KAYNANA VE KAYINPEDERLE BİRLİKTE YAŞAMAK

Bunu kendine yapmaya gerçekten devam etme artık Ceren.
Ciddi olarak bir kumpasın içindesin. Herşey baştan, bilgin haricinde planlanmış.
Bu şekli ile devam edersen ya sinir hastası olup evli kalacaksın ya da boşanacaksın.

Tek dileğim evli kalmaya devam etmek diyorsan hem eşin hem de ailesi tarafından sömürülmekte olduğunu kabul ederek devam et. Yok ben böyle yaşamamam dersen sonuç boşanma demektir.Bu durumda da Ne kadar erken olursa , o kadar iyi..Paranı kendin için harcarsın, bu eziyeti çekmezsin ve kendine yeni bir yol çizersin. Bil ki şu anda yaşadığın bir evlilik değil.

Sonuç olarak "boşanmak" , sana birlikte yaşamaktan daha büyük bir facia olarak gelmiyorsa biran önce eşine böyle kabul etmeyeceğini, hemen evlerine dönmelerini söylemekten başka akılcı bir yol yok.

Bu konuyu kv ile değil, eşinle konuşarak çözmen gerektiğini söyleyenlere katılıyorum .
Çünkü senin asıl sorunun, EŞIN ..

Birazcık sabırlı ol canım.yatağını toplamasina rahatsız oluyorsan kayinvalideni kırmadan ona hiss ettir yada söyle.bende bu durumdan rahatsız olurdum şahsen.ama birazcık sabırlı ol.en azından eşinin annesi babası)

konuşucam en kısa zmaanda eşimle.
teşekkür ederim

söyledim değişmedi.
sabır sabır sabır diyorum kendime de bu etapta ben yıpranıyorum

bilmiyormuş gibi yapıp konuşsam?
düğünde bitti zamanda geçti ne zmaan gidiyorsunuz vs yapsam
eşim anlamıyor maleseff

Size kumpas kurmuşlar siz hala ima etsem anlarlar mı diyorsunuz. Hayır anlamazlar. Ya anlamıyor gibi yaparlar, dan dan söylerseniz de ağlayıp duygu sömürüsü yapar veya kavga çıkartırlar.

Benim size tavsiye edeceğim şeyleri yapabileceğinizi sanmıyorum. Çünkü ses yükselince dayanamıyormuşsunuz. Sizin eşinizle tartışmanız, hakkınızı sonuna kadar savunmanız gerekiyor. O sesini yükseltecek. Buna dayanamayacaksanız önce iyi bir psikolog bulup terapi almalısınız. Biri size bağırdığında konuyu kapatacaksanız, bu konuyu veya başka birçok sorunu çözemezsiniz.

Kayınvalidenizle de konuşmayın. Sizin durumunuzda eşiniz olsaydı, onun da gidip direkt babanızla veya annenizle konuşması hoş olmazdı, sizin konuşmanız uygun olurdu.

İlla tepki gösterecekseniz yemek hazırlamayın. Yorgunum deyin, kahvaltılık çıkarın. Temizlik yapmayın. Zaten hem çalışıp hem bütün ev işini sizin yapmanız da başlı başına bir sorun.

Son düzenleme:

ses yükselince ben kötü oluyorum ve konuyu kapatıyorum. bunun iyi bir şey olmadığını biliyorum ancak henüz bu sorunumun üzerine gitmedim

kayınvalidem ile konuşmamam konusunda haklısınız ancak eşim bana bir sorunun olursa git annemle çöz benle değil dedi.
ben ona annem ile biir sorunun olursa git annem ile konuş demedim. Buna istinaden düşündüm konuşmayı

Sahi siz ne zaman gidiyorsunuz ona göre planlarım var desem mi bilemiyorum

geçen gün arkadaşlarımı çağıracağım dedim 1 haftalığına bir yere gideceğiz o zaman çağırırsın yaptı pardon da arkadaşlarım o zaman müsait olmak zorunda mı ? sinirlerim tepeme çıktı birşey demedim

ben bilerek onu mutfağa almıyorum istemiyorum ondan birşey karışmasın yeter
eşim dün annem yardım etsin hırpalama kendini dedi istemiyorum bana bulaşmasın

Bence terapiye gitmelisiniz. İyi, adil bir adamla evli olsanız belki gitmenize gerek olmayabilirdi. Ama sizi düşünmeyen, bencil eşiniz ve görgüsüz, pişkin ailesiyle başedebilecek kadar güçlü değilsiniz gibi görünüyor. Bence bir yandan sorunu çözmeye çalışırken, bir yandan da destek alıp güç kazanın.

