar herhalde.
Anlayışsızlık.
Gelini hizmetçi gibi kullanmak ve kv kıskançlığıerkek çocuklarınında evlendikten sonra ana bana ya pek bi kıymetli oluşunu ekstra anlamıyorum.
Eşinizle aranızda çok yaş farkı var ve bence aile sizi toy, kolay şekil verilebilir biri olarak görüyorlar. Daha ilk günden çökelim ki ses de çıkartamasın diyorlarMerhaba Hanımlar,
Sizlerden ne yapmam gerektiği konusunda bilgi almak istiyorum. Hayat tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Geçtiğimiz ay evlendim. Ben 23 eşim ise 35 yaşında. Eşimin anne ve babası normalde memlekette yaşayan insanlar ancak biz evlenmeden önce evimize geldiler düğün vs bahanesi ile. ( düğün değil nikah oldu ayrıca onların desteği olmadan evlendik. desteğe ihtiyacımız yoktu da diyebiliriz. ben istemedim aslında onlardan bir şey istemedim ki evimde işimde söz hakları olmasın)
Herneyse öyle olmadı balayından döndük evimizdelerdi. Bahara kadar burada olma planları var . Köy hayatı kışın zor olurmuş vs diyerekten kalıyorlar işte
bu durum beni oldukça rahatsız etmekte evimiz küçük tek banyo wc bulunmakta
çalışıyorum tesettürlüyüm evimde rahat edemiyorum bu beni çok geriyor
benim kötü huyum başkasının yaptığı yemeği zor yerim ve kayın validem yaşlı çok göremiyor benim midem almıyor lütfen topa tutmayın ama midem almıyor.
yatak odamı topluyor eşim benden sonra işe gittiğinden kaynaklı ben toplamıyorum
sinirimi bozuyor bu durum
kıyafetlerimi evin ortasında toplaması uyuz ediyor beni
ben mi kötüyüm acaba eşimle konuşunca sende vicdan mı yok anlamıyorum diyor
3 oğlu 1 kızı var kızı da bizim yakınlarımızda oturuyor
köyde birlikte kaldığı gelini var
çalışan tek gelinde benim
sizce konuşmam yanlış mıdır ? gitmenizi istiyorum desem
napacağımı bilemiyorum
bana akıl verin
ŞaşmamYazın da siz köye gelin der bunlar.
kv ler çok cahil. bitmek bilmeyen kıskançlıkları hep eski hurafeleri yağtırma gibi inançlar bana gına getiriyor.Gelini hizmetçi gibi kullanmak ve kv kıskançlığı
Evlerden ırak Allah sabır versin böyle gelinlerekv ler çok cahil. bitmek bilmeyen kıskançlıkları hep eski hurafeleri yağtırma gibi inançlar bana gına getiriyor.
O zaman evlenmeden söylesinler böyle olur mu diye herkes ona göre davranırBirde doğuda kış şartları zor geçtiğinden ailede maddi olanaksızlıkltan dolayı bu şekilde kışı geçiren bir çok yaşlı var yeni bir vaka değil hep işin ucu maddi yetersizlikten aslında,
Böyle şeyler söylenmez direk yaşatılır, ki kızlarımızda yeterince cazgır değil olduğu gibi boyun eğer, yetiştirilme tarzları bu şekilde (büyüğüne saygı duy) ve bu şekilde devam eder kayın gelir kalmaya... VS.O zaman evlenmeden söylesinler böyle olur mu diye herkes ona göre davranır
Birde doğuda kış şartları zor geçtiğinden ailede maddi olanaksızlıkltan dolayı bu şekilde kışı geçiren bir çok yaşlı var yeni bir vaka değil hep işin ucu maddi yetersizlikten aslında,
çok doğru söylüyorsunuz evet önemli olan eşini ikna edebilmesiaşlıların hayat tecrübesi ve sinsiliğiyle yeni gelin baş edemez eğer ki Kocası buna razı geliyorsa
evlenecek olan erkek aileleri bir çok yalan söylüyorlar, yoksa evlenemezler, (her şeye evet de köprüyü geçene kadar) evlendikten sonra kız katlanır kaderim der, oturur, her söylenene inanıyormusunuz siz, bana da güya bir kurban koyun kesilecekti lafta kaldı buna, benzer çok yalan konuşulur veya konuşulmayıp saklanıyorTamam da konu sahibinin bundan balayı sonrası haberi olması ne oluyor ? Baştan konuşulur bu işler, sonradan olursa kandırmak oluyor bal gibi.
evlenecek olan erkek aileleri bir çok yalan söylüyorlar, yoksa evlenemezler, (her şeye evet de köprüyü geçene kadar) evlendikten sonra kız katlanır kaderim der, oturur, her söylenene inanıyormusunuz siz, bana da güya bir kurban koyun kesilecekti lafta kaldı buna, benzer çok yalan konuşulur veya konuşulmayıp saklanıyor