fazla eşya almayın ile şu kırmızı kısım hariç heyecandan derdim ama bu kısımlarda niyet sezdim yani ne demek iki ay kalmazsam içim rahat etmez?. . Ben siz evlendikten sonra evinize gelip de 2 ay kalmazsam
ben şu iki ay kalma kısmında kaldımKızlar geçtiğimiz aralık ayında erkek arkadaşımla sözlendik. Toplamda 4 yıldır da birlikteyiz. Erkek arkadaşım annesiyle beni, biz sevgili olduktan 8 ay sonra tanıştırdı. Çok egosuz, neşeli, beni de çok seven bir kadın. Keza ben de aynı şekilde öyle. Telefonda konuşurken bile birbirimize sevgimiz belli olur.
Her neyse ne olduysa sözden sonra oldu. Aslına bakarsanız öyle büyük olaylar değil, olay da değil aslında ama ben artık onla telefonla konuşmak istemiyorum ve eskisi gibi neşeli olamıyorum konuşurken çünkü içimden gelmiyor. Sebebi de her şeye çok fazla müdahil ve benden çok fazla endişeli olması. Bunu da bana yansıtması.
Sözlendiğimizden beri her telefon konuşmamızda 'aman kızım, sakın ağır eşya almayın, fazla eşyaya gerek yok. . Aman nişan nasıl olacak, sizin adetiniz ne (annemlerle tabi ki tanışıyorlar ve bunları onlarla konuşması gerektiği halde defalarca bana sordu), sana tanesi şu kadardan eşarp yaptırdım. . Ben siz evlendikten sonra evinize gelip de 2 ay kalmazsam içim rahat etmez. . Size geleyim de sofram böyle, yemeğim şöyle olsun. . vs vs vs.' . . Gelin görün ki bunlardan sonra artık aradığında bile açmak istemiyorum.
'Kaynana' sıfatında mı var bi hikmet???
O zaman senin kaynanan ütopikmiş tatlımBu cümlene katılmıyorm malesef cnm mesela benim kayınvalidem annem gibidir hiç bir kötülüğünü görmedim aksine iyiliğimi düşünür hep ve dışarıya karşı mahcup olmayayım diyede elinden geleni yapar ütopik bir hayal değil karşılıklı saygı sevgiden geçiyor gelin kaynana muhabbetinin iyi olması
Öğğhh öncesini bilmem ama sonu hep aynı demek ki benimki de annemden korkuyodu bana sormuştu nişan işini. Düğünden sonra da ay dolmadan geldi yerleşti. Canım ya kıyamam valla kendimi hatırladım bi şekilde çıkıcan işin içinden şimdi utanırsın çekinirsin ama sonra açılırsın eninde sonunda eşinle arana girecek bu konu girmemesi için yutma lafını. Aklına geleni aynı tatlı dille söyle. Annemi arayım da ona sor falan de anneni ara ver tlfu kaynanın eline. Ne bilim gelsin kalsın tabi oğlunun evi ama abartırsa babamda özlemiştir seni anne yine gelirsin hep burdayız de gönder. Yeni evliyken de bi bahane bul bayılıyolar yeni evliye yatılı gitmeye töbe töbeKızlar geçtiğimiz aralık ayında erkek arkadaşımla sözlendik. Toplamda 4 yıldır da birlikteyiz. Erkek arkadaşım annesiyle beni, biz sevgili olduktan 8 ay sonra tanıştırdı. Çok egosuz, neşeli, beni de çok seven bir kadın. Keza ben de aynı şekilde öyle. Telefonda konuşurken bile birbirimize sevgimiz belli olur.
Her neyse ne olduysa sözden sonra oldu. Aslına bakarsanız öyle büyük olaylar değil, olay da değil aslında ama ben artık onla telefonla konuşmak istemiyorum ve eskisi gibi neşeli olamıyorum konuşurken çünkü içimden gelmiyor. Sebebi de her şeye çok fazla müdahil ve benden çok fazla endişeli olması. Bunu da bana yansıtması.
Sözlendiğimizden beri her telefon konuşmamızda 'aman kızım, sakın ağır eşya almayın, fazla eşyaya gerek yok. . Aman nişan nasıl olacak, sizin adetiniz ne (annemlerle tabi ki tanışıyorlar ve bunları onlarla konuşması gerektiği halde defalarca bana sordu), sana tanesi şu kadardan eşarp yaptırdım. . Ben siz evlendikten sonra evinize gelip de 2 ay kalmazsam içim rahat etmez. . Size geleyim de sofram böyle, yemeğim şöyle olsun. . vs vs vs.' . . Gelin görün ki bunlardan sonra artık aradığında bile açmak istemiyorum.
Ben siz evlendikten sonra evinize gelip de 2 ay kalmazsam içim rahat etmez. .