Balayından döndüğünüzde sizi evinizde bekleyen ve hâlâ sizinle yaşayan anne baba her türlü saygısızlığı hakeder benim gözümde.
Hiç kibar olmaya filan çalışmam,çünkü eş de anlayışlı değil.
Zaten tüm mesele kocanızda,o yaşının hakkını vermeyen bir adam besbelli.

Ben olsam (lafın gelişi değil,sahiden)
Eşimi alır karşıma direkt konuşurdum.
Beklediğim adımı atmazsa da baba evimin yolunu tutardım.
Çünkü bu insanlarla bu durumu yaşamak için evlenmedim diye düşünürdüm.

eşim böyle değildi cidden değildi
anne babası yokken de normal
ailesi konusunda çok bencilce davranıyor
kimseler bakmasa bile ben bakarım diyor
tamam da bakıma muhtaç değiller ki

aynını yaptım, eşime ben seninle evlendiğimi sanıyordum dedim, isterseniz siz bu evde devam edin ben gideyim dedim...
neticede anneye ayrı ev açıldı, benle değil annemle konuş demesı kesınlıkle bencılce geldı bana, sizin muhattabınız anne değil eşiniz.....

Ben bu konuşmayı yaptığımda sonu boşanmak olacak
o sebepten kaynaklı sen git evden kelimesini duyunca gidebilecek yerim olmalı
evlilik için borç ödüyorum 4 ayım var

eşim böyle değildi cidden değildi
anne babası yokken de normal
ailesi konusunda çok bencilce davranıyor
kimseler bakmasa bile ben bakarım diyor
tamam da bakıma muhtaç değiller ki
Sen bak, ben gidiyorum deyin.
Neye bakiyormus, her işi siz yapıyorsunuz zaten. Siz kimseyi kırmak istemiyorsunuz ama kimse sizi dusunmuyor. Zaten sizde kaldıkları süre uzadıkça kabullenmiş oluyorsunuz. Birkac hafta sonra kış gunu nereye gidiyorlar olacaklar. Elinizi cabuk tutun bence. Siz yüzü yumusaksiniz ve boşanmaktan korkuyorsunuz. Allah yardımcınız olsun. İşiniz zor.

bu konuşma sonunda duurm cidden boşanma olacak ve buna eminseniz şimdiden bu adamla yaşlanma fikrinden acilen uzaklaşın, sizi anlamayan bir adamla ömrünüzü çürütmeyin, durumunuzu düzeltip herşeyi göze alıp öyle hareket edin, üzüldüm şimdi.....

Ben bu konuşmayı yaptığımda sonu boşanmak olacak
o sebepten kaynaklı sen git evden kelimesini duyunca gidebilecek yerim olmalı
evlilik için borç ödüyorum 4 ayım var

Allah size sabır versin, yeni evlendiğim zaman kv her gün evime gelip temizlik yapıp gidiyordu. ya da bi bahaneyle girip çıkıyordu eve. Düğün günü evimizde kalmıştık sonra balayına çıktık arayıp ''evi temizledim ben gelince temizlik yapmana gerek yok'' demişti. Bana sormadan evime girmesi nasıl sinirimi bozmuştu anlatamam. Yeni evlisiniz nasıl gelip kalırlar özel hayat diye bir şey var yahu

geçekten içim şişti. canım benim arkadaşlar çok haklı.cinnet en iyisi,keşke bende başında yapsaydım da daha kıymetli olsaydım.ama benim konum seninkinden farklıydı tabi.ben beş sene sonra cinnet geçirdim.sen iyi insan olacağını mı sanıyorsun da susuyorsun,yine yaranamayacaksın ki.ben şimdi okadar rahat ve okadar kıymetliyim ki anlatamam.inşallah sende bunu başarırsın.kendini ifade edemeyeni,susanı,alttan alanı,her denileni yapanı bir zaman sonra keriz sanıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…