Benimki de aynen öyle. Annemle konuşacağı konuları bile bana sorardı. Şimdi biz evlendik hele evlenince iyice coşmak istiyorlar ama coşamıyorlar. Asıl kaynana şovu nişanlılık döneminde oluyor. Erkek annesi diye birşey gerçekten var ve bugüne kadar her konuda oğulları onları dinledi. Ama artık siz diye bir gerçek var ve siz devrede olunca oğul anasını o kadar da dinlemiyor. Dolayısıyla hayat boyu oğlunda 1. olan ana napıyor? Kıskanıyor (en iyisi bile kıskanıyor belki bilinçsiz kıskanıyor), paylaşamıyor, aman oğlumm yiğidiiimm, herşeyimm noktasında anlamsız hezeyanlarla sevgisini gösteriyor. Buna alışın çünkü bu hep böyle devam ediyor. Mesela benimkinin tercihi ben yokmuşum gibi davranmakBir de kendisini otorite sanar bu kaynanalar. Bence onun dediği herşeye ''evet, tamam'' gibi cümlelerle cevap verin. O onaylandığını sansın tatmin olsun. Siz de eşinize istediğinizi söyleyin sizin istediğiniz olsun. Akıllı kadının karşısında kimse duramaz. Sakın bu eşinizle annesi için tartışmayın. Bundan haz alıyorlar. Ona bu zevki yaşatmayın derim :)
Aynen. Tamamen aynı. Bu tüm kaynanalarda olan belirtiler herhalde. Çok komikler. Koca kadınlar ne hale sokuyorlar kendilerini bir izleseler komik ciddenÇok güzel özetlemişsiniz. Zaten nişanlılık sürecinde kaynanalıklarını göstermeye başlıyorlar, evlilikte de kontrollerini kaybediyorlar. Bizimkisi en çok oğlunu benim ve kendisi arasında seçim yapmaya zorlamayı seviyor. Oğluna benimle ilgili hep olumsuz şeyleri söyler, bir kere olumlu bir şey söylediğini hissetmedim.
Olumsuz şeylerde yorum yapar da; şu güzel, bu iyi vs. şeklinde yorum yaptığını hiç görmedim. Öyle yorum yaparsa egosu sarsılır belki.
Bizimki de ben yokmuşum gibi davranır. Her şeyi tek o yapar tek o bilir, bu sebeple evliliğimize müdahale etmeye çalıştı. Ama ben de onun uyguladığı taktiği uyguluyorum artık ona karşı. Hiçbir şeye olumlu yorum yapmıyorum, kendimi övüyorum. Mesela o mantı açmayı bilmiyor, ben de çok güzel yaparım diyorum, sırf laf olsun diye :) Kendimi hep yetenekli göstermeye çalışıyorum.
Kızlar geçtiğimiz aralık ayında erkek arkadaşımla sözlendik. Toplamda 4 yıldır da birlikteyiz. Erkek arkadaşım annesiyle beni, biz sevgili olduktan 8 ay sonra tanıştırdı. Çok egosuz, neşeli, beni de çok seven bir kadın. Keza ben de aynı şekilde öyle. Telefonda konuşurken bile birbirimize sevgimiz belli olur.
heyacanlı ya olur öyle şeyler...ama takıldığım bir nokta var...evlenince 2 ay sizde kalırım..........bu ne Allah aşkına
çok sıkmayın kendinizi.
yani merak eder nişan düğün konusunda ama abartmış biraz . bunu da hoş görebilirsiniz
ama ben sizde 2 ay kalmadan rahat etmem kısmı hoş olmamış.
evlendikten sonra gelmez belki diye düşündüm.
yani istenmediğini bilir . hele ki yeni evli olunca gelmesi hoş değil.
Bence buna takmalısın:
"Ben siz evlendikten sonra evinize gelip de 2 ay kalmazsam içim rahat etmez. . Size geleyim de sofram böyle, yemeğim şöyle olsun. . vs vs vs."
fazla eşya almayın ile şu kırmızı kısım hariç heyecandan derdim ama bu kısımlarda niyet sezdim yani ne demek iki ay kalmazsam içim rahat etmez?
ben şu iki ay kalma kısmında kaldım
Tanrı seni korusun garrulos
Kötü niyeti yok fazla heyecanlı sanırım :)) ama siz evlendikten sonra 2 ay kalırım demesi ne bileyim bilemedim yahu
sadece bu cümlesini gereksiz buldum. onun dışındakilerde bir şey yok bence seni düşünerek söylemiş. ama evlendiğinizde niye gelip sizde 2 ay kalacakmış onu merak ettim?
Ben size gelip 2 ay kalmazsam icim rahat etmez
Bu laftan sonra sevilsede , sevilmezki
Tamam hevesli diyelim ama evlenince 2 ay kalmak nedir ya? Yeni evlenmişler bırak başbaşa kalsınlar. Şaka gibi.